Tips og triks


"Annbefaling av Tangle teezer"

Jeg vil tippe at de fleste av dere allerede har hørt eller lest om denne hårbørsten. Eller kanskje dere allerede har prøvd den! Til dere som ikke har prøvd den,, og kanskje heller ikke hørt så mye om den så vil jeg annbefale den på det sterkeste! Uansett om dere har langt eller kort hår, så vil denne funke helt toppers. Jeg merket hvor bra den var allerede første gang jeg gredde igjennom håret med den. Den løser flokene opp utrolig lett, pluss at den ikke er skadlig for håret siden den er i plastikk (?). Når jeg har lest om den før har jeg tenkt at de som skrev om den bare overdrev, men det gjorde dem ikke. Jeg ble faktisk overasket over hvor bra den var!
Jeg har den også i "splash" versjonen, som er for vått hår. Den har jeg allerede annbefalt til dere, men siden det er lenge siden ville jeg bare nevne den også. Den gjør egentlig det samme, løser opp floker osv utrolig bra, pluss at den er spessielt til vått hår. Og vi alle vet vel hvor vondt det kan være å gre igjennom håret når det er vått. Så ja. Alle Tangle teezerer er til å annbefale!Har du prøvd noen av Tangle teezerene før?


"Hvordan få lyse bilder inne"


Jeg har fått en del spørsmål angående dette, så jeg tenkte å igjen prøve å forklare hvilken innstillinger jeg bruker, og hvordan jeg bruker manuelt. Når man bruker manuel innstilling kan man selv velge hvor lyse/mørke bildene skal være, så dere må IKKE ha akuratt de samme tallene på deres kamera som på mitt. Prøv dere litt frem isteden! For man må stille forskjellig  på kameraet etter hvordan lyset er. 

  Det første du gjør er å gå inn på manuelt innstillingen, som er den "M" på hjulet. 


ISO finner du som en liten knapp oppe på kameraet, rundt den knappen du tar bilder med. 

Lukkerhastiget - der hvor det står 1/50

Blenderen er der hvor det står F3.5. Blenderen ligger i objektivet, så det kan hende du har høyere/lavere blender enn 3.5

Når du skal stille på iso må du passe på at den er lavest mulig, hviss ikke er det lett for at bildene blir veldig skurrete og uklare. Så helst ikke ha isoien på mer enn 400. Jo høyre isoen er, jo lysere blir bildene, også omvendt!  Lukkerhastigheten har med hvor fort kameraet tar bildet. Er den stilt inn på f.eks 1/20 blir bildet tatt ganske raskt og det er lett for at bildet blir uklart om kameraet ikke står i ro/stødig. Så jeg pleier ikke å ha lukkertiden på så mye mindre enn 1/50 (tror jeg). Men såklart, du må jo stille på den etter hvordan lyset er. Også har vi blenderen, som sagt er det objektivet som styrer hvor lavt det går an å stille der, men still helt ned til det minste som går, da blir det lysest, og da fokuserer kameraet skikkelig. Om du har blenderen høy blir ikke bakrunnen bak det du tar bilde av like uklar, og bildene blir mørkere.Det finnes også flere metoder og innstillinger. Men det er dette jeg har lært meg så langt, og er denne innstillingen jeg pleier å bruke. Men om det er alt for dårlig lys inne og om det blir vanskelig å få det lyst på manuelt bruker jeg noen ganger "blits av" også siden kameraet klarer å stille det inn lyst selv - noen ganger. Var dette noe til hjelp? Hvilken innstilling bruker du?

//Repost 


Tips: Gratis redigering på nett
pixlr.com/express/ (link), er en gratis nettside hvor man kan redigere bilder gratis uten å laste ned noe. Man kan velge mellom forskjellige effekter, man kan sette inn tekst, koble sammen bilder osv. Jeg er ikke så veldig kjent med programmet enda, så det er nok mye mer enn det jeg nevnte nå. Uansett. Om man syns redigering i Gimp og de programmene er vanskelig, kan denne siden være løsningen. Tre enkle trykk, så har du ett ferdig redigert bilde. veldig enkelt spør du meg!Om vi i dette eksempelet trykker oss inn på "Browse" og velger det bilder vi ønsker å redigere, kommer noe lignende dette opp. Bare at på bildet over her, har jeg trykket på "Effect" også! Da ser dere man får opp forskjellige alternativer man kan prøve ut. Og etter man har velgt en effekt, kommer det opp enda flere alternativer. Om vi f.eks velger "Vintage", kommer dette opp:Mangen forskjellige alternativer. Om man blir missfornøyd er det bare til å trykke Cancel, så kan man bytte effekter igjen! Jeg syns jo selvfølgelit det er bedre å redigere bildene i photoshop, men dette er jo en kjapp løsning om man har det travelt. Jeg tenker egentlig å komme med "forklaringer", eller tips til denne redigerings siden også. Om dere er intreserte da? Hehe. Skal se om det snart kommer flere tips ang photoshop og slikt også! Her har dere noen eksempler på kjappe redigeringer. Bruker du denne siden?


