september 2012

"sykemeldt"

Formen er egentlig ikke noe særlig bra i dag heller. Men det er vel kanskje mest på grunn av  narkosen i går. Var i narkose for å fikse masse greier med tennene mine, måtte trekke to tenner, båre i noen tenner og slikt.. Så siden jeg har ME osv,  fant vi t det var best å gjøre det med narkose! De holdt på fra klokken halv ni, til klokken tre sånn ca. Var utrolig merkelig å våkne igjen, for jeg hadde jo ikke merka noen ting mens de holdt på. Er jo veldig rart å tenke på at de har stått der å revet tenner utav meg, løftet på meg og alt det der uten at jeg har merket noen ting! Haha. Når jeg våknet måtte jeg selvfølhelig på do, kan ikke egentlig si hodet hadde helt landet etter narkosen så jeg følte meg veldig ja, ned dopa eller hva jeg skal si. Nå vet jeg i hvertfall hvordan narkomanene har det. Huff, neida!

I dag så har jeg en ødelagt hals (siden de har rør nedi halsen din mens du er i narkose..) og jeg mangler to tenner++, så det er veldig "vanskelig" å tygge mat. Tror nok jeg blir nødt til å leve på is og boller de neste dagene. Haha. Neida, det blir nok bedre etterhvert. Men utenom dette narkose greiene er formen heller ikke noe å skryte av, har veldig vondt i kroppen i dag. Så jeg blir nok liggende her i dag å.. Derfor har jeg veldig lite spennende å oppdatere dere med som vanlig.. Men jeg skal se om jeg kanskje får laget ett innlegg med masse bilder fra sommeren, siden jeg ikke har fått gjort det! Hva gjør dere på i dag?


"what to do, what to do!"

I dag har jeg heller ikke gjort noe annet enn å ligge her hjemme å kjede meg. Formen har vert litt svingende i dag, først plutselig veldig dårlig, før jeg ble litt bedre igjen. Så jeg har i grunn ikke så mye å oppdatere med. Eneste "nye" er at jeg skal i narkose i morgen. Skal ikke opperere ellernoe, men skal fikse noe greier i munnen/tennene, gidder ikke å gå mer inn på det. Men jeg skal i hverfall møte på sykehuset i morgen tidlig i åtte tiden. Jeg får jo da ikke spise frokost, eller drikke så jeg er veldig spent på hvordan formen kommer til å være da. Håper i hvertfall at jeg slipper å måtte vente leenge før jeg får narkose-greiene, for da kommer jeg til å bli dårlig.. Krysser fingrene!

Uhhgtb. Denne uken har vert utrolig, utrolig kjedelig. Null skole, null enegi, null morro og null spenning. Hater bare ME mer og mer for hver dag som går, den går meg virkelig på nervene! . Også må jeg bare si at til dere som har sendt mail til meg, beklager for sent svar men skal prøve å svare dere så fort som mulig! Nå må jeg hoppe i dusjen, så blogges vi! Hva gjør dere i dag? Har du vert i narkose før?Meld deg på ukas blogg!

"Dagens prosjekt"

Heisann! .Nå har jeg tenkt til å starte på en oppgave vi har i engelsken hvor vi kunne velge mellom å skrive om et band/artist.  Da er det vel ikke en bombe at jeg velger å skrive om Justin bieber, haha. Jeg har jo en svær bok om han tilogmed, så det skal nok ikke bli så vanskelig å finne informasjon osv til teksten.. Det største problemet her er at det skal være på engelsk, jeg kan ikke engelsk. Tuller ikke engang. Neida, jeg kan litt så jeg skal nok få det til, håper jeg.! Hva er deres planer for dagen?

Om du skulle skrevet om en artist/band, hvem hadde du valgt?

Svar på ukas spørsmål #32

Har du instagram?
- Jaa det har jeg. Endelig! Jeg heter da iaa1996. Men vurderer å bytte navn, er så sykt lei av det. Haha. Men om jeg evt ender om med å skifte kommer jeg til å si ifra!

Hva er et filter? kan du skrive litt om det?
- Hmm, jaa. Jeg har egentlig ikke så veldig mye peiling på filter, siden det finnes så mangen forskjellige. Men ettersom det jeg har lest er det slik at man fester filteret fremme på objektivet, også kan det gjøre så du f.eks får skarpere lys, fjerne reflekser osv. Jeg har selv filter på det ene objektivet mitt, men jeg bruker det vel egentlig mest til å bare ikke få skjitt på "skjermen" til objektivet. Tror i hvertfall det er det mitt filter er til, har virkelig ikke peiling på dette. Sorry. Haha!

Hvilken objektiver bruker du for å få bokeh?
- 50mm f/1.8 er det objektivet som er best til å fikse bokeh, i hverfall av de objektivene jeg har.Fornøyd med å gå på Helse og omsorg?
 Ja det er jeg! Men så har jeg jo fortsatt den lille tvilen på om jeg heller vil bli fotograf.. Er virkelig ikke sikker! Men jeg syns jo denne linjen er utrolig morsom og spennende!

