juli 2012

"Before i die"


//weheartit

Nå er morgenfulen oppe!

Ja den morgenfulen det er snakk om her skal forestille meg. Jeg er nok egentlig ikke en morgenful, elsker å sove lenge. Men nå som det snart er skolestart prøver jeg å ikke snu mer på døgnet. Smart! Men jeg føler meg flink når jeg har stilt opp kamerastativet, og stått å tatt bilder til bloggen føør klokken tikket over tolv. Wii. Dagens planer er ikke så store. Har egentlig sykt lyst til å prøve å få spilt litt fotball igjen, siden det er årevis siden sist (pga diagnosen til dere som lurte..). Men siden jeg skal til Stavanger på shopping i morgen må jeg prøve å ta det litt mer med ro i dag. Så får vi heller teste ut fotballen en annen dag. Gleder meg! For øyeblikket sitter jeg å stapper i meg chips, hører på musikk og skal prøve å lære meg litt nytt i photoshop. Hva skjer hos dere så tidlig på morgonen?sminkefri og trøtt..

"the beautiful, fine swans"
Canon eos 600D 50mm f/1.8   -85, 86, 87/365 days

"Today is today, tomorrow is tomorrow"

Heihei. Nå kom jeg nettopp hjem etter å ha vert en liten tur på butikken med mamma. Tenkte egentlig bare å oppdatere litt før jeg skal ta maasse bilder. Har tenkt til å få tatt av litt forskjellige ting, slik at jeg har bilder som kan lagres som "utkast". Slik at på de dagene hvor inspirasjonen er borte, eller om jeg er travel kan jeg bare trykke på publiser. Det er jo veeldig lettvindt! Noen av dere lurte på om det snart kom nytt fototips, jaa, jeg har tenkt til å prøve å få tatt bilder til ene tipset mitt nå. Så jeg får vel bare sette i gang her, hehe!
Hva gjør dere i dag?Minner om konkuransen, og spørrerunden!

Minner om fotokonkuransen (link til innlegg) og spørsmålsruden(link til innlegg). Gjerne send inn flere spørsmål, tenker å begynne å svare på dem til helgen ellernoe. Og fotokonkuransen tenkte jeg å avslutte denne fredagen, isteden for neste fredag. Håper det er i orden!
29072012
Da ble det en liten gåtur med kameraet på meg i dag alikevel. Etter gåturen besøkte vi mormor og besten og fikk oss litt kake og brus. Så nå kjenner jeg kroppen er sliten. Blir nok chillinger med musikk resten av kvelden! Hihi. Hva har dere gjort i dag?

Når man ikke liker sin egen blogg..

.. er det vanskelig å komme på hva man skal blogge om. Jeg er på en måte gått tom for inspirasjon. Samtidig som jeg ikke har så veldig mye energi for tiden, å det ødelegger jo også for inspirasjonen. Begynner å bli veldig lei, av alt dette ME dritet. En dag orker jeg ting, mens en annen orker jeg ikke. Jeg hater de dagene hvor jeg ikke orker så mye, akuratt en slik dag har jeg i dag. Aner ikke hva jeg skal finner på, å jeg er heller ikke så sikker på om jeg i det hele tatt orker å finne på noe. Er veldig sliten..

Føler også at jeg bare blogger om det samme. Syns bildene mine blir dårlige og kjedelige. Liker ikke bloggdesignet mitt. Og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre annerledes for å bli fornøyd med min egen blogg.. Argh. Kjedelig..! Har dere noen tips til hva dere vil lese om på bloggen min? Noen tips til hvor jeg kan få mer inspirasjon? Noen tips til hvor jeg kan lære meg nye ting?"yesterday was beautiful"
Dagsplaner og sånt..

Heihei. I dag skinner solen ute igjen. Så jeg og resten av familieflokken min skal ut å besøke Susanne og dem på en hytte! Så nu holder jeg på å stelle meg, tipper vi drar om en timestid ellernoe. Aner ikke hvor lenge vi blir der. Men jeg er nok sliten når jeg kommer hjem igjen, siden formen ikke er heelt på sitt beste. Så derfor blogges vi nok ikke før i moorgen. Men det overlever dere nok. Jeg er helt tom for blogginspirasjon uansett. Samme med design, og bilde inspirasjonen.. Rrrr, er så kjedelig når det skjer. Kanskje jeg trenger en bloggpause snart? hmm, vi får se. Men nå skal jeg fiksfakse meg. Hva skal dere i dag?


"Hvordan bli en bedre blogger"

1. Gjør ett bra førsteinntrykk. Ha ett fint og ryddig bloggdesign, som ikke er altfor avansert. Gjerne ha en fin header, med bilder av deg selv, og en tekst hvor navnet ditt står. Noe som også er viktig er at man ikke har for mangen forskjellige farger i designet, å heller ikke ha så mørke farger. Og sist men ikke minst, IKKE ha en skriftfarge som er så lys at det er vanskelig å lese den..

2. En god størrelse på bildene dine. Ikke ha bildene dine i 200px liksom, det kan bli veldig kjedelig. Helst ha bildene dine i 700px, 800px eller 900px. De fleste er nok mer glad i store fine bilder, en små stusselige bilder.3. Ha kvailtet på bildene dine. Med det mener jeg ikke at man måå ha det nyeste speilrefleksen for å blogge. Men helst ha noe annet en mobil bilder. Om man i utgangspungtet ikke er en fotoblogger, holder det med at man har ett digitarkamera, men helst speilrefleks da. Hehe.  (vetikke om det bare er jeg som er litt nøyen på akk det der da men...)

4. Ha ett variert innhold. Ikke bare blogg om det samme heele tiden, det kan bli litt kjedelig i lengden. Selv om man kanskje f.eks bare er en hverdagsblogger, kan man jo prøve å få inn litt mer variert innhold. Som f.eks noen annbefalinger av produkter eller blogger. Konkuranser. Bilde innlegg. Innlegg med dine egne meninger, osv!5. Oppdater så ofte du kan. De fleste leserer liker best om bloggeren oppdaterer ofte. Prøv å minst ha 1-2 innlegg daglig, og ikke bare 1 innlegg i uka liksom.

