januar 2013

"Klare for ny design konkuranse?"
For en liten stund siden hadde jeg som dere vet en konkuranse hvor jeg trekket en vinner som fikk ett ønsket bloggdesign. Nå er jeg ferdig med designet til den vinneren, og lurer derfor på om dere er gira på en ny slik konkuranse. Om dere er, så lik dette innlegget! :)

"Nytt iphone deksel"Dekselet er kjøpt HER. Hva syns du om dekselet?

"Lang helg og flink blogger"

I morgen har skolen min planleggings dag, som betyr at helgen min starter nåå. Wii. Jeg har jo ikke kommet meg på skolen denne uken, som sagt har formen vert ganske, ganske så dårlig. Men nå er jeg heldigvis bedre igjen, så i dag har jeg fått gjort litt skolearbeid her hjemme så da kan jeg ta helg med litt bedre sanvitighet. Hihi! I dag er det sol igjen ute, som betyr at da går det an å ta bilder igjen. Er så mye kjekkere å ta bilder når det er bra lys, som gjør at bildene blir bedre.  Så jeg har tilogmed fått filmet rom-video til dere.
Har ikke fått sett på videoklippene enda, så vet ikke hvor bra det ble! Jeg har jo enda ikke fått hengt opp den nye pynten min her, så om videoen ble dårlig venter jeg heller til jeg har fått tikset det. Men mååtte bare filme i dag siden det var bra lys. Haha. Så vi får se om den kommer ut i helgen eller ikke! Men nå er jeg sliten, blogges! Noen flere som har lang helg? Hva har dere gjort i dag?

"Mine spotify spillelister"

♥ FAVORITTER    ♥ GODTEMIXX    ♥ HOPPITAKET   ♥ CHILLAN    ♥ JUSTIN BIEBER  ♥ Sommer 2012   ♥Starred

Jeg er avhengig av musikk, elsker musikk og kan ikke leve uten musikk! Jeg har egentlig flere spillelister en desse, men det er ikke "mine", om dere skjønner hvordan jeg mener. Men jeg elsker å høre nye sanger så dere kan godt legge spillelistene deres igjen i kommentarfeltet, om dere har spotify, Hviss ikke tar jeg gjerne i mot sang tips! Flere enn meg som er avhengig av musikk?

"Linker to blogger - skal jeg linke din neste gang?"

"Dagen i dag"
Heihei! I dag er formen heldigvis bedre enn den var i går, men er fremdeles ikke bra så jeg har holdt med under dyna i dag også! Den siste timen har jeg brukt på å filme en ny redigerings video som sikkert kommer ut om noen dager. I forjge innlegg virket det ikke som at dere egentlig var så veeldig giret på slike videoer.. noe jeg syns er litt rart siden jeg pleier å få enormt mange spørsmål om jeg har kunnet lage slike videoer, så jaa! Nå tenker jeg å se dagens episode av Hotel Cæsar før det blir en tidelig kveld på meg! Hva gjør dere i dag?

"Ønsker til videoblogg?"
Som dere vet har jeg endelig fått til dette med å legge ut video på youtube. Jeg har alt fått lagt ut en, og tenker nå å komme med en video annen hver uke eller noe, om dere er intreserte da. Dette blir IKKE video hvor jeg sitter å snakker, og helst ikke video av meg i det hele tatt. Jeg tenker først og fremst på redigerings videoer, og design videoer. Men som sagt skal jeg også prøve å komme med rom video.

Har dere ønsker til videoer?  Gjerne lik innlegget om dere er intresert! ♥

"sykdom og influensa tider..."

I natt våknet jeg i halv fire tiden av kvalme og smerter i hele kroppen. Formen var ikke noe bra når jeg la meg heller, så det kom ikke som en bombe. I dag har jeg ikke gjort annet enn å ligget på sofaen å ventet på at formen skulle bli bedre.. Det værste jeg vet er magesmerte og kvalme. Heldigvis slapp jeg magesmerter denne gangen, men var utrolig kvalm en stund.. .Meen om jeg ikke tar helt feil er ikke jeg den eneste som ligger hjemme med kvalme og feber, så får trøste meg med det! Kroppen min blir jo unormalt sliten av dager som dette, siden jeg mister de timene jeg trenger med søvn, samtidig som jeg ikke får i meg like mye mat som jeg pleier/trenger.  Å da blir jeg ganske så slapp (pga ME)..! Nå tenker jeg å sette på en film,  gjerne kom med fil- tips om du vet om en bra iflm! Vet du om en bra film?

Svar på ukas spørsmål #3

Hvor lang tid bruker du på innleggene dine?
- Det kommer helt ann på hvordan innlegg det er. Vanlige hverdags innlegg bruker jeg kanskje 15 min på siden jeg som oftest bruker bilder som er tatt noen timer før-dager før elns. Men slike innlegg som feks det jeg lagde i går med fototips bruker jeg kanskje opptil en time++ på. Samme med "ukas spørsmål" innleggene.

kan du vise hvordan du får bildene så lyse?
- Ja det kan jeg.

Hvordan program brukte du på den redigerings videoen?
- Jeg brukte Camtasia studio.

Headeren din er kjempefin, bruker du magisk ekstraherare elns før du limer inn?
- (dette ble kommentert da jeg hadde den gamle headere). Men jeg skjønner ikke helt hva du mener med ekstraherare.. Jeg har laget video på hvordan headerene mine blir laget, du finner den HER. men den headeren jeg har nå har jeg jo bare limt sammen bilder, redigert lys osv og sittet inn tekst!

Blir du sponset, og i så fall, hvordan gjorde du det?
- Nei jeg har ingen faste sponsorer. Men har blitt sponset ett par ganger ja. Og da var det nettsidene som kontaktet meg.

