Spørsmål og svar


Svar på ukas spørsmål#19


CRP, er det leververdi? Høres jo nesten ut som kyssesyken.. DVS, den forstørrede milten og høye leververdien. Har det vært sånn siden du hadde kyssesyken, eller har den gått opp og ned igjen?
- Tror ikke det er leververdi nei (?). Tror den sier om det er noe bakterielt/virus i kroppen eller ikke. Sånn som om man er alvårlig syk er den kanskje over tre hunde, og den skal vanligvis være under fem! Jeg tror ikke den har vert sånn siden jeg hadde kyssesyken, men er ikke helt sikker siden vi ikke alltid har målt crp. Men den er jo varierende hele tiden, en gang er den helt normalt mens andre ganger høy. Og det har heller ikke noe sammenheng med hvordan formen min er så, ja.. Jeg skal på en slags utredning for dette med crp`en osv på Haukeland i slutten av november. Så får håpe de finner ut av noe der! 

Forresten, jeg lurer på hvor du lærte deg å kode? Altså, hvor lærte du deg å lage bloggdesign og om html og css koder?
- Det lærte jeg helt av meg selv via google. Jeg satt og prøvde meg frem, og var det noe jeg lurte på søkte jeg i google. Og som jeg altid har sagt, så finner man svar på ALT man lurer på om man søker i google. Så om man vil, kan man lett lære seg det. 

Hvilket kamera og objektiv brukte du på disse bildene? :) Skal kjøpe nytt objektiv skjønner du.
På alle mine siste bilder bruker jeg Canon 550D og 50mm f/1.4. Jeg har jo egentlig 600D men det er fortsatt noe feil med det, så ja. 
 
Hvor er det du bor?
- Jeg bor på en liten plass utenfor Bergen som heter Stord. Mer sier jeg ikke. :)

 Men hvordan får du det "blurry" i bakgrunnen som på bildet til høyre ? 
- Dette spørsmålet fikk jeg i ett innlegg hvor akk det sto forklart. Skal jeg virkelig ta meg tid til å svare på det da? Hmm. Vennligst les innleggene FØR dere kommenterer. Bakrunnen kommer av at objektiet mitt har lavt blendertall, og at jeg bruker manuelt innstilling. Siste gang jeg svarte på det nå håper jeg. 

 V
et du hvorfor det ikke går ann å ha lavere blendertall enn 4.0 ?
- Ja det er nok fordi objektivet ditt ikke har noe lavere blendertall.  

Hvor har du kjøpt sugerørene fra? 
- De er fra Fem høns.  Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på spørsmål


Hvilket program /ting bruker du for å lage bloggdesign ?
- Jeg bruker som sagt ikke noen program til det. 

 Hvor bestiller du bilder? er det dyrt,hvor mye koster det?
- Jeg bestiller på den fotobutikken som er her jeg bor. Nei jeg syns ikke det var noe særlig dyrt. 

 
Vi lurte på om du ville sende koderne til et av dine design,fordi vi kommer ikke inn på designet 'september love' :( så vi lurte på om du kunne sende kodene. 
- Nei det kan jeg ikke. Dere kan jo tenke dere hvor mye tid det ville tatt for meg om jeg skulle gjort det til alle som hadde villet. Vennligst godta at bloggen er midlertidig stengt og ikke send meg meldinger eller mailer for å spørre om ting som dette :)

 
Så utrolig fine bilder, hva rase er hunden din?
- Dessverre er ikke hunden på bildene der min hund. Men han er en Terrier også noe mer som jeg ikke husker.


// verdens nydeligste hund ♥

Hvordan er motivasjonen din til bloggen om dagen?
. Det er ganske varierende. Har jeg en dårlig dag har jeg null inspirasjon. Har jeg en god dag har jeg utrolig mye inspirasjon til å blogge!

Redigerer du alltid bildene dine?
- Ja det gjør jeg. 

Mister du mye hår? hørt at noen med ME gjør det

- Nei det gjør jeg ikke. Eller jeg mister som normalt litt, du finner liksom hår etter meg over alt i huset - men det gjør vel de fleste med langt hår. Jeg har heller aldri hørt om at noen med ME gjør det, så om ikke du snakker egen erfaring eller om noen du kjenner har mistet, tror jeg ikke det stemmer. 
 
 
Får du noen til å ta bilder av deg eller bruker du bare selvutløser?
- De bildene som blir tatt på rommet mitt tar jeg selv. Mens de som er tatt endten ute eller med den hvite bakrunnen som oftest blir tatt av noen andre! Er ganske tungt for meg å dra rundtpå stativet - bare det gjør meg utmattet. Så er glad jeg har noen gode "hjelpere".   
Hvor høy er du ?
- Som sagt før er jeg noe rundt 173 

 
Hva er favoritt fargen din?
- Har ikke egentlig noe spessiel favoritt. Men kanskje blå.  (i klær)

Kan du legge ut link til ditt eget design? Altså det du bruker nå. Syns det er utrolig fint!
- Takk! Men nei jeg kommer ikke til å legge ut kodene til det designet jeg bruker. 

 Favoritt dyr?
- Det er faktisk hund! Helt frem til for ca ett år siden var jeg veldig redd hunder, etter å ha fått flere forskjellige stor hunder løpende etter meg når jeg var liten, Så har egentlig aldri følt meg helt trygg på hunder, og er enda ikke heelt trygg! Men etter at vi har lånt hunden til tanten og onkelen min så ser jeg jo hvor snille hunder kaan være.  Så nå er jeg blitt veldig glad i hunder(spessielt han), så jeg har lyst på hund selv! 

 

Dette var faktisk alle spørsmålene til spørsmålsrunden.. Noe mer dere lurer på?


Svar på ukas spørsmå #18


 Hvor lenge har du hatt ME?
- Jeg ble ME syk i starten av året 2011 tror jeg det var. Eller så var det i slutten av 2010. 

Har du studio du tar bildene i?
- Nei jeg har desverre ikke ett studio. Men jeg har ett lærret :)

 Trur du det er LDN som gjer at du er blitt bedre?
- Om det er tabletten som gjør det eller ikke får man jo aldri svar på. Sånn er det alltid når man går på en medisin, samtidig som kroppen er ganske variert fra før av. Så jeg vet jo ikke om det er tabletten eller ikke (får aldri svar på det). Men det kan jo godt hende!

 Har tenkt å kjøpe dette objektivet, men hva er forskjellen påd ditt nye og 55mm 1.8?
- Det skrev jeg i innlegget hvor denne kommentaren kom. Men forskjellen er at objektiver med ett lavere blendertall blir lysere, og bakrunnen blir mer uskarp. Altså jeg får en bedre bokeh bakrunn, og jeg får sterkere frem det jeg vil ha fokus på, pluss lysere bilder uten å måtte ha for høy iso.  Men hva er prisen for det du har ?
- For det nye objektivet mitt (canon 50mm f/1.4) betalte jeg noe rundt 2200kr eller noe. Husker ikke helt nøyaktig!

Hvor mye kostet kamera ditt ? hvilken linse bruker du? 
- Når jeg kjøpte kameraet mitt kostet det ca 6000kr tror jeg. Og nesten alle bildene mine er tatt med en 50mm linse. de er endten tatt med den gamle linsen min som er canon 50mm f/1.8 mens de nye bildene er tatt med f/1.4. 

 Hvor har du kjøpt den hårsprayen?
- Den Batiste hårspryen min dere kan se på bilde lenger nede i bloggen kjøpte jeg på ett apotek eller noe sånn.  

 K
an ikkje du vise forsjellen på bilde? at du har samme tingen du tar bilde av med begge objektivene. Skjønner du hva ej meiner?
- Ja jeg skjønner hva du mener, men om du leser bloggen min har jeg selgt det andre objektivet mitt. Så jeg kan nok ikke det desverre. Men søk i google så finner dere sikkert en side hvor de viser hvordan forskjellen blir. 

 
Når kan jeg se kodene til designene dine ?
- Ventet på at dette sørsmålet skulle komme:)  Som sagt - tusen ganger kan jeg ikke si nøyaktig når designbloggen vil bli åpnet. Vennligst da hensyn til at jeg ikke orker data og koding hele tiden, så det kan ta litt tid desverre.  Noe dere lurer på til neste gang?


"Starter en spørsmålsrunde"
Nå tekte jeg å starte en spørsmålsrunde igjen siden det er en stund siden sist! Så om det er noe dere lurer på - skrik ut!


svar på ukas spørsmå #17


Hvordan l  har du låst design-bloggen din egentlig?
- Det står på designbloggen, så skjønner ikke hvorfor det er så mange som lurer på det. 

Har faktisk tenkt å kjøpe canon 600d, men er det sånn at det fokuserer av seg sjølv når man filmer?
- Jeg har hørt at det skal funke at det fokuserer av seg selg, men jeg får det ikke til selv desverre. Men utenom det vil jeg så absolutt annbefale deg det kameraet!

 
Når kan du åpne gratis designene igjen?
- Dette spørsmålet får jeg hver dag. Plis ikke spørr mer. Vist dere leser bloggen min vet dere at jeg er kronisk syk og ikke orker data og koding så veldig mye lenger. Er mye mindre på dataen nå for tiden, og da prioriterer jeg denne bloggen først. Men jeg skal få fikset det så fort som mulig.

 
kan du vise øyenbryna dine på noen bilder? du nappet de jo?
- Dere ser dem jo på alle de nyste bildene av meg? :)

 
kan du vise hvordan man filmer lenge med canon eos 600D?
- Det du må er å ha en minnebrikke som kan filme. Hadde problemer med det før jeg også, men nå har jeg byttet minnebrikke og da får jeg iflmet lenger! :) Jeg syntes det er dumt at du har fjerna designa dine, fordi jeg vil ha et design av deg!!! HVer så snill å åpne design-bloggne igjen,  
- Jeg har ikke fjerna designa mine, men jeg har stengt av bloggen fordi jeg er nødt å fikse den reklame-koden i alle designene ettersom blogg.no har endret på reglene sine. Mange av dere tenker bare på dere selv og spørr om ikke jeg bare kan åpne den opp nååå. Men hadde det vært så lett hadde den jo allerede vert åpen. Så vennligs ikke spørr meg, og heller ikke kontakt meg på facebook bare for å spørre om jeg kan åpne designblloggen for dere. 

 Hva heter fonten du bruker i overskriften din? 
- Den heter Never say never. 

 H
vor kan man kjøpe den singerletten med #tagforlikes på?
- Jeg har kjøpt min på Veromoda. De selger mange forskjellige i den varianten der - har lyst på alle!

 
Hva gjør du med skolen i år?
- Det kan du lese om i innlegget HER

 
Er ME for evig? Skjønne det ikke helt.
- Nei de fleste blir friske fra det, men man vet aldri hvor lenge man blir værende syk. Noen er syke i 15 år mens andre er syke i 1 år, så det er helt varierende. Meen, de fleste blir helt friske fra det - heldigvis. Noe dere lurer på til neste gang?

svar på ukas spørsmå #16


Hvor lenge har du hatt interessen for foto? 
- Jeg klarer ikke å huske helt når jeg ble intresert i foto. Men tror det er noe rundt tre år siden om jeg ikke tar helt feil. 

 
Hva følte du når du fikk vite at du hadde ME?
- Måten jeg fikk vite at jeg hadde det på var jo ganske merkelig. Jeg fikk brev fra Haukeland en dag, og der stod det. Når jeg var på sykehuset å snakket med den noen uker før prøvde dem jo å hjernevaske meg med at jeg ikke var syk og mente jeg bare skulle presse meg. Så at de plutselig ombestemte seg og sendte det brevet syns jeg var litt merkelig av dem. Men såklart var det ikke noe morro å få en diagnose du vet det ikke finnes noe medisin til. Men den dagen viste jeg nesten ingenting om hva ME var. Føler det er mange flere som har det nå den dag i dag, og i hvertfall at jeg har lært mye både om ME og andre ting. Så ja, jeg ble ikke særlig glad av å få det brevet. 

Hvordan oppdaget du at du hadde ME?
- Var ikke vanskelig å merke at kroppen min ikke funket som den skulle for å si det slik. Jeg klarte ikke å være på skolen fulle dager. Presset meg på skolen hver dag men endte alltid med at jeg måtte bli hentet/kjørt hjem etter ett par timer. Også husker jeg en dag jeg gikk hjem fra bussen (som jeg alltid gjorde) at kroppen min plutselig ikke klarte mer. Jeg var kommet til postkassene og det var nesten så jeg måtte legge meg ned på bakken for å hvile, kroppen hadde ikke mer krefter til å gå opp den siste bakken. Osv. Jeg hadde jo alle symptomene på ME, så jeg ble jo utredet og slik fant vi det ut. Har man ME, merker man det. Hva er det vanskeligste med å ha ME?
- Alt med ME er vanskelig. Det gjør alt i hverdagen min vanskelig, blandt annet skolen såklart. Jeg må gå 1.klasse om igjen, og kanskje jeg må dele opp dette året på flere år også. Som vil si at jeg må bruke mange år, på å fullføre ett år. Noe som sier seg selv at ikke er serlig koselig! At jeg ikke kan planlegge, ikke kan trene, ikke kan gjøre hva jeg vil er jo også vanskelig. Så ALT med ME er vanskelig, men det med skolen er nok det vanskligste, og tungeste. 

Skal du ikke kåre vinneren av fotokonken idag?

- Nei. Jeg har ikke fått sett igjennom alle bidragene enda engang så er ikke så lett å bare kåre en vinner som dere sikkert skulle tro! Og det blir gjort slik at jeg velger ut de 3.4 bildene jeg liker best, også er det opp til leserene og stemme på det som skal vinne.Men skal få kåret mine favoritter fortest mulig :)

Hva gjør den glad nå for tiden?
. Hmm. Venner, å fotografere, musikk, shopping, mat. Ja, var det jeg kom på nå men er jo forskjellige ting som gjør meg glad akkuratt som alle andre :)

Ca. hvor lang tid vil det ta før design bloggen åpner igjen?
- Det vet jeg ikke, kommer jo litt ann på hvor mye jeg orker å være på dataen osv. Men skal prøve å få fikset det så fort som mulig. 

 Hvor laster du ned sanger til Iphonen? Min spotify premium har nettopp gått ut, så jeg har ingen sanger..
- Jeg laster ikke ned sanger til telefonen min,siden jeg har premium. Men man kan laste ned sanger HER, er bare til å legge inn linken til sangen fra youtube :) 
Lager du haeadeene dine selv?
 Ja jeg lager alltid headerene mine selv. Og jeg lager ikke headerer til andre. 

 Ja kan du lage en video eller evt bilder for hvert trinn? Skjønner ikke helt!    
- Dette spm kom i det innlegget hvor jeg forklare det med instagram i sidebaren. Jeg kan ikke helt skjønne hva dere ikke forstår, siden det bare er til å fylle ut i skjemaet jeg linket, og lime koden inn i designet deres. Men om det er mange som ikke skjønte det kan jeg sikkert lage en video.  

 K
unne du laget et gratis pausedesign som går ann å bruke om man vil ha en pause fra bloggen eller blir borte for en stund?? Tror du hadde noe slikt på designbloggen en gang, men kan ikke huske når?? Hadde satt utrolig stor pris på det.
-  Vetikke om jeg helt skjnner hva du mener. Men om jeg kan lage ett gratisdesign til dere hvor det står dere har pause? Om man har pause er det jo bare til å skrive det i bloggen. Så jeg skjønner ikke helt?:)

 
Hvilket kamera bruker du til å filme med?

- Mange som lurer på hvilket kamera jeg filmer med når jeg har ett av kameraene med i videobloggene mine. Foreldrene mine har jo som sagt ett Canon 550D som er det jeg bruker mest nå for tiden pga det er noe feil med mitt, Men når jeg filmer bruker jeg mitt kamera som er Canon 600D fordi det funker å filme med. Så ja,, tror alle videobloggene mine er filmet med Canon eos 600D. 

 

Hva lurer dere på til neste gang?

Svar på ukas spørsmå #15


Hvor høy er du?
- Jeg er noe rundt 173cm. 

Om man fjerner sidemenyen får man mail fra blogg.no da?
- Ja uansett om man ikke har sidemeny må man ha reklamen dems. Annbefaler dere å lese reglene dems. 

Hva heter du på instagram?
- Jeg heter iaa1996 der også. 

Hva er fav drikken din sden du ikke kan drikke så mye brus? (synns jeg har lest det)
- Det er iste, diverse "leskedrikker" (blandt annet solrik) og saft. Jeg drikker veldig mye saft, og det er som oftest Fun safter jeg drikker. De har utrolig mange gode smaker, er virkelig til å annbefale :)  Til dere som lurer på hvorfor jeg ikke tåler diverse brus så klarer jeg egentlig ikke helt å forklare. Jeg blir ikke dårlig av det, men det frister bare ikke alltid (frister iblandt og da drikker jeg).. Det er noe i brusen og i noe diverse snop som gjør at jeg bare føler meg "full av sukker" bare etter en slurk/bit. Veldig vanskelig å forklare, men er noe ME greier. Godtar du bloggleserer på facebook?
- Ja det gjør jeg :)

Jeg kunne tenke meg å bruke dette designet, men får bare opp "kan ikke hente kode pga designpause" eller sånt

- Jaa. Veldig mange som reagerer på at jeg har stengt designbloggen min. Dere som leser innleggene mine på denne bloggen har sikkert fått med dere hvorfor. Det er som sagt fordi at blogg.no har endret på noen regler, som sier at man ikke har lov å fjerne en reklame de har plassert i sine desin. Den har jeg fjernet i alle mine gratisdesigner, så nå må jeg ta meg tid til å sette inn reklamen i alle gratisdesignene før jeg kan åpne bloggen igjen. Hviss ikke sletter blogg.no bloggen.


 
Jeg har selv Canon eos 600D, og lurte på hvordan du får stilt blenderen ned til 3.5 i manuel? Jeg får den bare ned til 5.6..
- Blenderåpningen sitter ikke i kameraet, men i objektivet. Så om du ikke får det lavere er det nok pga objektivet du bruker ikke har lavere blendertall. Kan du værsåsnill å åpne designene dine igjen? Skjønner ikke helt hvorfor du stenger de bre fordi du har "designpause". Jeg var midt i å legge inn, også stengte du de. 
- Som jeg skriver ovenfor. Åpner jeg den risikerer jeg at den blir slettet. Pluss at det virker som mange av dere tror det ikke er noe styr med å ha en designblogg, men det er det. Jeg har over 600 kommentarer der som jeg ikke har lest eller fått svart på. Og det ligger en god del tid bak en slik blogg. Så ja. Den blir åpnet når ejg har fått fikset det med den reklamen. 

Hvilket objektiv har du? 
Jeg har tre stykk. Canon 18-125mm. Sigma 18-200mm og Canon 50mm som er det jeg egentlig alltid bruker.  

 
Har du eget hvitt lærret?  Hvor mye koster ett lærret?-
 Ja jeg har eget "lærret". Men det er ikke egentlig et fotolærret. Det er slik man har på skolene, så moren min tok det med hjem fra der hun jobber siden de egentlig skulle kaste det.Og det funker jo veldig bra som foto-lærret! Vet derfor ikke hva det koster for ett "ekte". 

 
 Utrolig nydelig! Hva er han til deg? Siden du skrev det var familie! :)
- Han (Dennis) er søskenbarnet mitt, også skal jeg være fadderen hans :) Hva lurer dere på til neste gang?


svar på ukas spørsmå #14


Hva slags instagram-kontoer syntes du er best av dem som du følger? Nevn 10 
- Jeg har egentlig ingen faste kontoer som jeg liker spessielt godt. Pleier bare å se igjennom de nyeste instragram bildene

Kan du ha flere redigeringstips?
- Jeg kan se om jeg snart får lagt ut noe nytt. Om jeg kommer på noe jeg kan vise dere. 

 
Hvem linse anbefaler du selv til Canon eos 600D etter dine erfaringer?
- Det kommer jo ann på hva personen ønsker å fotografere. Jeg selv syns 50mm er en utrolig bra linse, og det er stortsett den eneste linsen jeg bruker. Og den kan jeg annbefale til flere enn bare de som bare canon 600D :)

 
kan du hjelpe meg med ett design til bloggen min?
- Nei, jeg hjelper ikke noen andre med design. Derfor får alle det samme varet, som er nei :)

Jeg lurte på om du kunne lage video der u selv.lager header? -Det har jeg allerede gjort. 
  

Hvordan får du bildene så lyse og klare?
- Har vel svart på dette en del ganger nå. Jeg har ett objektiv med lavt blendertall som gjør at bildene blir lyse, også bruker jeg manuelt innstilling slik at jeg får dem lysest mulig. Så tilslutt redigerer jeg dem så lyse som jeg vil ha dem :)

 
Hvor mye kostet vesten?
- Den kostet 399kr.  

Hvordan fikk du så hvit bakgrunn ? 
- Jeg hadde ett vindu i bakrunnen med noen hvite gardiner forran. Også brukte jeg manuelt innstillng, og da ble det sliik :) 
Har du satt en dato for konkuransen nå? og går det greit med svart/hvit bilder?
- Nei jeg har ikke satt en dato enda. Og ja det er lov med svart/hvit bilder. Men det er jo ikke alltid så sommerslig :)

 
Hvor er den svarte shortsen fra?
- Den er fra Bikbok. 

Hvor lager du design? Liksom hvilket program bruker du? 
- Jeg bruker ikke noen programer når jeg lager design. Jeg bruker html og css koder i blogg.no sitt design-ting. 

 kan du legge ut flere fototips?
- Ja, vist dere kan komme med tips til hvilke tips dere vil ha. 


Noe dere lurer på til neste gang?


svar på ukas spørsmå #13


Hvilke blogger leser du?
- Det er veeldig mange forskjellige. Lagrer de jeg liker som "bokmerker" og er innom de innimellom. Men kan sikkert få laget ett innlegg om mine absolutt favorittblogger snart! 

Hva må til for at du skal bli fast leser av en blogg?
- Bloggen bør oppdaterest ofte, ha ett ryddig og fint design, bra innhold og helst store bilder med god kvalitet. 