Hvor har du fått tak i sånn brun figur?
- Danbo heter det ja, den kjøpte jeg på Ebay.xom

Du er så pen herregud. Hvordan ble du så tynn? Og vakker, jeg vil å være så vakker.
- Takk! (♥)  Men jeg syns ikke jeg selv er noe særlig pen, eller pen-tynn. Prøver jo å legge på meg, så jeg aner ikke hvordan eller hvorfor jeg er så tynn. Har alltid vert tynn, så har vanskelig for å legge på meg, noe som irriterer meg grønt! -Kan jo også ha litt med at jeg er syk å ligger mye i rod..Hvor mangen leserer har du hver dag?
- Det varierer veldig fra dag til dag, også har det litt med om jeg er en god eller dårlig blogger. Men statistikken ligger vel mellom 400-600 leserer!

Hvordan får du så lyse fine bilder?
- Takk! Jeg bruker manuelt innstilling på kameraet, også redigerer jeg dem ofte litt lysere å.

Hvor er det du finner grunnkodene til designene dine?
- Jeg bruker som oftest bare å endre på de kodene jeg har i designet mitt fra før, som jeg har laget selv.

Noe dere lurer på til neste gang?

"Før og etter redigering"

Er utrolig mange som har spurt om det er stor forskjell på de uredigerte og de redigerte bildene mine. Så da tenkte jeg å vise dere forskjellien. Jeg bruker som sagt manuelt instilling på kameraet, derfor er det ikke alltid bildene trenger så mye redigering. Men det er jo alltid morsomt å fikse litt på dem da, å sette inn litt nye farger osv. Det har jo også litt å si om det er bra lys når man tar bildene og om man er inne eller ute. Men når man bruker manuelt kan man jo stille på lyset osv helt selv! Her har dere i hvertfll før og etter bildene.

Hva likte dere best, før eller etter?

"I dag og i går og før der igjen."

,Jeg føler det er en evighet siden jeg blogget, men det er det jo ikke. De siste dagene har ikke akuratt vert så veldig fine. Jeg har for det meste ligget i sengen med vonde smerter i hele kroppen, svingende feber og en kropp som har vert heelt tom for energi. Det sier vel seg selv at det ikke er så koselig! Heldigvis er formen litt bedre i dag, så jeg har fått dusjet å stelt meg. Noe som var deilig. Er alltid like godt å få bort den "syke"-følelsen. Hehe. Ikke det at jeg føler meg friisk nå da, men bedre. Så jeg satser på å klare noen timer skole i morgen!

Her om dagen mens jeg lå og surfet litt på nettet, kom jeg innom en Casino side hvor det stod noen morsomme artikler om en merkelig prinse ting fra England. Ser ut som de engelske kongelige liker å vise seg frem uten klær. Først Kate som soler seg toppløs, så prins Harry som spiller biljard i bare rompa... Tro det eller ei men bildene er visst blitt meget populære på nettet, utolig hva folk gidder å kikke på.Haha. Du kan lese mer om "sakene" hans her, der finnes det også mange andre morsomme artikler å lese... Når man kjeder seg og ikke har noe å finne på er dette en morsom side å kikke innom.. Man kan jo også spille spill der, virkelig en morsom side! 
Hva har dere gjort de siste dagene?
"when the sun shines"
Canon eos 600D 50mm f/1.8    - 99, 100.101 / 365 days

"En sengeliggende søndag.."

I dag er formen veldig dårlig, igjen. Jeg har utrolig vondt i heele kroppen, ingen matlyst, vondt i magen, helt tom for energi, tempratursvingninger, trøtt og sliten.. Orker ikke noe annet enn å ligge, eller sitte å ikke gjøre noen ting. Bortsett fra å trykke på ipoden innimellom. Hehe. En spennende søndag da altså, nei! Men skal ikke syte hull i hodene på dere. Tenkte kanskje å spørre dere om dere har noen forslag til forskjellige apper jeg kan laste ned? -Jeg har alt instagram (iaa1996), weheartit, face og de "vanlige" tingene der. Gjerne kom med noen forslag til morsomme spill! :)  Vet du om en bra app/ett bra spill?...

"pictures from today, and my day today"Heihei! For ca en time siden kom jeg hjem etter å ha bert med Susanne. Vi var først litt inne hos henne å tok litt bilder osv, før vi gikk en liten tur ned til skogen. På veien ned så snekket vi om at vi hadde såå lyst til å få bilder av ekkorn. Og gjett hva som var i skogen? Jo, to søte ekkorn. Men når man har en 50mm linse så er ikke det så veldig mye til hjelp. Jeg fikk i hvertfall ikke noen fine bilder av dem, sykt irriterende. Haha. Slik er det! Nå holder kroppen min på å dette fra hverandre, er utrolig sliten. Så nå tenker jeg å hoppe i kosedressen å nerde ipod resten av kvelden! Hva har dere gjort i dag?

"En kattunge, fire bilder, fire redigeringer"

Canon eos 600D 50mm  - 95, 96, 97, 98 // 365 days      (Susanne sin kattunge, ikke min.. )

"min nye herlighet"
Da har jeg fått meg Ipod tuch, det er altså ikke en Iphone, men Ipod. Jeg har aldri hatt noe med app før, så denne her var helt super for meg. Da kan jeg endelig sitte å spille spill og høre på musikk mens jeg sitter å venter på legekontor, og ellers utenom det å selvfølgelig. Haha. Wii! Dette blir bare ett kjapt innlegg, for nå skal jeg ut å ta bilder med Susanne. Vi blogges senere!
Har du Ipod, Ipad, Iphone eller noe lignende?

