oktober 2012

"one more blue day"

Denne blåe genseren her har blitt min nye "kosegenser". Jeg elsker fargen på den, men den har blitt så utvasket å stygg at den bare kan brukes her hjemme! Dagen i dag har egentlig ikke vært noe særlig annerledes enn de andre dagene de siste to ukene. Har for det meste bare ligget på sofaen å sett tv mens jeg har halvsovet. Lite spennende kan man si. Og nå utover dagen har smertene i kroppen egentlig bare blitt værre, så det blir vel snart ulpledd å tabletter på meg. Igjen.-Skal se om jeg får til en konkuranse til helgen! Skal i dag?"the last days of October"


Nå begynner vi å nerme oss november, som betyr at om en månde starter vi nedtellingen til jul. Jeg tenker da å ha en slags julekalender på bloggen. Ikke en kalender hvor jeg deler ut gaver, men skal heller prøve å ha noen litt mer "spennende" innlegg hver dag da (kom med forslag til litt "annerledes" innlegg). Så det blir jo morsomt! Hodet mitt er litt fult av andre tanker enn bloggen idag, så jeg samlet bare opp noen få bilder som er blitt tatt i denne månden.... Vi blogges nok i morgen! Hva gjør dere på i dag?

"blue sweater day"

Heihei! I dag har jeg vert så flink at jeg har fått tatt noen nye bilder til bloggen. Det er ikke mangen, men noen. Jeg tok med meg kameraet ut en liten tur får å se om det var noe å ta bilde av der.. Men det var det ikke så veldig mye av akuratt. Var vel ute i noen minutter før jeg gikk inn igjen med kalde hender og en kald nesetipp. Haha. Så var jeg jo selvfølgelig totalt utmattet etter den lille turen der... Men sånn er det nå bare! Resten av dagen har jeg tenkt til å slappe av. og å prøve å få gjort noe skole arbeid, Selv om jeg er sliten..
Hva er deres planer for dagen?

ukas blogg #3Forgje "ukas blogg" ble  Hege Landsvik som har DENNE bloggen. Og som dere ser tar hun kjempefine bilder, og bildene har en good kvalitet. Noe jeg syns er viktig i en blogg. Hege har også ME diagnosen akuratt som meg, å det skriver hun om på bloggen!
TA EN TITT INNOM BLOGGEN HER, Hva syns du om bloggen? Vil du bli ukas blogg, neste uke?

"Babyfotografering - Lille Mille" #2
Canon eos 600D 50mm f/1.8  //Model: Mille 8mnd

"Søndags opplading"

For øyeblikket så sitter jeg å stapper i meg chips mens jeg leter etter nye sanger på spotify. Jeg har akuratt vert flink å gjort litt skole arbeid, så nå er jeg sliten. Så hva er vel bedre enn å chille med musikk og blogg, hehe. I løpet av dagen har jeg igjen tenkt til å se om jeg får til å lage redigerings-video. Jeg har fått til å lage, men ikke å legge ut på youtube. Noe som irriterer meg grønt! Er så mye lettere å lage videoer med forklaring, en tusen bilder å forklare med. Så jeg MÅ få det til. Gir aldri opp, haha! Hva er deres søndags planer?-Har du noe tips til BRA musikk?

Svar på ukas spørsmål #34

kanskje du kunne forklart litt om hvordan en gjør sånn at blitsen ikke spretter opp når en tar bilder? det gjør den alltid, men det går jo ikke når jeg skal bruke plastikpose rundt?   - Om du ikke ønsker at blitsen skal sprette opp er det bare til å bytte innstilling på kameraet. F.eks til "Blits av" eller "manuelt". Men om du ønsker å bruke blits når du skal bruke plastikpose rundt kameraet (les her), så kan du jo bare klippe ett lite hull til blitsen. Den tåler nok litt vann, bare det ikke er saltvann!

 jeg bare lurte, siden jeg vet at ved å ta en eller annen medisin for ofte gjør at man blir mer immun mot den, og gjør at den funker mindre på kroppen enn de egentlig burde...
- I dette tilfellet så snakker vi jo om ibux og paracet, jeg tror ikke de følger med under ordet "medisin", nettsom antibiotika og det der. Så jeg tror nok det går fint å ta dem når jeg trenger, siden jeg ikke klarer å ligge med full smerte hver dag, hele dagene... ;)