6. Ha med bilder i hvert innlegg. Dette er faktisk noe av det viktigste hos en blogg. Gjerne bare bruk bilder som du har tatt selv, og prøv å hold deg unna google-bilder. Bloggen blir så mye bedre bare med noen få bilder. Og helst ha flere enn ett bilde med i hvert innlegg. Det kan man jo variere litt på!

7. Ha en fan side til bloggen din. Endten face side, bloglovin, twitter eller noe slikt er veldig "lurt" at man har til bloggen sin. Da blir det så mye lettere for leserne dine å følge med på når man oppdaterer osv. Og det kan jo også føre til en høyere statistikk.

-Dette var de "tipsene" jeg kom på for øyeblikket. Ble spurt om jeg kunne skrive ett slikt innlegg, så da gjorde jeg det. Hehe

Spørsmålsrunde - dere spørr, jeg svarer!

"when the sun goes down.."
Canon eos 600D 50mm f/1.8   -83,84,85/365days

Fotokonkuranse - Sommer - Meld deg på

Daa tenkte jeg å ha en ny fotokonkranse igjen. Denne gangen blir det "sommer" som er temaet, så dere er egentlig veldig frie til å bestemme hva dere ønsker å delta med. Jeg har jo lenge sagt det at jeg skal ha en konkuranse med skikkelig premie, men det blir det desverre ikke denne gangen heller. Jeg har ingen sponsorer, å jeg ønsker ikke å bruke fra min egen lommebok-siden jeg ikke har så veldig mye penger der. Håper dere forstår det!  Men, siden så mangen ønsker design og header, tenkte jeg at det kanskje kunne være vinner premien? I tilellet bare om vinneren ønsker det da. Også blir det linking i sidebaren i ett par uker eller noe slikt..

(♥) Temaet er generelt sommer, så du kan sende inn hvilket som helst bilde, bare det er litt sommersk.
(♥)  Man kan delta med maks 3 bilder hver, og de må være i minst 600px.
(♥)  Premien er ett spesial laget design+header, om vinneren ønsker det.
(♥) Om du har blogg, og velger å delta med den, må du skrive at du er med i min konk - og linke.
(♥) Fristen til å melde seg på går ut om to uker. Altså ca den 7.august.HVORDAN DELTAR MAN?
 Om man har blogg legger man ut de bildene man ønsker å delta med i ett innlegg (husk, maks 3bilder hver). Bildene MÅ minst være i 600px, men helst større enn det. I innlegget må du skrive at du er med i min konk, og linke til min blogg. Gjerne del innlegget på face om du vil (altså dette..). Så MÅ du lime inn linken til innlegget hvor bildene er, inn i kommentarfeltet. til dette innlegget.
Om du ikke har blogg kan du sende bildene på mail til meg: fotball.j@hotmail.com. Husk og ha "fotokonkuranse" som emne på mailen. Og sist men ikke minst, så må du ha med bloggaddressen og navnet ditt i mailen.

TIL SLUTT velger jeg ut mine 3-4 favoritt bilder, legger de ut i ett innlegg her på bloggen, og da skal dere leserer stemme frem vinner bildet!Noe jeg har glemt å ha med i innlegget nå? Vil du delta?

Bildedryss fra grillkvelden i går!

"dagens helter.."

I dag er formen ganske så dårlig igjen. Har smerter i hele kroppen, å føler meg stiv som en stokk. Så i dag blir nok ibux og paracet mine dags helter, om jeg kan si det på den måten. Hehe! I går var jeg jo på grillkveld nede ved stranden sammen med noen herlige jenter. Lastet akuratt ned bildene, Så nå tenker jeg å redigere litt bilder, mens jeg hører på Jb. Never say never (♥). Kan vel egentlig si at han også er min dags helt, haha. Neidaa. Alle innleggene mine blir så dåårlige når jeg skal skirve at "i dag er jeg syk". Har liksom ikke så mye spennende å fortelle da.. Jaja. Hva er deres planer for dagen?dagens outfit liksom...

"What is more beautiful than the summer bokeh"Canon eos 600D 50mm f/1.8   -77.78,79,80, 81,82,83/365 days

Linker tre blogger - skal jeg linke din neste gang?

Nå har jeg trekket ut tre tilfeldige blogger-som jeg likte, fra alle de hundrede som meldte seg på forgje gang. Neste uke blir det noen nye, dere kan melde dere på i dette innlegget! Lykke til.  PS: Alle desse bloggene er kjempebra, besøk dem!

May-TeresaJulie


Cathrine Nesset

Opp, ned, bak, frem..

Heihei! Først så må jeg bare takke for mangen fine tilbakemeldinger i går, setter virkelig pris på det! Skal prøve å lage flere av slike innlegg, siden det var ønsket av dere (ihvertfall fra noen) Men nok om det. Nå kom solen akuratt frem ute, noe som er veldig bra. For i kveld skal jeg nemelig på grillkveld nede på stranden med noen herlige jenter. Så om solen holder seg til da, hadde jo det bare vert helt supert! (♥)  Noe som også hadde vert supert, var om smertene i kroppen hadde forsvunnet nååå. Jeg har jo en liten oppskrift jeg pleier å bruke på dager som dette. Så nå blir jeg til å hoppe i dusjen, før jeg tar meg en liten hvil, etterfult av god mat og en luftetur ut. Grillingen er ikke før i seks tiden i kveld, så formen blir nok bedre!   Hva er deres planer for dagen i dag?// random bilde, har ikke orka å ta nye i dag..

Tynn eller feit, det spiller ingen rolle..

I det siste har det vert veldig, veldig mye snakk om vekt og utsende her i bloggverden. Så jeg tenkte egentlig bare å skrive ett slikt innlegg jeg også, siden det er veldig mye i akuratt den kategorien som irriterer meg. Og jeg gjør det altså ikke for å "herme" etter de andre bloggerne. Dette her er mine egne meninger!

Det er jo ikke akuratt en stor hemelighet at de fleste ungdomene nå til dags, sliter med selvtilitt eller har ett dårlig forhold til sin egen kropp. Det er ikke alle som har det, men mangen. Noen syns de er for feite, andre syns de er for tynne. Og det som irriterer meg er at folk tror det er heelt i orden å si til en tynn person, at den er "jævelig tynn" (eller noe lignende), men å si til en feit person, at den er feit, nei det er jo ikke lov! Noen drar den jo tilogmed så langt at man kanskje spør "har du spiseforstyrelser eller?", tenk hvor kjedelig det er for den personen om den faktisk ikke har det. Det er akuratt det samme som å spørre en feit person om den er gravid, også er den ikke det. . Så man kan likegodt la være av å kommentere andres utsende/kropp, i hvertfall om det er noe negativt! Jeg har jo selv fått høre mangen ganger hvor tynn jeg er. "Ingvild, du er så sykt tynn!" - oja, det viste jeg ikke, takk for at du sa ifra...

