april 2012

"love the white bokeh in the woods"

Canon eos 600D 50mm

Som en søndag på en mandag!

Heihei! I dag føler jeg virkelig at det er søndag, og i går følte jeg at det var lørdag. Haha. Det er jo veldig deilig med ferie, men man detter fort utav rutinene selv om det bare er to ekstra fri dager. I dag er kroppen min egentlig bare helt skutt, kjennes det ut som. Har som dere vet vert veldig aktiv (til å være meg) denne helgen, å det må jo kroppen reagere veldig på tydeligvis. Føles nesten ut som noen slår på kroppen min, og at jeg har masse blåmerker.. Har spessielt vondt i knærna, hele bena, å armene.. Aner ikke hvorfor. Men slik er det nå bare. Planen er fortsatt å komme meg på jentekvelden i kveld. Så jeg skal nok bare ta det helt med rod, å slappe maks av..!. Dere får ha en fin dag videre! Hva skjer hos dere i dag?


Hviss dere fikk velge..

Hva vil dere ha mer av på bloggen, å hva liker dere best å se på-lese om?


eller noe annet..? tar gjerne imot tips

Fiksing av design!

God morgen! Som dere sikkert kan se har jeg fikset litt på designet mitt. Igjen. Jeg er ikke helt ferdig enda da, men begynner å bli ganske så fornøyd her! Sitter her fortsatt med morgentrynet mitt, er stuptrøtt. Skal snart hoppe i dusjen før jeg skal finne frem klær til i kveld, tenker jeg. Dette ble egentlig bare ett kjapt "oppdaterings-innlegg". Kanskje det kommer litt fere bilder fra gårsdagen, senere.

..Hva syns dere om designet så langt?

Svar på ukas spørsmål #7

Har en canon speilrefleks, men lurer på om det går an å ha et objektiv som er nikon på et canon kamera?
- Det har jeg aldri prøvd selv. Men jeg tviler på det. -er ikke 100% sikker..

Victoria er kjempesøt! Er hun lillesøsteren din? :)
-Ja hun er det! Men nei, hun er ikke lillesøsteren min. Hun er stesøsteren til Susanne (link).

Fikk du vite at du hadde ME  ETTER at du hadde hatt kyssesyken? :o Og, er det farlig?
Ja, Altså jeg hadde kyssesyken i 2010. Ble på en måte frisk igjen fra den, og levde ett heelt normalt liv. Altså jeg ble frisk, men var fortsatt en del mere syk enn andre. Siden kyssesyken ødelagte imunforsvaret mitt (?). Også fikk jeg ME i fjord, altså 2011. Men om man får kyssesyken trenger ikke det å bety at man får ME, det er bare noen det skjer med, tror jeg. Skjønner meg ikke helt på det selv egentlig. Men nei, ME er ikke noe spessielt farlig. Om noen få dager kommer det ett nytt innlegg om denne diagnosen, og svar på en del spørsmål som ofte har blitt stilt, svarer litt "nøyere" der.

Hvilke blogger leser du?
-Oj, det er ganske mangen skal jeg si deg. Caroline maria. Susanne Kathrine. Eirin. Maren vik. Og mangen flere  Dere kan se en slik knapp i menyen over headeren, hvor det står "jeg leser", ta pilen over den så kommer det ned en lang, lang rekke med de fleste bloggene jeg leser (linket).

Du er utrolig flink å lage headere, så lurer på hvordan du liksom lager sånn at det for eksempel ser ut som det er 3 av deg på en plass?  Tusen takk! Jeg bruker å lime bildene sammen i redigeringsprogramet Gimp. Dere kan se video-forklaring laget av Susanne, HER.
Er det ikke noen som får ME kronisk også? Husker da at det er noe som heter Kronisk utmattelsessyndrom..?
-Jo. Det er det, ja, ME er en kronisk utmattelse sydrom.

Kan du komme med baktage videoblogger?
-Jeg får desverre ikke til å lage videoblogger. Datan min vil ikke åpne videoene, redigeringsprogramet vil ikke redigere dem, å jeg får ikke til å legge dem ut på youtube Haha. Men nå har jeg akk fått meg en større minnebrikke som har plass til mye video, å jeg har jo selvfølgelig lyst å lage videoer til dere. Både slike vanlige, og "foto-video". Så jeg skal prøve å få fikset opp i alt dette tullet.

Kan du lage et innlegge for du innsprisjon fra?
-Jeg får inspirasjon fra ting jeg serpå, blogger, blader å slikt. Så jeg vetikke helt hvordan jeg kan vise dere det. Men jeg kan jo begynne med slike "inspirasjon" -innlegg hvor jeg legger ut weheartit bilder, om det er slik du mener..

Kan du vise hvordan du redigerer bildene dine?
-Ja. Jeg prøver fortsatt å få til det med å filme pc`skjermen. Får jeg ikke det til innen neste uke, blir det vanlig bilde-forklaring-innlegg.Hva slags redigeringsprogrammer bruker du?
-Photoshop. Og avogtil bruker jeg Gimp... Photoshop koster penger, gimp er gratis.

Også lurer jeg på en ting; hvor bestilte du Danboen fra? Lurt på det i mange år :p
Ebay.com

Hva kostet danboen?
-Jeg betalte ca 90kr for den.

Kan du lage header å design til meg gratis?
NEI. Plis, slutt å send meldinger (på blogg.no). mail eller brev på face for å spørre om jeg kan det. For svaret er nei. Skjønner ikke at det er så vanskelig å skjønne, haha. Om noen månder kan det hende jeg tar i mot noen bestillinger, men kanskje jeg tar betalt for det da. Jeg er ikke helt sikker enda, får bare vente å se. Rett og slett.

Noe dere lurer på til neste gang?
-Og som nevnt kommer det ett nytt "ME-innlegg", noe spess dere lurer på til det, er det bare til å spørre.

Slitende, men herligt!

Heihei! Nå kom jeg akkuratt inn dørene etter å ha vert ute i ett par timer, faktisk. Skrev vell i forgje innlegg at jeg ikke skulle gjøre noen ting i dag, men så skulle plutsleig broren min ut å kjøre med båten.Så da ble jeg å Susanne med. Er så morro å kjøre båt, skulle bare vert litt mere bølger! Etter vi hadde kjørt litt med båten gikk jeg og susanne (kjørte egentlig) til skogen, som vi var i i går for å ta enda litt flere bilder. Man får aldri nok bilder av hvitveis. Hehe. Så etter vi hadde knipset litt gikk vi hjem igjen. Så nå kjenner jeg virkelig at kroppen min er sliten. Tre aktive dager, pluss at jeg skal i jentekveld i morgen. Herlig! Elsker å gjøre ting, å ikke bare ligge i sengen å være syk. Så nå skal jeg ned å steke meg en hamburger tror jeg, før jeg blir til å krype under dynen å redigere bilder. Har dere hatt en fin dag?


// beklager for mye blogging (mener ikke jeg blogger for mye, men for mye om det samme)  med bilder av det samme. Skal jobbe med å få ett litt mer variert innlegg på bloggen...♥

Happy face!

Yes, yes, yes. Endelig funker blogg.no igjen. Som de fleste bloggerer sikkert har fått med seg har det vert tull med blogg.no de siste dagene, de har nemelig blitt angrepet igjen. Herregud, så sykt irriterende. Men nå får vi håpe alt har ordnet seg, og at det funker igjen, i mer enn ti min... Det hadde i hvertfall vert supert. Veldig kjedelig å være på datan, når man ikke kan lese blogger har jeg funnet ut. Hehe!. Formen i dag er ikke på sitt beste,  er ganske så trøtt å sliten. Defor har jeg ikke noen spessielle planer for dagen, skal i jentekveld i morgen. Så må lade meg opp til den! Dere får ha en fin dag videre!
Hva har dere gjort i dag?fint vær i dag♥

Dagen i dag, med litt bilder!