Har du eget studio du tar bilder i?
- Hehe nei desverre så har jeg ikke det! Er mangen som har lurt på det etter jeg har lagt ut babyfotografering av Mille og noen andre ganger., Men hemmeligheten er at jeg har ett lærret, som jeg har "fått" fra skolen som mamma jobber på siden dem ikke brukte det. Så da henger jeg det bare over noen stoler osv, og da funker det jo sånn helt passe bra som lerret. Hihi.

Likte bildet ditt, men hva er den klokkesaken for noe?
- Det er ett klokkesmykke.Det irriterer meg at du må ha overskriften i hvert innlegg innom "parantes"...
- Haha. Beklager, men det har bare blitt en uvane! ;)

Men har du tips til hvordan man redigerer header i Gimp?
- Om man søker etter "gimp tutorial", eller "Hvordan lage header i gimp" så finner du mangen forskjellige videoer som kan hjelpe deg. Samme med photoshop og alle andre redigeringsprogramer!

Hvordan/hvor kan man laste opp nye børster og effekter til Gimp 2.0?
- Det vet jeg ikke helt. Søk i google. Jeg kan ikke så veldig mye med gimp, bruker det nesten aldri.. :)

Kan du plis lage gratis design til meg?
- Det er utrolig mangen som spør om jeg kan lage design til dem, gratis, fordeat dem ikke har penger akuratt nå. Men når jeg har laget tusen innlegg om at jeg ikke gjør det gratis er det ikke vits å spørre om jeg kan gjøre det gratis for akuratt deg. Alle får det samme svaret. Nei jeg gjør det ikke gratis! :)

Kommer det snart nytt gratisdesign?
- Hmm, det vet jeg egentlig ikke helt. Nå for tiden har jeg andre ting å prioritere, så vi får se.

sykt fin blogg! hvor har du kjøpt kameraet ditt?
-Takk! Husker ikke helt, men tror jeg bestilte det på en nettside i hvertfall. Man får jo egentlig kjøpt det over alt.Noe dere lurer på til neste gang?

"PHOTO: the magic forest, where dreams are fulfilled"
Canon eos 600D 50mm f/1.8

Fredag, helg og snø!

Da var det helg igjen, etter nok en lang uke her hjemme. Jeg har ikke kommet meg noe på skolen, og har heller nesten ikke vert utenfor døren.. Som sagt er ikke formen på sitt beste for tiden, noe som er utrolig kjedelig! ..Men over til noe annet, i GÅR begynte det søren meg å snø ute. Jeg hater snø, den er så kald og våt. I min verden trenger den ikke å komme før vi nermer oss jul. Det er fortsatt 59 dager til det er jul, så den må nok snu og heller komme tilbake senere. Haha! Liker virkelig ikke kulden, spessielt ikke våt snø..

I kveld har jeg tenkt til å prøve på å få forhondsskrevet litt innlegg, og få lest litt blogger igjen. Inspirasjonen er litt borte for tiden, og jeg vurderer egentlig å tsa meg en uke fri fra bloggingen siden jeg bare blogger dårlig uansett.. Men så er jeg jo også redd for å miste alle de søte leserne mine, så jeg får se hva det blir til..! Har det kommet snø til deg? Hva gjør dere i kveld?
(figuren heter Danbo og den er fra ebay)

"Syke-mandag-tiradag-onsdag-torsdag"

Den siste tiden har ikke formen min vert noe særlig bra. Spessielt ikke i dag. Jeg våknet med en kropp som verket over alt.. Tilog med under bena, så det gjorde vondt å gå ned trappen.. Så når formen er så langt nede på bunn blir det ikke så mye blogging fra meg. Orker ikke å lage "syte innlegg" hver dag heller, om det fortsetter som dette kan det fort komme noen dager hvor jeg ikke blogger i det hele tatt. Er redd det kommer til å være litt sånn nå mot vinteren, siden det er den væreste tiden for kroppen min..