Har også vært innom mangen blogger som skriver ting som "Det er stygt å være tynn." osv. Om en person er for tynn, kan den mest sansynelig ikke noe for det. Samme med en person som er overvektig, det er ikke allitd man kan for hvordan kroppen dems ser ut. Kanskje noen trives som veldig tynne, eller veldig feite? Da må andre akseptere det! Uansett, poenget mitt er at det ikke er vits å kommentere andres utsende, uansett hvordan kropp dem har.Tynn, feit, eller midtimellom!

"they are cute, and scary"
Canon eos 600D 50mm f/1.8    -74,75,76/365days

my new converse
Er du glad i Converse sko? Isåfall, hvilken farger liker du best?

"Blogger som inspirerer meg #3"

KRISTINE ULLEBØ.  Denne bloggen er veldig inspirerende. Jeg digger klesstilen hennes, og det er nok den hun er mest "kjent" for! Hun har ett variert innhold på bloggen, selv om outfits er det hun blogger mest om. Hun tar også mangen fine bilder, bildene har en god kvalitet, hun legger ut noen fototips, annbefalinger og vanlige hverdags ting. Og jeg må bare si at hun inspirerer meg veldig! Annbefaler dere alle virkelig å ta en tur innom bloggen hennes HER.// bilder fra bloggen hennes

"Norsk sommer.. er ikke alltid så sommersk.."

Den norske sommeren kan virkelig bli kjedelig, og trist til tider. Regn, vind, og regn er ikke akuratt det jeg forbinder med sommer. Haha. Så da blir man jo bare sittende inne fremfor pc`en eller tv`en. Så nå har jeg tenkt til å få gjort unna litt her, som å rydde i alle bildene jeg har på pc`en. Fikse ferdig det nye designet mitt, og det nye designet til designbloggen. Bestille nye bilder som skal henges opp på veggen. Og lese blogger selvfølgelig (♥). Er jo kanskje litt deilig med noen slike dager i blandt. Hihi. Hva gjør dere i dag?

"Pink pretty, summer flowers"Canon eos 600D 50mm f/1.8   -72.73 / 365days

Svar på ukas spørsmål #29

Jeg lurte på om du kunne lage design til bloggen min ?
- Nei jeg tar ikke imot bestillinger av design eller headerer lenger. Jeg vet virkelig ikke hvor mangen ganger jeg må si det før dere skjønner det! Svarer på det i hveert "ukas spørsmål", pluss at jeg har laget egent innlegg om det. Vetikke hva mer som skal til jeg?  Hehe. Men som sagt, så er det koselig at dere spør.   OOG, det kan hende jeg begynner å ta i mot noen bestillinger igjen - men da skal jeg ta betalt for det.. har ikke helt bestemt meg enda da.. ;)

Kan du vise hvordan du redigerer bildene dine ?
- Ja. Skal få gjort det iløpet av ferien, er fortsatt fire uker igjen, såå jeg skal nok få det til.

Er hun jenta søsteren eller veninna di ??

- Susanne (blogglink) er bare vennina mi/bestevennina. :)Har du tenkt på hva du skal bli siden du skal gå helse og sosial? Bare lurer :) Tror du passer som det, uten tvil.

- Tjaa, jeg har jo tenkt litt. Men jeg er enda ikke 100% sikker liksom, tror ikke jeg kommer til å bli det helt enda heller. Men jeg tenker jo litt på noe innen akuratt det der. Som kanskje å jobbe med utviklingshemmede (om det skrives slik!. Men nå som jeg har blitt så glad i foto, tenker jeg jo også på om jeg kanskje skulle blitt fotograf Men jeg er IKKE sikker, haha. -Men takk :)

Kunne du skrevet ett innlegg om hvordan du får kameraet til å fokusere på en ting om du skjønner? sånn at det er skurrete bakrunn liksom.  - Hmm.. Kameraet mitt gjør det automatisk av seg selv? Men om du tenker på hvordan man får bakrunnen til å være så bokeh aktiv, så er det nok bare objektivet mitt som fikser det. 50mm f/1.8.

Går du på noe medisiner?
- Ikke noe fast medisin sånn egentlig nei. Har tenkt til å lage ett egent innlegg om akuratt det der.Er det noe du kan gjøre for å ungå "anfallene" ?   (ME, og med de symptomene)
- Hmm, jeg vil nå egentlig ikke kalle det at jeg har "annfall". Men om du mener liksom da alle symptomene kommer osv, så nei, det er nok desverre ikke så veldig mye jeg kan gjøre for å slippe dem. Noen mener jo at man bare kan tenke bort smerten, men det klarer ikke jeg. --. Eller,, noen ganger funker det med å ta ibux og paracet, så det går en del i det.

Hva heter skrifta på gratisdesignene dine ? :)
- Jeg har jo ikke lik skrift på alle, å jeg vetikke hvilken det er du tenker på? Men om du mener de nyeste, er det "Never say never".

Hvor redigerer du ''magic'' bildene dine?
Hvilken "magic" bilder? :)Kansje du kan hjelpe meg med en ting? Når du drog til legen for og sjekke om du hadde ME hva gjorde dem da, tok legene/doktorene blodprøver eller hva gjorde dem?  - Når jeg gikk til legen første gang vi ikke skjønte hva som var galt, så var det ikke det at jeg kanskje hadde ME som var i bakhodet! Ja vi tok blodprøver, men ME viser heller ikke på blodprøver,, er egentlig en litt lang historie det der med å finne ut om man har ME eller ikke, man kan jo alldri være helt sikker på det. Og selv om man har mangen av symptomene til ME, kan det være en annen ting som feiler man. Kan sikkert skrive ett innlegg nermere dette også.

kan du begynne å blogge litt mer variert? det er ikke første gang du har bilde av strå:))
- Har jo sagt det at jeg skal begynne å prøve å få inn litt mer variert innhold. Nå har jeg vert borte i to uker, og plutselig så blir frmen dårlig, å da er det alltid så lettvindt å bare publisere ett enkelt bilde til 365 days.. håper dere forstår det! Men ja, jeg skal prøve å få inn litt mer variert innhold.