Heisann! Beklager for null blogging fra meg i dag... I dag tidelig funket ikke blogg.no hos meg. Så jeg fikk ikke blogget før jeg gikk ut, også kom jeg omtrendt nettopp hjem igjen (time siden). Har vert i skogen å tatt enda flere bilder av hvitveisen med Susanne i dag. Så jeg kjenner kroppen begynner å dette sammen her nå, utrolig sliten. Så resten av kvelden skal jeg nok bare chille maks med bilderedigering, musikk og godis. Så blogges vi nok med flere bilder fra dagen i morgen. Dere får ha en fin kveld videre! Hva har dere gjort i dag?

Bursdags-outfit, og litt mere.

Heihei! For ca en halv time siden kom jeg hjem fra bursdagen. Som sagt dro jeg litt tidligere enn de andre, siden jeg blir så utslitt å trøtt av det. Men jeg har hatt en kjempekoselig kveld sammen med noen herlige jenter!♥. Jeg har også tenkt å ha litt mer variert innhold på bloggen, litt mere outfits å sånt kanskje. Så her har dere bursdags outfiten min! Nå skal jeg ned å skifte antrekk til kosedressen før jeg blir til å hoppe i sengen, ta på musikken å chille maks. Ha en fin fredagskveld videre! Har dere hatt en fin kveld?
Cardigan-Bikbok, topp-Bikbok, Skjørt-Veromoda

Min fredagskveld!

Heisann og hoppsan! I kveld skal jeg i bursdag til to søte jenter. Ingvild og Amalie! Bursdagen begynner kl6, så blir jeg hentet igjen i åtte tiden (siden jeg blir så fort sliten..). Jeg har ikke klart å bestemme meg helt for hva jeg skal ha på meg enda, har heller ikke fått fikset håret. Så bør vell kanksje få gjort det snart... Susanne kommer bort til meg om ti minutter sånn sirka. Da skal vi stelle oss, kommer sikkert til å ta noen outfits bilder også. Kanskje jeg legger den ut senere! Kameraet blir meg, viser dere bilder fra kvelden i morgen. Nå må jeg fnne klær, vi blogges. Hva skal dere i kveld?


Arhh, ubesluttsom altså....
"PHOTO: wasps in the pink flower"


Canon eos 600D 50mm -43 / 365 days

Nytt gratisdesign #5 "Lovely time"

I går satte jeg meg ned å begynte på ett nytt gratisdesign, å fant fort ut hvordan jeg ville ha det. Så det ble faktisk ferdig etter to timer, eller noe. Hehe. Har fortsatt inspirasjon til nye gratisdesigner, så det blir vell ikke så altfor lenge til det kommer enda ett nytt design ut! Innleggene er i 800px, headeren er 1005px bred, høyden er 350px - men den kan man endre på til hva man vil. Bakrunnen er grå, men den kan man også endre på. Man kan endre på hva man vil bortsett fra å fjerne hvor det står designet er laget av meg! Dere finner oversikt over alle gratisdesignene HER, og det nye HER.

Hva syns dere om designet?
Noen ønsker til neste gratisdesign?

Lese din blogg?

Nok en dag i kosedressen...

I dag er ikke formen noe særlig bra. Trøtt, sliten og vondt i kroppen. Feberen kommer å går som den vil.. Så i dag har jeg ikke gjort så mye annet enn å sove, spise, å sett på tv. Er fortsatt trøtt, våknet ganske så tidlig i dag, så det blir nok tidlig kveld i kveld å. Tok akkuratt en ny ibux å paracet så får bare vente på at dem skal virke før jeg får se om jeg kanskje skal lese litt blogger, å fikse design. Kanskje jeg skal se om jeg får laget den videoen (hvordan jeg redigerer). Har jo så god tid uansett såe, hehe. Dere får ha en fin dag videre! Hva gjør dere i dag?

Følg bloggen på facebook og blogglovin.

Følg/lik bloggen på facebook HER. Oppdaterer siden etter hvert nye innlegg.


Følg bloggen på blogglovin HER.

"PHOTO: see yourself in the water"


Canon eos 600D 50mm - 42 / 365 days    //Danboen er kjøpt på ebay.com

En rolig onsdag!

Heisann og hoppsan! I dag har jeg ikke gjort så mye annet enn å sitte her med datan, åsså har jeg sett på lidolido og gabrielle live konsert fra nrk mp3. Jeg bare digger dem begge, spessielt Lidolido. Hihi! Ellers har jeg ikke så mye spennende å fortelle dere. Dagene går for det meste fremfor pc`en her. Skal snart fikse litt mer design, så redigere litt bilder. Og i kveld blir det ny cæsar episode, noe jeg gleder meg veldig til! Vil også minne dere på fotokonkuransen som blir avsluttet på fredag, temaet er vennskap, å alle kan delta HER! Ha en fin onsdag videre. Hva gjør dere i dag?


Fototips 11

Som de fleste sikkert fikk med seg i forgje uke har jeg laget en kategori som heter "fototips". Jeg skal prøve å publisere ett lite fototips hver uke. Jeg har som sagt ikke noen "store" fototips, så de flesta kan nok noen av dem fra før av.  Menmen, her er ukas lille fototips!

Når man tar portrett bilder er det mangen som bare står rett opp og ned å tar bildene. Noen får også med sånn en meter ovenfor hodet med på bildet. Det er serriøst ikke noe som irriterer meg mer enn det. Ta heller å pass på at bildet stopper rett ovenfor hodet til den du fotograferer, å heller få med litt mer av personen! Noe jeg også syns er veldig stilig når man fotograferer er om man holder kameraet litt på skrått når man tar bilde, da får man med så mye mer på bildet. Det funker også til bilder som ikke er av en person, men som f.eks blomster å slikt! Noe jeg også er stor "fan" av"er å ta bilder ovenfor personen man fotograferer. Slik at fokuset blir på øynene. Syns det blir så trolig mye finere enn hva det blir av å bare stå rett opp og ned å knipse "kjedelige" bilder. Hehe. Dette var da mine små tips, har du noen gode tips til portrett bilder er det bare til å skrike ut! :)
Modell: Victoria

PHOTO: the white flowers
Canon eos 600D 50mm - 39, 40, 41 / 365 days

Favorittsanger ATM"Stripete.."

Hei! Nå sitter jeg her i sengen, godt pakket inn i dynen min.. Driver å små fikser litt på designet mitt, som sagt blir jeg aldri fornøyd. Er allerede lei av headeren min, liker den ikke noe særlig lenger. Har heller lyst på en vanlig, litt stilig med tre bilder av meg som er tatt ute. Men jeg har nesten ingen bilder av meg som jeg er fornøyd med. Haha. Veldig kresen.. Så får se om jeg kanskje orker å ta noen litt senere! I dag har jeg egentlig en slik dag hvor jeg ikke orker, eller gidder noenting. Hadde store planer om å komme meg på skolen, men det gikk ikke. Hadde for vondt i kroppen, og var for sliten. Så jeg får prøve meg på nytt igjen i morgen! Om jeg ikke kommer meg ut senere, skal jeg se om jeg kanskje får laget en video hvor jeg viser hvordan jeg redigerer bildene mine. Siden så mangen har spørt etter det. Hehe. Dere får ha en fin dag videre! Hva skal dere i dag?smil til kamera..

Mandagen!

Heisann og hoppsan! Dette er tredje gang jeg prøver å skrive dette innlegget. Føler at uansett hva jeg skriver, blir det bare teit. Haha! Jaja. Akkuratt nå sitter jeg bare å chiller med musikk. Er fortsatt litt sliten etter gåturen min i dag. Formen var ikke på sitt beste, men heller ikke på sitt værste. Å det er da jeg må lære meg å bare tvinge kroppen min utav sofaen. Hehe. Så da ble det en liten tur ute med kamerat, som var veldig godt. Er så herlig å bare surre rundt ute å knipse bilder! Men nå må jeg ned å se om jeg får gjort litt matte. Så blogges vi nok igjen i morgen! Hva gjør dere i dag?...