Noen tips til hvordan man kan få tiden til å gå fort?
Hva gjør dere på i dag?


"En bra blogg i mine øyner, og mine tips til flere leserer"

1. Første inntrykket har utrolig mye å si syns jeg. Om jeg kommer inn på en blogg som har ett svart kjedelig design, med ett google bilde som header, da er det lite sansynelig at jeg gidder å lese bloggen. Det er også viktig at man ikke har for mangen farger i designet. Som f.eks ros header, grønn bakrunn, grå innlegg, lilla skrift osv. Da blir bloggen dårlig med en gang! Prøv å heller ha ett litt ryddig design, med en fin header hvor du gjerne kan ha ett bilde av deg selv, slik at nye leserer kan se hvem som er eieren av bloggen.

2. Vær en aktiv blogger, og vis at du bryr deg om leserne dine. Pass på at du oppdaterer bloggen din nok til å kunne beholde leserne dine. Og samtidig så må du passe på at du ikke er "for aktiv", for da blir det vanskelig for leserne dine å følge med på bloggen din. Men helst ha noe mellom 1-4 innlegg hver dag.

3. Ikke ha med for mye tekst i hvert innlegg. Ikke ha alt for lange innlegg, spessielt ikke om det bare er om dagen din. Det er jo greit med noen store innlegg og noen små. Men pass på at det ikke blir alt for mye tekst på bloggen din. Det er ikke alltid folk orker å lese tre sider om hva du spiste til frokost f.eks. Hehe.4. Ha med store fine bilder i hvert innlegg. For meg er det veeldig viktig at kvaliteten og størrelsen på bildene er bra. Helst ha bildene i 700-900pv, og helst IKKE bruk mobilkamera eller webcam som kamera til bloggen! Jeg mener ikke at man må ha det dyreste kameraet for å kunne ha en bra blogg. Men det finnes også billige digitalkamera / speilreflekser som er tusen ganger så mye bedre enn mobilkameraet. Å da blir bloggen SÅ mye bedre med en gang. Det skader heller ikke med en liten redigering :)

5. Ha ett variert innhold på bloggen. Prøv og ikke bare skriv om hva du spiser til lunsj, men prøv å ha litt varierte innhold som kan være intresange for leserne dine. F.eks skriv litt om dine egne meninger, outfiter, musikk, bildeer fra dagen din og dirverse andre ting!FLERE LESERER:
6.Vær også aktiv utenfor din egen blogg. Kommenter andres blogger. og ikke bare kommenter "fin blogg, kommentere tilbake". Men prøv å heller kommenter noe som har med innlegget du kommenterer i å gjøre. Da vil nok den du kommenterer til mest sansynelig ta en titt tilbake til din blogg! Og legg til andre blogger som "venn"

7. Gjerne ha en fan-side på face/twitter eller noe. Da blir det lettere for leserne dine å følge med på oppdateringene dine.

8. Og igjen, så kommer du utrolig langt bare med å ha en aktiv og bra blogg. Store fine bilder med kvalitet, ryddig fint design, variert innhold på bloggen, flere oppdateringer daglig, kommentere andres blogger osv! Dette var da mine små tips. Folk ser jo etter forskjellige ting i blogger, så ja..


Jeg trenger nye blogger å lese. Har du tips til noen brae foto/hverdags blogger?

"PHOTO: my little eiffel tower"
Canon eos 600D 50mm  -106 / 365 days

"Today is Monday again..."
I dag har vi kommet til nok en mandag. Nå mens dere leser dette er jeg egentlig på møte med noen lærerer, såå jeg har egentlig ikke så mye spennende å fortelle dere her nå. Men vet jo ikke hvor sliten jeg er når jeg kommer hjem, derfor forhondsskriver jeg innlegget. Smart! I går drev jeg å prøvde å få tatt noen litt "annerledes bilder enn jeg pleier. Men ble ikke selv så fornøyd med ressultatet. Haha. Man blir vel aldri helt det. Men nå må jeg løpe, så vi snakkes! Hva gjør dere i dag?