Lager du header til blogg? 
- Jeg lager headerer til meg selv, men ikke til andre. 

Kan du Lage et innlegg om hvilke instillinger du bruker når du tar bilder ute, og får sånn fin uskarp bakgrunn? ♥ 
- Jeg bruker alltid manuelt innstilling på bildene mine. Og grunnen til at jeg får så uskarp bakrunn er for at objektivet mitt har lavt blendertall (50mm f//1.8)

 
Har du naturlig lyst hår eller farger du det? Så fin farge!
- Tusen takk! Håret mitt er helt naturlig, og jeg er naturlig blond. Eneste jeg har brukt på det noen ganger er en slik "blonde spray" for å få det litt lysere helt oppe i hodebunnen :) M
ener og lese i et innlegg at du bruker 100-200 ISO når du er ute,jeg syntes det er litt lite. jeg pleier å bruke 400. har du opplevd at det liksom blir mer skarpere bilder da,kanskje litt for mye kontraster?  - Veeldig mange missforstår når jeg skriver innlegg om hvilke nnstillinger jeg bruker. Jeg har ikke noe fast som jeg bruker på alle bildene mine. Jeg stiller inn alt der og da etter hvordan lyset er. Men jeg prøver å ha ISOen lavest mulig, og helst ikke over 400 for da blir bildene veldig uklare. Det blir dem ikke om man bruker under 400. Det er ihvertfall min erfaring - men som sagt er jeg ikke ekspert på dette. Så til dere som vet bedre enn meg, ikke drep meg. 

 
Jeg lurte på om du kunne legge ut ett tips som handler om hva du skal fokusere på når du tar bilder! Hvis du skjønner hva jeg mener! For eksepel om man skal ta bilde av ett sugerør som er oppi en milkshake, om man da skal fokusere på milkshaken eller sugerøre?  - Igjen, jeg er ikke ekspert på dette. Det er bare til å prøve seg frem til det man selv syns blir stiligest. Det handler også litt om smak og behag. 

 
Kan du legge ut en liten video/et innlegg om iMovie? Beskrivelse og hvordan man gjør ting osv?
- Vetikke hvorfor du tror jeg bruker imovie, for det gjør jeg ikke. Jeg har ikke mac, så desverre kan jeg ikke bruke imovie.  

 

Noe dere lurer på til neste gang?


svar på ukas spørsmå #12


 Hvilke mål er det på den veska, får du plass til en vanlig A4 bok?
Jeg vet ikke hva mål det er på den. Jeg får akk plass til en vanlig mattebok der oppi, men ikke så god plass om jeg skulle hatt skole pc`en der. Desverre, så jeg kan ikke bruke den til skole veske. 

Hei! Er det snakk om hun Kristine som sier at hun er fargeblind?  
- Dette spørsmålet kom i DETTE innlegget. Det ble en del forvirringer rundt innlegget der. Noen trodde jeg skrev oom krisssy, og andre trodde det var jeg som hadde fått de kommentarene. Skjønner at dere ble litt forvirret, men er ikke noen av de delene innlegget var ment for! Bildet jeg har overst der, hvor det står noen kommentarer har jeg hentet fra krisssy sin blogg. Derfor står det at bildet er fra hennes blogg. Men teksten er på en måte ikke om hun. Om dere skjønner! Ikke vet jeg om hun er fargeblind heller så. Ja, da vet dere hvertfall det :)


Hvilken instillinger brukte du? Hva slags `styrke` på instillingen? :) 
- Jeg har forskjellige innsillinger på alle bildene mine, siden jeg stiller etter hvordan bildet er. Så jeg husker desverre ikke. 

 
Kan du legge ut oppskriften på milkshaken?
- Ja. Is, obou og melk. Så enkel gjorde jeg den, hehe. 

 H
vor shortsen fra? 
.- Den er fra Cubus, men jeg kjøpte den i fjor så de selger den sikkert ikke nå lenger desverre.  
Hvor kommer du ifra ? 
- Jeg kommer fra en liten plass som heter Stord. Det er ca to-tre timmer unna Bergen 

Er det mange butikker i haugesund?
- Er vel noen ja. Alle mine favoritt butikker er der hvertfall. 

 
Kan du legge ut en video der du prater en gang? 
- Jeg jobber med saken, men det er ikke så lett. Føler meg såååå dum når jeg sitter å snakker til kameraet. Haha. 

Hvilket videoredigeringsprogram bruker du?
- Jeg bruker bare moviemaker. Om dere vet om ett annet som er gratis, skrik ut! 

 
 Jeg lurer på noe ang. kameraet ditt.. Er du fornøyd? Kunne du anbefalt det videre? 
-  Ja jeg er som sagt veeldig fornøyd med kameraet mitt. Så det er absolutt til å annbefales! (canon eos 600D)Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #11


Hvor er skrivebordet ditt fra og når kjøpte du den?
- Det er fra ikea, og er vel ett par år siden jeg kjøpte det.

Kan du linke til det stedet du kjøpte kameraet og fjernkontrollen?
- Tror jeg kjøpte kameraet mitt fra netonnet Og de nyeste fjernkontrollene mine er kjøpt på en vanlig fotobutikk,

Hvordan får du photoshop på norsk?
- Det vet jeg ikke, for min er på engelsk.

Men hva står 50mm og f/1.8 for ?
- Det er navnet på objektivet jeg bruker.

Jeg har tatt i bruk ett av designene, men ønsker å sette inn en annen header..Har laget den, men lurer på om du kunne hjulpet meg med å fått den inn ?
- Dessverre, som jeg har sagt millioner ganger nå så hjelper jeg ikke dere leserer med slikt. Skulle jeg hjulpet alle som spørr meg om slike ting, hadde jeg ikke kunnet gjort annet. Selv om dere tenker "men kunne du ikke bare hjulpet meg" og spørr selv om dere kanskje vet hva svaret blir... Men nåå vet dere det -jeg hjelper ikke noen med design eller header. Men dere kan se i videoen HER hvordan man kan bytte header.

Kan du lage ein rom video, når du får tid?
- Det har jeg allerede gjort.

 

Hjelper det på kroppen at det er varmt?
- Ja det hjelper veldig, på mange forskjellige måter. Det gjør så jeg får mindre smerter i kroppen, og gir meg mer energi! Men som sagt har jeg mest sansynelig noe som heter revmatisme, så om det er veldig mye skriftende vær fra varmt til kaldt får jeg ekstra mye vondt i kroppen. Vanskelig å forklare. Men ja, varme gjør godt for kroppen min. Spessielt om det blir langvarig :)

Koster det noe og få design av deg?
- Koster ingenting, For jeg lager ikkeee design til andre.

På noen av bildene din så har jeg sett at du har kjempe mange bilder på veggen, så jeg lurte på hva du har brukt for å henge de opp slik og hvordan?
- Jeg har hengt de opp med slik "tyggis". Tror man får kjøpt det på vanlige "ark" butikker :)

Hvordan får du så fine lyse bilder?
- Jeg tar bildene med manuelt innstilling slik at jeg kan ta de ca så lyse som jeg vil ha den. Jeg har ett objektiv som har lavt blendertall - som gjør at jeg kan få dem lyse. Og tilslutt så redigerer jeg dem også som oftest litt lysere :)

Skal du gå første klasse på nytt eller begynner du i andre? Visst du skal gå første på nytt hva tenker du om ny klasse og sånn?
- Ja jeg er desverre nødt til å gå første året opp igjen. Noe jeg syns er utrolig trist, kjipt, leit og alt det der. Jeg trives veldig godt i den klassen jeg er i nå, og skulle ønske jeg kunne fått gått videre med dem. Pluss at det kan jo hende jeg må dele neste år opp i to år også, og da blir jeg jo hengende etter noen år. Så såklart syns jeg dette er utrolig kjipt! Men jeg har ikke noe valg.

Utrolig fin genser! Hvor har du kjøpt den?
- Takk! Den er fra Bikbok, og det er vel flere år siden jeg kjøpte den så man får nok ikke kjøpt den nå desverre.Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på spørsmål #2


Hvor lenge har du drevet bloggen din?
- Jeg har hatt den i snart tre og ett halvt år ca. Men de første årene blogget jeg ganske useriøst for å si det sånn.

Hva er det lengste du har greid å vært på skolen?
- Mens jeg har vert syk har jeg klart en hel dag - en gang. Det var første skoledag på vidergående hvor jeg hadde altfor store krav til meg selv. Det var sovidt jeg holdt ut dagen, og når jeg kom hjem gjorde jeg ikke annet enn å sove. Pluss at jeg var sliten i flere dager etterpå! Så nå er jeg aldri på skolen mer enn to timer per gang jeg er der, og det er mer enn nok for meg. (her kan dere lese innleget jeg skrev etter en hel dag på skolen.)

Får du ikke fravær på karakter kortet ditt pgav sykdommen din?
- Nei, som sagt skal jeg anulere(?) dette skoleåret så det har ikke noe å si nå. Men til neste år hvor jeg skal prøve å få karakterer osv kommer det jo til å stå på skolegreiene mine at jeg er syk osv. Men jeg vet ikke helt hvordan vi skal gjøre det med fraværene. Det får vi bare se ann på hvor syk jeg er etter sommeren osv.

Fav mat?
- Akuratt nå er det nok stekte potetbiter med fiskepinner (♥)Kan du lage video om hvordan du redigerer bildene dine?
- Jeg gjør ikke noe spess når jeg redigerer bildene mine. Men det kan jeg sikkert.

Hvordan lærte du deg alle foto tipsene dine?
- Prøvde meg frem, lest litt på nett og lært noe av venninen min Susanne(hun er kjempeflink!).

Hvilket bilde av alle du har tatt er din favoritt?
- Aner ikke. Har egentlig ikke så mange jeg er spess fornøyd med heller så.

Redigerer du alle bildene dine?
- Ja det gjør jeg.Hvilket kamera bruker du?
- Jeg har canon eos 600D, men siden det er litt problemer med det nå så bruker je foreldrene mine sitt som er Canon eos 550D.

På de bildene du tar, hvilke linser bruker du?
- Jeg bruker 50mm f/1.8 på stortsett alle bildene mine.

- Hvor lenge har du hatt kameraet ditt?
- Jeg har vel hatt det i noe med to år ellernoe. Ikke helt sikker.

Hva heter skriften du bruker på copyrighten din?
 - Den heter  "Airplanes in the Night Sky" og man kan laste den ned pp Dafont.com.

Er du naturlig blond?
- Ja det er jeg.Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på spørsmål #1


Hvorfor "iaa1996"?
- Hmm, nei si det. bokstavene står jo for forbokstavene i fornavnet og etternavnet mitt, og jeg er føtd i 1996 så. Om jeg hadde kunne byttet navn på bloggen kan jeg love dere at jeg hadde gjort det!

Hvordan er det og ha ME?
- Det er såklart helt forferdelig. Jeg våkner utmattet uanstt hvor mye jeg sover/hviler, og jeg vet ikke hvilke dager jeg er i form eller ikke. Det finnes ingen medisin for diagnosen, og jeg selv er den eneste som kan "få meg frisk"., Og ikke minst det at andre folk vet så lite om sykdommen, og har så lite respekt for den, det plager meg SYKT mye!  Så ja, ME er såklart ikke en koselig sykdom.

Preger ME hverdagen din mye?
- Ja, såklart.. ME er hverdagen min, jeg får aldri fri fra den og jeg har diagnosen i kroppen hvert eneste sekund hver eneste dag. Jeg kan ikke leve normalt som andre, så ja..

Kan du vise noen photoshop-tips?
.-Mange av dere tror at jeg kan veldig mye med photoshop, men det kan jeg altså ikke. Jeg kan bare noen få ting. Men ja, de få tingene kan jeg vise dere.

Har du et godt forhold til familien din?
-Ja jeg har ett veldig godt forhold til familein min. Hadde ikke klart meg uten dem!

Når begynte du med å lage design? Var det vanskelig i starten?
- Jeg husker egentlig ikke helt akuratt når jeg begynte med det, men er vel rundt to/tre år siden tenker jeg. Når jeg begynte med det var det ikke for at jeg så veldig ville lære med det egentlig, men jeg syns det var veldig morro å holde på med. Så jeg satt ofte å bare prøvde meg frem med forskjelige koder, og det er slik jeg har lært meg alt.Hvet du om mange på din alder som har ME?
- Jeg kjenner ikke noen på min alder som bor her, som har ME. Men via nettet og foskjellige face-grupper "vet" jeg om mange ja.

Tror du at du kommer til å bli frisk?
- Ja, jeg VET at jeg kommer til å bli frisk. Jeg vet bare ikke nårr..

Har du noen andre søsken?
- Ja jeg har jo to brødrer. En på 12 og en på 18.

Hvilken sport gikk du på før?
- Jeg gikk på fotball helt fra jeg var liten av og til jeg begynte å bli syk! Jeg gikk også litt på håndball, men fant fort ut at det ikke var noe for meg, så jeg slutta på det etter en måned eller noe.

Har du god selvtillit, og på en skala for 1-10?
- Nei jeg har ganske dårlig selvtilit. Jeg har jo såklart dager hvor jeg føler meg finere enn på andre dager, så jeg vet ikke!

Lager du design og headere til andre en deg selv?
- Nei det gjør jeg ikke.kan du begynne å ha ett fototips i uken?
- Jeg har allerede gitt dere de fleste tipsene jeg har, jeg er som sagt ikke noe mester i dette. Har ikke vert på kurs eller noe så.. Men jeg skal prøve å komme med flere tips :)

Hvorfor skriver du alltid " foran og bak overskrift?
- Haha, som sagt har det blirr en uvane for meg, "sorry!"

Hva liker du aller best å gjøre, utenom å blogge?
- Det er såklart å være med venniner når jeg orker :)

Kjøpte du photoshop selv?
- Nei, jeg fikk photoshopen av ene søskenbarnet mitt.


Svar på ukas spørsmål #10


 Men får du ikke mye fravær siden du ikke er alle dagene på skolen eller får du det vekk på en måte ?
- Nei de skriver ikke opp noe fravær på meg. Og om sagt må jeg gå første året om igjen, så eneste grunnen til at jeg er på skolen nå er for å være sosial, for å treffe vennene mine, fordi jeg syns det er koselig å være der og fordi jeg skal venne kroppen til å kunne være der. Vanskelig å forklare dere, men ja!

 Hvor kan man få kjøpt Adobe Photoshop CS4 eller CS5?
- Man får vel kjøpt det på photoshop.com ellernoe. Som sagt fikk jeg min photoshop hos ett søskenbarn, så jeg vetikke hvor min er fra.

Kan du lage header til meg eller kjenner du noen som kan lage gratis?
- Nei, jeg lager ikke headerer til andre. Men jeg tenker å ha en liten "konkuranse" snart hvor dere kan vinne at jeg lager headerer til dere! Og nei, jeg vetikke om noen som lager gratis, men søk i google eller noe :)

jeg vet du brukte gimp før, og da lurte jeg på om du visste hvordan man kan lage collage der?
- Nei jeg vet desverre ikke det. Når jeg lager/lagde collager bruker jeg alltid photoscape, for der er det så mye enklere.

Hva tror du er best ? canon eos 650d eller 600d? skal kjøpe nytt i dag! heelpp
- Jeg har ikke prøvd 650D selv, og vet heller ikke hva som er det nye med det. Manhe av dere tror jeg er kamera ekspert, noe jeg ikke er - desverre! Eneste jeg kan si er at canon eos 600D er ett kjempebra kamera. Men siden 650D er nyere er jo det sikkert ting med det som er enda bedre.

 Vet du om Adobe Photoshop elements har mulighet til å gjøre dette og andre gode redigeringsmuligheter?
- Her er det altså snakk om å lage copyrighter. Igjen, jeg kan bare med de redigeringsrogramene jeg har, jeg har ikke elements så jeg kan desverre ikke hjelpe deg. Men om du søker på youtube eller noe finner du sikkert ut av det :)

Vet at det står at du ikke lager headere til andre, men lager du fortsatt noen gratisdesign?
- Ja jeg lager gratisdesign, men ikke gratis design om dere skjønner hva jeg mener. Tror det snart kommer ut ett nytt gratisdesign til dere å forresten :)

Vet du om det går ann og gjøre det samme på pixlr.com ?
- Igjen her snakker vi om å lage copyrighter. Greia med copyrighter er at man kan lagre den slik at det går an å bruke den om igjen. Og det tviler jeg på at går an på den siden desverre.Svarene på spørsmålsrunden kommer snart. Skal prøve så godt jeg kan å svare på video, men lover ikke noe!


"Minner om spørsmålsrunden""Starter en spørsmålsrunde"
Spørr om va dere vil. Jeg svarer kaaanskje på video om det blir mange bra spørsmål. Noe dere lurer på?


Svar på ukas spørsmål #9


På den romvideoen så jeg alle de fine smykkene. Er det berre uglesmykker og slike store du bruker? Jeg vet ikkje, kan være jeg såg feil, men det så ut som en rød eske med et lite?
- Nei jeg har ikke bare uglesmykker. Jeg har også av en klokke, ett kamera, en fisk(faktisk). en nøkkel også har jeg noen små vanlige.

Når du først lager et design, hvor lang tid bruker du på det da?
- Det varierer ganske mye. Noen ganger vet jeg nøyaktig hvordan jeg skal lage designet, og hvilke koder jeg skal bruke og da tar det kanskje ikke mer enn tre-fire timer. Mens andre ganger kan det ta flere dager!

Hvor får du inspirasjon fra?
- Jeg har egentlig ikke noen spessiele steder jeg får inspirasjon fra. Men jeg får jo litt fra andre blogger og weheartit. Men ellers dukker resten av inspirasjonen opp helt tilfeldig.

Veldig fine bilder. Hva brukte du som bakgrunn her?
- På de bildene her(under) brukte jeg krøllet foliepapir. Jeg har lagt ut tips om hvordan man gjør det før, men skal se om jeg får laget nytt innlegg om det!Kan du lage video om hvordan du laget headeren din?

- Nei, det kommer jeg nok ikke til å gjøre. For den er så enkel å lage at dere alle klarer det! Mange tror det er vanskeligere enn det er, men sett dere ned og prøv før dere gir opp. Jeg brukte som sagt photoscape til å lage den headeren jeg har nå. Dere bare trykker innpå endten "koble bilder" eller "montasje", legg inn bildene dere vil bruke, og vips så har du en header :)

Hvor har du kjøpt smykkene?
- Som jeg skrev i videoen husker jeg ikke! Noen av smykkene er gaver, noen er fra utlandet og jeg husker ikke hvor de jeg har kjøpt er fra heller så. Men noen av de får man hvertfall kjøpt på cmyk ellernoe.

Hvor lenge har du drevet med foto?
- Det er jeg egentlig ikke helt sikker på. Men tror det er ca ett og ett halvt år kanskje? er ikke sikker!

Hvor ser du paradise hotel på pc'en?
- På tv3.no.

Hvordan får du så fiiin bokeh bakrunn på mange av bildene dine? Jeg får det ikke til!
- Grunnen til at jeg får så bra bokeh på bildene mine er at objektivet mitt har ett lavt blendertall. Canon 50mm f/1.8. Om man bruker ett objektiv med f.eks f/2.8 får man ikke like bra bokeh bakrunn uansett hva man gjør :)Hoe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #8


 Siden du har ME blir det ikke mye stress med blogg da?
- Nei jeg vil ikke si det blir stress.For om jeg har det travelt/er dårlig pleier jeg som oftest å la være av å blogge, eller så publiserer jeg ett forhondsskrevet innlegg. Noe som ikke er stress! Jeg vil heller si at bloggen er med på å hjelpe meg. Hadde jeg ikke hatt den/foto interessen tror jeg faktisk jeg hadde vert sykere enn jeg er nå!

Kan du legge ut dette designet du har nå som gratisdesign?
- Nei det kommer jeg nok ikke til å gjøre.

Tjener du noe på bloggen din? og i så fall hvor mye?
- Nei desverre! Det har bare vert tre tilfeller hvor jeg har fått betalt for å publisere sponsede innlegg, men jeg har ikke noe jeg får fast!  Og jeg får heller ingenting av blogg.no, om man skal få "lønn" av dem på man ligge på topp 20 elns.

Det designet du har på iaasdesign, kan du legge det ut som gratisdesign?
- Neei, det kan jeg heller ikke.

Har vært innom den siden før, er den 100% trygg? (miniinthebox.com)
- Det vet jeg ikke. Men jeg fikk i hvertfall det jeg bestilte der, og jeg vet å om noen fler som har bestilt der å fått. Så jeg vil vel tro den er sikker da ja. Men man vet jo aldri!Ser ikke det der USA flagget litt skittent ut? no hate altså!
- Hmm, det er vel meningen det skal se slik ut. :

Lurte på om du kunne lage ett innlegg om hvordan du har og har hatt det sånn psykisk? hvis du skjønner:)
- Jeg kommer nok ikke til å lage egent innlegg om det nei. For jeg er ikke så glad i å skrive om slike følelse, i hvertfall ikke når jeg ikke har det bra! Jeg har jo såklart hatt mine dårlige perioder hvor ganske mye har vert svart og jeg har hatt lyst til å bare legge meg ned å vente på å bli frisk.. Men så har jeg også de gode periodene hvor jeg "ser lyset", om dere skjønner hva jeg mener.

Så fine smykker!  Hvor har du kjøpt de?
- Jeg har desverre ikke kontroll på hvor alle smykkene mine er fra. For noen er kjøpt i utlandet og noen er gaver, så jaa. Og forresten, som nevnt kommer det snart en videoblogg hvor jeg viser alle uglesmykkene mine.

Så dette innlegget med de dekslene. De var utrolig fine og jeg har allerede bestilt tre stykker til min iPhone 3GS. Men, da jeg bestilte var det gratis frakt;-) Så lurte jeg på om du måtte betale noe i toll, har nemlig hørt at det er spinn dyrt.
. Ja man må betale toll. Vi måtte i hvertfall betale 200kr i toll!Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #7


Har du noen gratise redigeringsprogram å anbefale?
- Gimp og photoscape er de programene jeg brukte før jeg fikk photoshop, og de funket ganske bra.

