april 2013

"En liten oppdatering til fra meg"Jeg har fremdeles bloggpause, men jeg følte bare for å komme med en liten oppdatering nå. Jeg vet det er mange som er spente og nyskjerige på dette med den nye tabletten jeg prøver ut, men som sagt kommer jeg ikke til å skrive så veldig mye om den annet enn hvordan formen er. Så til dere som selv er syke eller bare er veldig nyskjerige så er det lov å adde meg på face så kan vi snakke mer der.
Forgje innlegg hadde jeg noen veldig gode dager som jeg skrev. Men på torsdags kveld snudde det litt om, og når jeg våknet på fredag var formen heelt elendig. Jeg var svimmel, litt kvalm, feber, sliten, trøtt og smerter i hele kroppen. Var sovidt jeg klarte å stå oppreist.. Og jeg gjorde nesten ikke annet enn å sove den dagen...Såå fort kan dagene snu! Jeg vetikke hva som er grunnen til at jeg ble så dårlig. Om det er tablettene, siden man kunne bli dårlig før man ble bra., om jeg presset kroppen for mye, eller om jeg bare hadde en "vanlig" veldig dårlig dag, som jeg også har hatt mange ganger før.! Men nå er jeg litt bedre igjen, heldigvis!

Vet de siste innleggene mine blir veeeldig lange, men har så "mye" å dele med dere siden jeg ikke skriver hver dag. Jeg tenker å ha bloggpause ut denne uken, og at jeg er tilbake i starten av mai kanskje. Jeg er ikke helt sikker enda, men kjenner jeg begynner å savne bloggen litt, siden det ikke er en drit å gjøre på datan når man ikke skal blogge, haha!Hva har dere gjort på i det siste? Oog er det noen som har ønsker til nytt gratisdesign?

"En fantastisk dag med noen fantastiske minutter"

Heihei! Nå begynner det å bli en stund siden sist jeg oppdaterte på bloggen, og jeg har egentlig fremdeles bloggpause. Men akuratt nå, i dette sekundet mens jeg skriver dette har jeg det nesten helt fantastisk - faktisk! For en times tid siden var JEG ute og spilte fotball(!). Eller spilte å spilte, men var ute og trikset litt og sparket fotballen i veggen osv. Er bare snakk om ti minutter her, men det er første gang på to-tre år at jeg rører fotballen, og at jeg orker det. For dere som ikke har fått det med dere har fotball alltid betydd ganske mye for meg, siden jeg har drevet med det helt fra jeg var liten av..

I går var jeg også noen timer på skolen, itilegg til at jeg har dusjet og ryddet litt i dag. Og etter det pleier jeg vanligvis ikke å orke mer. Men som noen av dere også har fått med dere har jeg startet på en ny medisin(LDN), og kaaaanskje det er den som har begynt å hjelpe? hvem vet. Er jo litt tidlig å si om det er tabletten, eller om det bare var lysten min til å gjøre det som gjorde at jeg klarte det. Men for meg spiller det ikke noe rolle, de ti minuttene kan jeg leve lenge på! Det som også overasker meg er at jeg fremdeles klarer å sitte oppreist, eneste jeg kjenner på er at jeg er sykt sliten i bena. Det er jo ikke rart, siden det er såå lenge siden dem har fått trent på den måten.. Jeg er spent på hordan formen er i morgen, men gleder meg allerede til neste gang jeg skal ut å trikse litt! :)Jeg har som sagt fremdeles bloggpause, har ikke særlig mye inspirasjon til å blogge for tiden. Vetikke hvor lenge pausen varer, men kanskje jeg kommer med slike små(store) oppdateringer inni mellom! Hadde bare så lyst å skrive dette innlegget nå mens jeg har denne gode følelsen, istedenfor å skrive det en annen dag mens den kanskje er borte! Blogges ♥

"En liten bloggpause"
Nå er det en stund siden sist jeg hadde fri fra bloggen. Så nå tenkte jeg å ta meg ett par dager fri. Jeg klarer ikke mange dager uten blogg, så er nok tilbake til helgen. Å da blir det mye morro her! Skal prøve så godt jeg kan å få laget en videoblogg mens jeg er borte,kommer til å kåre vinner an konkuransen også skal jeg få tatt masse bilder slik at jeg kan blogge - uten å stresse. Så vi blogges snart! (♥)
Noe dere vil ha mer av på bloggen når jeg er tilbake?  (følg meg på insta: iaa1996)