"Photo: when the leaves fall off"


Canon eos 600D 50mm f/1.8

"sånt sier man bare om man er dum i hodet"

I det siste har jeg bare hørt om flere og fere som sier en av de dummeste setningene man faktisk kan si. "Jeg skulle ønske jeg hadde ME slik at jeg kunne vært hjemme fra skolen å chillet hver dag!!". Når jeg hører om folk som sier så dumme ting som det der, blir jeg faktisk sykelig frustrert. Jeg snakker med flere personer som har ME diagnosen, de har hørt om venner og ukjenete som har sagt akuratt dette. Da begynner jeg faktisk å lure på om de ikke er helt gode i hodet sitt. Ønsker dem virkelig å ha en sykdom som ødelegger for deg? En sykdom som gir deg mye smerte, gjør at du går glipp av mange morsomme ting, gjør at du ikke kan leve som du selv ønsker, du kan ikke stappe i deg snop som vanlige andre folk, du kan ikke trene. Dett er bare NOEN av tingene som følger med diagnosen du akuratt sa du ønsket deg! For min del kunne alle fått prøvd å ha denne diagnosen i minst to uker hver. Kanskje vi med ME hadde fått litt mer respekkt og forståelse da! For det er nemelig ikke slik at vi er hjemme å "chiller", når vi er hjemme fra skolen.  Jeg vet ikke med deg, men når du har influensa og må være hjemme fra skolen. Chiller du og har det fint da? Nei jeg tror nok ikke det. Akuratt slik er det med oss når vi er på det dårligeste. I hvertfall jeg. Når du har influensa blir du kanskje sliten av å gå opp trappen. Ja det blir jeg uten å ta influensa.Må egentlig le litt når jeg leser teksten ovenfor fordi jeg fremstår som en veldig sinna person, men det er det en grunn til. Man har lite respekt for en sykdom om man står og ønsker seg den uten å egentlig vite hva den dreier seg om. Og faktisk så er det slik at når man har denne sykdommen "chiller" man aldri. Kroppen din er stressa HELE tiden,. Hjertebanken kommer bare du reiser deg opp, og du kjenner kroppen din stresser hele tiden. Så, der dreit du deg selv på leggen litt.!  Må også bare si at dette innlegget ikke er skrevet til en spessiel person, selv om det virker slik. Jeg har hørt om mangen som har sagt det, ellee ikke mangen jeg kjenner men mangen fremede. Å det er bare så sykt frustrerende å høre når jeg vet hvor forferdelig det er å leve med denne ukjente sykdommen.
Men det er jo også mangen som er forståelsesfulle, eller som prøver å forstå. Takk til dere! ♥

ukas blogg #2Ukas blogg ble Hilde som er jenta bak DENNE bloggen. Som dere ser tar hun noen utrolig fine bilder. Denne bloggen er verdt å lese!
Hva syns du om bloggen? Vil du bli ukas blogg neste gang?

"Lørdags kvelden"

God kveld! I kveld har jeg hatt besøk av Susanne(link). Før i dag var vi en liten tur på senteret, men der var det så mangen folk at det nesten ikke gikk an å være der. Haha. Så det ble desverre ikke noen klær med meg hjem i posen i dag. Jeg må vel uansett få ryddet i klærne på rommet her før jeg kan dra flere klær med meg hjem. Tror det kan være litt smart! Etter vi hadde vert på senteret ble hun med meg hjem. Så da ble det pizza spising og julebrus drikking. Egentlig hadde jeg bestemt meg for å ikke drikke julebrus før til desember. Men det er jo heelt umulig når dem omtrendt setter julebrusen til utstilling. Da må man bare ha. Hehe. Men nå tenker jeg å rydde i bildene på pc`en. Så blogges vi nok i morgen! Hva har dere gjort på i dag?"Photo: flip your hair"Canon eos 600D 50mm

"Nytt høst design"Hva syns du om det nye designet?