"busy day"

I dag har jeg vert en tur på skolen igjen, så nå ligger jeg her i sengen halv død. Eller kanskje helt død egentlig. Kjennes ut som jeg har løpt rundt hele norge og at jeg ikke har sovet på flere dager. Derfor tror jeg kroppen trenger å få hvile litt nå, før jeg MÅ lese til en prøve vi skal ha i morgen! Og ja, forresten så tok vi klassebilde(r) i dag. Blæh. Hater å ta portrettbilder, blir aldri fornøyd med dem.. Så dere får desverre ikke se dem. Haha. Men nå må jeg sove, før jeg må lese.. Hva skal dere i dag?
"three photos.."


Jeg kjedet meg, så det ble litt tekst-bilde-redigering. Hva syns dere om bildene? Hvilket likte dere best?

"Tre blogger dere må besøke"

Nå tenkte jeg å annbefale dere tre blogger, Susanne, Edith og Tuva. Alle de går i klassen min, og to av dem er nye her i bloggverden. Så da tenkte jeg å "vise dem frem" for der, også bestemmer jeg at alle som leser dette skal ta en titt innom alle de tre fine bloggene. ♥

Susanne.


Edith


Tuva

"10 rare faktia om meg, som dere kanskje ikke viste.."

1, Jeg har en tidsplan for nårr jeg skal blogge i ukedagene. Ett innlegg i tre-fire tiden, og ett i seks-syv tiden. Det går ikke å blogge etter klokken åtte i ukedagene, og ikke før klokken tre. Jeg aner ikke hvorfor det har blitt slik i hodet mitt, men det er vel bare en vane. Isåfall en rar vane spør du meg. Haha.

2. 90% av bildene jeg har av meg selv er grimas bilder. Liker ikke å bli tatt bilder av.

3. Jeg har sykt heis-skrekk, og ferje-skrekk.

4. Jeg MÅ alltid ha en hårstikk rundt venstre arm. Den er bare av når jeg skal sove og dusje, ellers så er den alltid på. Og om den plutselig er på høgre armen isteden for venstre, så merker jeg det med en gang. Det er ubehagelig. Haha.

5. Jeg liker ikke vann. alle sier "det smaker jo ingenting", men JO, det gjør det - det smaker ekkelt!6. Når det er noe jeg skal rekke, som f.eks ett tv-program, en bursdag ellernoe lignene så sitter jeg å ser på klokken heele tiden. Uansett om det er en time til det starter.

7. Jeg hater å få vann på øynene. -Er derfor ikke fan av å dukke under vann.

8. Jeg elsker middag. Derfor spiser jeg ofte middags-retter til frokost, lunsj, middag og kvelds. De dagene jeg er hjemme, har jeg ofte endten pizza. pomesfrits, fiskepinner eller pølse i brød til frokost. Her snakker vi sunne ukedager altså, haha.

9. Jeg har syykt tannlege skrekk, dere aaner ikke! Samme med lege/sykehus. Blir dårlig hver gang jeg er på ett legekontol, eller spessielt på sykehus. Så på en måte blir jeg bare dårligere av å bli innlagt på sykehus..

10. Jeg bølger håret mitt hver dag fordi jeg vil ha tykkere hår.Noe du kjenner deg igjen i? Noe du ikke viste fra før?

Når man faktisk klør i fingrene.

..Litt random overksift må jeg si. Men jeg klør faktisk i fingrene etter å få tatt noen nye - skikkelige bilder. Føler det er en evighet siden sist, spessielt når det kommer til portrett. Har jo tatt diverse bilder av maten min osv, men det er liksom ikke helt det samme. Haha. Får se om jeg kanskje orker å ta meg en liten tur ut med kameraet senere, etter jeg har gjort skole-arbeid. Skolen er føsteprioritert, så det spørs om jeg har mer overskudd etter det. Men vi får se. Nå skal jeg i hvertfall lese til en prøve, så får vi se hva resten av dagen bringer!
Hva gjør dere i dag?


"Medisiner for ME diagnosen.."

. finnes ikke. Fikk ett spørsmål her om dagen om jeg ikke kunne skrive ett innlegg om de medisinene jeg har snakket om, siden jeg sa jeg skulle det. Men så tenker jeg heller at dere som er intresert i "detaljer" osv på dem, kan kontakte meg på mail isteden (fotball.j@hotmail.com). Jeg har som sagt prøvd en hel rekke behandlinger/tabletter, men jeg føler ikke noen ting har funket. Kroppen min er sliten hele tiden, øynene mine vil sove hele tiden, kroppen gjør vondt stortsett hver dag-hele tiden, jeg går litt tom for motivasjon, og dagene er omtrendt like hver dag.. TENK OM det hadde funtes en medisin.. I går var det vel ett år siden legene kom ut med de "gode" nyhetene om at de hadde løst ME-gåten, med den kreft medisinen. (kan lese mer om det her),. Om jeg ikke tar helt feil har det ikke kommet noe mer nytt ang den medisinen. Noe som selvfølgelig er utrolig kjedelig. Tenk om den kunne gjort meg frisk?. .Man vet jo aldri.

