Kamera


Kamerautstyret mitt!50mm f/1.8 - 900kr    //    18-200mm - 3000kr   //   Canon eos 600D - 6000kr  //  Fjernutløser - 20kr. 

Jeg kan jo kanksje starte med å "fortelle" litt om kameraet mitt. Canon eos 600D. Jeg kjøpte det kameraet etter konfirmasjonen min, i mai 2011, så jeg har jo hatt det en stund nå! For å si det sånn, så angrer jeg ikke noe på at jeg kjøpte dette kameraet! Det er ikke noe avansert i det hele tatt, lett å skjønne seg på, mangen gode innstillinger på det, det fokuserer bra, man kan vri ut skjermen på det, det veier ikke for mye, osv, Jeg har bare gode ting å si om det, virkelig! Dere som spør om jeg vil annbefale dette kameraet, JA, det vil jeg helt klart! ♥Så har vi yndlings objektivet mitt. Nemelig 50mm f/1.8. Dette objektivet fikk jeg til jul nå i fjor, så jeg har jo hatt det en stund. Og, det koster bare 700-900kr, det er utrolig billig til å være ett så bra objektiv. Tipper det er en av de beste objektivene til en så billig pris. Er så absolutt verdt pengene! Dette objektivet er io mest til portrett bilder og slikt, siden den får en så uklar og fin bakrunn. Men, selvfølgelig kan man bruke det til andre ting en portrett bilder, Jeg bruker det til alt hva jeg tar bilder av, hihi! Love it.Også har jeg to zoom objektiver. Eller, det ene er egentlig foreldrene mine sitt, men i og med at jeg kan låne det når jeg vil tar jeg det med som mitt. Haha. Uansett, jeg har altså 18-200mm (sigma) og 18-135 (canon)! Det er faktisk en veldig stor forskjell på zoom objektiver og ikke-zoom objektiver. De fleste objektiver med zoom har ett høyt blendertall som gjør at bildene blir litt mørkere enn hva de blir med lav blender. Og, det liker ikke jeg så godt. Men selvfølgelig, desse to objektivene er jo kjempegode. Jeg bruker dem ofte til dråpe bilder og konsert bilder. Ikke det at jeg er så ofte på konsert da men! Hehe. Eneste ulempen med 18-200 er at det er litt tungt, kan hende det bare er for meg, men uansett. Gode objektiver, som kan annbefales.
Også har vi den lille fjernutløseren min som jeg virkelig ikke kan leve uten! Hvor stressende er det ikke å sette kameraet på utløsning, hvor du har ti sekunder på deg til å finne den posisjonen du skal stå i, samtidig som bildene fort blir uklare. Har man denne lille dingsen, slipper man alt det stresset der. Eneste man trenger å gjøre er å trykke på knappen, ha kameraet innstilt på utløsning, og vips så får man klare og fine bilder. Eneste som er litt dumt med den er at jeg ikke kan stå så langt i fra kameraet med den, men ellers funker den veldig bra! Man får kjøpt den på ebay.com til tyve kroner eller noe.Kamerastativet mitt er også ett must. Det fikk jeg til konfirmasjonen min, så jeg vet ikke hvor det er fra, eller hva det kostet. Men man finner vel forskjellige stativer både på elkjøp, ekspert og diverse fotobutikker! Jeg kan selvfølgelig stille stativet høyere enn hva det er på dette bildet. Hehe. Jeg fikk også med egen "kamera-stativ-pose" som kommer godt med når man skal dra det med seg til skogen og andre slike steder. Kunne virkelig ikke levt uten, hehe!Jeg har jo også en kamera veske, en sol-ting til ene objektivet og den hjemmelagde reflektoren. Men de tingene giddet jeg ikke å ta bilder av! Er det noe mer enn dette dere lurer på, er det bare til å skrike ut! Tenker å se om jeg kanskje får laget ett innlegg med en "forklaring" på hva objektivet har og si for kameraet osv..  Hvilket kamera utstyr har dere?


Overst på ønskelisten!


Det som står høyest på ønskelisten min nå for øyeblikket er som dere ser, ett nytt objektiv til kameraet. Jeg har jo 50mm, 18-200mm og 18-175mm (det ene er egentlig mamma å dem sitt da men..). Og av alle de tre er det selvfølgelig 50mm som er det beste. Uten tvil.. Jeg bruker omtrendt baare det. Derfor tenker jeg det at det ikke hadde skadet med 100mm med en lav blender. Vil egentlig helst at blenderen skal være på minst 1/8. Så jeg får vel bare fortsette å lete litt! Og det nederste objektivet som dere ser her koster nok litt for mye til at jeg kan kjøpe meg det. Desverre. Satt å leste om det på Canon sin side  i går, å jeg tenkte bare "Deet SKAL jeg ha", også sjekket jeg prisene, å da var vist 13 995 det billigste jeg fant av den sorten. Blææh!

Er det noen av dere som er "erfarne" med 100mm? Vil du annbefale det?
eller er det noen andre som kanskje har ett annet objektiv å annbefale meg?