Photoshoot - "girl in the woods"Canon eos 600D 50mm Modell: Lena

Annbefaling av to herlige blogger!

Eirn Halland og Sofie Sund er to blogger to blogger jeg virkelig vil annbefale alle å ta en tur innom. De begge er blandt mine favoritt blogger! Førsteinntrykket er veldig bra på begge, designene er kjempefne. Men de har veldig forskjellige design. Sofie har veldig knall farger, og Eirin har lyse fine grå farger. Jeg digger begge designene, begge jentene, begge bloggene. De er også utrolig flinke til å fotografere, og redigere. Jeg blir virkelig inspirert. Så igjen, jeg annbefaler ALLE å titte innom!:)
Leser du desse bloggene?

Svar på ukas spørsmål #6

Er det mulig og bli frisk av ME ?
Ja, de fleste blir nok frisk fra ME. men man vet aldri hvor lang tid det vil ta, å man kan også få "tilbakefall" etter man har blitt frisk..

Til headere, bruker du photoshop og kunne du vist en gang hvordan du lager de?
Nei jeg bruker faktisk ikke photoshop når jeg lager header. Har ikke fått til det enda. Så jeg bruker gimp!

Min bruker sånn lang tid mellom "klikkene", og da blir det jo veldig utydelig.. vet du hvorfor? 
(spørsmålet ble stilt i fototips/manuel/iso forklaring.innlegget). Da må du nok stille lukkertiden høyere. Altså hvor det står noe med "1/100".Jeg lurer på noe, hvordan lager du så fine design? Har du noen tips til redigeringsprogram som er gratis der jeg kan lage en fin header? :-) Jeg trenger serr hjelp med design, har du noen forslag til fine gratise? Eller kunne du tenkt å lage noe fint til meg?
Først og fremst, takk! Hehe. Jeg bruker som sagt ikke noen redigeringsprogramer når jeg lager design. Jeg er bare innpå den vanlige design-fikseren til blogg.no og skriver inn koder osv! Om du mener gratisdesign er det bare til å søke i google. "gratisdesign" så finner du mangen forskjellige. Blandt annet så finner du mine HER!. Nei jeg lager fortsatt ikke design til andre.

Har du foresten instagram? trenger flere å følge:)
Nei jeg har ikke det du :)

Du tar utrolig fine bilder! Men jeg lurer på hvordan du får til å sette inn den "photography iaa1996.blogg.no" som du har på alle bildene dine? : ))
Tusen takk! Det er noe man har i photoshop, kalles "brush" eller noe slikt. Dere finner forklaringer til hvordan man lager slike på youtube! Tror kanskje man kan lage det i gimp også, er ikke helt sikker.


Noe dere lurer på til neste gang?

PHOTO; SpringtimeCanon eos 600D 50mm -Redigert i photoshop

Turer ut en tur!

Heisann! Først og fremst så vil jeg bare si at det er utrolig hyggelig å se at jeg har så utrolig mangen søte, faste leserer. Og at dere blir inspirert av meg er også utrolig hyggelig å få høre! Setter virkelig pris på dere alle! ♥  -Så ja, nei, jeg kommer nok ikke til å bytte blogg. Den tanken har jeg hatt før, jeg har gjort det en gang før å det blir bare til at jeg angrer. Så jeg giddet ikke det. Har heller fikset litt på designet igjen, og byttet header. Gir ofte litt inspirasjon det også. Hehe. Nå skal jeg stelle meg, før jeg turer bort til Susanne. Dere får ha en fin dag videre! Hva skal dere i dag?


// Dårlig tid. derfor, haha...

Fast leser, eller tilfeldig innom?

Er du min faste leser? Hva er det du liker best med bloggen min? Hvorfor liker du bloggen min? Hvor gammel er du? Jente eller gutt? Hvor lenge har du vert fast leser? -Ja jeg er nyskjerig. Haha. Har aldri spurt dere om desse spørsmålene før, bare spørt om du er fast eller ikke. Så jeg hadde blitt utrolig glad om dere hadde giddet å ta dere tid til å svare på desse spørsmålene for meg! En ting jeg også lurer litt på, og har tenkt en del på er - kanskje jeg skal lage meg ny blogg? Jeg har veldig dårlig blogg inspirasjon for tiden. Har vell egentlig hatt det en stund nå. Statistikken stiger ikke så mye mer enn hva den er på nå heller. Å jeg er ikke fornøyd med min egen blogg. Rett og slett. Så jeg lurer også på hva dere sier til ny blogg? -dere bestemmer.

Flere bilder fra gårsdagen!
Canon eos 600D 50mm // det kommer flere fotoshoot bilder av Lena en annen dag, og flere blomsterbilder også en annen dag!

Tikkende hode...

Heihei! Nå våknet jeg egentlig akkuratt for tredje gang. Formen er ikke noe særlig bra i dag. Har utrolig vondt i hodet, føler meg svimmel, lite matlyst, trøtt å sliten.. Så jeg får se om det blir noe mer blogging i dag. Tok meg akkuratt en ibux og en paracet så får se om det kanskje hjelper litt. Blææh. Vi blogges! Hva gjør dere i dag?

Skogstur med kameraet!

Heisann! Nå kom jeg omtrendt akkuratt hjem fra skogen. Jeg har vert å tatt litt bilder med Susanne, og søsteren hennes Lena. Har fått tatt utrolig mangen fine bilder. Hvitveisen var også kommet frem. Så minnebrikken min ble jo selvfølelig full lenge før jeg egentlig var ferdig å ta bilder. Utrolig kjipt, men klarte å finne noen bilder som gikk ann å slette... Har hvertfall funnet ut hva jeg skal bruke resten av pengene mine på, ny minnebrikke! Hehe. Resten av kvelden skal jeg nok bare slappe maks av, redigere bilder også blir det pizzabakeren til kvelds. Nam. Dere får ha en fin dag videre! Hva har dere gjort i dag?// orker ikke redigere flere nå, så resten kommer i morgen!

Fotokonkuranse i samarbeid med eirinhallands.blogg.no! - AVSLUTTET

Jeg og Eirin Halland har sammen bestemt oss for å ha en fotokonkurranse! Det spiller ingen rolle hvilken blogg du deltar på, siden vi vil gå gjennom alle bildene sammen. Vi har bestemt oss for at temaet skal være "VENNSKAP", siden da kan dere tanke mer fritt. Så det vil si at det bare er fantasien som setter grenser. Bildene kan selvfølgelig også være redigerte! SÅ da håper vi dere fikk lyst til å være med! Les hele innlegget før du deltar!

Tema: Vennskap
Størrelse på bildene: Minst 700px
Siste frist for å delta: Fredag 27. april
Du kan delta med maks 2 bilder!

Hva må du gjøre for å delta?
Hvis du har blogg:
1. Skriv et innlegg på bloggen din, der du har med bildene dine, link til konkurransen på den bloggen du deltar på, og link til både min og Eirin sin blogg.
2. Legg igjen en kommentar med mailadresse og linken til innlegget.

Hvis du IKKE har blogg:
1. Send bildene på mail til iaa1996blogg@hotmail.com med emne "FOTOKONKURRANSE".
2. Legg igjen en kommentar om at du deltar og har sendt mail.

Vi velger ut 4 favorittbilder hver. De 8 bidragene blir postet i et innlegg der dere kan stemme på det bilder dere liker best. Du kan bare stemme én gang, på én av bloggene.
Bildet med flest stemmer blir postet i ett eget innlegg, så alle kan se hvilket bilde som vant. Vinneren blir kontaktet via mail.

Premien:
Vinneren får et innlegg på både min og Ingvild sin blogg, med anbefaling av bloggen (om vinneren har blogg). I tillegg blir vinnerbildet stående i begges sidemeny med navn (og linking).

Håper dere sender inn mange kreative bidrag!  LYKKE TIL!