Kan du vise hvordan du "pakket" inn kameraet i en pose, som når du tok bilder ute i regnet en gang?
.- Ja.

Noe dere lurer på til neste gang?

"back on track"

Heihei! Da var jeg hjemme fra enda en uke på hyttetur. Er fult klar over at det har vert veldig dårlig blogging fra meg i det siste, har liksom bare blogget om det samme. Men har jo vert "borte" i to uker. Så nå har jeg jo fått samlet inn en haaug med bilder som jeg skal dele med dere. Skal også få inn litt mer variert innhold, som nye fototips, annbefalinger, linking av blogg og noen konkuranser! Nå har jeg tenkt til å redigere bilder, og lage meg ett nytt bloggdesign. Har jo nye bilder til header også, endeliig! Noe dere savner på bloggen?


"yesterday"

Heisann! I går ble det ingen blogging fra meeg. Som sagt skulle Susanne komme over til meg i går, og hun sov over her til i dag, Så da dret jeg egentlig i å blogge. Giddet ikke å stresse med det da liksom. Deet skjønner dere sikkert! Uansett så har jeg ikke så veeldig mye spennende å fortelle. I går blåste det sykt mye ute, så det gikk ikke akuratt å ta så mangen bilder. Men vi gikk oss en liten tur med kameraet fordeom, så noen bilder ble det joo! For øyeblikket så ligger jeg her i sengen og chiller med musikk og bilderedigering. Kjenner jeg er veldig sliten egentlig, så jeg bør vel ta meg en liten hvil, hihi. Hva har dere gjort de siste dagene?

19072012

Nå kom jeg nesten nettopp hjem etter å ha vert en liten tur oppe ved en bondegår / skog å tatt masse bilder. Bare elsket bokehen som var der, så det ble nok kanskje bilder til en ny header der. Fikk også tatt noen av lillebror, de tenkte jeg å legge ut i egent innlegg om sikkert noen dager, Bildene under er på en måte bare en smakebit! I morgen kommer Susanne over, på besøk til meg her, så jeg vil nok tro at det kanskje blir enda flere nye bilder da. Wii! Nå skal jeg ut å chille i solaa, så blogges vii! Hva har dere gjort i dag?
Canon eos 600D 50mm f/1.8

"one simple straw, can make a beautiful picture, sometimes"


Canon eos 600D 50mm f/1.8   -71/365 days

Brun og hvit

Heihei! I dag er solen tilbake igjen, er kjempefint vær her, så det blir nok solings i dag også. Tviler på at jeg klarer å komme meg uti sjøen for å bade, det er det for kaldt til. Eller så er det bare jeg som er pyse, Haha! Jeg fant ut at jeg egentlig ser mye brunere ut på de bildene under her, enn hva jeg er i "virkeligheten", derfor valgte jeg å legge dem ut. Neida. Men joda, er ikke egentlig blitt så veldig brun, derfor måå jeg sole meg mer i dag enn hva jeg gjorde i går. Formen er jo bedre igjen til i dag, så det skal nok gå fiint! Har forresten tuusen solnedgangsbilder jeg tok i går, også har jeg en del bilder av en søt (skummel) svane. Får se nårr jeg får tid til å legge dem ut. Hva skal dere i dag?


Og ett siste spørsmål. Hvordan vil dere ha oppdateringene fra meg mens jeg er her på hytta?  Tar jo en del bilder om dagen, liksom om der vil ha maangen bilder+mye tekst, mangen bilder+lite tekks, bilder+ingen tekst, eller jaa, haha.. litt randon egentlig. Men dere bestemmer..

"Jordbær kos i varmen"

Heihei! Beklager for null blogging før nå, men jeg er på en "hytte", og nettet er litt tullete her. Pluss at min data ikke vil koble seg til nettet, derfor må jeg bruke pappa sin data. Som vil si at hver gang jeg skal blogge må jeg først laste bildene ned på pc`en min, redigere dem der, så overføre de til en hardicsk og ette det er det å koble den til pappa sin data for så å få bildene over heer. Haha. Jaa, litt mye styr.. Men det funker nok fint.  Skal være her til søndag, det er i hvertfll planen. Vi har kjempefint vær her i dag, og det har de faktisk meldt frem til søndag. Så det blir nok bra! Formen har ikke vert helt på sitt beste de to siste dagene. Var veeldig dårlig i går, og har heller ikke vert helt i strøk i dag. Men blir nok enda bedre igjen til i morgen! Nåå skal jeg ut å sole meg, og kose meg med gode jordbær, så blogges vi kanskje senere! Hva gjør dere i dag?
Jordbær, vaniljesaus og sjokolade♥

"Hva eer ME egentlig?"

Det spørsmålet der blir ofte stilt. Så igjen, skal jeg prøve å lage en forklaring på hva ME er. Er jo egentlig litt vanskelig å forklare, tror ikke noen klarer å sette seg inn i hvordan det faktisk er å ha det, når man ikke har det selv! Men ja. Først og fremst så er ME en kronisk utmattelsesyndrom. Det vil si at man føler seg utmattet stortsett hele tiden. Og som sagt er det forskjellig fra person til person hvordan ME`en er på dem. Noen har en svak variant, mens andre kanskje er sengeliggende i opptil flere år. Men de mest vanlige symptomene som hører til ME er nok hodeverk, smerter i kroppen, svimmelhet, dårlig matlyst, tåler lite lys og lyd, unormalt mye trøtt og at man føler seg utmattet hele tiden. Det er nok flere symptomer en desse, men det var dem jeg kom på i farta.