"Tenk om ....skulle ønske..""Tenk om jeg kunne hatt like mye energi som alle andre. Tenk om jeg kunne klart å gjøre like mye som alle andre. Tenk om jeg hadde kunnet dusjet uten å bli sliten. Tenk om jeg kunne gått opp trappene uten å bli anpusten og sliten. Tenk om jeg kunne spilt fotball. Tenk om jeg kunne fått vert med i gym timene. Tenk om jeg kunne slippet all den vonde smerten, og alle de vonde symptomene.Tenk om jeg hadde orket å komme meg på skolen hele dager, fem dager i uken. Tenk om jeg hadde slippet å ta drosje til skolen fordi jeg ikke orker buss. Tenk om jeg kunne trent, og tatt meg joggeturer. Tenk om jeg hadde orket å gjøre det jeg ville, hver dag. Tenk om legene kunne vist mer om sykdommen. ME. Tenk om det hadde funtes en medisin mot den. Eller, tenk om ME ikke hadde funtes.. Tenk det!"//Repost.

"Morgenstund har gull i munn"

Heihei! I dag er det skikkelig drittvær ute. Jeg var så dum at jeg hadde vinduet litt åpent i natt, og siden det blåser så fælt har det drevet og smelt i hele natt. Rammen jeg har/hadde i vinduet har falt ned, og noen plakater har falt ned fra veggen også. Så da lærte jeg av det, alltid lukk vinduet igjen! Haha. Det pøser ned med regn ute også, så i dag blir det nok en rolig dag inne under dynen kjenner jeg. Er sånn passe trøtt og sliten, og da er det alltid godt med en rolig dag! Hva gjør dere på i dag? Hvordan er været hos dere?

"i want summer, so i can walk in this"
// Alt er fra bikbok utenom solbrillene.

Flere som gleder seg til sommeren?  Hva syns dere om antrekket?

"En god lørdags lunsj"

Heihei! Nå har jeg akuratt funnet meg noe kjapp mat å spise, før jeg skal ut å ta bilder. For uten mat og drikke duger kroppen ikke! Om en liten stund skal jeg ut med Susanne å ta bilder av søsteren hennes. Så det blir morro! Tenkte bare å komme med en liten oppdatering til dere før jeg løper avgårde. Jeg var forresten også ute med Lene å tok litt bilder i går, kanskje jeg legger ut noen av dem senere å. Vi får se, men nå må jeg spise opp før jeg måå stelle meg! Hva skal dere i dag?

"Todays inspiration" #2


//Weheartit

"Konkuranse - vinn ønsket header"

Siden jeg endelig kan lage skikkelige headerer i photoshopen min igjen tenkte jeg at jeg kunne ha en liten "konkuranse" her hvor jeg trekker ut noen som jeg lager header til, siden jeg får så ofte spørsmål om det. -Men husk, jeg er ikke noe ekspert, dette er bare en vanlig hobby for meg. Konkuransen varer bare ut helgen, og jeg trekker så mange vinnerer som jeg orker!DET MAN MÅ GJØRE FOR Å DELTA:
- Du må lage ett innlegg på bloggen din hvor du har med følgende:
     - Minst fire bilder som du ønsker å ha i headeren din.
    - Bildene MÅ ha god kvalitet og bør helst ikke være redigerte.
    - Bldene bør ikke være så ulike, for da blir det vanskelig å koble dem.
    - Du må også skrive hva tekst du ønsker å ha i headere, og hva str det skal være på den.
   - Og til sist må du skrive i innlegget at du er med på min konkuranse, og linke.

Etter dere har laget ett slikt innlegg limer du linken til innlegget inn i kommentarfeltet til dette innlegget. Gjerne skriv eposten din i kommentaren også,slik at jeg får sendt headeren til deg. Men for dere som ønsker kan dere også legge igjen fult navn så sender jeg heller på facebook. Jeg kommer såklart til å si ifra til vinnerne i kommentarfeltene til dem som vinner :)Noe mer dere lurer på?             (Gjerne del innlegget videre)

Svar på ukas spørsmål #10

 Men får du ikke mye fravær siden du ikke er alle dagene på skolen eller får du det vekk på en måte ?
- Nei de skriver ikke opp noe fravær på meg. Og om sagt må jeg gå første året om igjen, så eneste grunnen til at jeg er på skolen nå er for å være sosial, for å treffe vennene mine, fordi jeg syns det er koselig å være der og fordi jeg skal venne kroppen til å kunne være der. Vanskelig å forklare dere, men ja!

 Hvor kan man få kjøpt Adobe Photoshop CS4 eller CS5?
- Man får vel kjøpt det på photoshop.com ellernoe. Som sagt fikk jeg min photoshop hos ett søskenbarn, så jeg vetikke hvor min er fra.