Så du har slutta helt med design? Men går det heller ikke ann å spørre om design? Siden likte designet ditt veldig godt.
- Ja jeg har slutta helt med å lage design til andre, og samme med gratisdesign. Eneste jeg gjør nå er å lage design til meg selv, og til folk som vinner design-konkuranser her på bloggen. Og nei jeg svarer heller ikke på spørsmål ang design! Men takk. :)

Lurer på om du blir noe form for mobbet pga. diagnosen din? Kjenner en selv som har det, og hun blir utrolig mobbet og andre sier hun er borte fra skolen for å få oppmerksomhet ogsånt....
. Nei jeg blir nok ikke mobbet pga diagnosen min. I hvertfall ikke som jeg vet om! Og om noen mobber en person pga en diagnose så er dem rett og slett helt idioter i hodet. Jeg tuller ikke engang, ble utrolig frustrert inni meg når jeg leste dene kommentaren. Tenk at det faktisk går an å mobbe noen pga en diagnose som dem ikke kan noe for!?!  Men det er jo slik med denne ME diagnosen. Friske ungdommer spessielt har vanskelig for å forstå at dette faktisk er en alvorlig sykdom som ødelegger mye av livet til folk..Men jeg lurte på en ting, jeg vet at du ikke lager headere til andre, men gjør du det imot betaling?
- Nei.

 Hvilke skrfttype bruker du på overskriftene dine?
- Jeg bruker "Never say never".

Hvor kjøpte du iphonen din?
- Jeg kjøpte den på netonnet.

Hvor finner jeg designet ditt? Ser flere blogger har det og det er bare utrooolig fiint! Sende meg link elns til designet? Det er vel gratisdesign?
- Om du ser andre bruker det samme som meg må du endten se feil, eller så er det noen som har kopiert mitt.. For mitt er ikke gratisdesign. Jeg lager alltid designene mine selv, og det er bare jeg som bruker dem.

 Men måtte du bytte abonomang og betille nytt sim kort også?
- Jeg byttet ikke abonomang nei, men jeg måtte ha nytt sim kort ja (ikke nytt nr). Siden iphone ikke har samme form på sim-kortet som jeg hadde på gamle tlfen min.

Elsker den shortsen, hvor er den fra?
- Den er fra bikbok! Elsker den jeg også, gleder meg til sommeren når jeg kan bruke den! ♥

Men jeg lurte på om du visste hvordan man sletter kategorier?
- Ja. Gå til oppsett - kategorier. Også krysser du bare av på den du vil slette. Men den kategorien du skal slette kan det ikke være noen innlegg i. Så om du har innlegg i kategorien går du bare til arkiv og sletter de som er i den kategorien :)

Nydelige bilder! Hva er ditt beste fototips?
- Tusen takk! Hmm, Jeg har nok egentlig ingen spessiele tips!

Hvor lager du de flotte designene+headerene dine?
- Designene lager jeg i "design-rediger" og maler, her på blogg.no. Headerene lager jeg i photoshop.

Og jeg lurer på om hvor du får alle de fontene fra?
- Jeg laster dem ned på Dafont.com.Noen spørsmål til neste uke?

"Endringer på design og ny header"Heihei! Som kanskje noen av dere alt har lagt merke til har jeg byttet header og gjort noen små endringer på designet. Jeg klarte ikke å ha den andre headeren lenger, ble så utroolig lei av den/de bildene! Vet ikke hvor lenge jeg kommer til å ha denne headeren, siden det er en sånn "type" som jeg alltid blir fort lei av - vet ikke hvorfor. Haha. Men jeg kommer i hvertfall til å bruke den frem til jeg har fått noen nye, skikkelige bilder som kan brukes til header! Hva syns dere om den nye headeren/designet?

"Lørdagen frem til nå"
Nå kom jeg nesten nettopp hjem etter å ha vert en liten tur på senteret. Jeg fikk kjøpt meg en ny topp, og en ny genser som jeg tenker å vise dere i morgen. Nå er kroppen sliten, så skal slenge på meg chille klærne igjen nå før jeg tenker å legge meg i senga med pc`en på fanget. Har en del ting jeg skal fikse på datan osv, så skal se om jeg får gjort det i kveld! Holder også på med ett nytt design til bloggen min, føler virkelig jeg trenger ett nytt her på bloggen nå, så satser på det er ferdig iløpet av morgendagen! Hva har dere gjort i dag?

"VIDEOBLOGG: koble bilder i photoshop"


ENDELIG fikk jeg det til. Tror serriøst jeg har prøvd på å få til slik video i over ett år nå, og samme feil har skjedd meg hver gang. Men nå har jeg fått god hjelp til å væe meg med ett bra program (camtasia studio), så nå blir det flere videoer fremover! Kanskje jeg snart kommer med rom-video også, må bare få ryddet og hengt opp litt nye ting her først. Hihi. Også tenker jeg å snart komme med flere videoer som dette, men må først bare lære meg å redigere litt bedre, så jeg får sette inn tekst osv! Vil dere ha flere slike videoer?

"Hvordan få fine-lyse bilder inne"

Jeg har fått en del spørsmål angående dette, så jeg tenkte å igjen prøve å forklare hvilken innstillinger jeg bruker, og hvordan jeg bruker manuelt. Når man bruker manuel innstilling kan man selv velge hvor lyse/mørke bildene skal være, så dere må IKKE ha akuratt de samme tallene på deres kamera som på mitt. Prøv dere litt frem isteden! For man må stille forskjellig  på kameraet etter hvordan lyset er.

  Det første du gjør er å gå inn på manuelt innstillingen, som er den "M" på hjulet.


ISO finner du som en liten knapp oppe på kameraet, rundt den knappen du tar bilder med.