Hvor høy er du?
- Jeg er vell noe rundt 173 eller noe...

Hvordan får du bildene til å bli "limt" sammen på en måte?? Sånn at det ikke er noen mellomrom mellom bildene?
- Jeg kobler dem sammen i photoscape, der kan man også velge hvor mye mellomrom man vil ha osv.

kjempe søt hund du har.  hvilken rase er det?
- Om du hadde lest innlegget hvor jeg hadde bilder av hunden hadde du lest av den ikke er min (desverre). Den er tanta og onkelen min sin, så jeg vet ikke hva rase den er i, for jeg er ikke noe god på sånt..

Kan du lage et desig uten header ?
- Kanskje jeg kan det en dag, men på det neste designet som kommer ut er det nok header på designet. Jeg syns det blir mye kjedeligere å lage uten, så ja. Men det går jo å fjerne headeren på de designene jeg allerede har lagt da :)Jeg har ett spørsmål om designen dark grey: Hvordan skriver man der hvor det står" Her kan du skrive det du vil om deg"?
- Det er ganske mange som kommer med spørsmål som det. Jeg har en designblogg, vennligst let der før dere spørr meg. For dere finner hjelp til det meste som har med designene mine å gjøre der! Men du finner forklaring på det HER..

Hvordan laster du ned musikk ?
- Jeg laster ned musikk på denne siden HER. Det eneste du trenger å gjøre er å finne sangen du ønsker å laste ned på youtube, kopiere linken til den og lime inn på siden der. Og vips så har du sangen :)

Er det bikbok på Stord?
- Ja det er det, heldigvis!

Lagde du muffinsen selv? Den så utrolig god ut!
- Nei jeg lagde den nok ikke selv, for da hadde den ikke sett seende slik ut, haha. Jeg kjøpte den på en vnlig matbutikk :)

jeg bare lurer på en ting. jeg har det samme designet som deg men klarer ikke og få inn instagram linken og youtube linken kan du hjelpe meg?
- Okei, for det første så er det ingen som har likt design som meg. For det designet jeg bruker er bare mitt, og ingen andre har kodene! Men om du tenker på menyen som vi har lik, og som er i ene gratisdesignet så finner du også hjelp til hvordan man kan sette inn linker og alt det der på DESIGN BLOGGEN min. Men om det ikke er lagt ut forklaring på akk det, skal jeg få fikset det!

Kan man endre på bildene inn i de rundingene? Hvordan?
- På gratisdesign 2#september love kan man bytte bilder i rundingene jaaaaa. Du finner forklaring på det, på design bloggen..Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #6


Jeg har selv mest sannsynlig M.E.. Fra begynnelsen begynte det kun med litt leddsmerter men nå har det utviklet seg mer og mer i retning M.E. Etter jul har jeg blitt veldig mye dårligere og kroppen reagerer lengre og kraftigere etter jeg har presset meg for mye, enn det jeg gjorde tidligere. Var det slik med deg også? At du liksom begynte smått og så bare blitt verre og fått flere og flere symptomer på M.E?
- Jeg husker faktisk ikke helt hvordan det startet med meg. Men slik jeg husker det så kom alt på engang hos meg.

Hvor laget du headeren??
- Headeren jeg bruker nå har jeg laget i photoscape, men ellers lager jeg headerene mine i photohop.

Hei, Går du på fotolinjen på vgs? Er det der dere får photoshop?
- Nei. Jeg fikk photoshop`en min av ene søskenbarnet mitt.

 Hva er reflektor egentlig? Liksom hvordan bruker man den?
- Reflektor er noe man bruker når man tar portrett bilder for å fjerne skyggen i ansiktet osv. Som sagt skal jeg se om jeg får laget en video hvor je viser hvordan man bruker den :)

Hvilken pc har du er den bra?
- Jeg har jo skoledata også, men denne som jeg bruker til vanlig heter Acer, vetikke hva mer enn det den heter. Og ja, den er ganske så bra!

Kor e den glass greia så du har smykker inni i fra??
- Det er jeg ikke egentlig helt sikker på, for jeg fikk den til konfirmasjonen min.


kommer forresten snart en video hvor jeg viser alle ugle smykkene mine.

Hvordan redigerer du bildene dine side om side sånn som du har i headeren? jeg har mac så går ikke ann å laste ned photoscape.
- Jeg bruker photosvape da. Jeg har ikke mac selv så vetikke om det finnes egne programer for dem. Men tror det skal gå ann å koble bilder på denne siden HER.

Kan du vise noen bilder med og uten reflektor slik at man ser forskjellen?
- Ja det kan jeg.

 Jeg har forresten sølv og gull reflektor, bruker den sølve mest da, men hva er det egentlig den hvite gjør?
- Jeg har ikke fått testet den skikkelig ut enda, men som sagt ska ljeg komme med bilder/video hvor jeg viser ressultet med og uten :)

Lurer på om du anbefaler ditt kamera til andre?
- Ja jeg er i hvertfall utrolig fornøyd med kameraet mitt, så det er virkelig til å annbefale ja!

Hvordan får du så sinnsykt mange lesere?
- Jeg syns ikke selv jeg har så sinnsykt mange. Men jeg har jo hatt bloggen min lnge, og jeg er også aktiv, kommenterer andres blogger og legger til blogger som venn.. :)

Hvordan får du filmet pc skjermen?
- Jeg bruker ett program som heter Camtasia.Hvor er kodene til de gamle deisngne dine?
- De har jeg slettet.

Har du ei innstilling på kameraet slik du får lyse bilder, eller er det nokke du redigerer på dataen?
- Som sagt bruker jeg manuel innsilling slik at bidene blir lyse, men jeg redigerer dem også lysere :)

"kke tro at det var jeg som skrev den kommentaren, men jeg har lagt merke til det jeg også! Jeg vet ikke om det er feil eller rett, men du tar jo nesten alltid bilder eller er på sentere i helgene..Det er mange av vennene mine som leser bloggen din, å vi har begynt å lagt merke til dette..Vårt råd til deg er å slappe helt av i helgene så du er mer opplagt til å gå på skolen i ukene. Da bruker du energien på noe gøy som skolen!"
- For det første så er det IKKE slik at om jeg hviler i helgen, så klarer jeg mer skole i uken. Det har ingenting å si for hvordan min uke blir, om jeg hviler eller er aktiv i helgen! Jeg har også vært hos flere "spessialister" på dette med ME, og jeg skal faktisk bare fokusere på det sosiale. Sånn som de helgen jeg blir invitert i en bursdag, f.eks da på en fredag så skal jeg velge bursdagen fremfor skolen akuratt den dagen. Sikkert vanskelig for dere å fortså, men slik er det bare! Jeg skjønner uansett ikke hva dere snakker om med at jeg er mer frisk i helger enn ukedager, for de er jo bare HELT feil. Det varierer jo også.... Merker jeg kunne skrevet så sykt mye til de kommentarene her, så kanskje jeg lager en videoblogg hvor jeg får forklart dere litt bedre, for tydeligvis er dette veldig vanskeli for dere friske å forstå...Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #4


Kan du lage en video i uken?
- Jeg skal prøve på det ja. Men som sagt blir det slik redigerings video da, og ikke video av meg.

Kan du lage en video der du lager en sånn header som du har nå?
- Ja det kan jeg sikkert!

Hva heter skriften du har brukt på headeren din? Altså den der du har skrevet Ingvild Aasheim.
- Den heter "Little Daisy". :)

Jeg bruker photoscape det er også veldig bra, men kan du sende meg linken til photoshop (den du bruker).
- Min photoshop er ikke lastet ned fra google, så jeg kan desverre ikke hjelpe deg..

Lurer på om du veit om flere bloggere som har ME?
- Ja det gjør jeg. men jeg husker desverre ikke hva de heter i farta. Men om du f.eks søker etter "Blogg ME" i google eller noe fnner du sikkert noen :)

Når blir vinneren av konkuransen kåret?
- Endten i morgen, eller på torsdag tror jeg.

Jeg lurte på om du hadde mulighet til å lage et design til meg?
- Nei jeg lager ikke design til andre. Lurer på hvor mange ganger jeg har sagt det nå, haha.

Hvilket program brukte du ved å sette sammen bildene i headeren?
- På den headeren jeg har nå brukte jeg photoscape, men på de andre headerene bruker jeg photoshop.

Hva er det som gjør at du velger akkurat den du velger? som vinner an design konkuransen?
- Når jeg velger vinner blar jeg nedover i kommentarfeltet, stopper ved en tilfeldig en og sjekker om den har gjort det man må gjøre for å være med i konkuransen. Og til slutt sjekker jeg om den som er kåret til vinner er en "skikkelig" blogg, med det mener jeg at bloggeren må oppdatere fere ganger enn en gang i månden, blogge serriøst og ikke bare ha google bilder. For da ønsker jeg heller å hjelpe en blogg som virkelig bryr seg om bloggen, om dere skjønner hva jeg mener? :)

Jeg har selv ME og vurderer Lightning Process. Har du prøvd det eller kjenner du noen som har prøvd? I tilfelle kunne du laget et innlegg om det da?
- Jeg har ikke prøvd det nei, og kjenner heller ikke noen som har prøvd. Eller, jeg har fått mail fra folk som har vert der og blitt bedre, men har også hørt om flk som blir dårligere. Så ja.. .

Hvile ME symptomer er det som plager deg mest?
. Det er helt klart smerter i kroppen, har det omtrendt hver dag...

Kan du lage rom-video?
- Jeg holder på å prøver å få redigert en rom video til dere, men videoen hakker så sykt at det blir vanskelig å redigere. Så får se om jeg får det til, eller om jeg gir opp! Hehe:)// smakebit!


Hva lurer dere på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #3


Hvor lang tid bruker du på innleggene dine?
- Det kommer helt ann på hvordan innlegg det er. Vanlige hverdags innlegg bruker jeg kanskje 15 min på siden jeg som oftest bruker bilder som er tatt noen timer før-dager før elns. Men slike innlegg som feks det jeg lagde i går med fototips bruker jeg kanskje opptil en time++ på. Samme med "ukas spørsmål" innleggene.

kan du vise hvordan du får bildene så lyse?
- Ja det kan jeg.

Hvordan program brukte du på den redigerings videoen?
- Jeg brukte Camtasia studio.

Headeren din er kjempefin, bruker du magisk ekstraherare elns før du limer inn?
- (dette ble kommentert da jeg hadde den gamle headere). Men jeg skjønner ikke helt hva du mener med ekstraherare.. Jeg har laget video på hvordan headerene mine blir laget, du finner den HER. men den headeren jeg har nå har jeg jo bare limt sammen bilder, redigert lys osv og sittet inn tekst!

Blir du sponset, og i så fall, hvordan gjorde du det?
- Nei jeg har ingen faste sponsorer. Men har blitt sponset ett par ganger ja. Og da var det nettsidene som kontaktet meg.

Så du har slutta helt med design? Men går det heller ikke ann å spørre om design? Siden likte designet ditt veldig godt.
- Ja jeg har slutta helt med å lage design til andre, og samme med gratisdesign. Eneste jeg gjør nå er å lage design til meg selv, og til folk som vinner design-konkuranser her på bloggen. Og nei jeg svarer heller ikke på spørsmål ang design! Men takk. :)

Lurer på om du blir noe form for mobbet pga. diagnosen din? Kjenner en selv som har det, og hun blir utrolig mobbet og andre sier hun er borte fra skolen for å få oppmerksomhet ogsånt....
. Nei jeg blir nok ikke mobbet pga diagnosen min. I hvertfall ikke som jeg vet om! Og om noen mobber en person pga en diagnose så er dem rett og slett helt idioter i hodet. Jeg tuller ikke engang, ble utrolig frustrert inni meg når jeg leste dene kommentaren. Tenk at det faktisk går an å mobbe noen pga en diagnose som dem ikke kan noe for!?!  Men det er jo slik med denne ME diagnosen. Friske ungdommer spessielt har vanskelig for å forstå at dette faktisk er en alvorlig sykdom som ødelegger mye av livet til folk..Men jeg lurte på en ting, jeg vet at du ikke lager headere til andre, men gjør du det imot betaling?
- Nei.

 Hvilke skrfttype bruker du på overskriftene dine?
- Jeg bruker "Never say never".

Hvor kjøpte du iphonen din?
- Jeg kjøpte den på netonnet.

Hvor finner jeg designet ditt? Ser flere blogger har det og det er bare utrooolig fiint! Sende meg link elns til designet? Det er vel gratisdesign?
- Om du ser andre bruker det samme som meg må du endten se feil, eller så er det noen som har kopiert mitt.. For mitt er ikke gratisdesign. Jeg lager alltid designene mine selv, og det er bare jeg som bruker dem.

 Men måtte du bytte abonomang og betille nytt sim kort også?
- Jeg byttet ikke abonomang nei, men jeg måtte ha nytt sim kort ja (ikke nytt nr). Siden iphone ikke har samme form på sim-kortet som jeg hadde på gamle tlfen min.

Elsker den shortsen, hvor er den fra?
- Den er fra bikbok! Elsker den jeg også, gleder meg til sommeren når jeg kan bruke den! ♥

Men jeg lurte på om du visste hvordan man sletter kategorier?
- Ja. Gå til oppsett - kategorier. Også krysser du bare av på den du vil slette. Men den kategorien du skal slette kan det ikke være noen innlegg i. Så om du har innlegg i kategorien går du bare til arkiv og sletter de som er i den kategorien :)

Nydelige bilder! Hva er ditt beste fototips?
- Tusen takk! Hmm, Jeg har nok egentlig ingen spessiele tips!

Hvor lager du de flotte designene+headerene dine?
- Designene lager jeg i "design-rediger" og maler, her på blogg.no. Headerene lager jeg i photoshop.

Og jeg lurer på om hvor du får alle de fontene fra?
- Jeg laster dem ned på Dafont.com.Noen spørsmål til neste uke?

Svar på ukas spørsmål #1


Kan du legge forklaring på blender, hvitballanse, og ISO? forklare hva det er og hvordan man bruker det på kameraet? :) Hvordan får du til de bildene der en person er i lufta? det ser sykt kult ut!
- Du finner ett innlegg hvor jeg forklarer hvordan man bruker manuelt innstilling på kameraet. Altså den innstillingen som heter M. du finner innlegget HER! De bildene er en hemelighet. kommer nok ikke til å legge ut forklaring på dem, siden det er kjedelig om alle kan det. Men om man tenker seg om, er det lett å skjønne hvordan de er tatt. Hihi. :)

Syns alle bildene var utrolig fine, hvor får du inspirasjonen fra?
- Tusen takk! Jeg får inspirasjon av mye forskjellig. Andre blogger osv, men noen av ideene og slikt kommer helt av seg selv.

Hva for noen undersøkelser må du igjennom for å finne ut at du har ME?
- Det er mangen. Men de sjekker deg jo først og fremst for alle slags andre sykdommer som diabetes, kreft, vitaminmangel, stoffskifte, osv. Tar ultralyd av magen, bilde av hjernen, mr av hodet, blodprøver og masse masse sånt. Jeg husker ikke alt.

Går det an å bli helt frisk fra ME, eller må du leve med det resten av livet?
- Det går ann å bli heelt frisk fra ME. Men man vet aldri hvor lang tid det tar. Og når man først er blitt frisk må man jo trene opp kroppen igjen, siden man mister utrolig mye muskler av å være så lite i akrivitet. Så ja, det tar nok litt tid å bli frisk. men de fleste blir alltid frisk til slutt. Heldigvis!

Kan jeg spørre om hvorfor du skriver "" foran og bak hver overskrift?
- Haha. Ja, det har nok bare blitt en (u)vane for meg!Var du god i fotball?

- Haha morsomt spørsmål. Jeg gikk jo på fotball lenge og elsket å drive med det. Så var vell sånn passe god.

Hvilket objektiv bruker du til å ta de bildene der? Utrolig fine!
- Jeg bruker 50mm på alle bildene mine, om det så ikke står noe annet. Takk!

Forresten, har også kameraet 600D.. men har overtatt det fra broren, lurte på om du hadde noen gode tips til innstillinger jeg kan bruke når jeg er innendørs og det ikke er dagslys ute? Hadde satt stor pris på noen tips og trisk uansett!
- Jeg kan nok ikke så mange triks med kameraet. Eneste innstillingene jeg pleier å bruke er endten manuelt, eller "blits av." Når det ikke er noe dagslys inne og det er vanskelig å få stilt på manuelt bruker jeg bare "blits av". Det er veldig lettvint, for da klarer kameraet og stille seg til ett passe bra lys! Lykke til.

Kan du lage ett innlegg om håret ditt? Det er såå fint og langt!
- Tusen takk! Men jeg vet ikke helt hva jeg skulle skrevet om det liksom? Jeg gjør jo ikke noe spessielt med det, og er egentlig ikke fornøyd med det selv. Men kan sikkert lage ett innlegg om hvilke hårkurer og hårprodukter jeg bruker, om dere vil!Noen spørsmål til neste gang?


"answers" #1


Hvordan går det med skolen?
- Desverre ikke så bra...(pga sykdom for dere som ikke har fått det med dere)

Hva ønsker du deg til jul?
- Skal se om jeg kanskje får laget ett egent innlegg med det.

Drømmereise?
- En reise til ett varmt fnt sted. Og at jeg kunne fått vert der, uten å blitt / vært syk!

Tre ting du ikke kan leve uten?
- Ipoden, kameraet og hårprodukter.

Yndligsmat?
- Jeg elsker all mat som er god. Pomes frits med fiskepinner, kebab pizza, grandosa-uten paprika, osv! Men det som er favoritten min nå til dags er stekte potetbiter med stekte vinerpølse biter. Nam! ♥

Hva gjør deg glad?
- Veldig mye gjør meg glad. Musikk, mat, venner, familie, gode dager osv.

Hvilken musikk hører du på?
- Sånn her ♥

Sommer eller vinter?
-Sommer!!

Hvordan får du til å lage så fine design?
- Øvelse gjør mester. Og det finnes noe som heter google :)

På toppen av ønskelista di?
- Å bli frisk..

Hva gjør du på en helt vanlig fridag?
- Det kommer selvfølgelig ann på hvordan formen er. Er jeg syk ligger jeg bare å kjeder meg. Men om jeg er i form drar jeg kanskje en tur på senteret med venniner, eller ut å tar bilder.

Har du noen gang tenkt på at du ville slutte å blogge?
- Ja, det har jeg

Hvor kommer inspirasjonen din fra?
- Andre blogger, ting jeg ser på diverse nettsider, og fra mitt egent hode.

Hva er din/dine yndlingsbutikker?
- Bikbok, Cubus, Gina og nelly.com

Liker du å være blond?
- Spørs hvordan blond du mener. Men blondt hår ja. Haha

Kan du begynne med et foto/redigeringstips i uken?
- Ja jeg prøver å komme med tips når jeg har klart å komme på noe jeg kan "tipse" dere om. Jeg er ikke såå god at jeg gjør ting med kameraet annerledes enn andre. Og hver gang jeg legger ut tips er det noen som er "flinkere" enn meg med foto som skal fortelle meg at jeg gjør helt feil osv. Så ja, vi får se..
Dere kan fremdeles stille spørsmål i innlegget her!


Spørsmålsrunde - still spørsmål!


Heihei! Nå starter jeg en spørsmålsrunde igjen. Kanskje jeg svarer på video, men da må dere sende inn mangen skikkelige spørsmål. Jeg svarer på det meste, bortsett fra om det blir for personelig selvflgelig!.  PS: Jeg har bestemt meg for å ha pause fra bloggdesign så jeg setter pris på om dere slutter å stille spørsmål om jeg kan hjelpe deg, lage design til deg, osv.


Svar på ukas spørsmål #34


kanskje du kunne forklart litt om hvordan en gjør sånn at blitsen ikke spretter opp når en tar bilder? det gjør den alltid, men det går jo ikke når jeg skal bruke plastikpose rundt?   - Om du ikke ønsker at blitsen skal sprette opp er det bare til å bytte innstilling på kameraet. F.eks til "Blits av" eller "manuelt". Men om du ønsker å bruke blits når du skal bruke plastikpose rundt kameraet (les her), så kan du jo bare klippe ett lite hull til blitsen. Den tåler nok litt vann, bare det ikke er saltvann!

 jeg bare lurte, siden jeg vet at ved å ta en eller annen medisin for ofte gjør at man blir mer immun mot den, og gjør at den funker mindre på kroppen enn de egentlig burde...
- I dette tilfellet så snakker vi jo om ibux og paracet, jeg tror ikke de følger med under ordet "medisin", nettsom antibiotika og det der. Så jeg tror nok det går fint å ta dem når jeg trenger, siden jeg ikke klarer å ligge med full smerte hver dag, hele dagene... ;)

Har du eget studio du tar bilder i?
- Hehe nei desverre så har jeg ikke det! Er mangen som har lurt på det etter jeg har lagt ut babyfotografering av Mille og noen andre ganger., Men hemmeligheten er at jeg har ett lærret, som jeg har "fått" fra skolen som mamma jobber på siden dem ikke brukte det. Så da henger jeg det bare over noen stoler osv, og da funker det jo sånn helt passe bra som lerret. Hihi.

Likte bildet ditt, men hva er den klokkesaken for noe?
- Det er ett klokkesmykke.Det irriterer meg at du må ha overskriften i hvert innlegg innom "parantes"...
- Haha. Beklager, men det har bare blitt en uvane! ;)

Men har du tips til hvordan man redigerer header i Gimp?
- Om man søker etter "gimp tutorial", eller "Hvordan lage header i gimp" så finner du mangen forskjellige videoer som kan hjelpe deg. Samme med photoshop og alle andre redigeringsprogramer!