"Ett år gamle bilder"I går satt jeg på datan og så igjennom bildene som jeg tok i oktober i fjor. Litt morsomt å se tilbake på gamle bilder, men jeg syns ikke jeg selv har forandret meg så veldig egentig. Eneste jeg ser forskjell på er bildekvaliteten og de forskjellige innstillingene jeg bruker! Jeg tok ikke så mangen bilder før så desse var egentlig de eneste jeg følte for å legge ut. Tenker kanskje å bruke en av dem som en midlertidig header på det nye designet jeg skal lage! Akuratt nå er jeg borte hos Susanne. Vi sitter her med hversine pc`er å chiller med musikk. Koselig!  Hva gjør dere på i dag? Hva syns du om bildene?

Fototips fra meg til dere men fra dere

Tenker å prøve å komme med flere fototips til dere. Men da trenger jeg forslag til HVA jeg skal legge ut tips om. Skrik ut!


"Finn meg på instagram!"


Jeg heter iaa1996 på instagram, følg meg så følger jeg kanskje deg. Hva heter du på instagram, om du har?

"PHOTO: the dark autumn"

Canon eos 600D 50mm f/1.8   .102,103,104,105 // 365 days      -Hva syns dere om redigeringen?

"Babyfotografering - Lille Mille" #1
Canon eos 600D 50mm f/1.8   //Model: Mille 8mnd

"new red converse shoes"
// Gave fra Tyrkia. Flere som elsker Converse? Hvilken farge(r) har du?

"Dessert etter frokost"

Nå har jeg akuratt stappet i meg to gode vaffler til dessert etter en annen god frokost. Det er jo søndag og siste ferie dag, så da har man lov til slikt! I dag stod jeg ikke opp før klokken halv ett sånn ca. Og når man blir liggende å halvsove så lenge er det ikke noe feil med at man kan forhondsskrive innlegg og velge hvilket klokke tid dem skal publiserest på bloggen neste dag. Det kan man nemelig her på blogg.no, noe jeg syns er utrolig praktisk. Spessielt når man vet at man f.eks ikke skal være hjemme en dag, så kan man bare stille inn klokken på innlegget, så får man oppdatert bloggen uansett hvor man er! Det kommer nok til å bli mye brukt fremover!

I dag er det sol ute, så jeg må se om jeg kanskje får kommet meg ut en liten tur å tatt litt bilder til dere. Føler jeg tar såå lite bilder for tiden, om man skal finne fine motiver må man liksom litt lenger bort enn bare ut i hagen. Å det er jo ikke hver dag jeg orker det akuratt.. Men i forgje helg tok jeg noen baby bilder av en nydelig liten jente. Kanskje jeg skal vise dere noen av dem senere, hihi.
Hva skal dere i dag?ukas blogg #1Ukens blogg ble Jule Sævik på 15 år som blogger på denne bloggen. Jeg har ikke vert innom dene bloggen før. Men ettersom det jeg ser er dette en hverdag og mote/outfit blogg. Det ser også ut til at hun er aktiv og har minst en oppdatering hver dag. Bloggen har også ett variert innhold, bildene har en god størrelse og en god kvalitet! Fin blogg! Hva syns du om denne bloggen?

// Meld deg på til neste ukas blogg i dette innlegget.

Svar på ukas spørsmål #33

Når begynte du å blogge ? og hvordan ble du flink til å lage header, design osv ?
- Jeg har hatt denne bloggen siden 07.01.10, pluss at jeg hadde noen blogger før denne. Men jeg begynte vel kanskje ikke å blogge "ordentlig" før det hadde gått ett år! Det begynte vel bare med at jeg ble intresert i å lage egne headerer og å lage mine egne bloggdesign. Så jeg drev å leket meg litt med html koder og slikt som jeg fant på nettet.

Hvilken str har du på bildene dine i innleggene?
- Jeg har dem i 800px. Jeg syns det er finest!

Må du ha hjemmeundervisning?
- Nei forhåpentligvis ikke. Om det fortsetter som dette må jeg nok kanskje det...

Hvorfor svarer du ikke på meldinger på blogg?
- Helt ærlig så syns jeg blogg.no har en så sykt dårlig oversikt over meldingene man får her, så man ser liksom ikke hvem man har svart osv fra før, å da blir det bare tull. Derfor vil jeg mye heller at dere kontakter meg på mailen min fotball.j@hotmail.com. Der prøver jeg å svare dere så fort som mulig.Hva er blendertall? Har det med noe så man får bokeh-bakgrunn?  hva er f.eks forskjell på 1.4 og 1.8?
- Ja blendertallet har myd å gjøre med hvordan bakrunnen blir. Har du 1.4 får du mer bohek bakrunn enn du får med 1.8.