Lukkerhastiget - der hvor det står 1/50

Blenderen er der hvor det står F3.5. Blenderen ligger i objektivet, så det kan hende du har høyere/lavere blender enn 3.5

Når du skal stille på iso må du passe på at den er lavest mulig, hviss ikke er det lett for at bildene blir veldig skurrete og uklare. Så helst ikke ha isoien på mer enn 400. Jo høyre isoen er, jo lysere blir bildene, også omvendt!  Lukkerhastigheten har med hvor fort kameraet tar bildet. Er den stilt inn på f.eks 1/20 blir bildet tatt ganske raskt og det er lett for at bildet blir uklart om kameraet ikke står i ro/stødig. Så jeg pleier ikke å ha lukkertiden på så mye mindre enn 1/50 (tror jeg). Men såklart, du må jo stille på den etter hvordan lyset er. Også har vi blenderen, som sagt er det objektivet som styrer hvor lavt det går an å stille der, men still helt ned til det minste som går, da blir det lysest, og da fokuserer kameraet skikkelig. Om du har blenderen høy blir ikke bakrunnen bak det du tar bilde av like uklar, og bildene blir mørkere.Det finnes også flere metoder og innstillinger. Men det er dette jeg har lært meg så langt, og er denne innstillingen jeg pleier å bruke. Men om det er alt for dårlig lys inne og om det blir vanskelig å få det lyst på manuelt bruker jeg noen ganger "blits av" også siden kameraet klarer å stille det inn lyst selv - noen ganger. Var dette noe til hjelp? Hvilken innstilling bruker du?

"Klar for helg etter fin uke"Da var vi klare for helg igjen. Og for en gangs skyld kan jeg ta helg med "god sanvitighet", etter å ha klart to skoledager. Hihi. Jeg har egentlig ingen spessiele planer for helgen, annet en at jeg må på fotobutikken med kameraet mitt, for det er en feil på det.. Når jeg skal ta bilder og ser inn i der man ser når man tar bilder så fokuserer det ikke skikkelig der. Men etter bildet er tatt og jeg ser det på skjermen, så er det bra kvalitet og skikkelig fokus på det. Ja, vetikke om dere forstod hva jeg mente, men i hvertfall er det en feil som må fikses på. Håper bare det ikke tar lang tid og fikse, og at jeg ikke må betale noe greier.. Har jo garanti på det så rekner med det blir gratis daa!Jeg må nok igjen skuffe dere. I går sa jeg som dere vet at jeg skulle få laget redigerings video, men igjen så godtar ikke youtube videoene mine. Jeg har prøvd minst femten programer, og uansett hvilken fil/type jeg lagrer dem som, så godtar ikke youtube dem. Det programet jeg bruker til å filme skjermen med nå heter "Camtasia studio", så om noen av dere har vert borti der før, eller vet hva jeg gjør feil så gjerne kontakt meg på facebook! For jeg vil veldig gjerne lage slike videoer, hadde vert såå mye lettere enn å forklare med bilder...

Vet du hva jeg gjør feil? Og hva skal du i helgen?

"En glad torsdag"
I dag har jeg vert en tur på skolen igjen. Jeg var der på tirsdag også, så denne uken har jeg klart ny rekord igjen med to skoledager på en uke. Bare at jeg som sagt ikke er hele dager! Det er sikkert kjedelig for dere å lese innlegg som dette hvor jeg skriver jeg har vert på skolen, siden det er en vanlig hverdags ting for dere, som dere gjør hver dag. Men de dagene jeg klare å komme meg på skolen, blir jeg utrolig glad. For jeg er dritt lei av å ligge her hjemme, så når jeg da klarer å komme meg ut av huset og til skolen så gjør det meg utroolig glad! Hihi. Selv om jeg blir helt utmattet av det, så er det verdt det! Nå skal jeg legge meg til å hvile litt, før jeg skal se om jeg får laget redigerings video til dere-om jeg får det til da,haha! Hva har dere gjort i dag? Hva skal du resten av dagen?

"fredags-kos på en onsdag"
Da var jeg tilbake på bloggen igjen! Det har faktisk vert utrolig godt med ett par dager fri fra bloggen. Spessielt nå som jeg ikke hadde noe inspirasjon igjen, samtidig som jeg var tom for bilder. Men nå kan jeg hvertfall ikke si jeg er tom for bilder, jeg har tatt noe over to hundre bilder i dag. Haha. Men mange av dem er jo like da, og alle er tatt inne. Så må se om jeg snart fåt tatt noen ute å så det ikke blir for "ensformig"(?) her på bloggen! Nå har jeg slengt meg i senga og har ipaden klar her for å se dagens episode av Hotel Cæsar. Også har jeg funnet meg kake og iste, nummi, så kvelden i kveld blir nok litt som en slags fredag. Hihi. Hva gjør dere på i kveld?

"Blogges om noen dager"I går kveld ble formen heelt elendig dårlig. Jeg hadde feber, var kvalm, hadde vondt over alt osv. Er heldigvis litt bedre i dag, men fortsatt ikke bra.. Og som jeg har nevnt for dere de siste dagene er ikke inspirasjonen helt på plass. Jeg er "tom" for bilder igjen også, så hver gang jeg skal blogge må jeg bruke masse tid på å lete etter bilder som ikke har vert publisert før. Noe som kan bli ganske stress!
Så nå tenker jeg å ta meg en bitteliten pause fra bloggen. Og når jeg kommer tilbake er nok inspirasjonen bedre igjen, og forhåpentligvis har jeg nytt design og header også da! Pausen varer nok ikke så lenge, bare i ett par dager. Så vi blogges snart igjen! (♥)Har dere noen ønsker til hva dere vil ha mer av på bloggen når jeg er tilbake?

"misslykket shopping tur"
Som jeg nevnte i forgje innlegg skulle jeg en tur på senteret med Tuva og Susanne. Noe jeg var, men plutselig ble jeg veldig svimmel å følte kroppen skulle knekke sammen å svime av. Som vanlig skjønner jeg meg ikke på kroppen min, så jeg aner ikke hvorfor dette skjedde. Det skjedde forgje gang jeg var på senteret også... Så ja, jeg aner ikke! Derfor ble såklart ikke shoppings turen helt som planlagt. Fikk ikke kjøpt meg det jeg var på jakt etter heller, utrolig kjedelig..Men men, er ikke noe å få gjort med det..!