"PHOTO: flying in the blue skies"
Canon eos 600D 18-200mm - 38 / 365 days

Akkuratt nå..!

Heisann og hoppsan! Akkuratt nå sitter jeg godt innpakket i dynen min her, med musikken på. I dag må jeg ærlig innrømme at jeg er litt tom for ord. Kjenner jeg begynner å bli litt lei av å sitte her hjemme hver dag, uten å få gjort på noen ting. Såe, jeg har tenkt å få snudd om på det! Neste uke SKAL jeg på skolen. Det har jeg bestemt, hehe. Så det gleder jeg meg til. I dag, skal jeg nok ikke så mye spessielt. Får se om jeg kanskje orker å bare regnbugemuffins senere. Har hatt lyst til det i hele år, men har liksom aldri giddet. Det har vell kanskje noe med at jeg tviler på at jeg klarer å få til å lage noen fine muffnser. Men, jeg får vell prøve! Dere får ha en fin dag videre. Hva skal dere i dag?

Fototips - manuel innstilling

Siden jeg har fått en del spørsmål om jeg kan legge ut litt fototips, så tenkte jeg å begynne med det. Jeg er egentlig ikke så god på slike "spessielle" ting. Så det blir nok bare noen helt vanlige små tips, som sikkert mangen alt kan. Men men! :)

-Bruk manuell / iso instilling på kameraet. Alle (hvertfall de fleste) speilreflekser har denne innstillingen. Jeg bruker denne instillillingen nesten hver gang jeg tar bilder. I hvertfall om bildene blir tatt inne. Det kan kanskje være litt "vanskligere" å gjøre det ute, siden lyset fort kan forandre seg der. Men noen ganger funker det også ganske så bra ute! Noen har også spurt om jeg kan vise hvordan man bruker manuelt innstilling. Så jeg har tatt litt bilder her for å vise hvordan man bruker innstillingen! Håper dere skjønner forklaringen.

Snurr på den rundingen, til du ser du har M på skjermen min.
Så snurrer du på det lille "hjulet" du har oppo kamerahuset. Da kan du se tallene på skjermen endre seg. (hvor det står 1/125 på bildet ovenfor). Jo høyere tall, jo mørkere blir bildene. Også omvendt selvfølgelig!


Så har du selve isoen. Trykk på den ISO knappen som du også finner oppo kamerahuset (ser den på bildet over..). Da får du opp noe lignende som viser på skjermen under. Jo lavere iso tall, jo mørkere blir bildene. Man skal helst ikke ha isoen på noe høyere enn maks 400, men jeg fåretrekker selv å bruke lavest mulig.


Pleier du å bruke denne instillingen? var det forstålig forklaring?

" the yellow flowers in the garden "


Canon eos 600D 50mm   -  37 / 365 days

En onsdags ettermiddag..!

Heisann! Nå har jeg akkuratt spist middag, å sitter nå her i sengen å leser blogger. Igjen. Ble ikke noe skole på meg i dag heller, men formen er mye bedre og jeg har fått gjort litt annet. Jeg tok kameraet med meg ut, gikk "helt" ned til postkassene for å hente posten, hjem igjen, så var det å ta litt bilder i hagen. Var ikke så mye spennende å finne på veien til postkassene akkuratt. Ingen blomster, å nesten ingen blomster i hagen heller, bortsett fra de gule.. Gleder meg så sykt til det begynner å blomstre skikkelig, er såå mye fint å ta bilder av ute da! Hehe. Nå har jeg tenkt å slappe maks av, redigere bilder, å høre på musikk. Så blogges vi nok igjen senere, om blogg.no funker da! Hva gjør dere i dag?Svar på ukas spørsmål #5

Hvor alvorleg er sykdommen din?
- Hmm, jeg vet egentlig ikke om jeg vil kalle den "alvorlig". Det kommer jo litt ann på hvem som har den, hvor syk den personen er, hvor mye mat den får i seg (noen ME-folk som slier med å f i seg mat..), og sykdommen kan jo føre til deprisjon, som kan føre til selvskading. Å da kan man jo kalle den alvorlig. Men slik den "funker" på meg tror jeg ikke jeg vil kalle den "alvorlig". Hehe. Litt vanskelig spørsmål, men håper dere skjønte hva jeg mente.

Går ikke du på skole i det heile?
- Nei jeg gjør dessverre ikke det. Har ikke vert mer enn 1-2 ganger på skolen i år (altså 2012), som vil si fire-fem timer. Det er veldig lite, i know. Tror ikke dere skjønner helt greia med skolen og sykdommen min. Det er nok vanskeligere enn hva de fleste tror... ;)

kan du skrive litt om kameraet ditt, og om du anbefaler det?
- Ja jeg kan godt skrive ett nytt innlegg om det snart! :)Hvor mye tid bruker du på bloggen hver dag? (redigering, design, lese blogger, skrive osv..)
- Oojda. Haha. Jeg bruker gaanske så mye tid på bloggen. Siden jeg som oftest sitter her hjemme hele dagene (i ukedagene hvertfall), så blir det jo til at jeg sitter en god stund fremfor pc`en. Å siden blogg er en så "stor" hobby for meg bruker jeg jo en del tid på den. Må jo ta bildene, redigere dem, finne overskrift (det som er vanskligst..), skive innlegget, kommenterer andre blogger, leser andre blogger, samtidig som jeg elsker å drive med bloggdesign. Haha. Så ja, fire-fem timer på bloggen kanskje. Det varierer veldig fra gode dager, til dårlige dager.. :)

Hvor kjøpte du Danbo-en din?
- På ebay.com. Tror jeg betalte runt 90kr for den!

Hva er vanleg for deg å gjere i løpet av en dag?
- Om du mener på en vanelig ukedag gjør jeg nok ikke så mye. Står opp. tv, spiser, tar kanskje litt bilder om jeg orker, chiller, datan, spiser, datan, så er klokken plutselig så mye at det er Cæsar tid - Dagens høydepunkt (♥), spise, tv, natta. Hehe, ja, jeg er nok kanskje litt for mye på pc`en...Kan du lage design til meg?
- Nei.Jeg lager SOM SAGT ikke design til andre.

Har jo ME selv og får beskjed om at jeg må presse meg til ting. så presser meg masse, og har begynt med halve dager på skolen nå. presser ikke du deg til ting ?
- Jo, så absolutt! Jeg presser meg til mer enn hva de fleste tror, tror jeg. Hver lille ting jeg gjøre, blir koppen min sliten av. Som vil si at uansett hva jeg gjør presser jeg kroppen min. Gå til postkassene og opp igjen, er nesten trimming for kroppen min. Det er jo også dager hvor jeg går fem ganger så langt som det er til postkassene. For jeg klarer det å. Jeg vet at kroppen min blir heelt utmattet av det, og jeg ikke har noe energi igjen etterpå. Men jeg velger å gjøre det fordeom. Jeg har lyst, så jeg kaan. Å jeg legger jo ikke så veldig mye merke til hvor sliten jeg er mens jeg f.eks går med en venninde, og med kameraet i handa. Da fokuserer jo tankene på helt andre ting! :)

Noe dere lurer på til neste gang?


"PHOTO: Swan"Canon eos 600D 50mm - 35, 36 / 365 days

"the red thing..."

Heisann! Nå sitter jeg her i god stolen, nydusjet med tv`en på. I går ble det desverre veldig lite blogging fra meg. Formen ble bare værre og værre utover dagen, å da orket jeg ikke tanken på å blogge. Formen er heldigvis bedre i dag. Men fortsatt ikke bra. Vondt i kroppen, lite energi og lite matlyst. Ganske så kjedelig altså, to uker på sofaen nå. Å akkuratt nå som jeg egentlig har mye inspirasjon til bloggen, og bildene. Hehe. Jaja, er nok bedre igjen i morgen! Skal nok bare chille i dag. Fikse litt bloggdesign, redigere bilder, lese blogger, musikk åsså bli det dagens høydepungt tilslutt - Hotel Cæsar♥! Haha. Nå har det endelig begynt å skje litt mer der, gleder meg til hver episodi, wii!  Hva gjør dere i dag?Joggebukse og ugs!