Problemet er jo at nesten ingen leger vet hva ME egentlig går ut på. Ingen vet hvor forferdelig dene diagnosen faktisk er. Det er bare flere og flere som får diagnosen nå for tiden føler jeg, å det er jo ikke bra! Mangen leger tror jo at sykdommen sitter i hodet på oss med ME (!?!). Hvorfor i all verden skulle jeg sitte her i to år å tenke meg til å være syk. Det går jo faktisk ikke. Blir veldig irritert, av at noen faktisk tror det sitter i hodet, og ikke i kroppen! Så, til slutt vil jeg bare annbefale alle å ta en titt innom dene bloggen, og dette innlegget. ;)


...

"my day today"


Mandag og ny uke, igjen. I dag ble det null skole på meg, så jeg kan vel kalle det en dårlig start på uken. Kroppen min er bare heelt tom for energi, og motivasjon. Hodet-øynene-kroppen er også utrolig trøtt(e), og har lyst til å sove hele tiden, noe jeg i grunn ikke kan. Da blir jeg bare "sykere", så må prøve å holde meg mest mulig våken.. Men jeg har vert flink og lest til en prøve vi skal ha på fredag i dag da, også har jeg lest litt i den nye jb boken min. Wii, hehe! Resten av dagen tenker jeg å bare chille, så må jeg se om jeg snart kan få byttet batteri i fjernutløseren til kameraet mitt, for jeg merker at det er umulig å leve uten den fjernutøseren, virkelig!  .. Hva gjør dere i dag?

"the beautiful girl in the woods" #2

Canon eos 600D 50mm f/1.8  Modell: Victoria      Hvilken av bildene likte dere best?

"tired and sleepy.."

..Fem timer siden jeg stod opp, men jeg sitter her fortsatt og halvsover. Er så utrolig trøtt, at jeg faktisk har lyst å legge meg til å sove igjen. Umulig å skjønne at kroppen min fortsatt er trøtt når å sove nesten er det eneste jeg har gjort de siste dagene.. Skal se om jeg kanskje orker å ta meg en dusj snart, så får jeg se om jeg blir mer våken av det. Får håpe det. Hviss ikke vet jeg ikke hva jeg skal gjøre for å våkne.. Hva er deres søndags planer?

"new in for today"

I dag var jeg med mamma en liten tur innom noen få butikker, å da var jeg så heldig at jeg fant denne boken. Egentlig pleier jeg aldri å lese bøker, men jeg har ikke noe i mot å lese denne. Haha. Så nå har jeg litt mer å gjøre på mens jeg ligger her syk.. Formen har vert veldig dårlig de siste to dagene. I går sov jeg hele dagen, bortsett fra de åtte timene jeg var våken. Men i natt ble det ikke så mye soving, endte heller opp med at jeg lå der med vonde smerter i hele kroppen. Så jeg fikk ikke sove.. Derfor er jeg trøtt igjen nå, blæh.. Lei av å sove kan du si ja. Får bare stappe innpå med tabletter og cola så overlever jeg nok. Hehe. Hva gjør dere på i dag? Har du denne boken?


"Ny verdensrekord for i år"

Det stemmer. Denne uken har jeg vert på skolen TRE dager (ikke hele dager da men..), og det er ny rekord for min del, etter jeg ble syk eller sånn, gikk jo mer enn det på skolen når jeg var frisk selvfølgelig! Jeg sov til klokken ni i dag, siden jeg var så sliten. Men så tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på skolen i noen timer hvertfall. Å det klarte jeg, men nå ligger jeg her med feber og vonde smerter i kroppen + hodet... Så ja, fin start på helgen må jeg si..  Har egentlig bare lyst til å sove resten av dagen, men det kan jeg ikke. Så jeg skal se om jeg kanskje får gjort ferdig det nye bloggdesignet mitt! Hva er deres planer for dagen?


"Trenger deres hjelp."


Hva skal jeg blogge om? Har dere noen spessielle ønsker? Tips til noen brae blogger, som inspirerer?

En fin-fin dag!