Hvordan/hvor kan man laste opp nye børster og effekter til Gimp 2.0?
- Det vet jeg ikke helt. Søk i google. Jeg kan ikke så veldig mye med gimp, bruker det nesten aldri.. :)

Kan du plis lage gratis design til meg?
- Det er utrolig mangen som spør om jeg kan lage design til dem, gratis, fordeat dem ikke har penger akuratt nå. Men når jeg har laget tusen innlegg om at jeg ikke gjør det gratis er det ikke vits å spørre om jeg kan gjøre det gratis for akuratt deg. Alle får det samme svaret. Nei jeg gjør det ikke gratis! :)

Kommer det snart nytt gratisdesign?
- Hmm, det vet jeg egentlig ikke helt. Nå for tiden har jeg andre ting å prioritere, så vi får se.

sykt fin blogg! hvor har du kjøpt kameraet ditt?
-Takk! Husker ikke helt, men tror jeg bestilte det på en nettside i hvertfall. Man får jo egentlig kjøpt det over alt.Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #33


Når begynte du å blogge ? og hvordan ble du flink til å lage header, design osv ?
- Jeg har hatt denne bloggen siden 07.01.10, pluss at jeg hadde noen blogger før denne. Men jeg begynte vel kanskje ikke å blogge "ordentlig" før det hadde gått ett år! Det begynte vel bare med at jeg ble intresert i å lage egne headerer og å lage mine egne bloggdesign. Så jeg drev å leket meg litt med html koder og slikt som jeg fant på nettet.

Hvilken str har du på bildene dine i innleggene?
- Jeg har dem i 800px. Jeg syns det er finest!

Må du ha hjemmeundervisning?
- Nei forhåpentligvis ikke. Om det fortsetter som dette må jeg nok kanskje det...

Hvorfor svarer du ikke på meldinger på blogg?
- Helt ærlig så syns jeg blogg.no har en så sykt dårlig oversikt over meldingene man får her, så man ser liksom ikke hvem man har svart osv fra før, å da blir det bare tull. Derfor vil jeg mye heller at dere kontakter meg på mailen min fotball.j@hotmail.com. Der prøver jeg å svare dere så fort som mulig.Hva er blendertall? Har det med noe så man får bokeh-bakgrunn?  hva er f.eks forskjell på 1.4 og 1.8?
- Ja blendertallet har myd å gjøre med hvordan bakrunnen blir. Har du 1.4 får du mer bohek bakrunn enn du får med 1.8.

Så pen du er, elsker designet også!! hvor er det fra, hvem har laget det? ♥
- Takk! Som SAGT så har jeg laget designet mitt selv, det gjør jeg alltid :)

Bruker du sminke? Bare lurer ...
- Jeg bruker ikke så veldig mye sminke nei. Bruker for det meste bare maskara og øyenbrynsgele.

Hvordan har du det?
- Jeg kunne selvfølgelig hatt det mye bedre enn hva jeg har det nå. Det er ingenting jeg vil mer enn å være frisk, det er noe jeg har ønsket i to år nå. Så når man venter så lenge og vet at man fortsatt kommer til å måtte vente enda lenger blir man jo selvfølgelig litt lei og sliten. Men jeg har jo gode og dårlige dager med meg selv jeg å, akuratt som andre.Jeg lurer på om du en gang kunne ha en konkurranse der man kunne vinne et design?
- Ja jeg har tenkt litt på det. Kanskje jeg skal ha det en dag jeg har tid og orker å lage design!

Hvor ofte pleier du å ta smertestillende?
- Jeg tar nok smertestillende litt for ofte. Når jeg først tar, pleier jeg å ta de ibux og paracetene som er dobbelt så sterke som de du får i butikken. Noen dager er jeg kanskje nødt til å ta 7, mens andre dager klarer jeg meg uten. Prøver selvfølgelig å ta minst mulig tabletter, siden det kan ødelegge nyrene eller hva det er for noe..

Hvor finner jeg html kodene?
- Mangen som spør om hvor jeg finner mine html-koder, og om hvor man finner koder. Som sagt lager jeg og mikser på mine egne koder selv. Men du finner diverse koder ved å søke på nettet. Også har jeg lagt ut litt html hjelp HER.

Naaww, så søt, er det søsteren din, eller Susannes elns?
- Nei ja det er Susanne sin stesøster :)


//Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #32


Har du instagram?
- Jaa det har jeg. Endelig! Jeg heter da iaa1996. Men vurderer å bytte navn, er så sykt lei av det. Haha. Men om jeg evt ender om med å skifte kommer jeg til å si ifra!

Hva er et filter? kan du skrive litt om det?
- Hmm, jaa. Jeg har egentlig ikke så veldig mye peiling på filter, siden det finnes så mangen forskjellige. Men ettersom det jeg har lest er det slik at man fester filteret fremme på objektivet, også kan det gjøre så du f.eks får skarpere lys, fjerne reflekser osv. Jeg har selv filter på det ene objektivet mitt, men jeg bruker det vel egentlig mest til å bare ikke få skjitt på "skjermen" til objektivet. Tror i hvertfall det er det mitt filter er til, har virkelig ikke peiling på dette. Sorry. Haha!

Hvilken objektiver bruker du for å få bokeh?
- 50mm f/1.8 er det objektivet som er best til å fikse bokeh, i hverfall av de objektivene jeg har.Fornøyd med å gå på Helse og omsorg?
 Ja det er jeg! Men så har jeg jo fortsatt den lille tvilen på om jeg heller vil bli fotograf.. Er virkelig ikke sikker! Men jeg syns jo denne linjen er utrolig morsom og spennende!

Hvor har du fått tak i sånn brun figur?
- Danbo heter det ja, den kjøpte jeg på Ebay.xom

Du er så pen herregud. Hvordan ble du så tynn? Og vakker, jeg vil å være så vakker.
- Takk! (♥)  Men jeg syns ikke jeg selv er noe særlig pen, eller pen-tynn. Prøver jo å legge på meg, så jeg aner ikke hvordan eller hvorfor jeg er så tynn. Har alltid vert tynn, så har vanskelig for å legge på meg, noe som irriterer meg grønt! -Kan jo også ha litt med at jeg er syk å ligger mye i rod..Hvor mangen leserer har du hver dag?
- Det varierer veldig fra dag til dag, også har det litt med om jeg er en god eller dårlig blogger. Men statistikken ligger vel mellom 400-600 leserer!

Hvordan får du så lyse fine bilder?
- Takk! Jeg bruker manuelt innstilling på kameraet, også redigerer jeg dem ofte litt lysere å.

Hvor er det du finner grunnkodene til designene dine?
- Jeg bruker som oftest bare å endre på de kodene jeg har i designet mitt fra før, som jeg har laget selv.

Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på spørsmålsrunden #5


Har du søsken?  -Ja. Jeg har en lillebror (som dere har sett mye til), og en storebror. :)

sykt fin blogg! hvor har du kjøpt kameraet ditt?
-Tusen takk! ♥  Jeg husker faktisk ikke helt nøyaktig hvor jeg kjøpte det. Men, man får jo kjøpt det på de fleste fotobutikker da. Samme med slike elektroniske nettisder eller hva jeg skal kalle det! Og som sagt betalte jeg ca 6000kr for det, og det var uten det objektivet som egentlig følger med. Men man får det for en billigere pris nå.

Har du bleket håret ditt før eller gjort noe med det, unntat å klippe det?
- Jeg har stripet håret to ganger, ellers har jeg ikke gjort noe annet. Bortsett fra å bruke en slik spray som gjør håret litt lysere.

Samler du på noe?  -Jeg samler på en måte på ugle smykker og klokke smykker^^Hvor lenge har du tatt bilder ?
- Om jeg ikke tar helt feil, så har jeg vert intresert i foto i ca ett og ett halvt år nå, eller noe.

Hva er det beste du hvet å gjøre?
- Være en plass hvor det er tusenvis av fine motiver, å ta bilder. Og å være med venner såklart! ♥

Om du hadde fått 5 ønsker, hva ville det vert?
- 1, At jeg, og alle andre med ME hadde blitt friske. 2.At det ikke hadde funtes noen sykdommer. 3. At kroppen min, og trynet mitt var som jeg skulle ønske. 4. At jeg var rik. 5. At jeg hadde flere ønsker, haha!Hvor lager du headerne dine, og hvor redigerer du bildene dine?
- Jeg lager som sagt headerene mine i Photoshop Cs4, og det samme med bildene!

Kan du vise en video hvor du fikser sånne bokeh effekter på bildet?
- Hmm. Jeg har jo laget ett innlegg om hvilken innstillinger man skal bruke på kameraet for å få skikkelig bokeh, og som sagt har objektivet veldig mye å si! Men om du mener videoblogg om hvordan jeg liksom redigerer inn bokeh, så gjør jeg ikke det. Jeg redigerer aldri inn bokeh eller noe sånt. Obkektivet fikser det av seg selv.

Har du Fanpage?  -Ja jeg har en facebook side til bloggen, om det var sånn du mente. Den finner dere HER. Blir glad for fere likes ♥Inspirasjon, det gir du! Herreguud så lyst jeg har på den toppen WILD CHILD og DEN GRØNNE SHORTSEN!! Hvor har du kjøpt det? . Døøør for det <3  - Så koselig å høre, takk! ♥ Jeg kjøpte det på cubus i starten av sommerferien, så jeg tviler på at de fortsatt selger det.

Hva heter Susanne sin blogg da? :-)

Sujo.blogg.no (link)

Er det helse og sosial du går på?
- Ja det er det. Eller nå har de jo byttet navnet til "Helse og oppvekst" da, men det er fortsatt det samme

Sykt kul den lille figuren, er den din? :
- Ja den lille figuren er min, og det kalles en Danbo. Man får kjøpt den på ebay.


Svar på spørsmålsrunden #4


Hvordan har ME'n påvirket livet ditt?
- Sånn egentlig har den jo på en måte snudd livet helt opp ned. Før var jeg så rastløs at jeg ikke giddet å sitte i rod i fem minutter en gang. Var på fotballtrening kanskje tre ganger i uken osv. Og nå blir jeg sliten av å være ute i fem minutter, noen ganger i hvertfall. Så den har jo helt klart påvirket livet mitt veldig. Gleder meg til sykdommen slipper taket, og til jeg kan løpe rundt som en tulling!

Favoritt drikke?  - Jeg er seriøst verdens mest ubesliuttsome person, så når jeg f.eks skal kjøpe meg en drikke i butikken kan jeg stå der i en time, bare for at jeg ikke klarer å velge hvilken av drikkene jeg skal kjøpe. Iste, cola, sprite, solo, fanta, rød fanta.. vanskelig å velge spør du meg! haha. Men kanskje cola!

Favoritt musikk?  - Jeg ELSKER musikk med litt "fart" i, er ikke noe fan av rolige sanger. Det blir sovesanger for meg! Nicki Minaj, Akon, Sirkus eliasen, Flo rida, The white panda, David Guetta osv. Du finner spillelisten min med maaaasse bra musikk HER. aha ♥Hvordan har du blitt så flink i design og slikt?
- Hehe. Øvelse gjør mester vet du. Det startet vel bare med at jeg ble intresert i å fikse design, og header. Så jeg drev og "lekte" med html-koder og slikt omtrendt hver dag. Om man er helt ny med koder, funker det å søke seg frem i google. Jeg fant f.eks DENNE bloggen, hvor jeg lærte meg masse!. Også har jeg jo lagt ut egne forklaringer på designbloggen min, HER.

Har lillebroren din speilrefleks og er han intressert i foto?
- Akuratt det der er det faktisk veldig mangen som har spurt om, i og med at jeg har tatt en del bilder av han med ett kamera. Men nei. Han har ikke egent speilrefleks kamera, og han er heller ikke så intresert i å fotografere! Det kameraet han holder på bildene er foreldrene mine sitt, som er ett Canon eos 550D. :)

Hvordan objektiver har du?
Jeg har Canon 50mm. Sigma 18-200mm. Canon 18-125. Eller, det siste der er egentlig foreldrene mine sitt. Men jeg kan jo låne det når jeg vil, så jeg tar det med som "mitt", haha.

Drømmekamera?   -Det må nok være Canon eos 5D Mark ♥Når jeg skal ta bilder når det er dårlig lys, bruker jeg nesten alltid høy ISO, men da blir bildene så dårlig/skurrete. Har du noen tips sånn at bildene blir bedre?  - Ja, Altså, når man bruker høy iso blir bildene skurrete, som du sier. Derfor må du heller prøve å ha blenderen og "den andre instillingen" på det laveste. Kan prøve å lage ett innlegg med forklaring.

Hva er hobbyene dine?  - Fotografering, blogging, å å henge med venner!

Hvilket kamera anbefaler du, når man liksom ikke er nybegynner lenger?
- Hehe nå er jo jeg på en måte en nybegynner selv da. Jeg er ikke den som er best med kameraer og slikt. Det eneste jeg vet, og som jeg kan si, er at kameraet mitt Canon eos 600D er ett kjempebra kamera. Men, selvfølgelig så finnes det mangen kameraer som er myye bedre enn det. Som f.eks Canon eos 5D Mark, Canon eos 7D, 6D, og alle de der!

 -Siste del av spørsmålsrunden kommer neste uke. Nå stikker jeg på senteret!


Svar på spørsmålsrunden #3


Hva er ynglings sangen din for øyeblikke? 
-For å si det sånn så varierer det hele tiden. Har sykt mangen favorittsanger..Tror  Italobrothers-My life is a party og The white panda-Stereo hands er mine yndlingssanger atm! ♥

Hva er ynglings årstiden din å hvorfor?
- Det er uten tvil sommer. Vinteren er bare kald og mørk. Sommeren er lys og varm!

Hva er det beste med å blogge?
- Alle de fine kommentarene og tilbakemeldingene jeg får fra dere. Og at jeg kan dele bildene mine, og skrive mine egne meninger. Osv!

Hvor lang tid bruker du på å lage design?
- Det varierer. Noen ganger vet jeg nøyaktig hvordan jeg skal ha designet, og da kan jeg bli ferdig med det på bare noen timer, eller kanskje ca en dag. Mens andre ganger er jeg usikker på hvordan jeg vil ha det, å da kan det fort gå flere dager, til flere uker. Det varierer veeldig!

Hva liker du best å gå med?

// Desse plaggene er nok de som er blitt mest brukt fra mitt klesskap. De tre første er fra Cubus, og det fjerde er fra bikbok.

Hva er yndlingsfargen din?
- Blååå ^^

Sminker du deg hver dag?
- Jeg sminker meg bare de dagene jeg skal ut fra huset,

Hvordan er hverdagen din som ME syk?
- Hmm. Det varierer egentlig fra dag til dag. Noen dager har jeg ikke energi til å gjøre på noenting. Mens andre dager kan jeg være ute å finne på ting, eller kanskje være på skolen. Ingen dager er like. Men selvfølgelig ødelegger diagnosen mye av den..

Hvor mange timer sover du hvis du er sliten pga diagnosen?
- Det kommer helt ann på. Noen ganger sover jeg plutselig hele dagene, og andre dager kanskje bare 4 timer, mens andre 1-2. Det varierer veldig, og kommer selvfølgelig veldig ann på hvoor sliten jeg er.

Hva er ynglings kjolen din?
- Sånn helt seriøst så er jeg ikke noe glad i å gå med kjole. Er skjeldent jeg finner en kjole som jeg syns er perfekt, og jeg føler meg heller ikke noe konfertaber i kjoler,.. Men jeg har jo noen skjørt osv da som jeg liker.


// skjørtet er fra Veromoda (tror jeg),


Det var det. Del fire kommer snart, det blir mest sansynelig den siste "delen".


Svar på spørsmålsrunden #2


Hva heter skrift typen du bruker i overskriften?
- Den heter "Never say never".

Jeg har samme kamera som deg, og samme linse (50mm 1.8) men jeg får ikke så veldig uskarp "bakgrunn." Har det noe med blenderen å gjøre, noe som jeg skal stille på, for å få det mer uskarpt, eller redigerer du de mer uskarpt i Photoshop? :-Hmm, ja bakrunnen blir jo uklarere om man bruner manuelt innstilling, og har blenderen på det laveste. Har skrevet litt om det HER. Men nei, jeg redigerer ikke bakrunnen noe mer uklar i photoshop :)

Startet du å blogge her før du fikk ME?
- Ja det gjorde jeg. Jeg har hatt denne bloggen siden juni 2010 ca. Og jeg ble først ME syk i desember-januar 2011.Skal du en dag skrive på bloggen din om du blir frisk fra ME? skal du liksom si til oss at du er frisk? om du skjønte?
- Skjønte ikke heelt hva du mente nå. Om du mener liksom om jeg noen gang kommer til å bli frisk fra ME? Ja, det kommer jeg til og bli. Og er på vei til å bli! (tror jeg ). Og om du mener om jeg skal si ifra til dere den dagen jeg blir frisk, så kommer jeg jo selvfølgelig til å gjøre det om jeg fortsatt blogger da. For det er ikke bare slik at man blir frisk på ett lite knips. Man må bygge kroppen sin opp igjen på nytt, og venne seg til de "vanlige" hverdags tingene igjen osv. Det kan jo ta litt tid, men som sagt så er jeg på vei mot å bli frisk nå - føler jeg! :)

Hva var det første du tenkte da du fikk beskjeden om at du hadde ME?
- Det jeg tenkte da var "det kom jo som ett sjokk, dårlige leger..". Hehe. Nå tok det jo sååå lang tid før legene fant ut at jeg hadde ME, at jeg hadde klart å tenke det ut selv. Jeg ble som sagt syk i desember.januar, å legene "fant det ikke ut" før i mai eller noe. For de mente jeg bare hadde ett virus, og at jeg bare skulle presse meg til ting osv. Husker jeg var ganske så irriterte på dem da. Var ingen som skjønte hvordan ting egentlig var for kroppen min da! Men jo, jeg syns jo det var utroolig kjedelig å få den beskjeden, siden de egentlig hadde sagt fra før av at jeg komtil å bli frisk iløpet av noen månder. Men nå har det jo snart gått flere år, så ja..Hva er det kjipeste med å ha ME?
ALT! men sånn generelig så må det nok være de vonde dagene hvor smerten er helt grusom. Og det at man går glipp at så sykt mye. Eller, man går jo på en måte glipp av aalt. Alle jentekveldene, bursdager, filmkvelder, skole osv. Er ingenting posetivt med ME.

Hvilken linse bruker du mest, hvor er den fra, og hvor mye kostet den?
- Jeg bruker nesten bare 50mm linsen min. Jeg vet ikke hvor den er fra, for jeg fikk den i julegave. Men jeg tror den koster rundt 800-900kr. Den er så absolutt verdt de få kronene der. Sykt billig til å være ett såå bra objektiv! ♥

Hva er livretten din?  - Pizza (kebab, pizza bakereb, dolly, peppes, hjemmelaga), spagetti, pomesfrits, kjøttboller, grillmat og chips. Haha, neida! Men jeg er en skikkelig matmons selv om det kanskje ikke ser slik ut. Elsker mat, klarer ikke bare velge en rett! Haha!

Hvordan sminke bruker du?
- Jeg bruker bare mascara og øyenbrynsgele.

kan du si noen forskjellige skrifttyper som du bruker i de forskjellige designene?
- Kan lage ett innlegg med det, en dag! :)


kommer en del 3 og del 4 å!


Svar på spørsmålsrunden #1


Hva vil du jobbe som?
-Det har jeg nok desverre ikke klart å bestemme meg helt for enda!

Hva syns du om Canon eos 600d ? 
-Jeg syns det er ett kjempebra kamera, som jeg så absolutt vil annbefale dere. Det er bare positive ting med det om du spør meg, jeg har i hvertfall ikke oppdaget noe negativt med det. Hehe. Skal skrive ett innlegg om det snaaart.

Blir bildene fine selvom du ikke redigerer de?
-Ja jeg syns nå ihvertfall det. Og om man bruker manuelt er det ikke så ofte man egentlig trenger å redigere dem i det hele tatt..


her ser dere uredigert, og redigert.

Vil du bli fotograf?
-Akuratt det der med å bli fotograf er jeg veldig usikker på. Det virker jo veldig morro å jobbe med det. Men som sagt, så er jeg ikke helt sikker på hva jeg vil. Men jeg tenker jo på noe innen helse/barn og ungdom(fotografi.ellernoe. haha. er iiikkkee sikker i det hele tatt.. !

Liker du photoscape?
-Nja, altså det er jo ett bra program til å være gratis osv. Men jeg syns jo selvføhelig phosohop er myyyee bedre. Hehe.

Hva liker du best å ta bilde av ? dyr,mennesker,natur osv..
-Hmm. Det må nok være mennesker. Begynner å bli litt lei av å ta bilder av strå. Neida, hehe, er ikke det. Men portrett bilder er nok favoritten min. Spessielt om jeg har en fotogen modell. haha! :)


liker jo også å ta bilder av dyr da (♥)

Linke 3 fotobloggere du leser?
-Hmm, jeg leser jo syykt mangen fotoblogger da men. Kan jo linke de tre første jeg kommer på. Sofiesund, Marenviks oog fotogenique. (♥)

skal du starte på videregående? hvilken linje?
-Ja det skal jeg. Noe jeg gru-gleder meg veldig til. Jeg har jo ikke fått gått på skolen skikkelig på ca 2år. Så det blir nok veldig spennende å endelig få starte på skolen igjen, men det kommer nok også til å bli veeldig tøft og slitende de første ukene/måndene. Vet jo ikke hvordan kroppen min vil reagere på det heller. Men krysser fingrene!  -Skal gå helse og sosial.

Når legger ut ut hvordan man skifter header osv på gratis designet sunset?
-Det skal jeg prøve å få gjort så snart som mulig. ;)

Kommer snart en del to også. Håper dere ble fornøyd med svarene.Spørsmålsrunde - dere spørr, jeg svarer!Svar på ukas spørsmål #29


Jeg lurte på om du kunne lage design til bloggen min ?
- Nei jeg tar ikke imot bestillinger av design eller headerer lenger. Jeg vet virkelig ikke hvor mangen ganger jeg må si det før dere skjønner det! Svarer på det i hveert "ukas spørsmål", pluss at jeg har laget egent innlegg om det. Vetikke hva mer som skal til jeg?  Hehe. Men som sagt, så er det koselig at dere spør.   OOG, det kan hende jeg begynner å ta i mot noen bestillinger igjen - men da skal jeg ta betalt for det.. har ikke helt bestemt meg enda da.. ;)

Kan du vise hvordan du redigerer bildene dine ?
- Ja. Skal få gjort det iløpet av ferien, er fortsatt fire uker igjen, såå jeg skal nok få det til.