Så pen du er, elsker designet også!! hvor er det fra, hvem har laget det? ♥
- Takk! Som SAGT så har jeg laget designet mitt selv, det gjør jeg alltid :)

Bruker du sminke? Bare lurer ...
- Jeg bruker ikke så veldig mye sminke nei. Bruker for det meste bare maskara og øyenbrynsgele.

Hvordan har du det?
- Jeg kunne selvfølgelig hatt det mye bedre enn hva jeg har det nå. Det er ingenting jeg vil mer enn å være frisk, det er noe jeg har ønsket i to år nå. Så når man venter så lenge og vet at man fortsatt kommer til å måtte vente enda lenger blir man jo selvfølgelig litt lei og sliten. Men jeg har jo gode og dårlige dager med meg selv jeg å, akuratt som andre.Jeg lurer på om du en gang kunne ha en konkurranse der man kunne vinne et design?
- Ja jeg har tenkt litt på det. Kanskje jeg skal ha det en dag jeg har tid og orker å lage design!

Hvor ofte pleier du å ta smertestillende?
- Jeg tar nok smertestillende litt for ofte. Når jeg først tar, pleier jeg å ta de ibux og paracetene som er dobbelt så sterke som de du får i butikken. Noen dager er jeg kanskje nødt til å ta 7, mens andre dager klarer jeg meg uten. Prøver selvfølgelig å ta minst mulig tabletter, siden det kan ødelegge nyrene eller hva det er for noe..

Hvor finner jeg html kodene?
- Mangen som spør om hvor jeg finner mine html-koder, og om hvor man finner koder. Som sagt lager jeg og mikser på mine egne koder selv. Men du finner diverse koder ved å søke på nettet. Også har jeg lagt ut litt html hjelp HER.

Naaww, så søt, er det søsteren din, eller Susannes elns?
- Nei ja det er Susanne sin stesøster :)


//Noe dere lurer på til neste gang?

"høstfarger"


Canon eos 600D 50mm f/1.8

"Gårsdagens outfit #111012"


Sko-Eurosko  //  Bukse-Veromoda  //  Tskjorte-Gina  //  Jakke-Veromoda

"shopping hver dag"

Om en liten halvtime skal jeg, Susanne og Edith på senteret en liten tur igjen. Det blir da tredje gang jeg er på senter denne uken, haha. Men det skader jo aldri med noe nytt i skapet, så det gjør jo forsåvet ikke noe! I går var det noen som spurte om jeg var på skolen i går. Sikkert en som reagerte på at jeg var på senteret, og ikke skolen. Men nei, vi har altså hatt høstferie denne uken, så jeg var ikke på skolen i går eller noen av de andre dagene. I dag er siste dag med ferie, så den skal nytes. Formen er ikke så aller verst heller, bortsett fra at jeg er trøtt og sliten etter å ha dusjet nå. Men skal ned å stappe i meg noe mat før vi stikker avgårde, så det blir nok braa! Planer for dagen?"Når det er blå himmel og sol"

..Da må man ut å ta bilde.,. I dag er det for en gangs skyld litt sol ute, det er selvfølgelig ikke varmt, men sol. Å da blir vi fornøyde! Skal snart stelle meg å gjøre meg helt klar, før mamma skal kjøre meg og Susanne til en fin fin plass hvor det er mangen høstblader. Så det blir nok bra. Håper bare lyset holder seg som det er nå, og at det ikke begynner å regne. Det er bare såå typisk. Spessielt de gangene vi skal ha fotoshooter og slikt. Haha. Kanskje jeg skal ta noen nye bilder av meg til en ny høst-header i dag, vi får se!  Hva gjør dere i dag?