De siste dagene har blogg inspirasjonen vert ganske dårlig. Syns bloggen min er utrolig kjedelig, å jeg blogger bare om det samme. Som dere sikkert har forstått har jeg ikke vert i form til å være ute å ta så masse bilder, å da blir det litt mye av det samme her! Skal se om jeg kanskje tar meg bloggfri noen dager denne uken, for å heller bruke tiden på å få fikset bloggdesign og header osv. Men jeg får bare vente å se det ann! Hva har dere gjort i dag?

"Bilder fra kvelden i går"


Som sagt så feiret jeg bursdagen min i går med noen herlige jenter! (Lene, Helena, Tuva, Susanne og Edith) Vi spiste pizza, så idol, hadde "musikklek", tok bilder å koste oss.Nå har jeg det egentlig travelt igjen, for jeg skal på senteret med Tuva og Susanne. Må bare ordne håret nå så er jeg klar. Spørs om det blir så mye innkjøp i dag da, siden jeg akuratt har kjøpt meg iphone og er fattiglus igjen. Haha. Og ja forresten så skal jeg se om jeg får vist dere gavene jeg fikk i går. Hihi. Blogges! Hva syns du om bildene? Hva skal du i dag?

"ready for party"
Nå sitter jeg å er litt små stressa. Det er bare litt over en time til jeg må være ferdig pyntet og jeg klarer ikkee å bestemme meg for hva jeg skal ha på meg. Jeg er serriøst den mest ubesluttsome personen som finnes. Haha. Jeg har ikke så mange kjoler - siden jeg aaldi klarer å finne noen som jeg føler meg vel i. Så nå sitter jeg fint i det! Jeg har klart å bestemme meg for at jeg skal ha dongerishortsen hvertfall da, så må bare klare å bestemme meg for hvilken overdel jeg skal ha! Men nå har jeg det faktisk litt travelt, bursdags gjestene kommer halv syv. Kameraet blir med på festen, så vi blogges i morgen!  Hva skal dere i kveld?

"lykkerus med ny telefon"

Endelig!! Jeg har hatt lyst på iphone sååå lenge. Apple har spist meg opp, så nå har jeg jo plutselig ipod, ipad og iphone. Men det er jo tre helt forskjellige ting, så ja. Nå slipper jeg å gå rundt å bære på både telefon og ipod, å har isteden for denne nydelige iphonen som kan brukes til alt. Nå mangler jeg bare deksel til den, så må se om jeg snart får kjøpt meg det! I morgen skal jeg feire bursdagen min med noen herlige venniner, så resten av dagen i dag skal jeg nok bare slappe av og "lade opp" til i morgen! Har du iphone?

"Nok en svart-hvit dag"
I dag har jeg tilbringt nok en dag liggende hjemme i sengen. Formen var ikke særlig bra når jeg våknet, så jeg har egentlig ikke gjort noe annet enn å sove og spise i dag. Jeg sovnet i tolv tiden og når jeg våknet var plutselig klokken halv fire, og fremdeles kunne jeg klart å sovet mer... Hater virkelig slike dårlige dager som dette, har hatt så mange av dem. Og håper virkelig ikke det er meningen at jeg skal bli så dårlig som dette hver gang etter jeg har vert på skolen. Får heller håpe det bare var tilfeldig denne gangen! Nå må jeg se om jeg får tatt meg en dusj før Cæsar og idol starter, så blogges vi mer i morgen. Beklager mye blogging fra meg i det siste, men inspirasjonen er litt borte for tiden..! Hva har dere gjort på i dag?

"Tirsdagen i dag"Heihei! I dag har jeg vert på skolen en tur. Som vanlig bare to timer såklart, men for meg er det nett som en hel skoledag. Hadde det utrolig kjekt på skolen og håper jeg snart klarer enda flere dager i uken. Men nå har jeg klart to skoledager på to uker, og det er jo rekort for de siste måndene. Så det er jo en god start i hvertfall! Nå er kroppen sliten, noe som ikke kom som en bombe. Så nå skal jeg først hvile litt før jeg tenker å legge meg godt under dyna å se på film eller noe. Vi blogges i morgen!  Hva gjør dere på i dag?

"Hva mangler bloggen min?"

Er ikke første gang jeg lager ett innlegg som dette. Men føler bloggen trenger litt "nye" innlegg, og lurer derfor på om dere har noen gode tips/ønsker til innlegg som kunne vert intresangt for dere. Jeg skal prøve å få til å legge ut litt redigerings tips siden jeg vet det er noen som ønsker det. Men vil gjerne ha noen flere tips. Skrik ut! Har du noen tips til spennende innlegg?

"PHOTO: when the world is frozen "
Canon eos 600D 50mm f/1.8

Svar på ukas spørsmål #2

Korleis er det for deg å leve med ME sjukdommen?
- Det er jo såklart ikke akuratt den letteste sykdommen å leve med. Det er en sykdom ingen skjønner seg på, og jeg vet selv hvor vanskelig det er for vanlige friske folk (spess ungdomer) å forstå seg på den. Derfor er det lett at mange tror jeg er "lat" eller ikke "gidder/har lyst" når det egentlig er helt omvendt!  Og etter å ha levd med denne i flere år, blir man ganske sliten på alle måter. Alle hverdager er like - nesten. Og da blir man ganske sliten. Så ja, nei det er ikke en drømme situvasjon akuratt!

Hvordan får du det til og se ut som om det liksom er to "deg" i headeren (liksom med samme bakrund) ?
- Kobler bildene sammen i photoshop. Og de fleste bildene som har "samme bakrunn" er tatt på samme plass. Eer ikke så vanskelig. :)

Jeg elsker å spille fotball! Og lurer på om du har peiling på om hvor mange mål du lagde?
- Jeg var spiss/ving i alle mine år.(syv) Så nei jeg kan nok ikke klare å huske det, haha :)

Hva liker du best med å blogge?
- Det jeg liker aller best er jo å få tilbakemelding på innleggene/bildene mine! ♥

 Jeg lurer på hvordan MEen har påvirket deg, og hvilke forandringer du har gått gjennom med livet ditt? Jeg har selv ME og vet hvor tøft det kan være..
- Det spørs jo litt hvordan forandringer du mener. Jeg vet ikke helt hva som er forandret med meg men jeg har nok blitt litt "forandret" ja. Desse årene kommer jo til å være med meg resten av livet mitt og jeg kommer aldri til å glemme dem. Og jeg kommer  nok alltid til å sette mer pris på små hverdagslige ting enn hva andre gjør.osv.