Kan du lage header til meg eller kjenner du noen som kan lage gratis?
- Nei, jeg lager ikke headerer til andre. Men jeg tenker å ha en liten "konkuranse" snart hvor dere kan vinne at jeg lager headerer til dere! Og nei, jeg vetikke om noen som lager gratis, men søk i google eller noe :)

jeg vet du brukte gimp før, og da lurte jeg på om du visste hvordan man kan lage collage der?
- Nei jeg vet desverre ikke det. Når jeg lager/lagde collager bruker jeg alltid photoscape, for der er det så mye enklere.

Hva tror du er best ? canon eos 650d eller 600d? skal kjøpe nytt i dag! heelpp
- Jeg har ikke prøvd 650D selv, og vet heller ikke hva som er det nye med det. Manhe av dere tror jeg er kamera ekspert, noe jeg ikke er - desverre! Eneste jeg kan si er at canon eos 600D er ett kjempebra kamera. Men siden 650D er nyere er jo det sikkert ting med det som er enda bedre.

 Vet du om Adobe Photoshop elements har mulighet til å gjøre dette og andre gode redigeringsmuligheter?
- Her er det altså snakk om å lage copyrighter. Igjen, jeg kan bare med de redigeringsrogramene jeg har, jeg har ikke elements så jeg kan desverre ikke hjelpe deg. Men om du søker på youtube eller noe finner du sikkert ut av det :)

Vet at det står at du ikke lager headere til andre, men lager du fortsatt noen gratisdesign?
- Ja jeg lager gratisdesign, men ikke gratis design om dere skjønner hva jeg mener. Tror det snart kommer ut ett nytt gratisdesign til dere å forresten :)

Vet du om det går ann og gjøre det samme på pixlr.com ?
- Igjen her snakker vi om å lage copyrighter. Greia med copyrighter er at man kan lagre den slik at det går an å bruke den om igjen. Og det tviler jeg på at går an på den siden desverre.Svarene på spørsmålsrunden kommer snart. Skal prøve så godt jeg kan å svare på video, men lover ikke noe!

"En vanlig ettermiddag.."
Nå har jeg akuratt slengt meg under dynen igjen, og sitter her nå med datan på fanget. Nå tenker jeg å rydde i bildene på datan, fikse litt på mitt egent design, også skal jeg se om vinneren av design konkuransen kanskej blir kåret senere. For dere som ikke har fått meldt dere på, og som vil være med finner dere konkuransen HER. Jeg er ikke sikker enda på om jeg skal kåre vinneren nå, eller om jeg skal vente en uke til. Så får vente å se hva jeg bestemmer meg for til slutt!  Hva har dere gjort på i dag? Er du med på konkuransen?

"VIDOBLOGG: Lag din egen copyrighter"Var videon noe til hjelp for derE? Vil dere ha flere slike videoer?

"This is my life today.."

Heihei! De siste dagene har ikke formen vert helt på topp. Reiser jeg meg opp blir jeg svimmel, står jeg for lenge oppreist føler jeg at jeg skal svime av. Samtidig som kroppen har vert/er omringet av smerter og trøtthet! I dag var jeg også hos legen, var der ikke pågrunn av smertene jeg nevner ovenfor, for det er jo ikke noe legene kan gjøre noe med uansett.
Men jeg var dere siden jeg har hatt betennelse i armen i snart ett halvt år, og den er bare blitt værre. Så ja.. Jeg tok også noen blodprøver, å der slo det ut på crp`en, noe som endten vil si at det er noe tull på gang i kroppen min, eller så er det bare betennelsen i armen som slår ut. Skal tilbake i morgen for å sjekke om crp`en er høyre/lavre da. Soe jepp, slik er mine dager.. "kos"..! Er jo heldigvis bedre i dag enn jeg var i går. Så kaaanskje jeg klarer skole før jeg skal til legen i morgne, håper det! Hva har dere gjort de siste dagene?

"Photo: Beautiful little baby sleeping"

Canon eos 550D  f1/8              //Nydelige lillebroren til Susanne, Mats.

"Nok en sengeliggende dag"
Det var vist ikke nok med een dårlig dag for meg, dette er andre/tredje dagen jeg ligger her. Så håper virkelig jeg er bedre igjen i morgen, og at jeg kommer meg på skolen da! I natt våknet jeg flere ganger, så skjønte egentlig at dagen i dag skulle bli som den har blitt. Vert litt små svimmel, hatt tempratursvingninger, feber og som jeg alltid har, smerter i hele kroppen! Ikke koseig. Er litt bedre nå etter at smertestillende funker, så lurer meg til å skrive ett innlegg til dere imens..selv om jeg egentlig ikke hadde planer om blogging i dag! Nå skal jeg legge fra meg datan, å heller gå ned å se tv eller noe.. Hva har dere gjort i dag?