Jeg har jo ikke hatt alle de symptome selv, heldigvis. I starten hadde jeg mangen flere symptomer enn hva jeg har nå. Husker jeg hadde veldig ofte vondt i hodet, vondt i kroppen, hadde veldig dårlig matlyst, og ble fort svimmer... Heldigvis  har jeg vert blandt de heldige som tåler lyd og lys. Det er jeg så utrolig glad for. Jeg kunne ikke levd uten musikken, føler egenlig den har hjulpet meg mye. På en måte!Som jeg sa ovenfor er det veldig forskjellig fra person til person hvordan MEen er på hver enkelt. Så jeg skal prøve å heller fokusere mer på hvordan den er på meeg! Jeg har altså vert syk med ME i rundt ett og ett halvt år nå. Noe jeg syns er lenge nok. Jeg har hatt mangen oppturer, men enda flere nedturer. En periode føler man seg bra, og tror alt skal gå mot rett vei. Men så sklir alt plutselig motsat vei, og man får en dårlig periode. Den perioden ødelegger så utrolig mye. Da må man på en måte bygge seg helt opp igjen..

..tsptrga. Er så vansklig å forklare hva ME er. Det er så myee, og det er så unødvendig! Jeg har symptomer hver dag. De symptomene er alt i fra feber, tempratursvingninger, smerter i hele kroppen - føles noen ganger ut som om jeg har enorme blåmerker over hele kroppen, jeg er ofte trøtt flere timer før det egentlig er leggetid, noen ganger blir jeg totalt utmattet av å ta meg en dusj på fem minutter, på de dårligste dagene er det ett stort ork å komme seg ned trappen, føler jeg myser mer enn andre på vanlige lyse dager noen ganger, noen ganger er matlysten totalt borte, og jeg føler meg stortsett utmattet. I min verden, er det alt det der og enda mer, som er ME.Vetikke om dette sa dere noe mer om hva ME er, men jeg prøvde i hverrtfall. Er det noe mer dere lurer på er det bare til å spørre.   PS: Vennligst les HELE innlegget før du kommenterer. Hviss ikke, trenger du ikke kommentere. Takk

"PHOTO: luck or no luck"


Canon eos 600D 50mm  f/1.8    -70/365 days

"that wonderful summer feeling"Canon eos 600D 50mm f/1.8

Weheartit inspirasjonSvar på ukas spørsmål #28

Hvordan legger du ut linker som du skriver Foreksempel: HER. Hvordan greier du og legge ut linkene?
- Hmm, hvordan skal jeg forklare det da. Under hvor man skriver overskriften i innnlegene ser du den knappen som er ved siden av knappen hvor det står "HTML", men den knappen vedsiden av kommer ikke skikkelig frem før du har markert det du vil ha som link. Som f.eks HER. Ta musepilen over den teksten, så ser du knappen kommer tydeligere frem. Trykk på den. Lim inn lengen, hvor det står "lenge URL". Så velger du "åpne i nytt vind". Ferdig! Aner ikke om dette var forstålig, menmen..

Hvilken linje kom du inn på?
- Jeg kom inn på helse og sosial, som var på førstevalget mitt. Så jeg er veldig fornøyd med det!

 Hvilken skrifttype brukte du på det første bildet?
-  Jeg brukte en skrifttype som heter Little DaysForresten! kunne du sendt meg ein link til hvor du har lastet ned gimp? om du har det på mac da? eg ha nett fått meg mac og kunne tenkt meg gimp, men tørr ikkje laste ned uten å vere sikker på at det er rett sant :) finnst det på norsk forresten?  -Jeg husker desverre ikke akk hvor jeg lastet det ned. Er SÅ lenge siden. Og jeg har ikke mac heller uansett så, Og ja, det finnes på norsk.:)

Kunne du og lage eit innlegg om korleis du får to av deg sjølv i ein header med samme bakgrunn eller kva eg skal sei?
- Kan sikkert få til det en dag ja! -gjør det i photoshop for dere som lurer.

Hvordan instilling bruker du mest på kameraet?
- Jeg bruker nesten bare manuelt innstilling.Drømmekamera?
- Wow. Det blir vanskelig å velge, jeg er jo egentlig ikke så veldig god på kameraer og slikt. Siden jeg ikke pleier å lese om dem - da får jeg bare så sykt lyst på dem selv.. Men jeg har jo alltid hatt lyst på 60D, 7D også har jeg lyst på 5D mark, eller hva det heter. Hihi!

Du er helt sykt flink til å ta bilder! :O Hvilket kamera har du?
- Aw, tusen takk! Jeg bruker Canon eos 600D.  (om det så ikke står noe annet.)

Hvor kjøpte du det smykket på siste bildet?
- Det fikk jeg av en vennine, som kjøpte det i syden! (♥)kan du lage design og slikt til meg?
- Nei, som sagt, jeg lager ikke design til andre lenger. :)

Har ikke du vært på vg-lista tidligere `? ♥
- Nei,eller, jeg har bare vert der da jeg var i Stavanger.

Kjempefine Bilder du tar! Jeg har Canon EOS 550D, er det egentlig noe forskjell på kameraene? Untatt linsa?
- Taakk. Ja det er selvfølgelig forskjell på kameraene. De haddrejo ikke akuratt selgt to like kameraer, bare med ulike navn. Siden så mangen lurer på akuratt dette har jeg tenkt å skrive ett egent innlegg om det! :)

fine bilder! :-) hvor er dette? 
- Takk. Det er på "solastranden" i Stavanger.Noe dere lurer på til neste gang?

"they fly over your head and eat fish...."Canon eos 600D 50mm f/1.8   -67,68/365 days       (sykt random overskrift..)

Litt frem og tilbake, her og der..

Heei! I dag kom jeg hjem fra hytten igjen, igjen. Har jo vert litt frem og tilbake med meg, ubesluttsom til tusen. Klarte ikke bestemme meg for om jeg skulle være ved hytten, eller om jeg skulle være hjemme. Så da ble det på en måte annenhver natt hjemme, og i hytten. Bortsett fra de to siste dagene, de sov jeg på hytten - uten å være hjemmom. Wow! Neida.

Etter alt det jeg har gjort de siste ukene er jeg selvfølgelig veldig sliten. Selv om jeg ikke er like sliten som jeg hadde trodd jeg skulle bli. Så i kveld, og i morgen skal jeg nok chille for det meste av tiden, før vi turer videre til en annen "hytte"! Men akuratt nå skal jeg legge meg godt til rette her i sengen min, redigere bilder oog fikse design. Hva er vel bedre enn det! Hva har dere rukt de siste dagene deres på?


// kommer en "bildebombe" fra turen senere.