"Hvordan bli en bedre blogger"


1. Gjør ett bra førsteinntrykk. Ha ett fint og ryddig bloggdesign, som ikke er altfor avansert. Gjerne ha en fin header, med bilder av deg selv, og en tekst hvor navnet ditt står. Noe som også er viktig er at man ikke har for mangen forskjellige farger i designet, å heller ikke ha så mørke farger. Og sist men ikke minst, IKKE ha en skriftfarge som er så lys at det er vanskelig å lese den..

2. En god størrelse på bildene dine. Ikke ha bildene dine i 200px liksom, det kan bli veldig kjedelig. Helst ha bildene dine i 700px, 800px eller 900px. De fleste er nok mer glad i store fine bilder, en små stusselige bilder.3. Ha kvailtet på bildene dine. Med det mener jeg ikke at man måå ha det nyeste speilrefleksen for å blogge. Men helst ha noe annet en mobil bilder. Om man i utgangspungtet ikke er en fotoblogger, holder det med at man har ett digitarkamera, men helst speilrefleks da. Hehe.  (vetikke om det bare er jeg som er litt nøyen på akk det der da men...)

4. Ha ett variert innhold. Ikke bare blogg om det samme heele tiden, det kan bli litt kjedelig i lengden. Selv om man kanskje f.eks bare er en hverdagsblogger, kan man jo prøve å få inn litt mer variert innhold. Som f.eks noen annbefalinger av produkter eller blogger. Konkuranser. Bilde innlegg. Innlegg med dine egne meninger, osv!5. Oppdater så ofte du kan. De fleste leserer liker best om bloggeren oppdaterer ofte. Prøv å minst ha 1-2 innlegg daglig, og ikke bare 1 innlegg i uka liksom.

6. Ha med bilder i hvert innlegg. Dette er faktisk noe av det viktigste hos en blogg. Gjerne bare bruk bilder som du har tatt selv, og prøv å hold deg unna google-bilder. Bloggen blir så mye bedre bare med noen få bilder. Og helst ha flere enn ett bilde med i hvert innlegg. Det kan man jo variere litt på!

7. Ha en fan side til bloggen din. Endten face side, bloglovin, twitter eller noe slikt er veldig "lurt" at man har til bloggen sin. Da blir det så mye lettere for leserne dine å følge med på når man oppdaterer osv. Og det kan jo også føre til en høyere statistikk.

-Dette var de "tipsene" jeg kom på for øyeblikket. Ble spurt om jeg kunne skrive ett slikt innlegg, så da gjorde jeg det. Hehe


"Last ned fine skrifttyper til Gimp, eller andre redigeringsprogrammer"


Finn Gimp mappen, og åpne den.  Alle har jo forskjellige pc`er så jeg kan vell egentlig ikke vite helt hvor akk du skal finne den. Men jeg finner den ved å trykke på "start knappen nederst til venstre", så går jeg innpå brukeren min "ingvild". Og der får jeg da oversikt over forskjellige ting, trykker så innpå selve Gimp mappen. Der får du opp mangen flere mapper, Da skal du velge "Fonts".

Gå så innpå internett, og gå på "Dafont.com". Der finner du en oversikt over mangen fine skrifter. Du kan også søke etter en skrift om du har navnet på en. -Ved siden av skriften ser du en "Download" knapp, der trykker du, og lastes så ned skriften.
Er ikke sikkert det kommer opp akk en slik boks hos deg, siden noen sikkert har mac, og andre bruker en annen windows. Men uansett så bare laster du den ned, kopierer skrift mappen, og limer den så inn i "fonst" mappen du åpnet i sted. .


Her har dere en liten oversikt over mangen fine skrifttyper, som jeg har latet ned fra Gimp. Og om du ønsker å få en skrift fra Dafont.com som overskrift på bloggen din, kan du "høre" Eirin sin forklaring på hvordan man gjør det, HER! Som dere også ser er det "skygge" bak alle skriftene, om dere vil kan jeg sikkert vise hvordan man får inn skygge bak bilder og skrifter, i gimp!

-Var dette forstålig?


TIPS: enkel bilderedigering


Får en del spørsmål om hvordan jeg redigerer bildene mine. Egentlig har jeg ikke en sppessiel redigering. Bare en helt enkel hvor jeg redigerer på lysstyrken og kontrasten. Men uansett, siden så mangen av dere lurer tenkte jeg å vise det til dere.

Først å fremst må du ha Photoscape, gå innpå Rediger. Så trykker du på pilen ved "klarhet / farge". Og trykk på "farge på kurver"


Så er det bare til å "dra på streken" til fargen er slik du vil ha den.