"Litt for mye av det gode"
De siste to ukene har jeg nesten ikke hatt noe smerter, og hatt lite av de dårlige dagene. Har såklart ikke vert fri for smerter. Men kan ikke sammenligne desse ukene, med de som jeg hadde for ett pr uker siden! Så det begynner å gå litt oppover her virker det som, noe jeg er kjempeglad for! I dag er ikke formen helt på topp, men heller ikke helt på bunn. Litt smerter i kroppen, tempratusvingninger og en sliten kropp. Så i dag slapper jeg bare av... Nå skal jeg lage en ny redigeringsvideo til dere, såe vi blogges! Hva gjør dere på i dag?

"Ny copyrighter til bildene"

I går fikk jeg eeendelig til det med skriften. Fikk hjelp av en, så nå er jeg kjempeglad. Endelig kan jeg lage hele headerene i photoshop, og sette inn skrifter der. Og jeg kan også lage fine logoer/copyrightere. Så jeg tenkte å kanskje lage en video hvor jeg viser hvordan man kan lage egen logo, som jeg har på bildene over her, om noen er intreserte? Og hva syns dere om logoen min?

"Konkuranse - vinn bloggdesign"

Siden dere var så positive til ny konkuranse med design som premie har jeg bestemt meg for å ha det enda en gang.  Kan ikke love vinneren at designet blir ferdig på en to tre - kommer jo ann på hvordan formen min er pågrunn av diagnosen min!

PREMIEN;  Vinneren får ett ønsket design, med header om h*n ønsker.

DU MÅ: Man må såklart ha blogg for å delta. Og du kan ikke ha nettside som ikke hører til blogg.no for da kan jeg ikke lage design.

HVORDAN DELTA: Det man må gjøre for å delta er å like facebook siden min HER. Om du ikke har facebook deler du bare linken til dette innlegget i ett innlegg på din blogg! Og det siste du må gjøre er å skirve i kommentarfeltet at du er med. I kommentaren må du legge ved epost adressen din, men om du ønsker jeg heller skal kontakte deg på face kan du bare skrive fult navn.    PS: Til dere som alt har likt facebook siden min etter forgje konkuranse kan DELE/LIKE dette innlegget på facebook isteden.

"Del din sykehistorie"
Noe jeg har tenkt på lenge er å dele noen av dere leserers "sykehistorier", siden jeg vet at mange av mine leserer llder av samme sykdom som meg, eller kanskje en annen. Så jeg hadde blitt kjempeglad om noen av dere hadde hatt lyst til å dele litt av deres historie med meg og leserene mine. Siden jeg ønsker å få frem hva ME er, så blir det kanskje lettere for folk å forstå om de hører historier fra flere enn bare meg!
Om du har lyst å dele din historie kan du selv velge om du vil være anonym og kommentere i kommentarfeltet her, eller om du ønsker å sende histoien på mail til meg (fotball.j@hotmail.com). Dere velger også selv hvor mye av deres historie dere vil dele, men helst prøv å forkort den litt slik at den ikke blir altfor lang til å poste i innlegg! Dere velger også selv om dere vil skrive om hvordan dere ble syk, hvordan dere har det, hvordan folk rundt dere tar det osv.- Helt fritt! Hørtes dette spennende/intesangt ut?

"En lørdag med ett lite problem"I dag har jeg vert en liten tur på senteret for å bytte ut shortsen som jeg kjøpte sist jeg var der. Men såklart hadde de den ikke i størrelsen som jeg skulle ha, så derfor byttet jeg den heller i en genser. Men tror dere genseren passet? nope, den var akkuratt litt for liten. Eller, den passer egentlig, men er redd den skal krympe for mye i vask. Så jeg skal få byttet den i en størrelse større. Slik er det når man ikke orker å prøve klærna før man kjøper, haha! I kveld er planen å bare slappe helt av. Kjenner jeg er litt sliten, så det skal bli godt.Jeg har også forresten ett lite problem her, etter jeg "byttet" til denne dataen. Jeg får ikke til å laste skrifter inn i photoshop (vet hvordn man gjør det, men funker ikke her), og i gimp funker det ikke å lagre bilder i rett format. Så jeg lurte på om noen av dere er veldig gode på sånne ting? Gjerne kontakt meg på facebook da om du vil hjelpe meg! Noen som kan hjelpe? Hva gjør dere i dag?