Er hun jenta søsteren eller veninna di ??

- Susanne (blogglink) er bare vennina mi/bestevennina. :)Har du tenkt på hva du skal bli siden du skal gå helse og sosial? Bare lurer :) Tror du passer som det, uten tvil.

- Tjaa, jeg har jo tenkt litt. Men jeg er enda ikke 100% sikker liksom, tror ikke jeg kommer til å bli det helt enda heller. Men jeg tenker jo litt på noe innen akuratt det der. Som kanskje å jobbe med utviklingshemmede (om det skrives slik!. Men nå som jeg har blitt så glad i foto, tenker jeg jo også på om jeg kanskje skulle blitt fotograf Men jeg er IKKE sikker, haha. -Men takk :)

Kunne du skrevet ett innlegg om hvordan du får kameraet til å fokusere på en ting om du skjønner? sånn at det er skurrete bakrunn liksom.  - Hmm.. Kameraet mitt gjør det automatisk av seg selv? Men om du tenker på hvordan man får bakrunnen til å være så bokeh aktiv, så er det nok bare objektivet mitt som fikser det. 50mm f/1.8.

Går du på noe medisiner?
- Ikke noe fast medisin sånn egentlig nei. Har tenkt til å lage ett egent innlegg om akuratt det der.Er det noe du kan gjøre for å ungå "anfallene" ?   (ME, og med de symptomene)
- Hmm, jeg vil nå egentlig ikke kalle det at jeg har "annfall". Men om du mener liksom da alle symptomene kommer osv, så nei, det er nok desverre ikke så veldig mye jeg kan gjøre for å slippe dem. Noen mener jo at man bare kan tenke bort smerten, men det klarer ikke jeg. --. Eller,, noen ganger funker det med å ta ibux og paracet, så det går en del i det.

Hva heter skrifta på gratisdesignene dine ? :)
- Jeg har jo ikke lik skrift på alle, å jeg vetikke hvilken det er du tenker på? Men om du mener de nyeste, er det "Never say never".

Hvor redigerer du ''magic'' bildene dine?
Hvilken "magic" bilder? :)Kansje du kan hjelpe meg med en ting? Når du drog til legen for og sjekke om du hadde ME hva gjorde dem da, tok legene/doktorene blodprøver eller hva gjorde dem?  - Når jeg gikk til legen første gang vi ikke skjønte hva som var galt, så var det ikke det at jeg kanskje hadde ME som var i bakhodet! Ja vi tok blodprøver, men ME viser heller ikke på blodprøver,, er egentlig en litt lang historie det der med å finne ut om man har ME eller ikke, man kan jo alldri være helt sikker på det. Og selv om man har mangen av symptomene til ME, kan det være en annen ting som feiler man. Kan sikkert skrive ett innlegg nermere dette også.

kan du begynne å blogge litt mer variert? det er ikke første gang du har bilde av strå:))
- Har jo sagt det at jeg skal begynne å prøve å få inn litt mer variert innhold. Nå har jeg vert borte i to uker, og plutselig så blir frmen dårlig, å da er det alltid så lettvindt å bare publisere ett enkelt bilde til 365 days.. håper dere forstår det! Men ja, jeg skal prøve å få inn litt mer variert innhold.

Kan du vise hvordan du "pakket" inn kameraet i en pose, som når du tok bilder ute i regnet en gang?
.- Ja.

Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #28


Hvordan legger du ut linker som du skriver Foreksempel: HER. Hvordan greier du og legge ut linkene?
- Hmm, hvordan skal jeg forklare det da. Under hvor man skriver overskriften i innnlegene ser du den knappen som er ved siden av knappen hvor det står "HTML", men den knappen vedsiden av kommer ikke skikkelig frem før du har markert det du vil ha som link. Som f.eks HER. Ta musepilen over den teksten, så ser du knappen kommer tydeligere frem. Trykk på den. Lim inn lengen, hvor det står "lenge URL". Så velger du "åpne i nytt vind". Ferdig! Aner ikke om dette var forstålig, menmen..

Hvilken linje kom du inn på?
- Jeg kom inn på helse og sosial, som var på førstevalget mitt. Så jeg er veldig fornøyd med det!

 Hvilken skrifttype brukte du på det første bildet?
-  Jeg brukte en skrifttype som heter Little DaysForresten! kunne du sendt meg ein link til hvor du har lastet ned gimp? om du har det på mac da? eg ha nett fått meg mac og kunne tenkt meg gimp, men tørr ikkje laste ned uten å vere sikker på at det er rett sant :) finnst det på norsk forresten?  -Jeg husker desverre ikke akk hvor jeg lastet det ned. Er SÅ lenge siden. Og jeg har ikke mac heller uansett så, Og ja, det finnes på norsk.:)

Kunne du og lage eit innlegg om korleis du får to av deg sjølv i ein header med samme bakgrunn eller kva eg skal sei?
- Kan sikkert få til det en dag ja! -gjør det i photoshop for dere som lurer.

Hvordan instilling bruker du mest på kameraet?
- Jeg bruker nesten bare manuelt innstilling.Drømmekamera?
- Wow. Det blir vanskelig å velge, jeg er jo egentlig ikke så veldig god på kameraer og slikt. Siden jeg ikke pleier å lese om dem - da får jeg bare så sykt lyst på dem selv.. Men jeg har jo alltid hatt lyst på 60D, 7D også har jeg lyst på 5D mark, eller hva det heter. Hihi!

Du er helt sykt flink til å ta bilder! :O Hvilket kamera har du?
- Aw, tusen takk! Jeg bruker Canon eos 600D.  (om det så ikke står noe annet.)

Hvor kjøpte du det smykket på siste bildet?
- Det fikk jeg av en vennine, som kjøpte det i syden! (♥)kan du lage design og slikt til meg?
- Nei, som sagt, jeg lager ikke design til andre lenger. :)

Har ikke du vært på vg-lista tidligere `? ♥
- Nei,eller, jeg har bare vert der da jeg var i Stavanger.

Kjempefine Bilder du tar! Jeg har Canon EOS 550D, er det egentlig noe forskjell på kameraene? Untatt linsa?
- Taakk. Ja det er selvfølgelig forskjell på kameraene. De haddrejo ikke akuratt selgt to like kameraer, bare med ulike navn. Siden så mangen lurer på akuratt dette har jeg tenkt å skrive ett egent innlegg om det! :)

fine bilder! :-) hvor er dette? 
- Takk. Det er på "solastranden" i Stavanger.Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #27


Er det lovt og bytte farge på gratisdesignene?
-Ja det er som sagt lov! Alt er lov å endre på av slike småting, men man har ikke lov å fjerne at designet er laget av meg, uansett hvor mye du endrer! Har sett fleere som har gjort det med mine design, syns det er så sykt idiotisk! Det sier seg jo egentlig selv at man ikke kan gjerne hvem designet er laget av, når det ikke er man selv som lager det, -Uansett om du endrer på det eller ikke! :)

Lurer litt på hva ph står for?
- Ph står for photoshop :)

Hvordan er selvtilliten din?
- Hmm. Selvtilitten min er egentlig veldig lav. Jeg er misfornøyd med hele meg, i hvertfall når det kommer til utsende. Jeg har jo selvfølgelig noen dager der jeg føler meg "penere" enn andre dager osv! Og som sagt, og som dere ser er jeg veldig tynn. Det er noe jeg overhodet IKKE liker, jeg prøver å legge på meg, men det skjer liksom aldri. Så ja. Nei.Kan du legge ut video, "bruksanvisning" eller toturial på hvordan du fikk til de bildene der det blinket til forskjellige farger. i Photoscape!  - Kanskje jeg kan få gjort det ja! Men det er ikke så vanskelig.. Ene alternativet som kommer opp der er "animgif" eller noe, så legger man bare inn alle bildene man vil ha der, også lagrer man.

Elsker bloggen din! Men jeg lurte på om du hadde glemt å legge ut koden til arkiv på sommer designet ditt (altså nr.7) :)
- Tusen takk. Utrolig koselig å høre! Jaa, det har jeg klart å glemme. Har fått spørsmål om det tuusen ganger, folk sender mail for å spørre om jeg har glemt det. Ja jeg har glemt det. Men skal se om jeg får lagt de ut iløpet av de neste dagene. Må bare finne ut hvordan jeg kan legge de ut uten at det øedelegger hele systemet mitt der. Hehe.

Kunne du ha gitt meg kodene til det designet du har nå?
- Merkelig at dette spørsmålet ble stilit i forje ukas spørsmål, hvor jeg svarte på det samme. Nei jeg kommer ikke til å legge ut kodene til mitt design Okay? :)Hvordan klarer du å virke så utrolig frisk selv om du har ME?  - Hehe. Hmm, nei si det. ME`en viser jo ikke på utsiden av meg, og jeg ser jo ikke akuratt så syk ut på bildene. Så det kan jo sikkert ha noe med det å gjøre. Jeg har heller ikke noen ønsker om å få stempelet "hun syke..". Eller noe slikt. For jeg er mer frisk en syk. Jeg har bare masse vonde symptomer til tider. Og akuratt nå har jeg en god periode! Så ja, vetikke helt hvordan jeg skal svare på det uten at det blir feil. Er jo lett å missforstå å sikkert. Jo ja jeg har mangen dårlgie og vonde dager, men også mangen gode - jeg viserer bare de gode på bloggen :)

Du er så utrolig flink til å ta bilder, men hvordan får du de så lyse og fine uten at de blir stygge, kan du forklare hvordan du redigerer de?   - Takkeer! Jeg redierer dem i photoshop, drar opp curver, setter inn en farge på scren, gjør kontrasten sterkere og gjør bildet "rødere". Også kanskje litt til. Prøver fortsatt på den videoen, men jeg gjør egentlig ikke noe spess med bildene mine! :)Du vet de HTM å SSC kodene du har i design bloggen, har du laget de selv eller har du kopiert dem fra andre?
- Noen av kodene er jo slik jeg lærte før av å lese fra andre blogger osv, også har de are sittet seg i hodet på meg, å nå kan jeg endre på dem selv osv. Så noen av kodene er sikkert slike jeg har fått fra andre blogger, og noe har jeg lært selv. PS: Jeg har spørt hun jeg lærte noen av kodene av om det var greit jeg "lånte" dem, og det var det. Bare sånn at det er sagt. Hehe.

Kan du lage et design med sidebar på 300px ? :) Og innlegg på 800px ?
- Hmm, nei jeg tror egentlig ikke det desverre. Det er ikke helt min "stil", men du kan jo lage ditt egent hvor du har det slik da! :)

Hvordan lager man et design? Kan du lage en vidio eller noe når du lager et design? :)
- Vanskelig å forklare. Men jobber med å få laget ett innlegg med ett forklaring.Kan jeg spør hvilken linse du brukte til å ta disse bildene med? :)

- Hmm. Om du mener hvilket jeg brukte på konserten, så brukte jeg 18-200mm, men alle de andre ble tatt med 50mm.

Hva søkte du på på ebay for å få frem den lille pappfiguren du av og til tar bilde av?

- Dambo sikkert, var ikke jeg som bestilte den.

Har du fjernkontroll og stativ til kameraet ditt? -hvor har du kjøpt det?
- Ja det har jeg. Stativet er veldig bra! Og tja, fjernkontrollen funker til det meste av hva jeg bruker den til. Men jeg kan ikke stå lenger ifra kameraet enn maks 7 meter. Kommer ett innlegg om alt kamera utstyret mitt om noen dager, mest sansynelig.

Kan ikke du lage et innlegg der du skriver tips om hvordan man kan bli en bedre blogger?
- Jo det kan jeg!-Hva lurer dere på til neste gang?  (ps: starter kanskje en spørsmålsrunde snart også..)


Svar på ukas spørsmål #26


Elsker bloggen din! Du vet du lager design, og jeg lurte på om du kunne anbefale det designet du syns er finest,av de du har laget, orker du det?:) Du trenger ikke, altså!:)
-Aw, tusen takk, utrolig koselig å høre! (♥). Skjønte ikke helt hva du mente med å "annbefale" mitt beste design. Det er jo alltid sånn at det nyeste designene mine, er de jeg er mest fornøyd med. Så det varierer jo veldig på hvilken jeg liker best osv.. :)
.
Har du laget dette designet du har nå selv? Kunne du lagt ut kodene?:)
-Ja jeg har laget det selv. Jeg lager alle designene mine selv. Og nei jeg legger heller ikke ut kodene til mine design ut. Desverre.

Hvordan fikk du til den animasjonen med de forskjellige fargene? Brukte du photoshop? :-)
-Nei, jeg har ikke lært meg hvordan man gjør det i photoshop enda, så jeg gjorde det i photoscape.

Ubeskrivelig fine bilder! Hvem tok bildene? :) stativet ditt eller en person?
-Takk! Det var lillebroren min som tok bildene :)Jeg tenkte på en ting; hva gjør du med sykdommen din? Går du på noe form for behandling? For jeg er på ligning process nå, det vet du sikkert hva er, og det er virkelig noe som virker! Ville bare anbefale det :)  -Det er jo ikke akuratt så mye annet jeg kan gjøre enn å vente, eller å eventuelt prøve forskjellige tabletter, eller metoder. Noe jeg gjøør, på en måte. Har tenkt til å lage ett egendt innlegg om det!

Kan de komme virus av det ph?
-Tror ikke man får virus av det nei, kanskje om man laster det ned på den ulovelige måte. Jeg vet ikke.

Skikkelig fint design! har du laget det helt selv? er det ikke vanskelig?
-Som sagt, ja jeg har laget det selv. Og nei, jeg syns ikke det er så vanskelig :)

Hvem er han gutten?  -Det er lillebroren min :)Hvilke programmer bruuker du på redigering? :))
-Adobe photoshop cs4

Fine bilder! Hvordan innstilling bruker du når du tar bilder av såpeboblene? Slik at de blir fine liksom..
Takk! Jeg bruker bare vanlig manuel instilling med autofokus på. "Kameraet mitt er så bra at det fokuserer selv". Haha, nei det er faktsik ikke tull. Selvfølgelig fikk jeg noen bilder hvor det ikke fokuserte skikkelig, men man kan jo også bruke manuel (som man stiller inn på objektivet), også skrur man på det hjulet slik at man velger selv hva man skal fokusere på.

Har dere togskinner i hagen eller no'??
Haha! Nei, vi har dem nok ikke i hagen.. :)

Jeg bare lurer på en ting.... xD Blir bildene like fine, uten at du redigerer de ??
- Det varierer jo litt fra hvordan lyset er osv. Men det er jo en grunn for at jeg redigerer alle bildene jeg legger ut. Jeg liker best bilder som er redigert, man kan få så mye mer ut av bildene da! Men også som dere ser, så blir lyset dårligere inne enn ute, det sier seg jo selv. Men ja, her har dere noen uredigerte-og redigerte bilder!Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #25


Vurderer nemlig å kjøpe 50mm'eren, er det den til 800 kroner du har, sannt?
- Ja jeg har den som er f1/8 og den koster ikke mer enn 800-900kr. Annbefaler den virkelig! :)

Hvor har du redigert deet sånn ?   -animggif
- Det redigerte jeg i photoscape siden jeg ikke har lært meg hvordan man gjør det i photoshop enda.

kan du legge ut alle sangene du har på "starred"?
Om du mener legge de ut som yotube i ett innlegg, så tror jeg ikke jeg kan legge ut aalle. Men om det er noen som ikke har spotify som vil jeg skal legge ut mine favoritter som yotube, er det bare til å si ifra.

Hvordan speilvenner du bilder i photescape?
Om du ser de knappene som er ovenfor hvor man kan endre str på bildet, så er det en "speilvend" knapp" der. Er bare til å trykke der. Er bare til å prøve seg litt frem, photoscape er jo ikke akuratt så veldig avansert heller så man finner det nok ut. Hehe.Hvor har du kjøpt photoshop? hva kostet det?
Jeg fikk det av noen, så vet ikke helt.  Kommer mest sansynelig ett innlegg om photoshop om ett par dager ellernoe.

Hvem er det som tar bildene av deg når du tar outfit og slikt?
Det varierer litt, endten lillebror, en vennine eller jeg. Har jo en slik fjernkontroll, den blir brukt ganske ofte for å si det sånn da, hehe.

Har du et fotostudio? håper du kan svare på dette.
Nei jeg har ikke ett fotostudio. Men jeg har ett slikt hvitt lærret, så om jeg bare får hengt det opp og lyset er bra kan det jo funke som ett slags fotostudio!

Fine bilder! :) du som har laget den figuren eller har du kjøpt den? den var søt!

Takk! Nei den har jeg kjøpt på ebay.comHar sett du lagde designet til Marthe Borge, og jeg falt helt pladask for det. Er det noen mulighet om du lager det som et gratis design eller noe sånt, for har virkelig lyst på et likt et for jeg syntes det var utrolig fint!! :D kjempe flink er du!  -Takk for det! Men nei, jeg kommer nok ikke til å legge det ut som gratisdesign. Desverre! :)

Syns du har fin blogg jeg! men hvilket program bruker du for å gjøre bildene dine så lyse? syns det er kjempe fint men jeg får det bare ikke til?   -Taakk! Jeg redigerer som sagt bildene mine i photoshop cs4. Men til dere som ikke har det, vil jeg annbefale dere å laste ned Gimp eller photoscape, det er også to veldig brae redigeringsprogramer som man får lastet ned gratis!

Kan du ikke ha en fotokonkurranse snart ? :D
Jo kanskje det, vi får se iløpet av sommeren. :)Hvordan lager du sånne trekanter og rundinger på bildene? (det ser kult ut) ;) <3
Det lager jeg i photoshop. Kan sikkert vise hvordan man gjør det en dag.

Er det sånn at du lager gratisheadere?

Nei jeg gjør nok desverre ikke det nå lenger. Siden det ble så mye styr med mail osv.

 Kan du skrive hvordan du lager den milkshaken? har prøvd en gang selv før, men det gikk ikke så bra..
-Som jeg skrev i det innlegget, jeg tok bare is og melk og blandet det i en blender. Og vips så var den ferdig, og god :)


// Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #24


Var det sånn at du mente at du kunne lage bestill design - gratis? Eller er det bare noen som får.
- Det blir altså slik at jeg velger ut noen som får design, og når jeg er ferdig med å lage til dem, velger jeg noen nye. Og slik fortsetter jeg tildes jeg ikke orker å lage flere design. Men jeg velger ikke etter rekkefølgen i kommentarfeltet, velger helt tilfeldig.

Hvordan får du dropdown menyen din til å bli større? :P
-Endrer på koder som border, hight og widht.

Hva er symptomene på ME? vet du eventuelt om jeg får sjekket det på internett?
- Det kommer litt ann på om du mener symptomer man får som kan tyder på at man har ME, eller symtomer man har i hverdagen. Men om du mener symptomer som kan tyde på at man har ME så er jo det forskjellig fra person til person. Men de mest "normale" symptomene som jeg har hørt om er vell ledd smerter/smerter i hele kroppen, føler seg utmattet hele tiden, hodeverk,. lite matlyst, kan være følsom mot lyd og lys, unormalt mye trøtt osv. Og ja dette får du nok sjekket opp i på nettet. ;)Kan du legge ut ditt design som gratisdesign?
- Nei det kommer jeg nok desverre ikke til å gjøre.. ;)

Tror du det er lenge til du er frisk?
- Det har jeg nok ingen aning om. Skulle gjerne vist, men det gjør jeg ikke... Men om jeg skal gjette tror jeg nok det er ca 2 år til jeg kan kalle meg frisk. Men som sagt har ingen aning.

Hvilken størrelse har du på bildene i innleggen dine?
- Jeg har dem i 800px.

Kan du vise hvordan man tar slike bilder hvor det ser ut som man er i luften?
- Hmm, jeg har ikke bestemt meg helt enda for om jeg skal vise det eller ikke. Siden det blir litt kjedelig om plutselig "alle" vet det. Hehe. Men om man tenker seg litt om, så er det ikke så veldig vanskelig å skjønne hvordan de er tatt, når man har redigert i photoshop etterpå. Så ja, vi få se om det kanskje kommer en forklaring, eller ikke, haha! :)Hvor redigerer du bildene dine? Og hvordan?
- Jeg redigerer bildene mine i Photoshop (Adobe Cs4). Og hvoordan jeg gjør det holder jeg fortsatt på med å få over på en video. Jeg har fått laget en video hvor jeg filmer pc`skjermen, jeg har også fått redigert den, men jeg får ikke til å legge den ut. Jeg har prøvd både på youtube og på Vimeo.com. Så jeg får vel bare fortsette å prøve, tildes jeg får det til. Hehe.

Hvordan lager man design, vurderer å gjøre det selv :D du er så flink!
- Man lager design ved å fikse på koder, sette inn koder osv. Vanskelig å forklare, så er bare til å søke i google. -Takk. :)

kan du vise hvordan man speilvender bilder i photoshop? har prøvd aalt! :-)
-Når jeg speilvender bilder gjør jeg det i photoscape, siden jeg heller ikke har lært meg det i photosho

//Det var svarene på ukas spørsmål, noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #23


Skal du bli fotograf når du blir stor?
-Det vet jeg nok ikke helt enda, haha. Har ingen aning om hva jeg vil bli når jeg "blir stor"!.

Hvordan greier du å lære deg HTML/CSS kodene?
- Det startet vel med at jeg ble intresert i bloggdesign, ble plutselig skikkelig dilla på å lære meg mer av koder og slikt. Så jeg bare søkte i google og fikk som oftest opp ett innlegg fra en blogg hvor det var en forklaring på det jeg lurte på. Og når man da sitter å ser på de kodene dagen lang så lærer man de seg. Hehe. Jeg fikk mye hjelp fra denne bloggen HER, og dere kan finne forklaringer som jeg har lagt ut HER.