Heiho! ..I dag er ikke formen noe serlig. Har vondt i kroppen, feber innimellom, vondt i hodet, å lite energi. Hadde jo egentlig håpet på flere gode dager nå, siden jeg var sengeliggende hele sist uke. Menmen, kanksje jeg er bedre til i morgen! Som dere sikkert skjønner har jeg ikke gjort så mye spessielt i dag. Satt vell forran tv`en en stund, så var det litt data. Før formen egentlig bare ble eenda dårligere.. Da tenkte jo jeg at det kanskje hjalp med litt frisk luft, pluss at jeg må lære meg å presse meg enda mer, igjen. Så da hoppet jeg i en joggebukse, og tok på meg de varme gode ugsene mine og turet ut en tur med kameraet. Tok ikke lange tiden før jeg kjente at jeg ikke orket noe mere, så da var det bare å stikke inn igjenn å legge seg til å sove. Søvn hjelper alltid litt, så formen er littegran bedre nå, også blir det snart en god middag! Hehe. Dere får ha en fin dag videre. Hva gjør dere i dag?
Dagen i dag!

Heisann! I dag har jeg vert en liten tur i skogen å tatt litt bilder med Susanne. Hvitveisen eller hva det heter har jo kommet opp nå, bare at den ikke var "skikkelig fremme" i dag siden det var kaldt å vått ute! Kjenner virkelig at jeg gleder meg så utrolig mye til sommeren nå, når varmen og blomstene kommer. Er så mye mer å ta bilder av ute da, å det er jo alltid morsomt å ta bilder av fine blomster. Hehe. Jeg har ikke fått redigert noen av bildene som jeg har tatt i dag enda, så får heller se om noen av dem kanskje kommer ut senere, og noen i morgen! Nå skal jeg kose meg med en varm kopp kakao, og bilderedigering. Så får dere ha en fin dag videre. Hva har dere gjort i dag?
PS: Alle sammen må følge idasolheim og marihelvik på instagram!:)♥

Nytt design og ny header!

Heihei! Nå har jeg vert uten å blogge i, ja to dager?.. Så nå klarte jeg ikke å ha mer fri. Selv om det har vert ganske så godt å ikke måtte tenke på bloggen hele tiden. Men jeg må inrømme at hverdagen hadde vert ganske så mye kjedeligere uten bloggen. Hehe. Men nå er jeg tilbake, med nytt design og greier. Er ikke helt ferdig enda, har en del småting jeg må få fikset opp i fortsatt. Følte bare at jeg måtte skifte til det nye, før jeg blogget nå. Haha. Orket virkelig ikke å blogge med det stygge designet jeg hadde.. Nytt design = ny inspirasjon til bloggen! :)   PS: Noen av kodene har jeg lånt fra gratisdesignet til Eirin. Dere fnner bloggen hennes HER - annbefaler alle å ta en titt innom den.

Hva syns dere om det nye designet?
-Ser det annerledes ut hos deg så gjerne si ifra.

Bloggfri i noen dager, kanskje

Som dere sikkert har fått med dere har jeg hatt en veldig dårlig uke. Formen har vert helt på bunn, å da blir man jo litt lei. Har vert veldig dårlig i dag også, er liksom så utrolig trøtt hele tiden. Nesten så jeg begynner å lure på om jeg har fått ett slags tilbakefall til å være like dårlig som jeg var i starten da jeg fikk vite at jeg hadde ME. Men får heller bare håpe jeg har hatt noe annet i tillegg, og at det går over om noen dager.. Så jeg har tenkt å ta meg litt fri fra bloggen. Er jeg heelt bra igjen i morgen kommer jeg nok ikke å klare å ikke blogge. Men om jeg fortsatt er dårlig tar jeg meg fri til jeg blir frisk! Ha en fin kveld videre, så blogges vi nok snart!

Og forresten.. Om dere har noen ønsker til hva jeg kan blogge om, skrive om,, skrik ut!

Oppskriften på brownie kjeksene.

Det var noen av dere som lurte på om jeg kunne legge ut oppskriften på de kjeksene som jeg å Lene baket her en dag. Oppskriften er ikke "min", vi bare goglet den opp på nettet. Så vi fant altså oppskriften på DENNE bloggen. Bare sånn at dere vet!

Ingredienser: 
125 gram smeltet margarin - eller du kan gjøre som meg å Lene å heller bruke sånn smør ting som er i en sånn grønn flaske. 3dl sukker - eller kanskje enda litt mere. 2egg. 4,5 dl hvetemel. 0,5 dl kakao. 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker. Også til slutt topper du det hele meg 1 knivsodd salt.

Slik gjør du altså:
Bland smør, egg og sukker og visp det til det blir hvitt. Så blander du resten i. Form "deigen" som små kjeks og legg dem på ett bakebapir. De bør helst ikke ligge som noen "store boller", helst litt flate. Til slutt steker du dem i ovnen på 176 grader i ca 10-15minutter. Og volah, så har du noen ferdige kjeks.


"Trøtt i trynet.."

Haha.. Nei jeg kom ikke på noe bedre overskrift. Men jeg kan vell egentlig si den stemmer litt med mitt tryne i dag. Er sturtrøtt. Sov ikke så veldig godt i natt, pluss at jeg våknet veeldig tidlig i dag.  Formen er fortsatt ikke blitt så veldig mye bedre enn hva den var i går. Matlysten er borte, vondt i kroppen og er veeldig trøtt. Så den eneste "medisinen" akk nå er vell søvn og mat. Får se om matlysten kanskje er litt tilbake igjen i kveld, så blir det nok tidlig sengs! Hadde egentlig tenkt å ta meg en tur ut med kameraet og Danboen min i dag, meen klarte det desverre ikke i dag heller. Så det blir nok bare noen kjedelige bilder med dette innlegget også, hah. Hva gjør dere i dag?


"Deres beste minner i 2012"

Dette er IKKE mine minner, men dere leserers minner! :)- Mitt største minne er at jeg ble sammen med verdens beste kjæreste! :-)  ....+ at vi hadde minnestund, faren min døde for 7 år siden. Ikke det BESTE minnet, men det er et minne.

- Blir forhåpentligvis USA-turen :) Reiser på tirsdag.

- Mitt beste minne fra 2012 var da jeg fikk vite at "noen" i familien skulle få barn, da jeg endelig fikk se igjen Tuva etter en god og langs tund, da jeg fikk nye ting til lrommet, da jeg fikk se mine barndomsfilmer, hehe og til sist det rareste og morsomste da jeg skadet meg med et stygt fall på skolen og rektor ble innvolvert. haha, ikke så koseligt for meg å bli skadet, men litt komisk må jeg få si...wooow

- Skal få se søsteren min sin graduating (avslutning) i USA på skolen hennes der i mai! <3

- Mitt favoritt minne så langt: Da jeg sto på en scene og danset min egen koreografi foran folk. Veldig hærlig følelse, og et sånt adrenalinkick du sjelden får. I løpet av året kjem noen andre sånne anledninger, og jeg gleder meg som en liten unge- Da jeg lå over til venninen min og hjemlengselen min var helt bort, vi spiste ost og kjeks, spiste is, og hadde en kjempe god suppe til middag, drakk brus og sminket og ordnet håret til lillesøsteren hennes, hadde photoshoot, klatret oppover berget, og gikk å kjøpte oss påskeegg på butikken, DET var ett fint minne som jeg kommer til å huske hele livet!

- Mitt beste minne så langt er vel Leirskolen med klassen ! Fikk mange nye fine opplevelser, og det var koselig å være sammen med klassen så lenge, uten foreldre.