Hvilken iphone kjøper/kjøpte du?
- Jeg har bestilt meg iphone 4s - hvit. Den kommer iløpet av uken, gleder meg sykt!

Hei jeg lurer på om du vet hvordan man for bildene runde liksom?
- Det kan du gjøre innpå der man kobler bilder på nettsiden HER.

Har håret ditt alltid vært så lyst? Kjempefint!
- Ja jeg har nok alltid vert blondine. Takk!

Hvor mye kostet den fjern kontrollen du har til kamera ditt ?
- Den jeg hadde(som har forsvunnet) kostet 200kr og den var så absolutt verdt hver eneste krone. Det er mange som har sagt jeg kan kjøpe billig kontroll på ebay, og ja det vet jeg men flesteparten av de som selges der er ikke halvparten av så god som den man kjøper på vanlig fotobutikker. Bare sånn at dere vet! Men nå har jeg jo vert så heldig at jeg fikk en fjernutløser av søskenbarnet mitt siden hun ikke brukte den. Så nå er jeg jo reddet og slipper å kaste bort mer penger på kontroll, siden jeg sikkert kommer til å finne min igjen om noen uker, haha! :)

 Ikke ment som mas, men liker headeren din veldig godt, og lurte på om du kanskje kunne "forklare" hvordan du gjør det?
- Den dagen jeg får til å lage videoblogg hvor jeg filmer skjermen, og alt det der så skal jeg vise dere. Men føreløbig får jeg ikke det til, så i mens kan dere søke på youtube. Der finnes det allerede mange videoer med bra hjelp i!

Lurer på en ting jeg så du hadde "fanpage" på facebook men hvordan laget du den?
- Om du f.eks da går innpå min fanpage så ser du en knapp som viser "opprett side" eller noe. Trykk på den, så er det bare til å fylle inn skjema tingene der.

Hvordan ta bra portrett bilder? Hvordan få bildene lyse? Hvordan få et nært fokus, med grumsete bakgrunn ? Nikon speilrefleks tips, innstillinger osv? ♥
- Kan sikkert prøve å lage ett innlegg om det, selv om jeg ikke akuratt er noen ekspert på sånt. Men jeg bruker ikke nikon da,, men de har vel de samme innsillingene der som på canon vil jeg tro!

Kunne du laget et design til meg? trenger det ganske fort.
- Nei jeg lager som sagt ikke design til andre. Så plis slutt å spørr :)

Kor på ipaden er det du ser filmar og seriar? liksom ser du på nett eller kjøper du filmar og seriar?
- Fåreløbig ser jeg bare på sumo`en min. Men har tenkt til å bruke en nettside som jeg har pleid å bruke på datan elns!. -Gjerne kom med tips om dere vet om en bra side med brae filmer!

Om du kan kansje lage header til oss?
- Nei, jeg lager heller ikke header for andre.

Hvordan får du bildene dine så lyse og fine? :
- Takk! Jeg bruker manuelt innstilling på kameraet så de blir lyse, også redigerer jeg dem.Noe dere lurer på til neste gang?

"Fotografering ute i kulden"I dag har jeg og Susanne(link) vert ute en tur å tatt litt bilder. Og som dere sikkert kan se er det frost ute, noe som betyr at det er iskaldt. Og når man da tar på seg en genser med hull på ryggen og converse sko, så blir man fort kald. Tro meg. Haha! Etter en stund ble jeg plutselig veldig dårlig, så etter jeg kom hjem har jeg bare ligget i sengen under dyna. Kjenner kroppen ikke fungerer helt som den skal,,, har jo vert sengeliggende i to dager nå, så det ble vel kanskjelitt litt mye for "den" å gjøre alt det jeg har gjort i dag. Så resten av kvelden skal jeg nok bare slappe av med musikk og blogg! Hva har dere gjort i dag?

"Mine leserers beste minner fra 2012" #2

Dette er altså mine leserers beste minner fra året 2012, og ikke mine!-Min beste opplevelse i 2012 må være 4h-leiren i Rollag, Buskerud. Å møte mennesker fra hele landet og ha en hel uke fylt med KRF (kreativ faenskap), nye venner og kjekke gutter, sommer og sol, og ikke minst lite søvn, må være toppen av lykke!

-Har fått reise ganske mye i år, som f.eks til London og klassetur til Kreta.  Så det har nok vært årets høydepunkter !

-Mitt beste minne i år var vel da jeg begynte på skolen (vgs) og ble kjent med deg å de andre bestejentene. Helt fantastiske folk alle! Fått meg bestevenner for livet! :)

-Hmm... det beste minne mitt fra 2012 må bli at jeg har vært med som statist i Farmen denne sesongen! En kjempefin opplevelse, som var både artig og spennende!

-Min beste opplevelse må være da jeg ble årets blogger på juleballet på skolen ♥

-Spaniaturen med en av mine beste venner! Den turen var uforglemmelig :)-En trist, men samtidig fin opplevelse var da jeg var på besøk hos en venninne for å si ordentlig hade, før hun dro til USA for ett år. Trist fordi det var siste gangen på leeenge at jeg fikk se henne, men fin fordi det ble en herlig kveld sammen med gode venner, fylt med latter og morsomheter:-)

-Min beste opplevelse må være når jeg reiste til Bergen en helg med jentene. Herlig med en helg på hotell, mye shopping og venne kos! ♥

-Mitt beste minne er fra 5.mai. Da ble jeg konfirmert, og hele familien var samlet her oppe i Lofoten. Noe som er sjeldent da nesten hele slekta bor på sør-landet. :-)

-Det beste minnet mitt fra 2012 er nok når jeg fikk se faren min komme ut av Toget. Han hadde vært borte i 4 måneder på sykehus, så jeg sto og gråt og gråt og gråt! Han hadde blitt helt frisk! Jeg har aldri vært så glad før i hele mitt liv! Han hadde en type kreft som han måtte få bort, så jeg ringte faren min hver kveld! Nå kan jeg og pappa se fremover sammen!