Hvilken str har du på Danboen din?
-Det er jeg egentlig ikke helt sikker på, var ikke jeg som bestilte den. Men den er veldig liten, så sikkert den minste? :)

Hvem er han gutten som er på bildene? Er det broren din? Han er ganske så søt
- Ja det er lillebroren min, Ja det er han! :)Hvorfor leser du ikke bloggen min, ikke det at du må. men jeg har liksom fulgt bloggen din og kommentert masse og lenge! :'(   -Hehe nei si det. Jeg leser desverre ikke bloggene til alle som kommenterer på bloggen min. Det hadde blitt litt vel mangen. Hender jo at jeg klikker meg innom noen tilfeldige osv. Så du kan ikke være helt sikker på at jeg ikke har lest din blogg. Hehe ;)

Hvordan innstilling bruker du mest på kameraet?:)
-Jeg bruker som oftest manuelt instilling.

Hvordan oppdaget du at det ikke var kyssesyken lenger? Hva gjorde du for og finne det ut liksom? :)
- Jeg merket jo når jeg ble "frisk " fra kyssesyken, og det kan man jo også som sagt se på blodprøver. Så om du mener hvordan jeg merket at det var ME og ikke kyssesyken nå, så er det egentlig legene mine da, som merket det. Hehe. Siden blodprøvene ikke viste noe, og jeg hadde/har de fleste symtomer fra ME`en.

Du sier du bruker 50mm. Har du 1/8 eller 1/4?
Jeg har 1/8.Fine bilder, kan du vise hvordan du redigerer de?;-)
-Takk! Jaa, beklager virkelig altså. Jeg er litt treg på den fronten der. Har sagt i hele år at jeg skal vise dere. Så iløpet av neste uke, skal jeg ha laget ett slikt innlegg!

Jeg trodde ikke man ble kvitt ME? Jeg trodde det var noe man hadde livet ut, hvis man først fikk det, stemmer ikke det?
-Nei heldigvis så stemmer ikke det. ME er en sykdom de fleste blir kvitt iløpet av noen år! :)

Kan du komme med flere fototips? 
-Ja jeg skal prøve på det. Jeg har som sagt ingen spessielle tips eller triks som jeg pleier å bruker. Har liksom lagt ut alle sammen allerede, tror jeg. Så om det er noe spessielt dere vil jeg skal forklare, er det bare til å si ifra!

Kan du lage et innlegg om hvordan man bruker reflektoren?
-Det har jeg alt gjort. Du finner innlegget HER.

Jeg har desverre ikke fått med alle spørsmålene som har kommet inn de to siste ukene her. Ble litt i surr her på ukas spørsmål siden jeg hadde vanlig spørrerunde itilleg. Å det kan jo bli litt kjedelig å bare lese "spørsmål og svar" i lengden. Men håper dere som lurte,har fått svar på det meste. Hviss ikke kan dere stille spørsmål her, til neste gang!


Svar på spørsmålsrunden #4


Siden du ikke går på skole nå, må du ta året opp igjen senere da?  -Nei det må jeg heldigvis ikke, men det kommer jo fortsatt litt ann på om jeg klarer første året på vgs, gjør jeg ikke det må jeg sikkert ta det om igjen, noe jeg har veldig lite lyst til. Så vi får bare krysse fingrene for at alt går etter "planen".

Får du hjemmeundervisning siden du ikke er så ofte på skolen?  -Nei jeg har ikke hatt hjemmeundervisning.

Hvordan fikk du kyssesyken?  -Det vet jeg nok desverre ikke, den bare dukket opp.

Blir du sliten om du går ut å tar bilder? 
-Ja, noen dager blir jeg veeldig sliten bare etter 10 min, mens andre dager kan jeg være ute i flere timer :)

Hvilket bilde er du mest fornøyd med av alle du har tatt? 
-Hmm, det er jeg ikke helt sikker på. Husker jo ikke alle heller, men skal se om jeg får koblet meg på hardiscen en dag, så kan jeg kanskje lage ett innlegg hvor jeg f.eks viser "topp 10" eller noe slikt.Hvordan har du det :-)?  -Takk som spørr!  For øyeblikket har jeg det egentlig bra, siden jeg har hatt mangen gode dager nå. Men jeg kunne selvfølgelig hatt det bedre,

Kan du legge ut bilde av romme ditt?  -Jepp, men da må jeg få ryddet det først, haha!

Når du sier at du har vondt i kroppen, mener du at det gjør vondt enkelte steder eller at du er slapp og ikke orker å gjøre noe?  -Som oftest gjør det vondt i hele kroppen.

Kan du legge ut bilde av tre ting du ikkje kan leve uten?  -Jaa, det kan jeg gjøre. (data, musikk, kamera)

Hva e din største drøm?  -Min aller største drøm nå er å bli FRISK fra ME, og å aldri få noe tilbakefall.

Har objektivet på kameraet ditt zoom?  -Objektivet er jo slik man kan bytte ut, å jeg har da tre objektiver. To av dem har zoom, og det ene har ikke. For dere som lurer har jeg 18-175mm, 18-200mm og 50mm. Jeg bruker omtrendt bare 50mm, elsker det (♥)Hva pleier du å spise til lunsj?  -Det varierer, har ikke noe som jeg spiser faast hver dag liksom :)

Hvordan redigerer du bildene dine?  -Egentlig gjør jeg ikke noe spessielt med bildene mine. Jeg gjør "curver" lysere, setter på en farge, gjør kontrasten skarpere og litt til. Så er jeg ferdig redigert. Haha. Men jeg skal se om jeg får laget den videoen jeg har snakket om leenge!

Hvordan får du så god kvalitet på bildene dine når du legger dem på bloggen?  -Jeg gjør egentlig ikke noe spess for å få dem klare her på bloggen. Føler kamera utstyret mitt gjør mesteparten av jobben der. Men noen ganger blir dem jo litt uklare når jeg publiserer dem på bloggen. Vet ikke hvorfor.

Og hvordan går det med deg om du drar ut og shopper og slikt?  -Blir som oftest veldig sliten av det, derfor er det ikke så ofte jeg er på senteret og shopper. Men det kommer jo selvfølgelig ann på hvordan formen er den dagen. Noen ganger blir jeg sliten av å bare vere noen min i en matbutikk, mens andre ganger kan jeg klare noen timer på ett kjøpesenter. Så som dere sikkert skjønner varierer det veldig fra hvordan formen er der og da.


Dette tror jeg var svarene på resten av spørsmålene. Dere finner svarene til del 1,2 og 3 i "spørsmål og svar" kategorien. Er det noe mer dere lurer på, kan dere spørre i dette innlegget så tar jeg det med på neste "ukas spørsmål".


Svar på spørsmålsrunden #3


Har du noen gang vært i Trondheim?  -Nei det har jeg nok ikke.

Hvilken dialekt er vanskeligst å si?  -Jeg er dritdårlig på å snakke andres dialekt, men det må nok være trøndersk eller noe sånt!

Hva bruker man de små objektivene som er mindre enn 18-55mm?  -Man kan bruke dem til hva man vil. Jeg har jo som sagt 50mm, og den kan brukes til omtrendt alle bilder. Portretter, natur, mat, osv. Men om man liker best å ta nærbilder, og vil zoome så bør man jo kjøpe ett zoom-objektiv. Jeg foretrekker å ha begge deler.

Hvis det var et annet kamera (enn du har) i hele verden du fikk velge, hvilket ville du ha tatt?
-Oj, nei det aner jeg virkelig ikke. Jeg er jo ikke akkuratt den som vet mest om kameraer, men kanskje Canon 60D eller 7D? ..Ville i hvertfall holdt meg til Canon :)

Er det greit for deg om blogg leserne dine sender deg venneforespørsler på face?  -Ja, såklart! Det er bare koselig, er alt noen som har gjort det, som sagt, superkoselig :)♥

Har du noen "leker" til danboen din?  -Nei det har jeg ikke.Har du tid til å shoppe ute (siden du er syk så ofte), eller handler du bare på nett?  -Tid har jeg i hvertfall nok av. Men er ikke så ofte jeg har krefter nok til å løpe rundt på ett senter. Er heller ikke alltid det frister å bruke alle kreftene på det. Jeg er nok ikke akkuratt den som er mest på kjøpesenteret for å si det sånn, er der nok ikke mer enn maks en til to ganger i månden. Men jeg shopper mer i "virkeligheten" enn på nett.

Har noen blogglesere kommet bort til deg noen gang?  -Nei.

Hva skal du i sommer?  .-Ingen spessielle planer enda. Som sagt har jeg ikke noe lyst å reise på noe stor ferietur, men kanskje det blir en liten tur til stavanger ellernoe, hvem vet!

Når du sier at du har vondt i kroppen, mener du at det gjør vondt enkelte steder eller at du er slapp og ikke orker å gjøre noe?  -Når jeg sier jeg har vondt i kroppen er det som oftest vondt i heele kroppen. Verker og kjennes noenganger ut som du akkuratt har blitt mørbanket, og at du har mangen blåmerker. Smerten varierer jo litt, den er ikke alltid helt lik, Noen ganger veldig kraftig, andre ganger svak osv.

Er skolen din langt unna?  -Nei, bare noen få min med bil.Kan du begynne å legge ut design-koder å sånt?  -Jeg har ikke tenkt å begynne å gjøre det på denne bloggen, føler det bare blir helt rot. Derfor har jeg som sagt laget en designblogg, hvor jeg legger ut koder til alle gratisdesignene mine, pluss jeg deler og forklarer html-koder. Dere finner den HER.

Hvordan fikk du så mange blogglesere? har du noen tips?  -Nei si det. Jeg er jo en veldig aktiv blogger, kommenterer mye på andre`s blogger. Oppdaterer flere ganger daglig (som oftest), har en del venner på blogg.no, og prøver å ha ett variert innlegg. Såe, hmm, mine tips er jo å være aktiv, og ikke blogge om det samme hele tiden.

Du er virkelig et forbilde! Jeg beundrer deg virkelig! Jeg har likt kamera som deg, men mangler inspirasjon til å ta bilder. Klikker innom bloggen din hver dag, elsker deg og personligheten din, og du tar nydelige bilder!  Hvis du kunne fått tre ønsker, hva hadde du ønsket deg?  -Awe, så utrolig koselig å høre! (♥), slike kommentarer gjør meg virkelig glaad, å gir meg mye inspirasjon til å fortsette å blogge!  -Hm, tre ønsker. Da skulle jeg ønsket at jeg, og alle andre syke ble friske for evig og alltid.At jeg hadde masse, masse penger. Og at jeg hadde langt fint tykt og uslitt hår.Haha! 

Hvor bor du?
-Jeg bor, og kommer fra en liten plass som heter Stord. Det er ca tre timer unna Bergen om det kanskje forklarer litt mer.

Vet "alle" på skolen din hvorfor du ikke er der så ofte?  -Jeg tror ikke AALLE vet det, klassen min vet det jo selvfølgelig..Og sikkert noen til. hehe ;)

-Svar på resten av spørsmålene kommer om noen dager.


Svar på spørsmålsrunde - del2


Hvilke redigerings porgram bruker du, og kan du lage en video der du viser hvordan du redigerer bilder... og hvva slags innstillinger du bruker til hva og sånn... og linsene dine?  -Jeg redigere bildene mine i photoshop cs4, og avogiltil i gimp. Ja jeg jobber fortsatt med å få laget en slik film. Jeg aner virkelig ikke hvor mangen forskjellige programer jeg har prøvd ut, men jeg får bare ikke til noen av dem. Sorrry, haha. Jeg bruker som oftest Manuelt instilling på kameraet, syns bildene blir mye finere da. 50mm er objektivet jeg bruker mest. Annbefaler det på det sterkeste!

Favoritt butikk?  -Bikbok og Gina!

Hva vil du bli når du blir stor?  -Jeg aner virkelig ikke.

Hvor lenge har du vært ME syk?  -Nå er det vell snart over ett år siden jeg ble syk.

Hva gjør du en vanlig dag? -Det varier litt på hvordan formen er. Er jeg veldig dårlig gjør jeg ikke stort annet enn å ligge i sengen, men om jeg er sånn passe bra står jeg opp i ni tiden, lager meg frokost, er på datan, kjeder meg, kanskje jeg går en liten tur ut, så er jeg sliten og må hvile etter det, så blir det middag, datan igjen, chiller, spiser, tv-hotel cæsar, spiser, natta.

Har du noken gang lyst til at tiden skal stoppe opp, og at du bare er den du er nå?  -Nei det er ikke akkuratt noe jeg ønsker nå, selv om det kanskje føles litt ut som tiden har stoppet litt opp litt nå.Favoritt drikke?  -Cola og iste♥

Hvilken linje skal du gå på videregåande?
-Jeg har ikke fått vite hvilken skole jeg har kommet inn på enda. Men helse og sosial var på første valger, og media på andre!

Hva fikk deg til å ville bli fotograf? 
-Ingenting har egentlig fått meg til å ville bli det, foto er foreløbig bare en hobby hos meg.

Hvor mange leser bloggen din ca hver dag?
-Det varierer veldig. Noen dager er det ikke mer enn 300 andre dager er det over 500 !♥

Hva er det du liker å ta bilde av mest?  -Sånn egentlig liker jeg å ta bilder av alslags ting. Blomster, trær, converse skoene mine, fuler, andre dyr, colaen min osv. Men om jeg liksom skal si EN ting jeg liker ekstra godt så er nok det å ta portrett bilder, tror jeg.

Hva gir deg blogglyst?  - Alle de fine kommentarene jeg får av dere. Den høye statistikken min, og andre blogger.Drar du på ferier selv om du har ME?  -Ja jeg kaan, men jeg vil ikke. Reiste til syden i fjord sommer, å da ble jeg syk etter vi hadde vert der i tre dager. Fikk feberkrampe, kastet opp å var skikkelig dårlig, så jeg tror det har gitt meg litt "skrekk" for å reise langt bort, mens jeg er syk. Hehe.

Hvor lenge har du blogget?  -Jeg har hatt denne bloggen siden 07.01.10 fra klokken 21:31!

Orker du ofte å være med venner?  -Orker det som oftest noen timer i helgene, men det er desverre mangen jentekvelder og bursdager jeg har gått glipp av..

Hvor kjøper du mest klær? favoritt-butikk?  -Jeg vil vell egentlig tro at over femti prosent av klærne mine er fra bikbok, hvertfall gensrene og toppene. Haha.Men handler også en del på cubus og gina.

Kan du begynne på videregående uten å ha gått på ungdomsskolen?  -Nå er det jo ikke akkuratt sånn at jeg ikke har gått på ungdomskolen, for det har jeg. Jeg gikk hele åttende, og ca hele niende. Bare at jeg hadde nok litt mer fravær enn andre de årene å. Så det er bare hele tiende jeg har mistet. Det er vell på vippet til at jeg bør gå tiende om igjen, men det er virkelig ikke noe jeg har lyst til. Så jae, jeg kommer inn på en vidergående selv om jeg er syk.

Har du søsken?  -Ja jeg har en lillebror -Bjørnar på 12, og en storebror -Anders på 17 (sorry Anders, nå måtte jeg nevne deg på bloggen..)


// Var altså han som laget det søte kameraet til meg!

Hva er favoritt-klesplagget ditt?  -Hmm,, aner ikke. Men det må nok være en av bikbok gensrene mine.

Dine topp 3 beste blogger?  -Wow, det er vanskelig du. Hmm.. Marenviks, Carolinemaria og fotoguiene vil jeg tro.

Hvor mange ganger har du vært på skolen i år?  -To eller tre.

kan du begynne og blogge om litt ting du har liksom blogget 1000 ganger om photo in the wood og du har sikkert hatt 1000 ganger fotoshoot med hun Victoria, det er selvfølgeli fine bilder men det er fint om du varierer litt:-D  - Ja. Som sagt har jeg hatt veldig mangen dårlige dager nå i det siste. Å da har jeg ikke orket å ta nye bilder, så ja jeg er helt enig i at det har blitt mye blogging, og bilder av det samme. Men nå virker det som jeg skal få noen litt bedre dager her, og inspirasjonen er tilbake. Så nå blir det skjerpings! -Gjerne kom med ønsker til blogginnlegg.


-Fortsatt så har jeg en hel rekke med spørsmål igjen, så det blir nok to deler til med svar. Haha.


Svar på spørsmålsrunden -Del 1


Hvilke blogger leser du?  -Jeg leser egentlig utroolig mangen blogger. Er jo også innom mangen tilfeldige hver dag. Men dere finner noen av de jeg er fast leser av i sidebaren-på fremsiden!

Hva hadde du sagt om noen ville ta bilder med deg på gaten?  -Det hadde selvfølgelig vert greit. Haha :)

Noen gang vært i Ålesund?  -Nei det har jeg ikke.

Hvor får du inspirasjonen fra?  -Ting jeg ser, andre blogger, reklamer, blader osv.

Lage flere bloggdesign?  -Ja jeg kommer til å fortsette med å lage gratisdesign.

Er du fornøyd med deg selv?  -Nei egentlig ikke.

Er du fornøyd med bloggen din?  -Jeg har slike "perioder" hvor jeg er fornøyd med bloggen, og ikke er fornøyd. For øyeblikket er jeg så absolutt ikke fornøyd. Føler jeg bare blogger og skriver om det samme. Bare legger ut bilder av det samme, osv. Så jeg tar veldig gjerne i mot ønsker til hva dere vil ha mere, og mindre av på bloggen.Favoritt sang?  -Hmm, det skifter hver dag hos meg egentlig. Haha. Klarer heller ikke å bare ha EN favorittsang, men for øyeblikket er jeg veldig fan av: Madcom-Å lø, Kesera-Jeg kommer ikke hjem, Flo Rida-Come alive.♥

Har du Instagram, hva heter du om du har?  -Nei det har jeg ikke.

Gleder du deg til sommeren?  -Jaa, gjett om jeg gjør!

Når kåres vinneren av fotokonkurransen?  -Wopsi, den har jeg faktisk klart å glemme ut, beklager. Men jeg skal se om jeg å Eirin kanskje får tellet tilsammen alle stemmene og kåret en vinner iløpet av noen dager.

Hvorfor blogger du?  -Fordi jeg syns det er utrolig morro. En dag uten blogg, er nesten som en dag uten mening. Haha.

Er du bleik eller redigerer du bildene dine slik at du blir blekere?  -Haha. Jeg er kanskje ikke akkuratt den bruneste, men jeg blir nok enda blekere når jeg redigerer bildene.

Blir du ikke sliten av å blogge?  -Jo jeg blir nok mer sliten av det enn hva jeg tror. Bare det å sitte ved datan.. Vanligvis legger jeg ikke noe merke til at jeg blir sliten, bortsett fra de dagene jeg er veldig dårlig, da kjenner jeg at jeg må legge meg nedpå å hvile litt etter å ha skrevet ett blogginnlegg. Men som sagt, jeg klarer meg ikke uten bloggen, bloggen gjør hverdagen min lettere, å gøyere!Kan du begynne med ukens blogg?  -Ja jeg kan se om jeg kanskje kan begynne med det igjen :)

Kan du lage videoblogger?  -Som sagt får jeg desverre ikke redigert videoer på datan min. Så der har jeg ett lite problem. Pluss at det er sykt kleint å filme inn en video hvor man sitter å snakker til ett kamera..(ja, har gjort det før). Så jeg får se, hehe.

Når du tar fotopdrag for du betalt ?  -Til nå har jeg ikke hatt så mangen "opdrag" akkuratt. Jeg har jo tatt babybilder, og skal ta konfirmasjonsbilder. Men det er for noen jeg kjenner, å da gjør jeg det gratis! Det er jo hobbyen min :)

Vil du bli fotograf og hvorfor?  -Jeg er faktisk ikke helt sikker. Aner egentlig ikke hva jeg vil bli..Men det hadde jo sikkert vert utrolig morro da, å jobbe med noe man syns er morro, hehe.

Hva av fotoutsyr har du?  -Kamera: Canon eos 600D. Objektiver: 50mm, 200mm, 175mm, kamerastativ, lærret og minnebrikke selvfølgelig. Vurerer å kjøpe meg enda litt mer utstyr!

Hva er spotifyen din?  For øyeblikket bruker jeg pappa sin spotify, siden han har premium. Så dere finner mine spillelister HER, HER, å HER.

Hva inspirerer deg til å blogge?  -Dere♥

Favoritt bilde som du har tatt?  -Hmm, jeg vet ikke helt. Skal se om jeg kanskje kan lage ett innlegg med alle mine "beste" bilder.Leser du mange blogger fra topplisten?  -Nei ikke sånn kjempemangen derfra egentlig, men noen!

Tcmn VS caroline maria?  -Caroline Maria, uten tvil!

Største drøm?  -Å bli frisk fra ME, å aldri få noe tilbakefall.

Favoritt artist?  -Oj det er mangen. Akon, Pitbull, Nicki Minaj, Cir.Cuz, David Guetta, Flo Rida, osv ♥

-Det tok sin tid å svare på spørsmålene deres, så jeg tror jeg avslutter her. Dette var sovidt halvparten av spørsmålene, haha. Så det blir nok sikkert to deler til med svar!  -Dere kan fortsatt stille spørsmål HER.


Spørsmålsrunde - dere spørr, jeg svarer!Svar på ukas spørsmål #8


Kan du legge ut bilder av rommet ditt?
-Ja det kan jeg vell få til!

Hei, jo på en av designene dine så har du en header som har sånne streker i den som jeg syns er utrolig fint!! Hvordan fikk du til det og hvilken effect bruker du på bildet???<3   - Hei du. Det gjorde jeg i Gimp. Du ser på den "menyen" helt i toppen, der heter den ene knappen Filter, ta musepeken over den, så kommer det ned flere alternativer. Så tar du musepeken over "Forvrengninger". Så kommer det enda flere alternativer, å da trykker du på "Erase Every Other Row..". Vet ikke om dette var forståling, men etter min mening passer ikke den stripetignen til så mangen bilder,så jeg orker ikke å legge ut sånn lang forklaring på den. Prøver helle rå få laget en video hvor jeg forklarer hvordan jeg redigerer vanlig :)

Hvilket objektiv har du brukt på bildene?
- Jeg bruker for det meste 50mm, om det ikke står noe annet.