- Mitt beste minne tror jeg er når jeg kom videre i en sangkonkurranse som heter mgp lokal : - )

- Mitt beste minne hittil er å dra på klassetur med klassen! Å på samme tur møte to bloggvenniner som er som storesøsken for meg!

- Mitt finaste minne i år, er nok når eg var i Praha med kjæresten min. Fantastisk by, og ein herlig tur. Skulle gjerna ha reist tilbake :))- Tja.. Jeg fikk en veldig hard start på 2012 da mitt 13 mnd lange, lykkelige forhold gikk i stykker på den verste måten det kunne. fra en dag til en annen var hverdagen totalt forandret. De andre partene som var innblendet taklet det på en helt elendig og barnslig måte, så jeg måtte være den sterke og voksne som dempet oppstyret rundt det. Jeg som egentlig var det aller svakeste leddet, måtte ta ansvar i situasjonen. Jeg oppdaget at jeg har verdens beste venninner og kompisser rundt meg som har dratt meg med på alt mulig. De har støttet meg, og fått meg til å skjønne at det er mer her i verden enn å sitte med vaniljeis foran tv'en og grine. Jeg har hatt utrolig mange fine minner med de rundt meg, både små øyeblikk og større opplegg. Det er de små øyeblikkene som gjør livet verdt å leve, det har de virkelig lært meg!

-Har mange, skal til Oslo med ei venninne neste helg, det blir vel et minne? :)

- Mitt beste minne må være da jeg var med på UKM. Jeg hadde vært med i 2011, men da var jeg med sammen med en venninne. Dette var første gangen jeg sto på en scene helt alene. Det var kjempe morro! Også har jeg blitt sammen med verdens beste gutt!! ♥

- Mitt beste minne i fra 2012 hittil må vel være påsken, som bare har vært utrolig gøyal! Vært med kjæresten hjem, møtt på masse familie, vært på telttur i kulda og diverse. Veldig morsomt og koselig :)- Mitt beste minne fra 2012 er nok når jeg og bestevennina mi tok påskebadet i går, hehe, 5 grader i vannet, utrolig kaldt, men verdt det, fikk et gavekort til spahotellet, og vennina mi vant en klokke :D

- Når jeg var på leir, og fikk mange nye veninner!:-D

- Mitt beste er da jeg og kjæresten ble sammen :)

- Mitt beste minne så langt var da jeg var på kino og så Hunger Games, det var så morsomt!

- Trøndelag fylkesmønstringen 2012 og da Caroline Maria linket til meg ( hahaha ).


//Bilder tatt fra Weheartit.com

Mine to favorittsanger ATM

Chris Brown - What i do ♥


Chris Brown - So cold♥


Syns om sangene?

"Alt på en gang.."

Heihei! Det har ikke vert så mye skikkelig blogging fra meg de siste dagene. Formen har ikke helt hvert som den skal. Var som jeg har nevnt veldig kvalm her en dag, så jeg tror jeg har hatt noe mer en bare vanlige "ME symptomer". Er ikke like kvalm nå lenger, heldigvis. Men matlysten er ikke på plass enda, har en del vondt i kroppen, og ja, jeg begynner å bli litt lei. Å da har jeg desverre ikke så mye spennende å blogge om. I dag skulle jeg egentlig vert hos dokttoren en tur, men det klarte jeg ikke... Men jeg har klart å få i meg litt skikkelig midag nå, å kjenner allerede at jeg begyner å bli littegran bedre. Hehe. Og forresten så hentet pappa noen bilder jeg bestilte i går, å jeg elsker jo å ta bilder av bilder som dere vet. Kanskje jeg kan vise dere noen av dem i morgen, de skal jo henges opp på veggen,,! Ha en fin dag videre,, Hva gjør dere i dag?

Lese din blogg?

Kjeder meg, trenger nye blogger å lese, skal jeg lese din?  -kanskje jeg annbefaler en å

Vinneren av blogg vs blogg!

Vinneren av blogg vs blogg ble "trommevirvel" ...... Maria Begheim / maariiiaa.blogg.no. Jeg har selv ikke vert så mye innom denne bloggen før, men når jeg så igjenom den nå, så er den faktisk kjempebra. Hun tar fine bilder, har variert innlegg og har ett fint å enkelt design. Annbefaler dere å titte innom denne bloggen, om dere ikke har gjort det før!
// Bilder fra bloggen.

Svar på ukas spørsmål #4

Hvor mye veier du egentlig? :-(du har drømmekroppen!)
Vekten min er ikke noe jeg ønsker å snakke om her på bloggen,, Jeg er egentlig ikke noe fornøyd med kroppen min, så jeg prøver å feite meg opp. Men det er nok ikke så lett som mangen av dere sikkert tror,, men uansett, takk for at du syns det,,! ;)

Hvordan fikk du så mange lesere?
Vil ikke si jeg har "så mangen" leserer.. Men statistikken har nok steget litt etter jeg begynte å være mye mer aktiv, å legge til enda flere venner her på blogg.no.

Hvor lang tid bruker du hver dag på blogg (lese, skrive, redigere bilder, kommentere, design osv)
Ojj, haha. Jeg bruker faktisk utrolig mye tid på bloggen. Nå er jo sitivasjonen litt spessiel her siden jeg er hjemme hver dag pga sykdommen. Som vil si at jeg sitter mye mer på pc`en enn hva jeg hadde gjort om jeg var frisk. Så det blir vell fort fire timer eller mer faktisk. Siden jeg redigerer bilder hele dagen lang, og er hekta på å fikse bloggdesign, pluss at det kan ta litt tid å skrive ett innlegg. Hehe. Men på dårlige dager hvor jeg er sengeliggende bruker jeg nok ikke mer enn ti minutter ellernoe, så det varierer jo litt!Hvor mange faste lesere har du ca?
Jeg vet ikke helt hvor mangen av mine leserer som er faste, eller som bare er tilfeldig innom,, men det ligger vell rundt 200-240 (?) faste tipper jeg.

Når begynte du med sminke?
Begynt med mascara i sjuende-åttende tipper jeg. Å jeg bruker ikke så mye av brunkrem å slikt nå heller egentlig.

Hvem tar bilder av at du tar bilder?(Hvis du skjønner)
Endten fjernkontrollen min på selvutløser, venner, eller min søte lillebror som ofte hjelper meg med outfiter å headerbilder ++!

Har du vert ukas blogg noen gang?
Nå vet ikke jeg om du mener ukas blogg på blogg.no, eller på en vanlig blogg liksom. Jeg har ikke vert det på blogg.no, men ja jeg har vert det på andre blogger. -KoseligNår du tar bilder på bakgrunn/ lerret bruker du blitz og slikt da ?
Nei jeg pleier ikke det, h-a-t-e-r blitz bilder, haha. Men om jeg da f.eks tar bildene på en sen kveld, så må jeg jo bruke blitz. .-Ellers bruker jeg det aldri.

Kan du vise hvordan du redigerer bildene dine?
Hmm, ja det kan jeg vel. Men da må dere si hvordan redigering jeg skal vise, å hvilket redigeringsprogram jeg skal vise i. Photoshop eller photoscape?.. Også kan dere godt komme med forslag til programmer man kan bruke for å filme pc`skjermen. Har lastet ned flere, men får det ikke til. Å det er jo litt kjedelig å legge ut flere hundre bilder for å kunne forklare liksom, hehe.


Noe dere lurer på til neste gang?
-vil dere kanskje ha spørrerunde igjen snart?

"Nytt gratisdesign #4 Light soft "

I går kveld klarte jeg å bli ferdig med det nye gratisdesignet. Det tok ikke så lang tid å lage siden sidebaren ikke har med arkiv osv. Så ja, jeg har også fått lagt ut forklaringer på hvordan man skifter header, profilbilde, setter inn linker og ja. Så plis ikke send mail å spørr om jeg kan sette inn designet for deg, headeren, eller profilbildet. For jeg kan ikke gjøre det for alle,, desverre. Men det er ikke så vanskelig som man tror, hehe. Dere finner oversikt over alle gratisdesignene mine HER, og kodene + forklaringer til det nye designet HER
Hva syns dere om designet?