"PHOTO: the yellow buds"

Canon eos 600D 50mm f/1,8

"this is what I call the feeling of summer"
Canon eos 600D 50mm f/1.8

"then I go again.."

Da drar jeg til hytten igjen. Vi blogges igjen om noen dager, er ikke helt sikker på når jeg kommer hjem igjen.. :)

" Konsert bilder, vg-lista i stavanger "

Canon eos 550D 18-200mm   // kommer en del2 med flere bilder av Eric♥

Borte bra, men hjemme best!

Heihei! For ikke så altfor lenge siden nå kom jeg hjem igjen etter en natt på hyttetur. I går hadde vi jo nydelig varmt vær her så da ble shorts skillet mitt enda syneligere. Yes. Neida! Men joda, vi var vel egentlig ute nesten hele dagen, gikk en tur med kameraene, rodde i en slilk plastikbåt, grillet, spilte kort osv. Jeg var egentlig sliten føør jeg reiste, så nå er jeg i hvertfall sliten. Heelt utmattet. Så i dag blir det nok tidlig sengs på meg. Noe som skal bli skikkelig deilig. Hehe! Har jo fått tatt en del bilder, de tenkte jeg å legge ut som ett bildedryss senere, eller i morgen. Men før den tid, skal jeg ta meg en hvii! Hva gjør dere i dag?Hyttetur neexxt

Heihei! I dag drar jeg, Susanne og resten av familieflokken min til en hytte, som vi har leid. Jeg blir der nok bare til tirsdag ettermidag eller noe slikt. Så det blir nok ikke en så langt loggpause denne gangen heller! Kameraet blir jo selvfølgelig med meg. Soe når jeg kommer hjem har jeg nok enda flere bilder å dele med dere. Pluss at jeg har tenkt å ha flere konkuranser. Så det blir nok braa!
Flere som skal på hytte i sommer?08072012Canon eos 600D 50mm f1/8

" feel good, feel great, feel fantastic "

Heihei! Som sagt er det nydelig vær her i dag, så jeg, mamma og Susanne kjørte med båten over til en fin plass hvor vi solet oss, tok masse bilder, og koste oss! Vi var der vel i ett par timer før vi kjørte hjem igjen. Soling er ikke helt min/vår greie, så jeg å Susanne gikk vel egentlig mer rundt å tok bilder mer enn vi solet oss. Så jeg vetikke helt om jeg har blitt så mye mer brun i dag akuratt. Men samma det. Jeg har i hvertfall hatt det morsomt! Hva har dere brukt dagen deres til?

Som noen også sikkert har lagt merke til, så har jeg gjort veedlig mye de siste dagene (til og være meg), og det brae er at jeg ikke blir sliten på samme måte som jeg pleier. Pleier liksom å få en hel rekke symptomer etter å ha gjort en liten ting, som å få feber, vondt i kroppen, trøtt og alt det der. Men nå blir jeg bare litt sliten, så chiller jeg i en times tid, også er jeg på en måte oppladet igjen. Elsk ♥

kommer flere bilder fra dagen senere!

"Feeel good"Rene sommersagneg den der. Dere finner resten av mine sommerlåter HER. Gjerne del din sommer musikk med meg!
I dag er det sommer ute igjen, sola skinner og varmen er på plass. Tror det var rundt tyva grader eller noe, i skyggen. Spørr du meg er det varmt nok! Så nå har jeg tenkt til å gå ut å sole meg, før jeg mest sansynelig skal treffe Susane(link), for å ta litt bilder osv. Hva er deres planer for dagen?

"Mine tips til fine portrett bilder"

* Ovenfra, Som sagt, og som dere sikkert har sett er jeg litt "fan" av å ta bilder ovenfor den personen jeg skal ta bilder av. Da kommer øynene så mye mer frem! Noe som også kan være veldig fint nå som det er blomster, grønt og fint ute er jo at personen ligger ved hodet på bakken, om dere ser hva jeg mener. Det er nok finest om det er en jente, så kan man gjøre noe stilig med håret.. Men det funker også at personen bare sitter på huk, også står du/fotografen ovenfor.*Skrått kamera. Noe jeg også er veldig fan av er å skrå kameraet. Da får man så mye mer med på bildet! Dette bildet under var vel kanskje ikke så "skrått", men dere skjønner poenget. Man kan skrå det enda mer enn hva jeg har gjort på eksempelet under her, jeg syns i hvertfall det er veldig stilig. Både til portrett bilder, og natrbilder / vanlige bilder!* Også kommer vi til vanlige bilder. Har fått noen spørsmål om jeg kan komme med tips til hvordan man kan ta baby-bilder. Men jeg har egentlig ikke noen tips på det området. Jeg har bare tatt "babty.bilder" to ganger, til nå. Så jeg er veldig ny på det området der. Og som sagt skjer ting bare helt automatisk når jeg tar bilder. Så det er jo egentlig bare til å prøve seg frem! Både med bene bilder, skrå bilder, bilder oveni fra, nedenfra og opp, sidelengs osv.* Bruke reflektor. Som dere ser på bilde eksempelet under her blir det veldig stor forskjell, selv om den blenderen der er hjemmelaget. Dere finner forklaring på hvordan man kan lage en blender HER. -Forklaringen der er kanskje litt dårlig, så kommer nok en ny forklaring i løpet av sommeren. Både til hvordan man bruker den, og lager den. Men i hvertfall, som dere ser gjør den så det blir mye bedre lys, også fjerner den skyggene bort fra fjeset!


Dette var vel de fleste tipsene jeg klarte å presse ut fra hodet mitt, kommer i hvertfall ikke noe på noe mer enn dette.
Gjerne kom med forslag til hva dere vil ha som tips neste gang!

Fast leser, eller tilfeldig innom?

Er du fast leser, eller teilfeldig innom?  Hvor gammel er du? Hvorfor leser du bloggen min? Hva er bra, og hva er dårlig med bloggen min?

" sun, heat, friend, photography "
I dag har det vert kjempefint vær her som dere ser. Jeg har vert mye ute, Så nå er jeg utmattet, og kjenner symptomene begynner å komme,,Vi blogges i morgen.   Hva har dere gjort i dag?