Så snill lillebroren din er! Hvor gammel er han ?
-Ja han er veldig snill! Han er 11 :)Hvordan lært du å lage så fine design! Skjønner meg ikke på de kodene jeg sjø, det eneste jeg kan er å lime og kopiere de, he he!   -Hehe. Det startet vell egentlig bare med at jeg å kopierte å limte, så fikk jeg interesse for det å brukte en del tid på det, å fikset ofte design, Begynte å lære meg kodene uten att, og fikset egne koder selv. Så det er bare til å begynne med å søke på google, så kommer resten av seg selv vil jeg tro!

Hvordan blir det med tentamener, eksamen o.l. siden du ikke er på skolen?
- Jeg har ikke tentamener eller eksamener.

Den headeren må du bare ha, den var utrolig nydelig!! men har et spørsmål hvorfor du skifter header så mye, de er jo kjempe fine!
-Tusen takk, ja jeg har tenkt å holde meg til denne en stund! Haha, som sagt er jeg veeldig ubesluttsom å blir nesten aldri heelt fornøyd med verken header eller design. Liker også å lage nye headerer, så da blir det desverre til at jeg skifter veldig ofte.

Hvordan blir det med utdanningen din? når du ikke får vært så mye på skolen:)
- Hmm. Jeg får i hvertfall kommet inn på en vanlig vidergående skole, og forhåpentligvis blir jeg mye bedre til jeg starter på skolen igjen etter sommeren. Så om ting går som "planlagt" får jeg fulført vidergående å kommet meg videre.Hvor får man tak i sånn Danbo?
-For tuuuusende gang. På Ebay.com.

Liker du hest?
-Tja, jeg syns de er litt skummle, men veldig fine da!

vis du skal ta bilder av dyr hvilket?
-Hmm, fugler, katter, hunder, hester,,. Spiller egentlig ikke noen rolle, bare jeg får dyret til å sitte stille, haha.

Kan du amfale blogger du titter inn på og faste
-Du finner de i sidebaren på fremsiden, under "Jeg leser:". Men jeg kan godt begynne å lage "annbefaler-blogg" innlegg igjen om dere vil det.

Når fikk du speilrefleksen din(hvor mange år var du ) ?
- Jeg kjøpte mitt egent speilrefleks etter konfirmasjonen min som var i fjor. Så jeg var vell 14.Når ble du intressert i foto ?
-Det er vell kanskje runt ett og ett halvt år siden. Det startet jo med at jeg begynte å låne mamma og pappa sirtt speilrefleks, og begynte å ta det med meg ut å utforske litt osv.

Hadde du et sånn digital kamera før du fikk speilrefleksen ?
-Ja, etter julen i 2010(?) kjøpte jeg meg ett digital kamera, å husker jeg syns det var såå bra da. Men nå kan jeg ikke fordra å bruke det, det er jo kjempe dårlig. Haha.

Kan du legge ut link til spotifylisten din?
-Ja det kan jeg! Men for øyeblikket bruker jeg pappa sin spotify, siden han har premiun og er fri for reklame. Derfor står det "øyvind40" isteden for Ingvild, bare sånn at dere vet. Hah. Jeg elsker å lage nye spillelister så jeg har litt mangen. Du finner de HER, HER og HER. Og om du har lyst å dele din liste med meg så kan du gjerne legge igjen linken til din. Hihi!

Kan du lage header til meg?
-Nei, jeg lager ikke header til andre!! :D

Kan du lage design til meg?
- Nei, jeg lager ikke design til andre!! :D

Dette var vell alle ukas spørsmål. Har tenkt å starte en spørsmålsrunde iløpet av den neste uka.
Så det er bare til å begynne å tenke ut spørsmål, haha.


Svar på ukas spørsmål #7


Har en canon speilrefleks, men lurer på om det går an å ha et objektiv som er nikon på et canon kamera?
- Det har jeg aldri prøvd selv. Men jeg tviler på det. -er ikke 100% sikker..

Victoria er kjempesøt! Er hun lillesøsteren din? :)
-Ja hun er det! Men nei, hun er ikke lillesøsteren min. Hun er stesøsteren til Susanne (link).

Fikk du vite at du hadde ME  ETTER at du hadde hatt kyssesyken? :o Og, er det farlig?
Ja, Altså jeg hadde kyssesyken i 2010. Ble på en måte frisk igjen fra den, og levde ett heelt normalt liv. Altså jeg ble frisk, men var fortsatt en del mere syk enn andre. Siden kyssesyken ødelagte imunforsvaret mitt (?). Også fikk jeg ME i fjord, altså 2011. Men om man får kyssesyken trenger ikke det å bety at man får ME, det er bare noen det skjer med, tror jeg. Skjønner meg ikke helt på det selv egentlig. Men nei, ME er ikke noe spessielt farlig. Om noen få dager kommer det ett nytt innlegg om denne diagnosen, og svar på en del spørsmål som ofte har blitt stilt, svarer litt "nøyere" der.

Hvilke blogger leser du?
-Oj, det er ganske mangen skal jeg si deg. Caroline maria. Susanne Kathrine. Eirin. Maren vik. Og mangen flere  Dere kan se en slik knapp i menyen over headeren, hvor det står "jeg leser", ta pilen over den så kommer det ned en lang, lang rekke med de fleste bloggene jeg leser (linket).

Du er utrolig flink å lage headere, så lurer på hvordan du liksom lager sånn at det for eksempel ser ut som det er 3 av deg på en plass?  Tusen takk! Jeg bruker å lime bildene sammen i redigeringsprogramet Gimp. Dere kan se video-forklaring laget av Susanne, HER.
Er det ikke noen som får ME kronisk også? Husker da at det er noe som heter Kronisk utmattelsessyndrom..?
-Jo. Det er det, ja, ME er en kronisk utmattelse sydrom.

Kan du komme med baktage videoblogger?
-Jeg får desverre ikke til å lage videoblogger. Datan min vil ikke åpne videoene, redigeringsprogramet vil ikke redigere dem, å jeg får ikke til å legge dem ut på youtube Haha. Men nå har jeg akk fått meg en større minnebrikke som har plass til mye video, å jeg har jo selvfølgelig lyst å lage videoer til dere. Både slike vanlige, og "foto-video". Så jeg skal prøve å få fikset opp i alt dette tullet.

Kan du lage et innlegge for du innsprisjon fra?
-Jeg får inspirasjon fra ting jeg serpå, blogger, blader å slikt. Så jeg vetikke helt hvordan jeg kan vise dere det. Men jeg kan jo begynne med slike "inspirasjon" -innlegg hvor jeg legger ut weheartit bilder, om det er slik du mener..

Kan du vise hvordan du redigerer bildene dine?
-Ja. Jeg prøver fortsatt å få til det med å filme pc`skjermen. Får jeg ikke det til innen neste uke, blir det vanlig bilde-forklaring-innlegg.Hva slags redigeringsprogrammer bruker du?
-Photoshop. Og avogtil bruker jeg Gimp... Photoshop koster penger, gimp er gratis.

Også lurer jeg på en ting; hvor bestilte du Danboen fra? Lurt på det i mange år :p
Ebay.com

Hva kostet danboen?
-Jeg betalte ca 90kr for den.

Kan du lage header å design til meg gratis?
NEI. Plis, slutt å send meldinger (på blogg.no). mail eller brev på face for å spørre om jeg kan det. For svaret er nei. Skjønner ikke at det er så vanskelig å skjønne, haha. Om noen månder kan det hende jeg tar i mot noen bestillinger, men kanskje jeg tar betalt for det da. Jeg er ikke helt sikker enda, får bare vente å se. Rett og slett.

Noe dere lurer på til neste gang?
-Og som nevnt kommer det ett nytt "ME-innlegg", noe spess dere lurer på til det, er det bare til å spørre.


Svar på ukas spørsmål #6


Er det mulig og bli frisk av ME ?
Ja, de fleste blir nok frisk fra ME. men man vet aldri hvor lang tid det vil ta, å man kan også få "tilbakefall" etter man har blitt frisk..

Til headere, bruker du photoshop og kunne du vist en gang hvordan du lager de?
Nei jeg bruker faktisk ikke photoshop når jeg lager header. Har ikke fått til det enda. Så jeg bruker gimp!

Min bruker sånn lang tid mellom "klikkene", og da blir det jo veldig utydelig.. vet du hvorfor? 
(spørsmålet ble stilt i fototips/manuel/iso forklaring.innlegget). Da må du nok stille lukkertiden høyere. Altså hvor det står noe med "1/100".Jeg lurer på noe, hvordan lager du så fine design? Har du noen tips til redigeringsprogram som er gratis der jeg kan lage en fin header? :-) Jeg trenger serr hjelp med design, har du noen forslag til fine gratise? Eller kunne du tenkt å lage noe fint til meg?
Først og fremst, takk! Hehe. Jeg bruker som sagt ikke noen redigeringsprogramer når jeg lager design. Jeg er bare innpå den vanlige design-fikseren til blogg.no og skriver inn koder osv! Om du mener gratisdesign er det bare til å søke i google. "gratisdesign" så finner du mangen forskjellige. Blandt annet så finner du mine HER!. Nei jeg lager fortsatt ikke design til andre.

Har du foresten instagram? trenger flere å følge:)
Nei jeg har ikke det du :)

Du tar utrolig fine bilder! Men jeg lurer på hvordan du får til å sette inn den "photography iaa1996.blogg.no" som du har på alle bildene dine? : ))
Tusen takk! Det er noe man har i photoshop, kalles "brush" eller noe slikt. Dere finner forklaringer til hvordan man lager slike på youtube! Tror kanskje man kan lage det i gimp også, er ikke helt sikker.


Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #5


Hvor alvorleg er sykdommen din?
- Hmm, jeg vet egentlig ikke om jeg vil kalle den "alvorlig". Det kommer jo litt ann på hvem som har den, hvor syk den personen er, hvor mye mat den får i seg (noen ME-folk som slier med å f i seg mat..), og sykdommen kan jo føre til deprisjon, som kan føre til selvskading. Å da kan man jo kalle den alvorlig. Men slik den "funker" på meg tror jeg ikke jeg vil kalle den "alvorlig". Hehe. Litt vanskelig spørsmål, men håper dere skjønte hva jeg mente.

Går ikke du på skole i det heile?
- Nei jeg gjør dessverre ikke det. Har ikke vert mer enn 1-2 ganger på skolen i år (altså 2012), som vil si fire-fem timer. Det er veldig lite, i know. Tror ikke dere skjønner helt greia med skolen og sykdommen min. Det er nok vanskeligere enn hva de fleste tror... ;)

kan du skrive litt om kameraet ditt, og om du anbefaler det?
- Ja jeg kan godt skrive ett nytt innlegg om det snart! :)Hvor mye tid bruker du på bloggen hver dag? (redigering, design, lese blogger, skrive osv..)
- Oojda. Haha. Jeg bruker gaanske så mye tid på bloggen. Siden jeg som oftest sitter her hjemme hele dagene (i ukedagene hvertfall), så blir det jo til at jeg sitter en god stund fremfor pc`en. Å siden blogg er en så "stor" hobby for meg bruker jeg jo en del tid på den. Må jo ta bildene, redigere dem, finne overskrift (det som er vanskligst..), skive innlegget, kommenterer andre blogger, leser andre blogger, samtidig som jeg elsker å drive med bloggdesign. Haha. Så ja, fire-fem timer på bloggen kanskje. Det varierer veldig fra gode dager, til dårlige dager.. :)

Hvor kjøpte du Danbo-en din?
- På ebay.com. Tror jeg betalte runt 90kr for den!

Hva er vanleg for deg å gjere i løpet av en dag?
- Om du mener på en vanelig ukedag gjør jeg nok ikke så mye. Står opp. tv, spiser, tar kanskje litt bilder om jeg orker, chiller, datan, spiser, datan, så er klokken plutselig så mye at det er Cæsar tid - Dagens høydepunkt (♥), spise, tv, natta. Hehe, ja, jeg er nok kanskje litt for mye på pc`en...Kan du lage design til meg?
- Nei.Jeg lager SOM SAGT ikke design til andre.

Har jo ME selv og får beskjed om at jeg må presse meg til ting. så presser meg masse, og har begynt med halve dager på skolen nå. presser ikke du deg til ting ?
- Jo, så absolutt! Jeg presser meg til mer enn hva de fleste tror, tror jeg. Hver lille ting jeg gjøre, blir koppen min sliten av. Som vil si at uansett hva jeg gjør presser jeg kroppen min. Gå til postkassene og opp igjen, er nesten trimming for kroppen min. Det er jo også dager hvor jeg går fem ganger så langt som det er til postkassene. For jeg klarer det å. Jeg vet at kroppen min blir heelt utmattet av det, og jeg ikke har noe energi igjen etterpå. Men jeg velger å gjøre det fordeom. Jeg har lyst, så jeg kaan. Å jeg legger jo ikke så veldig mye merke til hvor sliten jeg er mens jeg f.eks går med en venninde, og med kameraet i handa. Da fokuserer jo tankene på helt andre ting! :)

Noe dere lurer på til neste gang?Svar på ukas spørsmål #4


Hvor mye veier du egentlig? :-(du har drømmekroppen!)
Vekten min er ikke noe jeg ønsker å snakke om her på bloggen,, Jeg er egentlig ikke noe fornøyd med kroppen min, så jeg prøver å feite meg opp. Men det er nok ikke så lett som mangen av dere sikkert tror,, men uansett, takk for at du syns det,,! ;)

Hvordan fikk du så mange lesere?
Vil ikke si jeg har "så mangen" leserer.. Men statistikken har nok steget litt etter jeg begynte å være mye mer aktiv, å legge til enda flere venner her på blogg.no.

Hvor lang tid bruker du hver dag på blogg (lese, skrive, redigere bilder, kommentere, design osv)
Ojj, haha. Jeg bruker faktisk utrolig mye tid på bloggen. Nå er jo sitivasjonen litt spessiel her siden jeg er hjemme hver dag pga sykdommen. Som vil si at jeg sitter mye mer på pc`en enn hva jeg hadde gjort om jeg var frisk. Så det blir vell fort fire timer eller mer faktisk. Siden jeg redigerer bilder hele dagen lang, og er hekta på å fikse bloggdesign, pluss at det kan ta litt tid å skrive ett innlegg. Hehe. Men på dårlige dager hvor jeg er sengeliggende bruker jeg nok ikke mer enn ti minutter ellernoe, så det varierer jo litt!Hvor mange faste lesere har du ca?
Jeg vet ikke helt hvor mangen av mine leserer som er faste, eller som bare er tilfeldig innom,, men det ligger vell rundt 200-240 (?) faste tipper jeg.

Når begynte du med sminke?
Begynt med mascara i sjuende-åttende tipper jeg. Å jeg bruker ikke så mye av brunkrem å slikt nå heller egentlig.

Hvem tar bilder av at du tar bilder?(Hvis du skjønner)
Endten fjernkontrollen min på selvutløser, venner, eller min søte lillebror som ofte hjelper meg med outfiter å headerbilder ++!

Har du vert ukas blogg noen gang?
Nå vet ikke jeg om du mener ukas blogg på blogg.no, eller på en vanlig blogg liksom. Jeg har ikke vert det på blogg.no, men ja jeg har vert det på andre blogger. -KoseligNår du tar bilder på bakgrunn/ lerret bruker du blitz og slikt da ?
Nei jeg pleier ikke det, h-a-t-e-r blitz bilder, haha. Men om jeg da f.eks tar bildene på en sen kveld, så må jeg jo bruke blitz. .-Ellers bruker jeg det aldri.

Kan du vise hvordan du redigerer bildene dine?
Hmm, ja det kan jeg vel. Men da må dere si hvordan redigering jeg skal vise, å hvilket redigeringsprogram jeg skal vise i. Photoshop eller photoscape?.. Også kan dere godt komme med forslag til programmer man kan bruke for å filme pc`skjermen. Har lastet ned flere, men får det ikke til. Å det er jo litt kjedelig å legge ut flere hundre bilder for å kunne forklare liksom, hehe.


Noe dere lurer på til neste gang?
-vil dere kanskje ha spørrerunde igjen snart?


Svar på ukas spørsmål #3


Hvilket programe bruker du når du lager headere?
Når jeg kobler sammen flere bilder bruker jeg gimp, samme med teksten, også redigerer jeg kontrasten i photoshop. Dere finner en video som Susanne har laget (hun som lærte meg.) HER

Nårr kårer du vinneren av fotokonkuransen?
Skal se om jeg får tellet alle de hundre stemmene i kveld. Så kanskje i morgen!

Bruker du ett program når du lager bloggdesign?
Nei. Jeg gjør ikke det, jeg bare limer inn koder i maler og stilsett osv.

Lager du gratisdesign?
JA det gjør jeg. Du finner en oversikt over mine gratisdesign HER. du finner også html-hjelp der. Å forresten så skal jeg se om det kanskje kommer ut en nytt design nå iløpet av den neste uken.

Hvor mye kostet kameraet ditt?
Når jeg kjøpte det så betalte jeg ca 6000 for det, å det var uten den linsen som egentlig følger med. Men tipper du finner det billigere nå i dag. Siden det er runt ett år siden jeg kjøpte mitt. (canon eos 600D) Og ja, det er ett veldig bra kamera, så det er virkelig til å annbefales.Også vil jeg bare si tusen takk for alle de fine kommentarene jeg har fått i det siste. Jeg leser ALLE kommentarene jeg får, å dere er bare såå søte. Sitter bare å smiler når jeg leser igjennom. Har snart førti tusen kommentarer, å av alle de har jeg bare fått en negativ. Hihi. Takk,takk,takk!♥ :)

-Er det noe dere lurer på til neste gang?


Svar på ukas spørsmål #2


Ser at du bruker Sigma linser, er sigma bra? Vet jo ikke om du har brukt noen canon linser, men visst du har, har du merket noe forskjell?   Jeg har som sagt en(to) canon linser, og en sigma. Etter min mening så er det mye mindre kontrast i de bildene som blir tatt med "sigmaen". Jeg har prøvd sikkert fem forskjellige canon objektiver, å alle de har bedre kontrast enn det ene sigma objektivet jeg har. Så jaa, jeg merker veldig stor forskjell, å vurderer å kjøpe meg en ny zoom linse, i merket canon da.

Hva bruker man de små objektivene som er mindre enn 18mm - 55mm til? naturbilder eller ja hva?   Man kan bruke dem til ALT. Den 50mm som jeg har er jo spessielt for portrett bilder da, tror jeg. Men jeg bruker den til både natur, portrett bilder av mennester, ting, mat, klær, jaa, alt. Men om man bare tar bilder av natur osv, vil jeg jo heller annbefale ett objektiv som kan zoome.

Hvilket speilrefleks har du eget?   Canon eos 600D.

Bruker du manuelt eller auto fokus?  Ja jeg bruker som oftest manuelt. Bare ikke alltid når jeg er ute, for da kan lyset plutselig endre seg så utrolig mye,, å da blir det bare stress. Men når jeg tar bilder inne bruker jeg alltid manuelt :)

Hvilket program bruker du til å redigere bildene dine i?  Fot det meste så bruker jeg photoshop, men innimellom så bruker jeg gimp 2,6 og photoscape.

Hva er ME diagnose?  Det får jeg vell egentlig spørsmål om hver gang jeg nevner at jeg har ME. Skal se om jeg kanskje snart får postet ett nytt innlegg om hva det egentlig er osv. Men jaa, det er en kronisk utmattelse syndrom som gjør at jeg er ganske mye syk, kommer meg ikke på skolen, har mye vondt i kroppen, får massevis av symptomer av å gjøre ting (også av å ikke gjøre ting..)  å jeg blir utrolig lett utmattet. Så jeg blir sliten av å gjør en bitteliten ting i fem min, ja. En ganske så kjedelig sykdom å ha, men jeg kan, og kommer til å bli kvitt den! :)
Og IGJEN til dere som spør om jeg kan lage design til dere. NEI jeg tar IKKE imot design eller header bestillinger. Så det er ikke vits å sende mail, mel, eller spørre i kommentarfeltet. For svaret blir uansett nei, pliis. Haha. Tror ikke jeg har hatt ett "svar på spørsmålsinnlegg" hvor jeg ikke har skrevet dette, så jeg skjønner ikke hvorfor dere fortsetter å spørre. Og til dere som sender mail å spørr om jeg kan "si ifra" når jeg begynner med å ta imot bestillinger av design igjen, svaret på det er Jeg vet ikke, kanskje jeg ikke kommer til å ta imot bestillinger igjen. Bare sånn at dere vet :) Noe dere lurer på til neste gang?

Svar på ukas spørsmål #1


Hvor kjøpte du damboem din?
Som sagt kjøpte jeg den på ebay.com.

Hvorfor byttet du ut canon eos 550D med 600D? Det er jo nesten ikke forskjell på dem..?
For det første så "byttet" jeg ikke til Canon eos 600D. Jeg hadde ikke ett egent kamera, det 550D var ikke mitt. Så derfor kjøpte jeg ett egent. Og nei, det er ikke så veldig mangen ting som er forskjell på de kameraene.. Det vet jeg. Men når jeg skulle ha egent stod det imellom canon eos 550D eller 600D, å prisforskjellen var ikke mer enn 600 eller noe, å da kjøpte jeg selvfølgelig canon eos 600D.. ;)

Vet du hvorfor du fikk diagnosen ME?
Ja. I 2009 hadde jeg kyssesyken. Etter jeg hadde den var jeg fortsatt mye mer syk enn "alle andre". Så var det i 2011 det sa "stopp" for kroppen min... Å siden kyssesyken er en diagnose som kan føre videre til ME, så tror jeg vi / legene er ganske sikre på at det er kyssesyken som  ligger i bakrunnen for ME diagnosen min. Om dere skjønner hvordan jeg mener. Hehe :)Hvordan får du så mangen lesere?
Hehe. Jeg vil vell egentlig ikke si at jeg har "så mangen". Men jeg er aktiv, kommenterer på andre sine blogger, legger til venner å blogger flere ganger daglig (som oftest) !

hvilket kamera har du, og objektiv?
Dette spørsmålet ble stilit i ett innleggt hvor jeg faktisk skrev hvilket kamera og objektvi jeg brukte.. haha! Serriøst, les innleggene før dere kommenterer, pliis. Men jo, jeg bruker Canon eos 600D, med en 50mm linse, å jeg har også en 200mm linse. Kommer ett innlegg om objektivene mine i morgen tror jeg!