Når jeg fikk tatt i hånden til Justin Bieber, eller konserten hans, snakket med scooter og crewet! Eller når jeg fikk konsert billetter til han og One direction ♥-Hmm, mitt beste minne er vel alle jentekveldene jeg har hatt med bestevenninnen min, Anniken. Og at jeg har fått sjansen til å bli enda bedre kjent med verdens herligeste gutt!

-I mars da jeg var så heldig at jeg fikk møte Rupert Grint i Bergen, jeg har faktisk aldri vært så lykkelig i hele mitt liv. Jeg gråt av glede!

-Jeg tror mitt beste minne var da jeg fikk vite at jeg skulle bli tante!

-Da jeg fikk min første helfôr hest i sommer, vil aldri glemmes! ♥

-Mitt beste minne i år er vel da jeg og bestevenninnen min dro til Tyrkia med familien min! Det var utrolig koselig, vi hadde det SÅÅ gøy! Savner det utrolig mye, så må tilbake snart! :)

Hva er ditt beste minne fra 2012?

"linker seks blogger - ble det deg?"


// - Elise, Edith. Malene, Julie, Emma, Vibeke    

Du kan melde deg på neste linkerunde i dette kommentarfeltet.

"Dårlige dager som dette.."

I dag er formen ganske så dårlig igjen. Jeg lå våken flere timer i natt, våknet igjen med feber,en kropp full av smerter og en kropp som ikke har noe energi igjen. Orker sovidt å holde hodet oppe, eller å stå oppreist, så ja. Jeg hadde jo egentlig planer om skole i dag også, men slik som formen er i dag har jeg ikke sjangs til å klare det.. Må nok bare bli liggende her, og håpe på en bedre dag i morgen! Heldig vis har jeg min kjære ipad som jeg kan se film og serier på! Flere som er syke? Hva gjør dere i dag?

"Vinneren av konkuransen ble.."Vinneren av designbloggen ble Ine, som har denne bloggen her.  Gratulerer til henne!  Siden det var såå mange som meldte seg på konkuransen tenker jeg som sagt å prøve å få til en slik konkuranse en gang i månden eller noe. Bare at jeg kanskje bytter på å ha headerer som "premier" noen ganger osv. Siden en header krever mindre tid og krefter fra meg, enn ett helt design. Så jeg får bare vente å se om det blir en ny design konkuranse i februar også! Takk til alle som deltok i hvertfall, skulle gjerne gitt premie til alle :)

"En hel dag uten internett"Endelig funker internettet igjen her. Det har vert borte siden elleve tiden i dag, så derfor ble det litt sen blogging fra meg i dag. Det eneste jeg har gjort i dag omtrendt er å gått og irritert meg over at nettet ikke funka, ikke tv`en heller. Hva i all verden skal man finne på da liksom. Haha! Men jeg har vert flink nå da, som har startet på å rydde rommet mitt, også har jeg lest litt i ene justin bieber boken min. Så da ble kvelden reddet! Om jeg blir ferdig å rydde rommet i kveld skal jeg se om jeg får tatt bilder av rommet så dere kan få se, siden det er noen av dere som ønsker det! Jeg har ryddet nesten hele rommet nå, brettet sammen alle klærne og løftet i alt som er på gulvet, men jeg har enda ikke klart å finne fjernutløseren. Noe som kanskje betyr at jeg må kjøpe ny. Utrolig kjedelig, for på fredag skal jeg bestile meg iphone, og jeg har ikke akuratt så mye penger igjen etter å ha bestilt den. Så jeg får se hva jeg ender opp med å gjøre! Hva gjør dere i dag?//Til dere som er med i konkuransen min, så kårer jeg vinner i morgen!

"Første skoledag for i år"
I dag var jeg min første dag på skolen for i år. Skolen min startet jo egentlig i forgje uke for dere som lurte. Så det er jo bra start på det nye året at jeg klarte å komme meg avgårde i dag. Var der ute i ett par timer, fikk også hentet stipendet mitt fra i fjor, så det var jo bra! Nå er selvsagt kroppen min sliten, trøtt og utmattet. Så resten av kvelden har jeg nok bare tenkt til å slappe helt av. Slik at jeg kanskje klarer enda en skoledag denne uken. Det hadde i hvertfall ikke gjort meg noe! Hva har dere gjort i dag?

"Bloggen fyller 3 år!"

Tenk at i dag er bloggen min hele tre år gammeø. Det er faktisk utrolig rart å tenke på. Men det første året jeg hadde bloggen, kan jeg ikke akuratt si jeg blogget seriøst. Da var det bare web cam bilder, og hei på deg innlegg. haha. Ganske flaut å se tilbake på for å si det sånn! Jeg føler bloggen har reddet meg på en måte. For om jeg ikke hadde hatt bloggen de to siste årene jeg omtrendt har vert lenket fast i sengen, så hadde nok hverdagen min vert enda gråere enn hva den alt er. Så jeg setter veldig pris på dere som leser bloggen min! ♥

Jeg startet en dag med null leserer, nå har jeg over fire hundre hver dag, ofte i helgene er jeg oppe i syv hundre, og leser rekorden min er ett tusen fem hundre! Bloggen min har snart sekstitusen kommentarer. Det er jo faktisk helt sykt å tenke på! Hadde aldri trodd det når jeg startet bloggen. Husker den perioden hvor jeg begynte å få leserer, og den dagen jeg hadde over hundre leserer. Husker jeg ble såå glad! Men jeg holdt jo bloggen hemlig for familien min så kunne ikke bli foor glad. Haha! :)


Jeg har også fått tilsendt noen headerer på mail. Jeg klarer desverre ikke å finne alle igjen, og husker ikke navnene på de som laget dem!Tusen takk til alle dere som har tatt dere tid til å lage header til meg, alle sammen er utrolig fine! ♥

Til dere som nå ble nyskjerige på å se tilbake i arkivet, så har jeg slettet de første måndene. Det er det en grunn for! Bildene er så stygge og flaue at jeg ikke kan publisere dem på bloggen igjen. Men for å være litt morsom har jeg laget ett lite kolasj med noen av bildene, det kan du se om du trykker på linken HER (har ikke med de kleinese bildene desverrre)! Men tusen takk til alle dere som leser bloggen min i hvertfall. Håper statistikken stiger like mye det neste året, som det har gjort de siste årene!Hvor lenge har du hatt bloggen din?  Og om du er fast leser, hvor lenge har du lest bloggen?