PS: Sidebaren er stillstående, innleggene er i 800px, headeren er i 845px, høyden på headeren kan dere endre på, bakrunnsfargen kan dere endre på.. Dere kan endre på hva dere vil, BORSETT ifra å fjerne hvor det står designet er lagett av meg. Er det noe spessielt dere lrer på, eller ikke får til ETTER dere har lest i "forklaing-innlegget" kan dere sende spørsmål mail.

"PHOTO: walk across the.."
Canon eos 600D 50mm - 33,34/365 days

smoothie time...

God morgen! I dag startet dagen min med ett glass smoothie, magen min fikk ikke akkuratt så mye mat i går siden jeg var ganske så dårlig. Så da er det bare til å fytte på den i dag. Hehe. Formen er heldigvis bedre i dag, jeg er ikke noe kvalm, men har ikke noe særlig mye med krefter i dag heller. Så jeg skal nok bare chille med pc`en i dag. Skal se om jeg kanskje får kåret vinneren av blogg vs blogg litt senere, så det er bare til å følge med. Hehe. Hva skal dere i dag?


DITT beste minne fra 2012!

Heihei! Nå tenkte jeg å ha ett slikt innlegg hvor jeg kommer til å skrive alle DERES beste minner fra 2012. Noen av dere har sikkert sett Caroline maria og kristineam ha ett slikt innlegg. Så jepp, jeg tenkte også å ha det. Dere skriver i kommentarfeltet hva deres beste minne i fra 2012 så langt er, også kommer jeg til å plukke ut noen som kommer i ett innlegg! Du trenger altså ikke å ha blogg for å kunne skrive ditt beste minne :)
"bad morning.."

Heihei! I dag så startet dagen min egentlig veldig dårlig. Jeg våknet vell i åtte tiden, å da var jeg utrolig kvalm å hadde mye feber.. Og når jeg får "for høy" feber blir jeg kvalmen å føler jeg må spy..Men det skjedde da heldigvis ikke, selv om det føtes ut som om jeg skulle kaste opp, å ligge så dårlig hele dagen. Blæhh, hater å være kvalm. Jeg vet egentlig ikke helt hvorfor jeg ble som jeg var i dag, om det er for at jeg har spist for mye søtt de siste dagene, eller om jeg gjorde for mye i går,, nei jeg vet ikke. Kjentes også ut som om jeg hadde blåmerker over hele bena, hadde så utrolig vondt i dem. Men nei, jeg hadde heldigvis ikke noen blåmerker, hehe. Ja, dette ble ett nytt slikt klage innlegg, men nå begynner jeg å bli ganske så lei av denne sykdommen her, kjedeliig. Men nå, kjenner jeg jeg ikke orker å sitte her så mye mere, så vi blogges kanskje senere.. Flere som er syke?

Bildedryss fra dagen min!

Heisann! Nå sitter jeg her stapp mett, å sliten. Har spist utrolig mye "dritt mat" i dag, haha. Jeg å Lene gikk ned til kiwi for å kjøpe oss noe godt, så traff vi mamma der, så vi "slapp" å gå jke, igjen... Vi fant også ut det at vi ville bake, så da baket vi brownie kjeks. Eller det skulle i hvertfall fårestille det. Haha. Pluss at vi kjøpte oss is, burn å urge. Og nå spiste jeg nettopp hjemmelaget pizza...Jaja, nok snakking om hva jeg har spist å ikke.. Vi var også nede ved skogen å tok litt bilder. Så nå skal jeg kose meg med å redigere bilder, chille med musikk å bare slappe helt av. Er jo ganske så trøtt å sliiten, så blir nok en tidelig kveld i kveld..Hva har dere gjort i dag?

 Canon eos 600D 50mm

Dagens antrekk #070412


Genser-Bikbok  // Bukse-Veromoda // Hals-Bikbok

Mine lørdagsplaner!

Heihei! I dag skinner solen te igjen, å da må man jo ut en liten tur. Jeg holdet på å fikse håret å stelle meg akkuratt nåå, skal enmelig treffe Lene om en litenliten stund. Så fort jeg blir ferdig å stelle meg så stikker vi ut. Hehe. Så jeg bør vell kanskje fikse meg ferdig nå. Jeg vet ikke helt hva vi skal gjøre på i dag, men kameraet blir i hvertfall med ut en tur, så kanskje vi blogges med nye bilder senere. Ha en fin dag videre! Hva skal dere i dag?

"Photoshoot - with train tracks"


Canon eos 600D 50mm  - Mari♥

10 enkle tips til ett fint og enkelt bloggdesign

1.  Ha en EGEN header, som du endten har laget selv, eller som du har fått en annen til å lage for deg. Man trenger ikke ha en kjeempefin og fantastisk bra redigert header. Om man ikke har noen spessielle redigeringsprogramer, eller vet hvordan man "kobler bilder" så kan det jo også være ganske så stilig å bare ha bloggnavnet ditt eller navnet ditt med en fin skrift, og den samme bakrunnsfargen som bloggen din er i. Du kan se video som sujo.blogg.no har laget HER, om hvordan man kan lage header i gimp!

2. Ha innleggene din ei 700px, 800px eller gjerne 900px om du vil det. For da kan du poste bildene dine i en større størrelse, noe de fleste leserer liker. Om du ikke vet hvordan man endrer størrelsen på innleggene finner du forklaring HER. og om du ikke vet hvordan du endrer størrelse på bildene du publiserer fnner du forklaring HER.

3. Ha ett oversiktlig sidebar. Det er også noe som er veldig "lurt" å ha. Skriv litt om deg selv der, slik at nye leserer kan få vite litt om deg, og hvem du er. Gjerne ha kategorier og arkiv i sidebaren, om ikke så gjerne ha det i en dropdown meny eller noe. Slik at leserne kan se i kategorier og arkiv om de skulle ønske det. De fleste liker også om det er ett profilbilde av personen bak bloggen i sidebaren. Men det kan jo også være stilig å ikke ha noe profilbilde i det hele tatt. - Trenger du hjelp til profilbilde finner du det HER.

4. Ha "Legg meg til som venn" link en eller annen plass på bloggen! -finner koder HER.

5. IKKE ha massevis av foskjellige farger på bloggen. Helst ikke ha så veldig knall farger som knall lilla, knall blå, gul, orange, grønn osv. Dere skjønner hvordan jeg mener. Da vil jeg heller annbefale å holde seg innenfr tre forskjellige "svake" farger. Som f.eks grå og hvit. Hviss ikke blir bloggen bare heelt rotette å lese, det synes i hvertfall jeg.6. Endre litt på gratisdesignet man gjerne bruker. Det er veldig mangen som bruker gratisdesign og ikke gjør nooe forandringer på det. De fleste som lager bloggdesign skriver bare det at "man skal ikke fjerne hvor det står designet er laget av meg, ellers kan du endre på hva du vil". Jaa, de fleste sier i hvertfall det. Så gjerne sett inn egen header, skift profilbilde, gjerne endr bakrunnsfarge. Gjør det litt til ditt egent!

7. Ikke ha helt lys skrift i innleggene. Noen blogger har f.eks heelt lyse grønn skift i innleggene sine, som kan være vanskelig å lese. Så heller ta å ha en svart eller lysegrå skrift, -Ha en skriftfarge som går ann å lese. Du finenr forklaring på hvordan man kan endre farge på skriften i innleggene HER.

8. Ha større skrift på overskriften enn i innleggene. -Se hvordan endre størrelse HER.

9. Ikke ha slik at når man kommer inn på bloggen så kommer det plutslig på noe musikk. Haha. Dette er det vell egentlig ikke så mangen blogger som har lenger. Men jeg har vert innom noen, å det er sykt irriterende.