"Gårsdagens lille innkjøp"


Veromoda// Topp- 129kr  Cardigan- 129kr


GinaTricot// Topp- 99kr


GinaTricot// Hals- 99kr

"Onsdagen i dag"

For øyeblikket sitter jeg å venter på at strittetangen skal bli varm. Ieg, mamma, pappa å lillebror skal en liten tur til Haugesund for å shoppe litt. Formen er egentlig ikke på sitt beste, men har tatt noen smertestillende og håper nå på at jeg blir bra nok til å orke å være med på butikkene! Har egentlig veldig dårlig tid til blogging nå, men så tenkte jeg det at jeg MÅTTE jo ha en liten oppdatering før jeg stikker avgårde. Hehe. Er sikkert hjemme igjen om noen timer, så vi får se om det blir noe mer blogging da! Hva skal dere i dag?"Når hodet og kroppen er fiender"

Det største problemet med MEen er at hodet og kroppen ikke vil samarbeide. Kroppen vil være syk mens hodet ikke vil det. Kroppen kjemper i mot deg, og sender ut en hel rekke symptomer. For sykdommen sitter ikke i hodet, men i kroppen. Det som gjør at man får symptomer som hjertebank, smerter i kroppen og tempratursvingninger er imunforsvaret. Det jobber på fult hele tiden, derfor blir kroppen så fort utmattet. Og når man ligger med en utmattet kropp som er full av smerter er det ikke alltid like lett å kunne gjøre alt hva det hodet vil. Det du egentlig har lyst til er å være frisk og kunne gjøre alle normale ting. som å ta deg en joggetur, være på senteret uten å bli sliten, kunne planlegge de neste dagene uten å bekymre seg for at kroppen ødelegger for deg igjen, gå på skolen hver dag, ta bussen sammen med de andre, kunne gjøre flere aktiviteter daglig enn bare en, dusje uten å bli utmattet osv. Det er en lang liste. Ingen av desse tingene kan jeg gjøre uten å bli sliten. Går jeg ut en tur å tar bilder vet jeg at når jeg kommer inn igjen er jeg utmattet, og får symptomer.

For meg er det helt uvirkelig at det faktisk går an å være frisk å kunne gjøre alle desse tingene, pluss enda mer, uten å bli sliten (!?!). Jeg husker faktisk ikke hvordan det er å være frisk. Angrer på at jeg ikke nøt den tiden hvor jeg var frisk mer, skjønner ikke hvorfor jeg ikke tok meg ett par joggeturer i uken, for det er akuratt det jeg ligger å drømmer om å få kunne gjøre nå. Jeg har SÅ lyst. Men det er nok en god stund til jeg KAN. Men man forbreder seg jo selvfølgelig ikke på at man en dag kan bli syk. For det vet man jo aldri om skjer.Nå har jeg snart vert ME syk i to år. To lange år kan man si. Jeg hadde aldri trodd at det faktisk gikk an å bli sliten av å gjøre ingenting. Det er derfor jeg skjønner, og vet at for friske folk er det ekstra vanskelig å skjønne seg på denne sykdommen. Jeg skjønner meg jo ikke på den selv en gang. "Hvorfor er jeg egentlig sliten nå?", er en tanke som ofte sitter i hodet mitt.. Noen dager våkner jeg sliten, men jeg aner ikke hvorfor. Eller, jeg vet jo at det er imunforsvaret mitt som driver og stresser da, men jeg vet jo ikke hvorfor det er som det er med imunforsvaret og alle de greiene der.
Er veldig vanskelig å forklare sykdommen med ord, derfor har jeg egentlig veldig lyst til å lage en dokumentar om ME, slik at folk kan få se med egne øyner hvordan det egentlig er. Får bare håpe noen andre tar seg av det å lage en dokumentar, som de kunne vist på tv2. Hehe.For øyeblikket føler jeg at jeg er midt oppi en dårlig periode. Jeg har smerter omtrendt hver dag, og det er ekstremt lite som skal til for at jeg blir sliten. Noe jeg ikke liker i det hele tatt. Føler det har blitt en del innlegg om sykdommen nå i det siste, det er vel egentlig mest på grunn av at jeg er oppi dene dårlige perioden. Har så lyst til å komme meg utav den. Men vet ikke hvordan jeg skal gjøre det! Jeg vet jo at det godt kan hende jeg har en bedre dag i morgen enn hva jeg har i dag. Men så kan det også hende det ligger mangen flere dårlige dager rett rundt svingen her. Jeg aner altså ingenting! Men jeg håper jo hver dag på bedre dager enn dette! Om det er noe dere lurer på ang ME må dere bare spørre, for jeg har såå lyst til å forklare dere som ikke forstår , om det er noen som ikke forstår.. :)

setter pris på om du leser innlegget før du kommenterer....