"En koselig fredag - bilder"


Heihei! For noen minutter siden kom jeg hjem etter å ha vert med Susanne og Tuva. Først var vi en tur ute og tok litt bilder, og etterpå gikk vi inn til Susanne en tur. Vi har ledd så mye av jeg tipper jeg har gangsper i magen i morgen, haha, kos! Nå skal jeg slenge på meg chilleklærna før jeg skal ned å se idol. Dere får ha en fin kveld videre! Hva har dere gjort på i dag?

"En god og sunn frokost - tips"Heihei! Nå tenkte jeg å dele en kjempegod oppsrkift med dere. Rekner med at jeg ikke er den eneste som er lei av å spise vanlig brødskive til frokost, så derfor lager jeg meg heller "frokostlapper" som vi kaller det her. De tar ikke mer enn fem minutter å steke, itilleg til at de er sunne, og ikke minst kjempegode! Det går an å ha røren stående i kjøleskapet flere dager også. Meen, etter den har stått der litt ser røren ganske ekkel ut - men den er ikke ødelagt eller noe fordeom. Bare rør i den så blir den "normal" igjen.

Oppskriften:  4 egg. 2 ts honning eller sukker. 1/2 ts salt. 2 dl havregryn. ca 200gr grovbakstmel. 1 ts naturon eller bakepulver. 1/2 dl nøytral olje. 2 dl cottage cheese. ca 3 dl yougurt. 
Har du smakt det før? Vet du om en god oppskrift på noe?

"Slik en torsdag skal være"

Heihei! I dag har jeg fått vert ett par timer på skolen, noe som var kjempe koselig. Er alltid kos å få se venninene igjen! Nå i etterkant er jeg såklart sliten og utmattet, men jeg er fremdeles våken, og det er jo bra. Spørs hvor lenge jeg klarer å være våken i dag, så det blir nok en ganske tidelig kveld på meg i dag kjenner jeg kroppen rett! Nå skal jeg finne meg noe godt å spiset, før jeg skal legge meg under dyna og se litt forskjellige programer på ipaden min. Kos!  Hva gjør dere på i dag?

"10 random fakta om meg"

- Når jeg leser noe på engelsk somhar "me" i seg, leser jeg det som ME diagnosen.

- Eg snakke egentlig nynorsk/Stordisk, men eg velge å skriva på bokmål fordeom.

- Jeg elsker middag, så jeg har ofte flere middag-måltider daglig!

- Jeg elsker og er avgengig av høy musikk, og brae høytalerer. Vanlige små høytalerer er ikke nok for meg. MÅ ha skikkelige med bass og greier ♥

- Jeg er ganske sjenert når det kommer til å prate med fremmede, men når du først blir kjent med meg er jeg ikke det.- Før var jeg så fotball-gal at jeg brukte "alle" pengene mie på fotballdrakter og slikt. Jeg hadde også en drøm om å bli "fotball proff".

- Jeg er ett skikkelig matvrak, elsker mat og godis. Og spiser opptil åtte måltider daglig!

- Jeg er utrolig utolmodig, det værste jeg vet er å veente. Spessielt når man sitter å venter på leger osv..

- Jeg er ikke særlig glad i rolig musikk, liker mer "partymusikk" ♥

- Jeg er sykt kresen på mat, så det er ikke særlig mye pålegg jeg liker, noe som er ganske kjedelig.Noe dere kjenner dere igjen i?

"Minner om spørsmålsrunden"

"Brå start etter ferien"
Da var ferien over for denne gang, også er det bar åtti dager til sommer ferien.Wii. Gleder meg så utrolig mye til sommeren. Jeg merkere allerede nå som det har vært sol og fint vær denne uken, det hjelper både på humøret og på smertene i kroppen. Så håper det fine været holder seg slik en stund til! Jeg er vel heller ikke den eneste som har rotet døgnrytmen til etter ferien, pluss at vi har stilt på klokken, noe som ikke var særlig til hjelp da. Haha! Men nå har vi jo lange lyse dager, herlig! Flere som har ødelagt døgnrytmen?

"Fin tur i det fine været"

I dag har jeg vert ute å gått en liten tur, og som alltid har jeg med meg hunden til tante og onkel. Hadde også med meg kameraet, men det er ikke så lett å få til fine bilder av hunder som ikke sitter i ro. Haha! Jeg har også fått ryddet litt på rommet i dag, slik at det går an å finne klærna igjen her. Men nååå, er jeg utrolig sliten. Så resten av kvelden skal jeg bare slappe av og lade opp til skole i morgen. Fin avsluttning på ferien! Hva har dere gjort i dag? Har dere hatt en fin ferie?

Månedsoppsumering - Mars 2013Hvilken av bildene likte dere bet? Har dere hatt en fin Mars?