"1bilde, 3redigeringer, hvilken likte du best?"
// redigert i photoshop

Svar på ukas spørsmål #27

Er det lovt og bytte farge på gratisdesignene?
-Ja det er som sagt lov! Alt er lov å endre på av slike småting, men man har ikke lov å fjerne at designet er laget av meg, uansett hvor mye du endrer! Har sett fleere som har gjort det med mine design, syns det er så sykt idiotisk! Det sier seg jo egentlig selv at man ikke kan gjerne hvem designet er laget av, når det ikke er man selv som lager det, -Uansett om du endrer på det eller ikke! :)

Lurer litt på hva ph står for?
- Ph står for photoshop :)

Hvordan er selvtilliten din?
- Hmm. Selvtilitten min er egentlig veldig lav. Jeg er misfornøyd med hele meg, i hvertfall når det kommer til utsende. Jeg har jo selvfølgelig noen dager der jeg føler meg "penere" enn andre dager osv! Og som sagt, og som dere ser er jeg veldig tynn. Det er noe jeg overhodet IKKE liker, jeg prøver å legge på meg, men det skjer liksom aldri. Så ja. Nei.Kan du legge ut video, "bruksanvisning" eller toturial på hvordan du fikk til de bildene der det blinket til forskjellige farger. i Photoscape!  - Kanskje jeg kan få gjort det ja! Men det er ikke så vanskelig.. Ene alternativet som kommer opp der er "animgif" eller noe, så legger man bare inn alle bildene man vil ha der, også lagrer man.

Elsker bloggen din! Men jeg lurte på om du hadde glemt å legge ut koden til arkiv på sommer designet ditt (altså nr.7) :)
- Tusen takk. Utrolig koselig å høre! Jaa, det har jeg klart å glemme. Har fått spørsmål om det tuusen ganger, folk sender mail for å spørre om jeg har glemt det. Ja jeg har glemt det. Men skal se om jeg får lagt de ut iløpet av de neste dagene. Må bare finne ut hvordan jeg kan legge de ut uten at det øedelegger hele systemet mitt der. Hehe.

Kunne du ha gitt meg kodene til det designet du har nå?
- Merkelig at dette spørsmålet ble stilit i forje ukas spørsmål, hvor jeg svarte på det samme. Nei jeg kommer ikke til å legge ut kodene til mitt design Okay? :)Hvordan klarer du å virke så utrolig frisk selv om du har ME?  - Hehe. Hmm, nei si det. ME`en viser jo ikke på utsiden av meg, og jeg ser jo ikke akuratt så syk ut på bildene. Så det kan jo sikkert ha noe med det å gjøre. Jeg har heller ikke noen ønsker om å få stempelet "hun syke..". Eller noe slikt. For jeg er mer frisk en syk. Jeg har bare masse vonde symptomer til tider. Og akuratt nå har jeg en god periode! Så ja, vetikke helt hvordan jeg skal svare på det uten at det blir feil. Er jo lett å missforstå å sikkert. Jo ja jeg har mangen dårlgie og vonde dager, men også mangen gode - jeg viserer bare de gode på bloggen :)

Du er så utrolig flink til å ta bilder, men hvordan får du de så lyse og fine uten at de blir stygge, kan du forklare hvordan du redigerer de?   - Takkeer! Jeg redierer dem i photoshop, drar opp curver, setter inn en farge på scren, gjør kontrasten sterkere og gjør bildet "rødere". Også kanskje litt til. Prøver fortsatt på den videoen, men jeg gjør egentlig ikke noe spess med bildene mine! :)Du vet de HTM å SSC kodene du har i design bloggen, har du laget de selv eller har du kopiert dem fra andre?
- Noen av kodene er jo slik jeg lærte før av å lese fra andre blogger osv, også har de are sittet seg i hodet på meg, å nå kan jeg endre på dem selv osv. Så noen av kodene er sikkert slike jeg har fått fra andre blogger, og noe har jeg lært selv. PS: Jeg har spørt hun jeg lærte noen av kodene av om det var greit jeg "lånte" dem, og det var det. Bare sånn at det er sagt. Hehe.

Kan du lage et design med sidebar på 300px ? :) Og innlegg på 800px ?
- Hmm, nei jeg tror egentlig ikke det desverre. Det er ikke helt min "stil", men du kan jo lage ditt egent hvor du har det slik da! :)

Hvordan lager man et design? Kan du lage en vidio eller noe når du lager et design? :)
- Vanskelig å forklare. Men jobber med å få laget ett innlegg med ett forklaring.Kan jeg spør hvilken linse du brukte til å ta disse bildene med? :)

- Hmm. Om du mener hvilket jeg brukte på konserten, så brukte jeg 18-200mm, men alle de andre ble tatt med 50mm.

Hva søkte du på på ebay for å få frem den lille pappfiguren du av og til tar bilde av?

- Dambo sikkert, var ikke jeg som bestilte den.

Har du fjernkontroll og stativ til kameraet ditt? -hvor har du kjøpt det?
- Ja det har jeg. Stativet er veldig bra! Og tja, fjernkontrollen funker til det meste av hva jeg bruker den til. Men jeg kan ikke stå lenger ifra kameraet enn maks 7 meter. Kommer ett innlegg om alt kamera utstyret mitt om noen dager, mest sansynelig.

Kan ikke du lage et innlegg der du skriver tips om hvordan man kan bli en bedre blogger?
- Jo det kan jeg!-Hva lurer dere på til neste gang?  (ps: starter kanskje en spørsmålsrunde snart også..)

"Bilde smakebit fra de to siste dagene"

Heihei! Nå kom jeg nesten nettopp hjem etter ett par timers kjøretur hjem fra Stavanger. Vi "reiste" som sagt ned dit i går for å se vg-lista, også har vi vert en tur på solstranda å tatt ilder i dag! Og mens vi snakker om vg-lista, gjett hvem som fikk stå ved første raad, helt fremst! Wii, meg ja. Stod litt for mye til venstre siden da, og alle aritstene gikk bare til den andre siden, lite typisk. Haha. Men jeg kan jo ikke klage på plassen jeg fikk da. Jeg fikk tatt nærbilder av Eric saade (og de andre), pluss at jeg fikk støttet meg til det gjerdet. Er ikke så sikker på om jeg hadde klart hele konserten hviss ikke. Men det gjorde jeg! Men nå skal jeg ut å sole meg i finværet. Så skal jeg nok vise dere flere bilder iløpet av de neste dagene! (♥)  Var du på vg lista? Har dere fint vær?