"welcome october"


"backstage photo"
Canon eos 600D 50mm f/1.8  //Model: Victoria

"Det er faktisk å skryte av seg selv og si at man er så tynn.."

"Det er faktisk å skryte av seg selv og si at man er så tynn og det er vanskellig å legge på seg osv. "
Denne kommentaren fikk jeg her en dag. Den ble kommentert i ett "svar på ukas spørsmål" innlegg hvor jeg hadde fått en kommentar på at jeg var tynn, og om hvordan jeg ble så tynn osv. Du kan lese innlegget med det spørsmålet her! Men herregud. Jeg ble bare så sykt frustrert da jeg så dene kommentaren, at jeg bare måtte lage ett innlegg om dette. Når jeg sier at jeg har vanskelig for å legge på meg, skryter jeg IKKE. Det at kroppen min ikke vil legge på seg er faktisk ett STORT problem for meg i min hverdag.
Jeg har dårlig selvtilit, og jeg liker ikke min egen kropp i det hele tatt!. Nei jeg liker ikke å være så tynn som jeg er. Så jeg skjønner virkelig ikke hvordan du kan kalle det å skryte?.. Jeg har alltid vert blandt de tynne, og jeg er det fremdeles. Noen dager spiser jeg som en hest, men fortsatt så legger jeg ikke på meg.. Men det er jo heller ikke til stor hjelp at jeg er mye sengeliggende og at jeg ikke kan trene. Da forsvinner jo mye av musklene, å da blir jeg jo bare tynnere. Så nei. Jeg skryter ikke av at jeg er tynn. Jeg prøver heller å skjule det! Jeg lager ikke dette innlegget for at dere skal kommentere "neida, du er ikke tynn", for det er jeg. Men for å forklare denne personen at det faktisk ikke er å skryte, fordeom man er tynn og har vanskelig for å legge på seg. Noen personer er bare sånn, å det må andre akseptere! :)


Månedsoppsumering - September


// Denne månden har ikke vert så bra. Har vert mye syk, og hatt en dårlig ME periode elle hva jeg skal kalle det. Derfor ble det ikke så mengen bilder denne gangen.. Har du hatt en fin månde? Hvilken av bildene likte du best?

New in - USA sweater
Bikbok - 299kr

"back on track"

Da er jeg endelig  tilbake igjen til bloggen etter noen dagers blogg-ferie. Jeg har ikke hatt ferie fra sykdommen min akuratt, den siste uken har vert veldig, ja, vond på en måte. Formen har rett og slett vert helt elendig. Noen av dagene var jeg faktisk så dårlig at det var ett stoort ork bare å reise seg opp fra sofaen. Bare det å komme seg på do selv var ett slit, faktisk. Derfor hadde jeg på en måte ikke noe valg om jeg skulle ta meg "fri" eller ikke. Det var jo deilig med en liten blogg ferie også da. Men det har vert kjedelig å!

Formen er heldigvis bedre igjen, så nå skal det bli deilig med ferie. Selv om det sikkert er mange av dere som tenker at jeg har ferie hele tiden siden jeg ikke er så ofte på skolen. Men, det er ikke ferie å ligge hjemme, syk på sofaen hver dag, Så denne uken skal jeg prøve å få gjort litt annet enn det (har jo ferie).!. På torsdag var jeg ute å tok en del bilder med Susanne og Victoria. Og i går var jeg på senteret en tur med Susanne, Tuva og Edith (linker), noe som var utrolig koselig! Så dette er jo på en måte en fin start på ferien, håper bare det fortsetter mot rett  vei. Altså at jeg ikke blir så dårlig igjen..! Hva har dere gjort de siste dagene? Har du ferie nå?
Også har jeg fått meg nytt design. Hva syns dere?