Heihei! Nå kom jeg nettopp hjem fra doktoren/behandleren min. Så nå kjenner jeg kroppe er godt utslitt. Var jo på skolen i dag å, wii. Og tyve minutter av de timene jeg var på skolen "leket" jeg blind av alle ting. Det var en del av "faget" vi holdt på med i dag, å det var jo utrolig morsomt da. Men samtidig,  var det utrolig skummelt. Var Susanne (link) som skulle være førerhunden min, mens Edith (link) og Tuva (link) gikk fremfor oss, holdt på å dø av latter når jeg skulle være Susanne sin førerhund, glemte meg litt ut, så gikk hun rett i en slik fortau-homp. Morsomt! Men, nå begynner selvfølgelig kroppen min å dette litt ifra hverandre, hodet mitt er på en helt annen plass enn kroppen min. Hodet vil ut å ta bilder, siden det er fint lys til å ta dråpe bilder. Mens kroppen min vil legge seg ned under dynen å slappe av. Får se hva det blir til! Dere får ha en fin dag videre. Hva har dere gjort på i dag?   Har du hatt en fin dag?Tips: Gratis redigering på nettpixlr.com/express/ (link), er en gratis nettside hvor man kan redigere bilder gratis uten å laste ned noe. Man kan velge mellom forskjellige effekter, man kan sette inn tekst, koble sammen bilder osv. Jeg er ikke så veldig kjent med programmet enda, så det er nok mye mer enn det jeg nevnte nå. Uansett. Om man syns redigering i Gimp og de programmene er vanskelig, kan denne siden være løsningen. Tre enkle trykk, så har du ett ferdig redigert bilde. veldig enkelt spør du meg!Om vi i dette eksempelet trykker oss inn på "Browse" og velger det bilder vi ønsker å redigere, kommer noe lignende dette opp. Bare at på bildet over her, har jeg trykket på "Effect" også! Da ser dere man får opp forskjellige alternativer man kan prøve ut. Og etter man har velgt en effekt, kommer det opp enda flere alternativer. Om vi f.eks velger "Vintage", kommer dette opp:Mangen forskjellige alternativer. Om man blir missfornøyd er det bare til å trykke Cancel, så kan man bytte effekter igjen! Jeg syns jo selvfølgelit det er bedre å redigere bildene i photoshop, men dette er jo en kjapp løsning om man har det travelt. Jeg tenker egentlig å komme med "forklaringer", eller tips til denne redigerings siden også. Om dere er intreserte da? Hehe. Skal se om det snart kommer flere tips ang photoshop og slikt også! Her har dere noen eksempler på kjappe redigeringer. Bruker du denne siden?

"1bilde, 3redigeringer, hvilken likte du best?"
//Redigert i Adobe photoshop Cs4   -  Hvilken redigering likte du best?

"kalde september dager."

I dag er det ett veldig ustabilt vær ute for å si det sånn. Endten så pøser det ned med regn, eller så skinner solen. Men, solen skinner som oftest ikke i mer enn maks ett minutt, før det pøser ned med regn igjen. Veldig koselig! Nei. Når jeg var ute for å ta litt bilder i dag, regnet det bare, og når jeg kom inn kom solen. Selvfølgelig. Sånn er det alltid! Jeg hadde jo på meg både lue og regnjakke, og kameraet måtte jeg pakke inn i plastik. Så jeg overlevde! Atm sitter jeg å kjeder meg, mens jeg venter på at det skal bli middag. Etter middag blir det nok en liten blund, er utrolig trøtt å sliten i dag. Så ble null skole på meg. Satser på at jeg får meg noen timer i morgen!.. Hva skal dere i dag?"skole-mandag.."

Heihei! I dag ble det fem timer skole på meg, så nå sitter jeg her hallsovende og sliten. For en gangs skyld gleder jeg meg skikkelig til å legge meg i kveld, det blir så godt. Men før den tid blir det jo å se Hotel Cæsar da, som jeg også gleder meg til! haha.
Skal innrømme jeg er litt i tvil på om jeg kanskje skal ta meg en liten bloggpause. Jeg er så sliten, og jeg har så lite energi, spessielt etter skolen. Å da orker jeg som regel ikke å ta noen bilder. til bloggen. Å da blir det veldig kjedelig å blogge, siden bildene er halve vitsen, om dere skjønner. Men, vi får se. Nå skal jeg i hvertfall sove! Hva gjør dere i dag?


Dagens søndag

Heihei! Nå har vi akkurat hatt familie bursdag her hjemme, siden begge brødrene mine har hatt bursdag denne uken. Så da ble det kake fest i dag! Kjenner at jeg beggynner å bli trøtt, og sliten nå, selvfølgelig. Så er vel bare til å hoppe i god klærne igjen, før det blir å legge seg tidlig. Det blir nok deilig! Nå skal jeg slappe av med litt musikk, og fikse litt design. Wiho. Hva har dere gjort i dag?


Opppusing på gang

.. For øyeblikket så ødelegger bloggdesignet blogg-inspirasjonen min, jeg tilbakestilte til ett gammelt design i går siden jeg var lei det andre. Men så fant jeg ut at jeg egentlig er enda mer lei av dette. Så nå MÅ jeg få laget ett nytt design, som jeg blir fornøyd med! Ett nytt bloggdesign pleier jo å friske opp inspirasjonen til å blogge også. Så, det skader nok ikke. Spørs bare om jeg "får til" å komme på noe nytt, igjen. Haha! Når jeg blar nedover på bloggen min nå, så ser jeg mangen innlegg som jeg vil slette, siden det er så dårlige bilder i dem osv. Så jeg skal nok se igjenom litt innlegg, å kanskje slette noen. Bare sånn at dere vet..! Hva er deres planer for dagen?

Svar på spørsmålsrunden #5

Har du søsken?  -Ja. Jeg har en lillebror (som dere har sett mye til), og en storebror. :)

sykt fin blogg! hvor har du kjøpt kameraet ditt?
-Tusen takk! ♥  Jeg husker faktisk ikke helt nøyaktig hvor jeg kjøpte det. Men, man får jo kjøpt det på de fleste fotobutikker da. Samme med slike elektroniske nettisder eller hva jeg skal kalle det! Og som sagt betalte jeg ca 6000kr for det, og det var uten det objektivet som egentlig følger med. Men man får det for en billigere pris nå.