Hvordan setter du inn den lille menyen du har til venstre, der det står '' add meg "?
Det er det mangen som har spørt om. Jeg vil ikke egentlig legge ut akkuratt hvordan jeg har gjort det, siden det hadde vert litt kjedelig om plutselig alle hadde en slik meny... Men jeg gjorde det ved å sette inn en ekstra sidemeny, som jeg gjorde "gjennomsiktig", å stillestående. Dere finner litt triks å hjelp angående slike ting på designbloggen min her.Noe dere lurer på til neste gang?


Svar på spørsmålsrunde - del2


Kan du kanskje legge ut link til spotifylista di? 
Jepp det kan jeg. Fikk akkratt spotifyen til å funke på pc`en. Så her har dere dagens spilleliste. HER.♥

Er det gratis å laste ned photoscape?
Ja det er gratis. Bare søk "download photoscape free" eller noe lignende på google, så skal det komme opp.

Har du noen dyr, isåfall hva og hva heter det?
Nei jeg har ingen dyr. Jeg hadde en fisk for ikke lenge siden, men den er død nå, så har litt lyst på en ny, hihi.

Hva er det aller beste med å ha blogg?
Alle de fine kommentarene jeg får! ♥

Kan du lage design og header til meg?
Nei. Det er flere som spørr om det hele tiden. Både i kommentarfeltet, på face, brev her på blogg.no og på mail. Jeg setter pris på at dere spørr. Men jeg har sagt det flere ganger nå. Jeg tar ikke imot bestillinger nå,Men det kommer snart ut ett nytt gratisdesign - kom med forslag og ønsker.Hvilket kamera bruker du?
Jeg bruker som sagt Canon eos 600D og en 50mm linse. (har også 200mm)

Hva liker du best å ta bilder av?
Fotogene folk, fugler, natur, blomster.. egnetlig alt. Bortsett fra av meg selv, haha.

Hvilken redigerings programer bruker du?
Når jeg redigerer vanlige bilder til innlegg osv bruker jeg som oftest bare photoshoop. Men bruker også photoscape, gimp og picnik.com innimellom.

Hva er din største drøm?
Akkuratt nå er min størtse drøm å bli heelt frisk fra ME. Men sånn utenom det er det å ha mitt egen fotostudo, bli rik å ha langt, fint hår. :))Det var vell svarene på resten av spørsmålsrunden. Er det noe mer dere lurer på, er det bare til å spørre!


SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN del1


Hvor henter du inspirasjonen din ifra?  Egentlig over alt. Fra reklamer, blogger, ting jeg ser osv.

kan du vise hvordan du redigerer bildene dine?  Ja, skal se om jeg får til det greiene med å filme pc`skjermen nå iløpet av neste uke. Får jeg ikke det til, skal jeg se om jeg får laget ett innlegg. Men da må dere komme med ønsker til hvordan redigering jeg skal vise, liksom helt vanlig, rosa skjær i bildet, "magi" på bilder, ja, kom med forslag.

Hvilken film er yndlings filmen din?  Jeg ser aallddrrii på film, så aner ikke. haha.

Vil du endre navn?  Om du mener på bloggen så vil jeg det ja. Men i virkeligheten nei, hehe.

favorittfarge?  Blå♥

Vil du bli fotograf?  Det er jeg egentlig ikke helt sikker på. Noen dager sitter jeg å drømmer om å ha mitt egent studio, stå opp å ta bilder til reklame for endten mote eller "ting". Mens andre dager er tenker jeg at det kan bli litt kjedelig i lengden. Så jeg aner ikke egentlig, hehe!Hvor gammel er du?  Jeg er 15, blir 16 i år.

Ditt største ønske?  Akkuratt nå er mitt største ønske helt klart å bli frisk fra ME!

Hvem tar bilder av deg når du ikke tar selv?  Om det ikke er fjernkontrollen og kamerastativet, så er det som oftest lillebror eller en av de andre i familien. Er faktisk han som har tatt header bildene mine, flink! ;)

Hvorfor blogger du? å hva betyr bloggen for deg?  Fordi jeg syns det er utrolig morsomt. Også er det jo selvføgelig utrolig morsomt at jeg nå har så mangen leserer som følger bloggen min. Å alle de fine kommentarene jeg får av dere. Dere aner ikke hvor stor pris jeg setter på de! Og slik ting er akkuratt nå, er det veldig støttende. Å de dagene jeg blir fornøyd med min egen bloggen, får jeg kjenne på den følelsen man har av å mestre ting. Får jo ikke den via skolen, eller noe annet. Så bloggen betyr egentlig mye for meg. Høres kanskje litt rart ut, men den gjør det :)

Hvor lenge har du hatt ME? har vell hatt det i rundt ett år nå.-hadde egentlig tenkt å svare på video. Men jeg så h-e-l-t  dusj ut på den jeg og lene spilte inn. Å jeg har ikke fått spilt inn en ny. Men om jeg får det til, og orker så skal jeg se om kanskje del to kommer på video. kanskje.. Dere kan fortsatt stille spørsmål til del 2, HER.


Svar på ukas spørsmål!


Hvor kjøpte du danboen din? kan du legge ut link?
Som sagt kjøpte jeg den på ebay.com. Å nei, det gidder jeg desverre ikke. Det er bare til å søke oppi hjørnet der, så skal det nok dukke opp noen... ;)

Hvor redigerer du bildene dine?
I photoscape, gimp og på picnik.com

Kan du vise hvordan du redigerer bildene dine?
Jaa, skal se om jeg snart får laget en slik film, eller innlegg. Spørs om jeg får til det der med å filme skjermen!

Hvor er genseren du har på headeren kjøpt?
Den er kjøpt på bikbok.

Jeg luler på om at du er nødt til å LASTE ned photoscape, og i så fall tar det mye plass?
Ja, tror ikke photoscaper er på noen pc`er uten at man laster det ned. Å nei, det tar ikke så mye plass. Tror jeg, ihvertfall ikke på min pc :)

Lager du ikke design lenger?
Nei, jeg tar ikke imot flere bestillinger av design eller header! Men jeg lager fortsatt gratisdesign.

PS: Svarene på spørsmålsrunden kommer for håpentlig vis snart ut. Skal se om jeg får spilt inn en ny video, siden jeg så helt ja... ut på den andre. haha. MEN er ikke helt sikker på om jeg svarer på video eller ikke.Noe dere lurer på til neste gang?


you ask, I answer


Spørr om hva dere vil,,. svarer kanskje på video om jeg får det til å funke.


only some answers


Hvor får du kjøpt Danbo?  Jeg bestilte min på Ebay.com!

Kan du lage design til meg?  Pliis, for siste gang, om dere ønsker å bestille design, gå inn på designbloggen min som dere finner HER. Jeg kan ikke ta imot alle  bestillingene her i kommentarfeltene. Da klarer jeg ikke å holde kontroll på hvem som var føst, og sist. Pluss at jeg har over 20stk som har bestilt, så om du ønsker å bestille kan det ta litt tid fø det blir din tur. Just so you know. hehe :)

Hvor får du inspiration fra?  Jeg får en del inspirasjon fra andre bloggerer som carolinemaria, whoot, sujo,  marenvik osv. Og avogtil fra reklamer, blader og slike ting!

Hvor rediherer du bildene/headerene dine? Photoscape, gimp 2,6 og picnik.comNoe spess dere lurer på?


Svar på ukas spørsmål!


Hvor kjøpte du Danboen din, og hva kostet den? 
Jeg kjøpte den på ebay.com eller hva det heter. Og den kostet bare 90kr sånn sirka.


Er ikke du veldig ofte syk? har du en sykdom eller noe? 
Ja. Jeg har vell egentlig laget flere innlegg om hva som feiler meg, og som det står i headeren min så har jeg en diagnose kalt ME. Det er som sagt en kronisk utmattelse syndrom, ting. Så ja, jeg er ofte syk!


Hva kostet kameraet ditt? 
Når jeg kjøpte det kotet det 6000kr. Men da kjøpte jeg det uten det objektivet som egentlig følger meg. (canon eos 600)

Lager du design?
Som sagt, jaaa. Jeg har en designblogg hvor dere kan bestille design. Men siden det er såpass mangen som allerede har skrevet at de vil ha design, så kan det ta litt tid før det blir din tur, om du vil ha design da. Når jeg får spørsmål om å lage design i en vanlig kommentar her på bloggen, så klarer jeg ikke å holde styr på hvem som har spørt osv. Så til dere som ønsker design, skriv det heller heer.


Svar på spørsmål 2


Hvilket redigeringsprogram bruker du?  Jeg bruker Photoscape, gimp og avogtil picnik.com.

Favoritt butikk?  Bikbok!

Hvor lenge har du holdt på med fotografering?  Hmm. Det er jeg egentlig ikke helt sikker på. siden Mars nå i år Tror jeg, er ikke sikker...

Hva er den beste siden med blogging?  Det er vell egentlig alle de fine kommentarene jeg får av dere. Også er det jo kjekt å kunne dele mine bilder med dere, hvertfall når dere kommer med så fine tilbake meldinger, Vet ikke om jeg hadde giddet å bruke så mye tid på bloggen om jeg ikke hadde så mangen koselige leserer! :))

Hvem er dine beste venner?  Susanne (link), Lene, Mari og Katrine (link) :)

Hvor henter du inspirasjon fra? (til å ta bildene dine)  Jeg får jo mye inspirasjon fra andre blogger, fra ting jeg ser ute og ganske mye fra weheartit også.

Hvor mange lesere har du på bloggen?  Det varierer litt. Mellom 120-200.

Hva liker du å blogge om?  Foto og hverdag. Derfor jeg blogger om det!

Kan du begynne å videoblogge?  Tjaa, for det første så har jeg ikke noe redigeringsprogram på datan som vil redigere filmer, samtidig som datan ikke vil åpne filmene. Pluss at det bare blir sykt kleint. Spessielt når jeg har så stygg dialekg (sorry) haha. Men jeg kan love dere noen videoblogger til neste år om jeg får fikset dette tullet med datan.


Svar på spørsmål 1


Hvilke produkt bruker du til hud og hår?   På huden bruker jeg en vanlig hudkrev fra Nivea. Og på håretet så bruker jeg en hårkur som jeg ikke husker hvor er i fra, shampo, balsam, vanlige slike produkter. Sykt teit svar, men kan lage ett egeent innlegg om det.

Hva gjør du på fritiden?  Når jeg har energi til det så er jeg med venner, kanskje en tur på senteret, tar bilder, blogger, er på datan osv.

Beste minne?  Oj, det var vanskelig spørsmål. Har utrolig mangen fine minner. Men som jeg kommer på nå så er norway cupen noe jeg ikke kommer til å glemme med det første. Og ikke minst da jeg å Lene hoppet i slik strikk i tusenfryd. Utolig morsomt!

Har du ME diagnoes? Hvordan er det?   Ja som sagt så har jeg det. Det er jo selvølgelig utrolig kjedelig. Man får liksom ikke gjøre på noe spennende å nesten ikke noe av det man har lyst til. Det går ikke en dag uten at du har slike symptomer eller hva det heter. Alltid vondt en plass (nesten). Så ja, det er en utrolig kjedelig diagnose / sykdom å ha. Men det er bra man kan bli kvitt den da!

Hviken blogger leser du?  CarolineMaria, whoot, Sujo, Kuui, L0ve og mangen flere.

Hvilken klasse går du i?  Jeg går i 10klasse.

Hvorfor begynte du & blogge, og hvor lenge har du hatt bloggen?  Jeg begynte p blogge fordeat jeg selv begynte å lese blogger. Og da fikk jeg lyst å prøve det ut selv. Jeg har hatt denne bloggen siden 07.januar 2010,


Svar på ukas spørsmål


Tenkte å begynne med "ukas spørsmål" siden jeg har begynte å få en del spørsmål i kommentarer og på mail. Så om det er noe dere lurer på kan dere også spørre i dette innlegget, nesten som en slags spørrerunde, huhu. Men her er hvertfall svar på noen spørsmål!

Hvor har du redigert headeren din ?  Jeg har redigert lyssyrken og limt bildene sammen i photoscape, gjort bakrunnen mer uklar på picnik.com og sittet inn tekst i gimp. Og tekstypen heter Learning Curve.

Hvilket kamera bruker du?  Jeg bruker til vanlig Canon eos 600D men nå som det er noe tull med det låner jeg mamma og pappa sitt som er Canon eos 550D.

Hvilken hårprodukter bruker du, og hvordan fikser du håret ditt?  Jeg pleier som oftest å bølge og tupere det. Skal se om jeg får laget en video eller noe så jeg kan vise dere både hvordan jeg fikser det og alle hårproduktene mine.
Kan du lage header og design til meg?  Nei, sorry. Men jeg har så utrolig mangen som venter på design av meg nå, så jeg må vertfall bli ferdig med deres, og så ta en pause før jeg "tar i mot" flere bestillinger!

Hvilken redigerings program bruker du?  Som jeg nevner over her så bruker jeg photoscape, gimp og innimellom picnik.com. Får utrolig mangen spørsmål om hvordan jeg redigerer bildene mine, og egentlig skjønner jeg ikke hvorfor. Jeg bare endrer på lyssyrken og litt mer, men jeg kan jo se om jeg får laget ett innlegg hvor jeg viser det da. Om dere er intreserte i det !
Noe mer dere lurer på?


svar på leserspørsmål !


"Har du fått behandling? Ettersom du skrev (før, tror jeg da) at du hadde noe ME-lignende:) Jeg får selv behandling, det hjelper iallefall litt! :D"

Ja jeg har vert på ME-utredning nå før ferien. Men etter å ha sjekket meg og utredet meg for alt kom de frem til at det ikke var ME alikevell, heldigvis. De sa da at det kunne ha vert en infeksjon i kroppen eller noe slikt. Så jeg er "på vei" til og bli frisk nå mener de, selvom det ikke føles slik hele tiden. 
Og ja, jeg får behandling. Nemelig av en healer. Sikkert ikke så mangen som tror på slikt, men det funker faktisk. Husker fortsatt da mamma kom med det forslaget, jeg hadde ikke noe tro på det. Men etter å ha fått behandling fra han i en lang stund så inser jeg at det funker utrolig bra!


Hvilket merke er objektivet av? Og hva er forskjellen på en 18-55mm linse og en 18-200mm linse? :)

Objektivet mitt er i merket Sigma, ett utrolig bra merke. Virkelig til å annbefale. Forskjellen er at med 18-200mm zoomer du mye lenger. Pluss at det er sikkert en del andre ting også som er bedre med det, som f.eks klarheten og slikt ;)


// fikk en fin navne-lapp på sykehuset ja, haha!

-Ingvild:) 


svar på leserspørsmål !


Hvilkent kamera bruker du?
Som sagt så bruker jeg Canon eos 600D med 18-200mm objektiv.

Hvor redigerer du bildene dine, og hvor lager du headerne dine?
Jeg pleier å redigere bildene mine i photoscape. Og når jeg skal lage en header så pleier jeg som oftest å lime bilder sammen i photoscape, så redigerer jeg slik at det blir uklart osv på picnik.com, skal se om jeg kanskje får vist dere det i ett innlegg eller noe!

Er du fotograf, eller har gått på fotokurs?
Nei er jeg ikke, og har heller ikke gått på kurs ;)

Kan du lage videoblogg om hvordan du fikser håret ditt?
Siden datan min er så utrolig feig og ikke kan åpne videoer, så blir det litt vanskelig. Får ikke åpnet dem, og får da heller ikke redigert dem. Utruolg kjipt. Men kan se om jeg kanksje kan få vist det i ett innlegg eller noe, fikser det jo ikke så avansert såe det skal nok funke. 

Kan du legge ut bilder av rommet ditt?
Det kan jeg gjøre når jeg har fått på plass alt her inne, og fått ryddet litt. haha.

Noe mer dere lurer på?
-Ingvild:)


Some answers


Jeg fikk noen spørsmål av dere her føridag, pluss at jeg har fått noen i andre innlegg også. Så jeg tenkte å bere svare på noen av dem nå, istdenfor å lage innlegg til hvert spørsmål. Og om det er noen av dere som har flere spørsmål er det lov å spørre!

Har du søsken?
Ja jeg har en lillebror og en storebror. Jeg har jo lagt ut en del bilder av lillebroren min!

 Hvor lenge har du blogga ? 
Jeg har hatt bloggen min siden 7.januar 2010. Men jeg blogget jo ikke skikkelig før da, pluss at jeg har hatt en del bloggpauser.

 Du har sykt fint hår, hva bruker du får å få det sånt? :)
Tusen takk for det, men jeg kan ikke si meg enig i det. Jeg har utrolig tynt hår, så jeg pleier egentlig å bølge det for da føler jeg at det blir på en måte litt mer volume i det. Å etter det så pleier jeg å tupere det litt kanskje, og ta litt hårspray og slikt i. Skal se om jeg får lag en liten hårvideo kanskje. 

Hvilket kamera bruker du? 
Jeg bruker som sagt Canon eos 600D med en 18-200mm linse.  -Ingvild:)


SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE del 2


Topp 5 beste artister? Hmm, Lady Gaga, Rihanna, Erik og Kriss, Pitbull og Jennifer Lopez. Mobil eller data? Data. Favorittblogg av de som ikke er på topplisten? Om jeg bere skal si EN, må det bli Thea Kristine. Favorittblogg av de som er på topplisten? Andrea Bandendyck, tror jeg. Hobbyer? Jeg er jo utrolig glad i å ta bilder da, vere med venner, data, elsker også å spille fotball selvom jeg ikke får gjort det så mye nå. Blogg eller face? Blogg, faktisk. 
Topp 3 antrekk av de som du har lagt ut på bloggen?


 Hvilken mobil har du? Jeg har Sony Ericson Vivaz. Hvilken pc har du? Jeg har en Dell pc. Har du egen pc? Jaa, egentlig har jeg to. Men bruker bere den ene, siden den andre er helt klikka! Hva er grunnen for at du blogger? Jeg blogger fordi jeg syns det er gøy. Og selvfølgelig er det litt foredeat jeg har fått leserer. Hadde jo ikke vert like morsomt uten dere :)  Hva er det beste med å blogge? Alle de fine kommentarene. Favorittsang akkuratt nå? Hmm, det må vell være Chris Brown-I should ve kissed you ♥Kommer kanskje en Del 3 i morgen :)


SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN del 1


Favoritt blogger? Mette, Theakristine, Ingvild, Kathrine, Susanne! Hvor kommer du fra? Stord. Bruker du ofte neglelakk? Nei ikke egentlig. Hva gleder du deg mest til i sommer? Gleder meg sykt til jeg skal til Spania! Hvorfor begynnte du å blogge? Jeg begynte å lese andre blogger, så fikk jeg lyst å prøve det selv. Har du søsken? Jaa, jeg har en lillebror og en storebror. Hva slags sminke bruker du? Jeg bruker bere maskara og noe gele-greier til øyenbrynene. Hva slags musikk liker du? Jeg elsker musikk som har bass i seg. Så det er vell mest Hiphopå, Techno og Rap og slikt. Sommer eller vinter? Sommer!Når har du bursdag?  29.Desember. Hva er ditt favorittprogram? Hotel Cæsar! Favoritt mat? Pizza. Lager du designene dine selv? Ja, jeg lager designene mine selv. Hvor lenge har du blogget? Jeg har hatt denne bloggen siden 7.Januar 2010 , men jeg har hatt en god del meg bloggpauser siden den gang. Har du dyr? Ja jeg har en fisk, å den heter Blurpe Chilli. Hva ønsker du deg mest nå? Det jeg ønsker allermest er jo å bli helt frisk, å at alt skal bli som før. Men om det skal vere en "ting" jeg skal ønske meg tror jeg det må vere nye høytalerer, kler, og kontroll til kamera! Hvilket kamera har du? Jeg har Canon eos 600D. Svar på DEL 2 kommer i morgen!


SPØRSMÅLSRUNDE


Alle som stiller spørsmål, får to kommentarer tilbake :)


SVAR PÅ LESERSPØRSMÅL


Jeg har fått noen spørsmål av dere, så da tenkte jeg å svare på dem i ett innlegg nå.

Hvordan gjikk ME-utredningen?
Jaa, som kanskje noen av dere har fått med dere så har jeg vert innlagt på sykehuset noen ganger for ME-utredning. Det er sikkert ikke så mangen av dere som vet hva ME er, men det er ikke noe alvorlig. Det går egentlig mest ut på trøtthet, ofte vondt i hodet, ikke alltid matlyst, vondt i kroppen osv. 
Omtrendt alle desse tingene hadde jeg for bare noen månder siden. Men så begynte jeg å få hjelp av en healer, faktisk. Å etter det så har alt blitt mye bedre. Så om jeg skal sammenligne meg med hvordan jeg var for 1-2 månder siden og nå så er jeg minst 10ganger bedre nå.
Derfor tror ikke de sykehusfolkene at det er ME jeg har lenger. Selvom de ikke har sagt noe helt sikkert enda. Men jeg har fått vita at det ikke er noe alvorlig hvertfall ;)Hvilket kamera bruker du?
Det har jeg svart på en del ganger nå. Canon eos 550D er det jeg bruker. Men som jeg også har nevnt for dere så har jeg bestilt meg Canon eos 600D, så det skal jeg å hente litt senere i dag. Gleder meg sykt. Hihi :)Hva syns du om svarene?
-Ingvild:)