Så kan du trykke på selve knappen til "klarhet / farge" og stiller på det slik du vil.Fototips, bruke iso


Jeg har fått noen spørsmål om jeg kan vise hvordan man bruker iso og det på kamera. Så jeg tenkte å prøve å forklare dere det!


Var det forstålig? Noe mer dere lurer på så er det bare til å si ifra.


fototips


Jeg får stadig spørsmål om jeg kan legge ut lit fototips / triks. Egentlig har jeg ikke så mangen triks.  Men jeg har jo noen småtriks bare som har lagret seg i hodet mitt da, og det er slike lette, som sikkert noen av dere alt kan! Men om det er noe spessielt dere vil jeg skal f.eks lage ett innlegg om er det lov til å spørre. Men som sagt, jeg har egentlig ikke noen spessiele tips...


-Ta alltid bilder fra flere vinkler, og ikke stå helt i ro hele tiden om dere skjønner.


-Prøv å stå på "samme høyde" som tingen du tar bilde av. Sett deg ned på huk, legg deg ned på bakken, stå på  tå.... alt etter hva du tar bilde av. Og det varierer jo også da, kanskje det er kult å stå ovenfor tingen også, det er bare til å prøve seg frem.

-Bruk manuel fokus og still på lyshstyrken, så blir det mye mindre redigerings jobb,

- Jeg syns bildene blir finest når man har blitsen av. Men det er jo forskjellig fra person til person.


Bilderedigering, før-etter


I det siste har jeg egentlig fått utrolig mangen spørsmål om hvordan jeg redigerer bildene mine. Jeg har vell egentlig vist det til dere før, jeg redigerer dem som oftest i Photoscape. Men sånn som headerer og slikt redigerer jeg på picnik.com. Om noen vet om en side eller noe som kan "filme data skjermen" så kan dere bare skrike det ut altså, så blir det mye lettere å vise dere!  
Hvilken redigerings programer bruker dere ?
-Ingvild:)


Hvordan jeg redigerer bildene mine lysere


Jeg har fått en del spørsmål om hvordan jeg redigerer bildene mine. Jeg har vist det før, og det er egentlig ikke noe avansert. Og selvfølgelig redigerer jeg ikke alle likt. Ingen bilder kan bli helt like. Så det varierer jo litt. Men her er en måte jeg bruker veldig mye!  Jeg brker forresten Photoscape. 

Først trykker jeg på klarhet/farge og stiller det slik jeg vil der. Så trykker jeg på den "pilen" til klarhet/farge og trykker nesten helt opperst der det står Dypere-middels. Etter det pleier jeg å gjøre bildet litt lysere ved å trykke på den under "dyoere" som dere ser. Ganske så enkelt egentlig!


Hvordan pleier du å redigere dine bilder?
-Ingvild:) 


Ukens tips - rosafarge i bildet


Tenkte å vise dere en enkel måte på å få rosafarge i bildene ved å bruke photoscape. Den metoden jeg viser her er det Susanne som har lært meg. 

Først velger åpner d det bildet du skal bruke, nå har jeg valgt dette:


 Når bildet er åpnet: går du først til klarhet / farge, der endrer du på lysheten og klarheten. Det er jo helt opptil hver enkelt på hvor lyst / mørkt en vil ha bildet. Men jeg syns det er finest om bildet er ltit lyst når man skal ha rosafargen på det. Så jeg stiller klarheten på 11, og lysheten på 40. Sliik:


Etter å ha gjort det trykker du på filter og velger da toningsstil. Da får du opp en rute hvor du kan endre på nivå og farge. Du kan jo også få en blåfarge i bildet da, det velger du jo helt selv. Men jeg pleier å brke den rosa fargen som er 235, og nivå 70%


Å da ser bildet tilslutt slik ut:  


Kunne du denne metoden?
-Ingvild:)


Ukens tips - skarpere bilde


Jeg har tenkt å starte med ukens tips på bloggen min. Å siden jeg får litt spørsmål om redigeringer, blir det sikkert flest redigeringstips, så om det er noe dere lurer på angående redigering eller noe er det lov å spørre!

Som dere kanskje kan se på noen av bildene mine så redigerer jeg dem ofte Skarpere om dere skjønner hva jeg mener med det. Er egentlig utrolig enkelt å få det skarpere, så mangen av dere vet det sikkert fra før av. Men jeg pleier å redigere det på Photoscape.

Først legger du inn bildet du vil redigere, så trykker du der det står Klarhet/farge - Dypere - lav, middels eller høy. Jeg bruker som oftest lav eller middels.


Så trykker jeg på selve knappen der det står Klahet/farge, og der pleier jeg å endre på lysheten og kontrasten.


Før:


Etter


Og så enkelt var det. Du kan jo også redigere det mer om du ønsker det ;)
-Ingvild:)