Har du bleket håret ditt før eller gjort noe med det, unntat å klippe det?
- Jeg har stripet håret to ganger, ellers har jeg ikke gjort noe annet. Bortsett fra å bruke en slik spray som gjør håret litt lysere.

Samler du på noe?  -Jeg samler på en måte på ugle smykker og klokke smykker^^Hvor lenge har du tatt bilder ?
- Om jeg ikke tar helt feil, så har jeg vert intresert i foto i ca ett og ett halvt år nå, eller noe.

Hva er det beste du hvet å gjøre?
- Være en plass hvor det er tusenvis av fine motiver, å ta bilder. Og å være med venner såklart! ♥

Om du hadde fått 5 ønsker, hva ville det vert?
- 1, At jeg, og alle andre med ME hadde blitt friske. 2.At det ikke hadde funtes noen sykdommer. 3. At kroppen min, og trynet mitt var som jeg skulle ønske. 4. At jeg var rik. 5. At jeg hadde flere ønsker, haha!Hvor lager du headerne dine, og hvor redigerer du bildene dine?
- Jeg lager som sagt headerene mine i Photoshop Cs4, og det samme med bildene!

Kan du vise en video hvor du fikser sånne bokeh effekter på bildet?
- Hmm. Jeg har jo laget ett innlegg om hvilken innstillinger man skal bruke på kameraet for å få skikkelig bokeh, og som sagt har objektivet veldig mye å si! Men om du mener videoblogg om hvordan jeg liksom redigerer inn bokeh, så gjør jeg ikke det. Jeg redigerer aldri inn bokeh eller noe sånt. Obkektivet fikser det av seg selv.

Har du Fanpage?  -Ja jeg har en facebook side til bloggen, om det var sånn du mente. Den finner dere HER. Blir glad for fere likes ♥Inspirasjon, det gir du! Herreguud så lyst jeg har på den toppen WILD CHILD og DEN GRØNNE SHORTSEN!! Hvor har du kjøpt det? . Døøør for det <3  - Så koselig å høre, takk! ♥ Jeg kjøpte det på cubus i starten av sommerferien, så jeg tviler på at de fortsatt selger det.

Hva heter Susanne sin blogg da? :-)

Sujo.blogg.no (link)

Er det helse og sosial du går på?
- Ja det er det. Eller nå har de jo byttet navnet til "Helse og oppvekst" da, men det er fortsatt det samme

Sykt kul den lille figuren, er den din? :
- Ja den lille figuren er min, og det kalles en Danbo. Man får kjøpt den på ebay.

PHOTO: swans in your dreams
Canon eos 600D 50mm   -91, 92, 93/365 days

Nytt gratisdesign - September loveDa var det nye gratisdesignet ferdig. Innleggene er i 800px. Det kommer ut forklaringer på hvordan man skifter header, bakrunn, skrift type, og hvordan man setter inn linker i menyen. Alle forklaringene kommer på DESIGNBLOGGEN min. Dere fnner kodene til dette designet HER, også har du en oversykt over de nye her.   Hva syns dere?

"ingen tvil om at kulden er tilbake.."

..For øyeblikket ligger jeg i senga, godt pakket inn i dynen med både hettegenser, fotvarmer-ting og hals på meg. Fryser noe helt sykt, har jo feber så er vel sikkert derfor. Formen er ganske dårlig i dag å. Har utrolig vondt i kroppen, feber, kald, ikke så veldig matlyst, sliten, trøtt osv.. Null skole på meg denne uken (til nå..), eneste jeg har klart er å være der i fem minutter i dag for å hente skolebøkene mine. Og det var sovidt jeg klarte det.. så er bare til å stappe innpå med smertestillende. Hehe. Tok noen i sted, så blir nok snart bedre får jeg håpe. Hater slike dager som dette, hvor man ligger å tenker på alt man har lyst til å gjøre på, men så orker man ikke å gjøre noe annet enn å bare ligge der. Finnes ikke noe som er kjedeligere enn det... Jaja, hva gjør dere på i dag?
...

Linker tre blogger - skal jeg linke din neste gang?

Nå har jeg trekket ut tre tilfeldige blogger-som jeg likte, fra alle de hundrede som meldte seg på forgje gang. Neste uke blir det noen nye, dere kan melde dere på i dette innlegget! Lykke til.  PS: Alle desse bloggene er kjempebra, besøk dem!

capturepictures.blogg.no
theaamo.blogg.noamandaones.blogg.no

Arkiv bilder 2

"today is today, and today is boring"

...Etter jeg hadde skrevet overskriften her, fant jeg ut det at jeg akurat slettet bildene jeg hadde tatt til dette innlegget, fra kameraet. Jeg trodde jeg hadde lastet dem over til pc`en, men det hadde jeg vist ikke. Lite irriterende da! Haha. Men slik er det nå bare! Dagen i dag har ikke vert så veldig spennende for å si det sånn, null skole, null energi, null og niks å finne på. Slik går nå dagene! Men får håpe på en bedre dag i morgen, satser på at jeg kommer meg på skolen i noen timer da. Det hadde vert toppers det. Hehe! Jeg har jo jobbet med ett grtisdesign, satser på at det blir ferdig iløpet av noen få dager. Siden jeg ikke har så mye av det igjen! Hva gjør dere i dag?"PHOTO: the perfect cat"

Canon eos 600D 50mm. // Er som sagt ikke min katt, er vennina mi sin (Susanne sin)

"Tirsdagen i dag.."