Svar på ukas spørsmål #1

Kan du legge forklaring på blender, hvitballanse, og ISO? forklare hva det er og hvordan man bruker det på kameraet? :) Hvordan får du til de bildene der en person er i lufta? det ser sykt kult ut!
- Du finner ett innlegg hvor jeg forklarer hvordan man bruker manuelt innstilling på kameraet. Altså den innstillingen som heter M. du finner innlegget HER! De bildene er en hemelighet. kommer nok ikke til å legge ut forklaring på dem, siden det er kjedelig om alle kan det. Men om man tenker seg om, er det lett å skjønne hvordan de er tatt. Hihi. :)

Syns alle bildene var utrolig fine, hvor får du inspirasjonen fra?
- Tusen takk! Jeg får inspirasjon av mye forskjellig. Andre blogger osv, men noen av ideene og slikt kommer helt av seg selv.

Hva for noen undersøkelser må du igjennom for å finne ut at du har ME?
- Det er mangen. Men de sjekker deg jo først og fremst for alle slags andre sykdommer som diabetes, kreft, vitaminmangel, stoffskifte, osv. Tar ultralyd av magen, bilde av hjernen, mr av hodet, blodprøver og masse masse sånt. Jeg husker ikke alt.

Går det an å bli helt frisk fra ME, eller må du leve med det resten av livet?
- Det går ann å bli heelt frisk fra ME. Men man vet aldri hvor lang tid det tar. Og når man først er blitt frisk må man jo trene opp kroppen igjen, siden man mister utrolig mye muskler av å være så lite i akrivitet. Så ja, det tar nok litt tid å bli frisk. men de fleste blir alltid frisk til slutt. Heldigvis!

Kan jeg spørre om hvorfor du skriver "" foran og bak hver overskrift?
- Haha. Ja, det har nok bare blitt en (u)vane for meg!Var du god i fotball?

- Haha morsomt spørsmål. Jeg gikk jo på fotball lenge og elsket å drive med det. Så var vell sånn passe god.

Hvilket objektiv bruker du til å ta de bildene der? Utrolig fine!
- Jeg bruker 50mm på alle bildene mine, om det så ikke står noe annet. Takk!

Forresten, har også kameraet 600D.. men har overtatt det fra broren, lurte på om du hadde noen gode tips til innstillinger jeg kan bruke når jeg er innendørs og det ikke er dagslys ute? Hadde satt stor pris på noen tips og trisk uansett!
- Jeg kan nok ikke så mange triks med kameraet. Eneste innstillingene jeg pleier å bruke er endten manuelt, eller "blits av." Når det ikke er noe dagslys inne og det er vanskelig å få stilt på manuelt bruker jeg bare "blits av". Det er veldig lettvint, for da klarer kameraet og stille seg til ett passe bra lys! Lykke til.

Kan du lage ett innlegg om håret ditt? Det er såå fint og langt!
- Tusen takk! Men jeg vet ikke helt hva jeg skulle skrevet om det liksom? Jeg gjør jo ikke noe spessielt med det, og er egentlig ikke fornøyd med det selv. Men kan sikkert lage ett innlegg om hvilke hårkurer og hårprodukter jeg bruker, om dere vil!Noen spørsmål til neste gang?

"linkerunde - meld deg på"Nå tenker jeg å ha linkerunde igjen. Trekker tre-fire blogger iløpet av uken. Bare legg igjen en kommentar så er du med!

"søndagstur i regnvær"

I dag har vi vert å lånt hunden til tante og onkel igjen. Som sagt, mye koseligere å gå tur når man har med seg en liten søt hund. I hvertfall denne hunden! Ett av nyttårsforsettene mine er å bli flinkere til å gå tur, siden det er den eneste "treningen" kroppen min orker nå. Og kroppen min trenger virkelig å få trent litt, så jeg ikke mister enda mer muskler. Så derfor skal jeg prøve å gå litt turer med kameraet de dagene jeg orker! Denne uken har jeg også ett håp, og ett mål om at jeg skal klare minst en dag på skolen. Hadde vert så koselig å fått sett klasse venninene igjen, så det håoer jeg jeg er i form til en dag. Nå tenker jeg å slenge meg under dynen og lese litt blogger. kos! -Forresten, i dag er jeg norges 97 mest leste blogg, utrolig morro å stige litt op på listen (♥)! Hva gjør dere i dag?

"Konkuranse - vinn bloggdesign"

Siden dere virket så positive til konkuranse med design som premie har jeg bestemt meg for å prøve det ut nå. Om det blir mange deltagerer denne gangen-mye positiv respons, og om design lagingen ikke sliter meg alt for mye ut kan det hende jeg kommer til å ha slik konkuranse en gang i mnd eller noe!  Kan ikke love at designet blir ferdig på en to tre - kommer jo ann på hvordan formen min er.

PREMIEN;  Vinneren får ett ønsket design, med header om h*n ønsker.

DU MÅ: Man må såklart ha blogg for å delta. Og du kan ikke ha nettside som ikke hører til blogg.no for da kan jeg ikke lage design.