"then i goooo.."

Heihei! Om ikke så alt for lenge reiser/ kjører vi til stavanger for å se på vg-lista. Så i dag, eller i morgen kommer det nok sikkert ikke til å bli så mye blogging fra meg. Men halo, det er bare to dager. Det må dere overleve, haha, neida. Det er nok meg det er størst problem for, så blogg avhengig som jeg er. Neida, det skal nok gå fint! Kameraet blir med meg, pc`en blir med meg. Så når jeg kommer hjem har jeg nok mangen nye bilder å dele med dere, det kommer jo litt ann på hvordan været blir. Menmen!

Kanskje jeg kommer til å blogge litt, meen mens jeg er borte kan dere gjerne komme med ønsker til hva dere vil ha mer av på bloggen når jeg kommer hjem igjen. Tenker litt på å ha en spørrerunde igjen, men såå tenker jeg samtidig at siden jeg har "ukas spørsmål", blir det kanskje litt mangen av de innleggene?,, også vurdereer jeg å ha en fotokonk, hva tenker dere om deet?. Gjerne si hva dere mener, og gjerne kom til flere tips til hva dere vil ha mer og mindre av på bloggen!

PS: Innlegget skulle egentlig vert publisert for noen timer siden, men det klarte jeg å glemme! Er fremme i stavanger nå, og skal snart ut for å se på vg-lista! :)

Skal du på vg-lista i stavanger?


"the white flowers"

Canon eos 600D 50mm f1/8

"welcome in July"Canon eos 600D 50mm f1/8   66,67/ 365 days

Linker tre blogger - skal jeg linke din neste gang?

Nå har jeg trekket ut tre tilfeldige blogger-som jeg likte, fra alle de hundrede som meldte seg på forgje gang. Neste uke blir det noen nye, dere kan melde dere på i dette innlegget! Lykke til.  PS: Alle desse bloggene er kjempebra, besøk dem!

Elisabeth


/njsh.blogg.no


Hege

02072012


utenom å ha ligget på sofaen i dag har jeg å lillebror vert ute en liten tur, med kameraet

så fant jeg egentlig ikke noe mer å ta bilder av, enn strå..

...også noen gule blomster som dere sikkert aldri har sett før, neida, haha.

broren min har fritids, haha. PS: det er bare en lekepistol!

Har blitt veldig lite blogging fra meg i dag. Men jeg har ikke vert helt i form, pluss at jeg nesten ikke finner noe å ta bilder av. Men i morgen skal det nok bli mer blogging fra meg, med både flere bilder, og flere fototips! Hva har dere gjort i dag?

"Fargerik morgen.."

Heihei! God morgen er det vel kanskje litt sent å si nå. Jeg våknet klokken syv i dag, våknet vel egentlig fordi jeg hadde vondt i kroppen, måtte på do, og var sulten. Haha. Men jeg fikk heldigvis til å sovne igjen. Så nå er formen litt bedre igjen. Heldigvis! For øyeblikket sitter jeg her å hører på, og synger til justin bieber. Elsker virkelig det nye albumet hans, og han. Så akuratt en slik video med intervju og videoklipp fra da han var i oslo. Elsk (♥)! Nå har jeg tenkt til å komme meg i dusjen, før jeg skal ta meg en liten tur ut med kamseraet. Om jeg orker. Så det blir nok bra. Hva skal dere i dag?"Fototips: Bokeh bakrunn"

Igjen får jeg en del spørmsål om jeg ikke kan komme med flere fototips. Jo. Jeg kommer med de tipsene jeg har, som sagt har jeg ikke så veldig mangen. Har liksom delt de fleste jeg kan. Siden jeg egentlig ikke har noen spessielle triks. Når jeg er ute å tar bilder, går liksom alt bare helt av seg selv! Så dette tipse, er sikkert ett "triks" de fleste alt kan. Men, kanskje det er noen som ikke tenker over det!

* Nå som det er sommer, blomster og trær ute er det ikke så vanskelig å få til en bokeh-bakrunn. Det kommer jo kanskje litt ann på hvilket kamera, og hvilket objektiv man har, for å kunne få til en skikkelig bokeh bakrunn. Jeg bruker alltid 50mm objektivet mitt, som funker utrolig bra til slike bokeh bilder! Jeg bruker også manuelt instilling, jeg tror kanskje den gjør alik at det blir enda mer bokeh(?), skal ikke si meg sikker der da, men jeg tror det.* Det mangen kanskje fort glemmer når de skal ta bilder, er bakrunnen. Den har faktisk veldig mye å si for at bildet skal bli bra! Som sagt, så blir alltid bakrunnen finere, om man setter seg ned på samme høyde som det man tar bilder av. I hvertfall om vi snakker om blomster. (noen ganger kult ovenifra også da..). Det som også kan være lurt er å prøve seg i fra forskjellige vinkler, siden det kanskje f.eks bare blir en helt ensom bakrunn fra den ene vinkelen, og en fin bokeh bakrunn fra den andre.* Noe som også kan være med på å få frem bokehen/fin bakrunn er vanndråper. F.eks da, en tidelig morgen ute på bakken, hvor gresset er litt høyt, og foktigt/vått, så blir det også en slags bokeh bakrunn. Men om man ikke er tidlig oppe på morgenen når gresset er foktigt, så kan man jo bare gjøre det vått selv. Ta ett glass med vann med deg ut, og tøm over gresset. Lett! Funker også å ta det på blader osv i skogen, om man heller vil det. (tror i hvertfall det funker der å.).Kort oppsumert: Ikke bare tenk på det du tar bilde av, men bakrunnen også!

Har også lagt ut ett tips til "hjemme laget bokeh-bakrunn" her
Litt random tips egentlig, siden de fleste sikkert alt kan dette her. Men som sagt er jeg "tom" for ideer til slike tips. Og siden dere tydeligvis har såå lyst på flere slike tips, gjerne kom med noen tips til hva dere vil ha forklaringer på, eller om det er noe dere lurer på innen dette her med foto!  Har alt en liten ide til neste ukes tips. Så flere tips skal dere nok få! Noe dere vil ha som fototips her på bloggen?

Månedsoppsumering - Juni 2012
"Black and white ocean"


Canon eos 600D 50mm f1/8