Heihei! Nå ble jeg akuratt ferdig med å svare på mailene mine, noe som i grunn var litt koselig denne gang. Siden jeg har fått så mangen søte mailer fra dere. Setter virkelig pris på det, det må dere bare vite! (♥) Om ikke så lenge skal jeg og foreldrene mine på foreldre-møte med læreren min. så jeg tenkte egentlig bare å være fink, å oppdatere dere litt., Selv om jeg er veldig sliten nå, og enda slitnere kommer jeg til å være når jeg kommer hjem. Så vi får se det ann om det kommer mer blogging i dag. Formen er ikke helt på sitt beste, har feber, vondt i kroppen og bare føler meg syk. Rett og slett, drittkjedelig! Dere får ha en fin dag videre, blogges! Hva gjør dere i dag?


Kamerautstyret mitt!


50mm f/1.8 - 900kr    //    18-200mm - 3000kr   //   Canon eos 600D - 6000kr  //  Fjernutløser - 20kr. 

Jeg kan jo kanksje starte med å "fortelle" litt om kameraet mitt. Canon eos 600D. Jeg kjøpte det kameraet etter konfirmasjonen min, i mai 2011, så jeg har jo hatt det en stund nå! For å si det sånn, så angrer jeg ikke noe på at jeg kjøpte dette kameraet! Det er ikke noe avansert i det hele tatt, lett å skjønne seg på, mangen gode innstillinger på det, det fokuserer bra, man kan vri ut skjermen på det, det veier ikke for mye, osv, Jeg har bare gode ting å si om det, virkelig! Dere som spør om jeg vil annbefale dette kameraet, JA, det vil jeg helt klart! ♥Så har vi yndlings objektivet mitt. Nemelig 50mm f/1.8. Dette objektivet fikk jeg til jul nå i fjor, så jeg har jo hatt det en stund. Og, det koster bare 700-900kr, det er utrolig billig til å være ett så bra objektiv. Tipper det er en av de beste objektivene til en så billig pris. Er så absolutt verdt pengene! Dette objektivet er io mest til portrett bilder og slikt, siden den får en så uklar og fin bakrunn. Men, selvfølgelig kan man bruke det til andre ting en portrett bilder, Jeg bruker det til alt hva jeg tar bilder av, hihi! Love it.Også har jeg to zoom objektiver. Eller, det ene er egentlig foreldrene mine sitt, men i og med at jeg kan låne det når jeg vil tar jeg det med som mitt. Haha. Uansett, jeg har altså 18-200mm (sigma) og 18-135 (canon)! Det er faktisk en veldig stor forskjell på zoom objektiver og ikke-zoom objektiver. De fleste objektiver med zoom har ett høyt blendertall som gjør at bildene blir litt mørkere enn hva de blir med lav blender. Og, det liker ikke jeg så godt. Men selvfølgelig, desse to objektivene er jo kjempegode. Jeg bruker dem ofte til dråpe bilder og konsert bilder. Ikke det at jeg er så ofte på konsert da men! Hehe. Eneste ulempen med 18-200 er at det er litt tungt, kan hende det bare er for meg, men uansett. Gode objektiver, som kan annbefales.
Også har vi den lille fjernutløseren min som jeg virkelig ikke kan leve uten! Hvor stressende er det ikke å sette kameraet på utløsning, hvor du har ti sekunder på deg til å finne den posisjonen du skal stå i, samtidig som bildene fort blir uklare. Har man denne lille dingsen, slipper man alt det stresset der. Eneste man trenger å gjøre er å trykke på knappen, ha kameraet innstilt på utløsning, og vips så får man klare og fine bilder. Eneste som er litt dumt med den er at jeg ikke kan stå så langt i fra kameraet med den, men ellers funker den veldig bra! Man får kjøpt den på ebay.com til tyve kroner eller noe.Kamerastativet mitt er også ett must. Det fikk jeg til konfirmasjonen min, så jeg vet ikke hvor det er fra, eller hva det kostet. Men man finner vel forskjellige stativer både på elkjøp, ekspert og diverse fotobutikker! Jeg kan selvfølgelig stille stativet høyere enn hva det er på dette bildet. Hehe. Jeg fikk også med egen "kamera-stativ-pose" som kommer godt med når man skal dra det med seg til skogen og andre slike steder. Kunne virkelig ikke levt uten, hehe!Jeg har jo også en kamera veske, en sol-ting til ene objektivet og den hjemmelagde reflektoren. Men de tingene giddet jeg ikke å ta bilder av! Er det noe mer enn dette dere lurer på, er det bare til å skrike ut! Tenker å se om jeg kanskje får laget ett innlegg med en "forklaring" på hva objektivet har og si for kameraet osv..  Hvilket kamera utstyr har dere?