10. Ha ramme rundt innleggene. Noe som irriterer meg veldig er blogger som ikke har ramme rundt innleggene sine, Som gjør at bildene er liksom heelt inntill kanten - frustrerende. Man trenger jo ikke å ha så veldig tykk ramme, men i hvertfall litt! Du finner koder til hvordan man kan sette inn ramme på header, sidebaren, wrapperen og innleggene HER.

Syns om tipsene?    PS: Dere finner flere HTML-koder på designbloggen min HER.

"this morning"

God morgen! Eller god føremiddag, haha. Klokken begynner jo å nerme seg ett her nå. Såe, god morgen er vell kanskje litt sent å si. Jeg ble vekket for ca en time siden, så nå sitter jeg her å spiser en god frokost som snille pappa lagde til meg. Eggerøre med skive. Namnam! Når jeg logget inn på blogg.no i dag, så var plutselig ALT her heelt annerledes. Jeg trodde serriøst at det var noe tull med siden igjen. Ble sykt overasket, på en måte. Jeg likte egentlig den gamle versjonen bedre enn den nye. Men jeg kommer jo sikkert til å venne meg til den nye etter en stund da. Så dette blir nok bra, hehe. Flere som ble overasket?


1 bilde, 3 redigeringerHvilken redigering likte du best?

En vanlig regnværsdag..

Heihei! I dag sto jeg egentlig ikke opp før i tolv tiden, men jwg har enda ikke klart å våkne skikkelig utav her. Er dautrøtt, å orker egentlig ikke å gjøre noen ting. Frister å legge seg til å sove igjen, men det gidder jeg ikke. Haha. Blir en god middag nå om ikke så lenge, så får jeg heller bare stikke hodet utav døren i noen sekunder å se om litt frisk luft kan hjelpe. Hater virkelig å sitte å være så trøtt som dette her en hel dag, det er bare så utroolig kjedelig, Haha. Så nå skal jeg begynne på å redigere bildene jeg å Mari to i går, så får jeg se om dem kanskje kommer ut senere, Skal også fikse mer på gratisdesignet jeg holder på med, wihu, Hva gjør dere på slike regndager?PHOTO: swans


Canon eos 600D 18-175mm - 32 / 365 days

blogg VS blogg - STEM

nr1 - majawl.blogg.no


Nr2 - maariiiaa.blogg.no


Hvem går din stemme til ?

"Vaffelkos på en onsdag!"

Heihei! Nå gikk Mari akkuratt hjem. Vi har som sagt hatt en liten fotoshoot ute i finværet i dag. Vi var der vell i en god stund å tok bilder, så jeg fikk tatt rundt seks hundre bilder. Haha! Og etter vi hadde tatt bilder ble hun med hjem til meg hvor vi laget vaffler. De ble så utrolig gode, dere aner ikke. Så jeg sitter her å er fortsatt stapp mett..tor jeg skal spare påskegodtet mitt til i morgen. Ellers sprenger magen min serriøst! Hah..Beklager for lite blogging i dag, men jeg har vert opptatt i hele dag, å da gidder ikke jeg å stresse så sykt med bloggen. fotoshooten vi hadde i dag, kommer nok ikke ut før i morgen. Skal kose meg med å redigere bildene i kveld, soe, dere får også ha en fin kveld videre. Hva har dere gjort i dag?Fotoshoot i finværet i dag!

Heihei! Nå sitter jeg her å lurer på hva jeg skal ha på meg. Omtrendt alle klærna mine ligger slengt på gulvet, å jeg aner virkelig ikke hva jeg skal ha på meg. Ubesluttsom? neida.. Jeg å Mari skal til "en fin plass" for å ta litt bilder. Det er kjempefint vær her i dag, så det blir nok koselig! Men nå må jeg nesten stelle meg ferdig her, så blogges vi senere. Hva skal dere i dag ?


// random bilde

"Arkiv bilder med ny redigering"

Hva syns du om bildene?

"Det kjedeligste jeg vet..."

Heihei! Nuu så sitter jeg egentlig bare å kjeder meg litt. Formen er som sagt ikke noe særlig i dag. Er litt bedre nå enn hva jeg var før i dag. Jeg tok en slik "la-meg-slippe-å-bli-forkjølet" tablett før i dag. Så kanskje den faktisk hjalp litt. Har en del vondt i kroppen også, men alt kjennes egentlig ut til å begynne å bli litt bedre nå. Heldigvis. Men ikke bra nok til å stikke ut i finværet å ta bilder. Men nå må jo jeg huske det at jeg har hatt hele TI gode dager, uten at denne diagnosen min har fått ødelagt helt, å det er jo ny rekord. Happy, happy.. Så nå skal jeg se litt igjennom bildene jeg har på datan og hardiscen min. Høre på musikk, og fikse litt design. Så er jeg nok på topp igjen i morgen! (får jeg håpe) Hva gjør dere i dag?
// mye morro å ta bilde av her inne på rommet..og ja jeg er veldig fotogen i dag. :)

"PHOTO: soap bubbles in warm weather"
Canon eos 600D 50mm -29,30,31 / 365 days   // på bildet: Victoria

"sick tomorrow..."

God morgen! Akkuratt nå sitter jeg å spiser frokost. Eggerøre med skive. Sånn egentlig har jeg ikke noe særlig med matlyst i dag. Formen er ikke helt som den skal. Føler meg litt tom for energi, vondt i halsen, feber og tempratursvingninger... Sykt kjedelig, siden det er fint vær å sol ute i dag. Men jeg får vell bare prøve å få i meg litt mer mat nå, så hvile litt, også får jeg bare håpe at jeg blir bedre til senere! Hva skal dere i dag?

Månedsoppsumering - Mars 2012


// Alle bildene er tatt med Canon eos 600D 50mm -redigert i photoshop

MELD DEG PÅ BLOGG VS BLOGG

Vinneren av fotokonkuransen - SIGRID

Nå har jeg akkuratt telt alle stemmene til fotokonken tre ganger. For å være helt sikker på at jeg hadde telt rett. Og vinneren ble da Sigrid med bloggen dirgiss som dere finner HER. Hun deltok med bildet som dere kan se under. Veldig fint, så det var en vel fortjent førsteplass. Hva syns dere om bildet?

Snø i april..

God morgen! Når jeg våknet i dag var det første jeg lå merke til snøen ute.. Sykt kjedelig med snø nå, skal liksom ha sol å fint vær på denne tiden. Eller jeg hadde i hvertfall håpet på det! I påskeferien i fjor så hadde vi faktisk så varmt vær her at vi drev å grillet ute, hoppet på trampolinen, gikk i bikini. Det var skikkelig sommer.. Men slik er det ikke her i dag, haha. Snø og kaldt, yes.. Menmen. Nå sitter jeg her å spiser en good frokost, nemelig hamburger. Ja jeg vet jeg er veldig sunn!... Nå skal jeg telle stemmene til fotokonkuransen, så skal jeg kåre en vinner senere. Flere som har fått snø?
Morgentryne..

"Endelig funker det!"

Som de fleste bloggerer sikkert har fått med seg så har blogg.no blitt hacket/angrepet i dag. Blogg.no har også vert helt klikket de siste dagene. En time funket det, å en annen funket det ikke. Tok liksom en time å laste inn ett bilde i går, haha. Men nå ser det ut til å funke litt bedre her. Vet ikke om de har fått fkset det helt, men får håpe det. Har vell egentlig ikke gjort så mye annet enn å sittet her å vert sykt frustrert over at noen faktisk gidder å være så idioter å hacke blogg.no..So jepp. Nå får jeg vell bare starte å telle stemmer til hvem som skal vinne fotokonken, så blir det å lage nytt gratisdesign senere, om blogg.no funker da! Haha. Flere som har merket dette idag?

PS: Til dere som sliter med å laste opp bilder, så har jeg lagt ut en forklaring på hordan man kan gjøre det HER.

Image and video hosting by TinyPic