HVORDAN DELTA: Det man må gjøre for å delta er å like facebook siden min HER. Om du ikke har facebook deler du bare linken til dette innlegget, i ett innlegg på din blogg! Og det siste du må gjøre er å skirve i kommentarfeltet at du er med. I kommentaren må du legge ved epost adressen din, men om du ønsker jeg heller skal kontakte deg på face kan du bare skrive fult navn.
Noe mer dere lurer på ang konkuransen er det bare til å si ifra!

"lørdag som en søndag"

I dag gjør jeg rett og slett ingenting. Jeg har fremdeles på meg kosedressen og de varme gode tøfflene mine. Tror nok de blir outfiten min resten av kvelden også, siden jeg ikke har noen spessiele planer. Eneste jeg , er å finne den forbaskede fjernutløseren min som er forsvunnet. Haha. Ja jeg nevner det i hvert innlegg, men det er skikkelig krise for meg. Får ikke tatt så mange nye bilder til bloggen da.. Og det er ikke vits å gå ut å ta bilder av naturen eller noe lignende når det er helt grått og dødt ute. Kjedelig. Kjenner jeg gleder meg mer og mer til sommeren for hver dag som går!...nå har jeg tenkt å finne meg noe godt å spise, før jeg slappe av med tv. Hva gjør dere i dag?

"Du vet du er blogger når.."

♥ Du har 1999434 bilder av deg selv på pc`en,

♥ Verden går under når intrernettet ikke funker, da får man jo ikke oppdatert bloggen, kriise.

♥ Det er iskaldt ute og du vil egentlig bare ta på deg varme klær og krype under dyna, men så må du ut for å ta outfit bilder

♥ Du hater mørketiden for da er det umulig å få fine bilder til bloggen.

♥ Du er kjempe sulten, men du kan ikke spise maten med en gang for du må ta bilder av maten - til ditt neste blogg innlegg, så da blir maten kald før du får spist den. Såå irriterende, haha.

♥ Om du skal på hotel, sjekker man om det er nett der, så man får blogget, hviss ikke er det jo krise.♥ Du tar bilder av omtrendt alt du gjør. Til og med av maten din, å da er det gale.

♥ Du planlegger neste blogginnlegg i hodet ditt før du sovner,

♥ Du har med deg kameraet over ALT. tilogmed bare om du skal på senteret kanskje.

♥ Du får søskena dine til å ta antrekks bilder osv for deg, så du slipper kamerastativ.

♥ Du klarer ikke å se for deg ett liv uten bloggen/bloggverden, faktisk, haha

♥ Du kan se tilbake i arkivet på flaue bilder som du la ut for flere år siden, kleint.


//i nnlegget er inspirert av krissy.blogg.no

Kjenner du deg igjen i noe av dette?

"Noen intresert i konkuranse?"

Som jeg har små nevnt for dere har jeg tenkt til å ha en slags konkuranse hvor bloggdesign er premien. Men om jeg skal ha en slik konkuranse, vil jeg først vite om dere i det hele tatt er intresert i en slik konkuranse. For om dere ikke er det gidder jeg ikke bruke min tid og krefter på det! Om det er mange intreserte kommer jeg til å starte på grunnkodene til designet nå i dag. Så om du er intresert, gjerne trykk på liker knappen nederst på innlegget så jeg ser hvor mange som er intresert!

"Farge eller svart hvit?"
Hvilken likte du best? Farge eller svart hvit?

Månedsoppsumering - DesemberHadde du en fin desember månde? Hvilken av bildene likte du best?

"ingen fjernutløser, ingen blogger"
Jeg har klart å rote bort fjernutløseren min til kameraet. Og når man da er blogger, blir det nesten som verdens undergang. Dette er ikke første gang jeg roter den bort, så får håpe jeg klarer å finne den igjen, så jeg slipper å kjøpe ny. Blah. Har tilog med ryddet, for å se om dne lå under alt rotet her på rommet mitt. Men jeg har ikke klart å finne den! Har jo også mistet kamera ledningen som jeg alt har fortalt dere. Nesten litt mystisk dette, noen som er å tar alt kamera utstyret mitt fra meg her, skummel. Haha. Jaja, jeg har jo mange arkiv bilder osv som dere får nøye dere med tildes jeg endten finner den, eller kjøper meg ny! Flere som er flinke til å rote bort ting?

"just chilling.."
i hele ettermiddag har jeg brukt tiden, og kreftene mine på en skoleoppgave. Så nå kjenner jeg både hodet og kroppen min er rimelig utmattet og trøtt. Så nå tenker jeg å hive på meg kosedressen og legge meg ned for og spille litt på ipaden min. -Hekta! Haha. Jeg har jo tv2 sumo også nå da, det glemte jeg å legge ved i julegaene i innlegget under. Men men! Nå detter kroppen snart sammen, så får avslutte innlegget her, også blogges vi mer i morgen! Hva har dere gjort i dag? Har dere startet på skolen igjen?

"Mine julegaver 2012"Dette er de julegavene jeg fikk i fjor. Det var noen som lurte på om jeg kunne vise de, jeg er litt sent ute kanskje men her er de i hvertfall! Jeg er kjempe fornøyd med alle gavene jeg har fått. Jeg orket ikke ta bilder av hver enkelt av klærne, så får se om jeg heller gjør det en annen dag, hviss ikke får dere bare vente med å se dem når de er outiften min. Hihi!
Er du fornøyd med det du fikk til jul i år? -
neida, i fjor. Haha. 

"last night"

Godt nyttår! Dette blir jo mit første blogginnlegg i 2013, wow. Neida. Men jeg har litt problemer med kamera ledninger osv her hjemme som har forsvunnet fra meg. Jeg finner verken fjernutløseren, eller leningen til kameraet. Og når man da er blogger, er det heelt krise. Men på den "nye" datan min som jeg egentlig ikke pleier å bruke, funker det å bare putte minnebrikken inni eller sånn. Så da ordnet det seg heldigvis. Men denne datan er såå uvant, og jeg skiver skikkelig sent på den. Hater det. Haha. Men i hvertfall. Tenkte bare å legge ut litt bilder fra kvelden i går, og si godt nytt år til alle! Hadde du en fin kveld i går?