Månedsoppsumering - August 2012Har dere hatt en fin måned? Hvilken av bildene likte dere best?

"Dagen i dag"

Heihei! Nå kom jeg nettopp hjem fra senteret, Har vert der helt i fra klokken ett ca, med Susanne(link) og Marita. Har fått kjøpt meg noen små ting i dag også. En ny genser, hårspray ting og noe brunkrem+fuktighets krem greier og smykke. Kan sikkert vise dere innkjøpet i morgen. Gidder ikke ta bilder nå! Føler jeg har veldig mye morsomt å fortelle fra dagen, haha. Vi bestilte oss kebab pizza, men så fikk vi feil. Så JEG måtte bort igjen i kassen å skaffe oss en ny, også glemte de å gi oss sausen. Da måtte jeg bort igjen for å be om å få sausen. Haha. De ble litt sure, men halo, de må jo klare å gi oss rett mat! Og. Etter vi hadde vert på senteret en stund gikk vi ned på en parkeringsplass, så jeg og Susanne skulle få prøve å kjøre schooteren til Marita, noe som ikke gikk så bra. De to veltet nemelig, så Susanne skadet foten sin. Ikke bra! Haha. Litt morsomt var det jo! Nå tenker jeg å hoppe i godklærne før det blir chillings fremfor pcen.. Hva har dere gjort på i dag?Randome bilder.. kommer kanskje noen bilder fra dagen senere.

Svar på spørsmålsrunden #4

Hvordan har ME'n påvirket livet ditt?
- Sånn egentlig har den jo på en måte snudd livet helt opp ned. Før var jeg så rastløs at jeg ikke giddet å sitte i rod i fem minutter en gang. Var på fotballtrening kanskje tre ganger i uken osv. Og nå blir jeg sliten av å være ute i fem minutter, noen ganger i hvertfall. Så den har jo helt klart påvirket livet mitt veldig. Gleder meg til sykdommen slipper taket, og til jeg kan løpe rundt som en tulling!

Favoritt drikke?  - Jeg er seriøst verdens mest ubesliuttsome person, så når jeg f.eks skal kjøpe meg en drikke i butikken kan jeg stå der i en time, bare for at jeg ikke klarer å velge hvilken av drikkene jeg skal kjøpe. Iste, cola, sprite, solo, fanta, rød fanta.. vanskelig å velge spør du meg! haha. Men kanskje cola!

Favoritt musikk?  - Jeg ELSKER musikk med litt "fart" i, er ikke noe fan av rolige sanger. Det blir sovesanger for meg! Nicki Minaj, Akon, Sirkus eliasen, Flo rida, The white panda, David Guetta osv. Du finner spillelisten min med maaaasse bra musikk HER. aha ♥Hvordan har du blitt så flink i design og slikt?
- Hehe. Øvelse gjør mester vet du. Det startet vel bare med at jeg ble intresert i å fikse design, og header. Så jeg drev og "lekte" med html-koder og slikt omtrendt hver dag. Om man er helt ny med koder, funker det å søke seg frem i google. Jeg fant f.eks DENNE bloggen, hvor jeg lærte meg masse!. Også har jeg jo lagt ut egne forklaringer på designbloggen min, HER.

Har lillebroren din speilrefleks og er han intressert i foto?
- Akuratt det der er det faktisk veldig mangen som har spurt om, i og med at jeg har tatt en del bilder av han med ett kamera. Men nei. Han har ikke egent speilrefleks kamera, og han er heller ikke så intresert i å fotografere! Det kameraet han holder på bildene er foreldrene mine sitt, som er ett Canon eos 550D. :)

Hvordan objektiver har du?
Jeg har Canon 50mm. Sigma 18-200mm. Canon 18-125. Eller, det siste der er egentlig foreldrene mine sitt. Men jeg kan jo låne det når jeg vil, så jeg tar det med som "mitt", haha.

Drømmekamera?   -Det må nok være Canon eos 5D Mark ♥Når jeg skal ta bilder når det er dårlig lys, bruker jeg nesten alltid høy ISO, men da blir bildene så dårlig/skurrete. Har du noen tips sånn at bildene blir bedre?  - Ja, Altså, når man bruker høy iso blir bildene skurrete, som du sier. Derfor må du heller prøve å ha blenderen og "den andre instillingen" på det laveste. Kan prøve å lage ett innlegg med forklaring.

Hva er hobbyene dine?  - Fotografering, blogging, å å henge med venner!

Hvilket kamera anbefaler du, når man liksom ikke er nybegynner lenger?
- Hehe nå er jo jeg på en måte en nybegynner selv da. Jeg er ikke den som er best med kameraer og slikt. Det eneste jeg vet, og som jeg kan si, er at kameraet mitt Canon eos 600D er ett kjempebra kamera. Men, selvfølgelig så finnes det mangen kameraer som er myye bedre enn det. Som f.eks Canon eos 5D Mark, Canon eos 7D, 6D, og alle de der!

 -Siste del av spørsmålsrunden kommer neste uke. Nå stikker jeg på senteret!