"Objektivene mine, 50mm, 200mm"


Jeg har fått utrolig mangen spørsmål om hvilken objektiver jeg bruker, så jeg tenkte å svare på det i ett egent innlegg.
Det første objektivet jeg kjøpte meg var sigma 18-200mm. Det er noen som lurte på hva "mm" står for, å det står for hvor langt kameraet kan zoome (?). Ja, hvertfall så kan dette zoome ganske langt. Jeg har desverre glemt å ta bilder hvor den først er usomt, så somt. Så jeg kan ikke vise dere akkuratt nå..Uansett. Det tar veldig fine bilder og jeg er sånn passe fornøyd med det. Kontrasten i bildene som blir tatt med det er ikke like bra som de blir med det andre objektivet. Det er også veldig tungt (min mening), å det er jo litt slitsom om man skal ta mangen bilder.. Alt i alt, så er dette ett helt ok / bra objektiv. Jeg er veldig glad for at jeg har det, men skulle gjerne byttet det ut med ett i merket canon isteden!

Canon 50mm fikk jeg til jul i fjor. Jeg så på første bildet jeg tok med det at det var ett utrolig bra objektiv. Du kan jo se på flere av toppbloggerene at de har dette objektivet, bildene er jo så lyse å fine! Så jeg er utrolig fornøyd med dette. Jeg finner virkelig ikke en negativ eller dårlig side ved det. Det veier nesten ingenting, tar veldig fine å lyse bilder samtidig som det er en av de billigste objektivene du får, tror jeg. Koster rundt ni hundre kronert, det spørs litt hvilken butikk du kjøper det på. Dette objektivet vil jeg virkelig annbefale! :)
Noe mer dere lurer på? Hvilken objektiver har dere?


Annbefaling av objektiv: Canon 50mm f/1:8


Jeg har fått en del spørsmål om jeg er fornøyd med det nye objektivet mitt, canon 50mm f/1:8. Jaa. jeg er utrolig fornøyd med det. Det andre objektivet mitt hadde ikke så mye kontrast i bildene, men dette objektive har mye kontrast, tar klare og gode bilder. Virkelig til å annbefale! Det koster heller ikke så veldig mye, ligger rundt tusen lappen, å det er jo ikke så ille. Jeg vet ikke hva mer jeg skal skrive om objektivet, men om dere lurer på noe er det bare til å spørre. Har du dette objektivet?Har fått kameraet mitt tilbake!


Som sagt måtte jeg sende inn både kameraet og objektivet mitt på reperasjon. Objektivet "flyttet" på fokuset når jeg skulle ta bilder, å kameraet ville ikke ha minnebrikken inni. Så da var det jo bare en ting å gjøre. Sende det på reperasjon, å endelig har jeg fått det hjem igjenn. Så nå gleder jeg meg enda mer til å ta flere bilder. Ikke det at det jeg har brukt imens er så dårlig, for det er jo ikke det.  Hehe!  Hvilket kamera har du?KAMERA SNAKK


Jeg får vell egentlig spørsmål om kameraet mitt hver dag. Så jeg tenkte å lage ett egent innlegg om det, igjenn. Akkuratt nå så er det noe tull med både kameraet og objektivet mitt, så det må jeg snart få sendt på reperasjon eller noe. Tildess det har blitt fikset så må jeg bruka mamma å pappa sitt. Så de bildene dere finner i de siste innleggene mine her er tatt med Canon eos 550D, så lenge det ikke står noe annet.

Hvilket kamera har du, og hvilket objektiv?  Jeg har Canon eos 600D og bruker ett 18-200mm fra Sigma.

Hva var prisen på kameraet ditt?  Når jeg kjøpte det så kostet det 6000kr, men da kjøpte jeg det uten det lille objektivet som egentlig følger med.

Er du fornøyd med kameraet ditt?  Ja bortsett fra den feilen som er på det nå så er jeg kjempe fornøyd med det. Lett å skjønne seg på det, tar gode bilder og det er jo også ett pluss når man kan vri skjermen ut. Det er ihvertfall en fordel om man skal ta bilder av seg selv, eller med noen andre for den slags skyld. Så ja. Jeg er utrolig fornøyd med kameraet mitt!


Mitt kamera utstyr

Mine objektiver


Sigma 18-200mm  Dette objektivet funker kjempe bra, tar fine bilder. Men det har ikke så veldig bra kontrarst i bildene det tar, samtidig som det er kjempe tungt. Når jeg kjøpte det betalte jeg 3000 for det, men tipper du får det litt billigere nå. Siden det begynner å bli en stund siden jeg kjøpte det. Akkratt nå vil jeg egentlig heller annbefale deg å kjøpe objektiver fra Canon (om du har canon), for de tar bilder med mye bedre kontrast i. Men som sagt, dette tar obså fine bilder. Er sånn passe fornøyd med det.

Canon 50mm f/1:8.
Dette objektivet er virkelig til å annbefale. Det veger nesten ingenting, koster nesten ingenting, og det tar fantastisk fine bilder. Kontrasten er god, fokuserer bra og alt det der. Jeg elsker virkelig dette objektivet! Det eneste som er litt dumt med det er at det ikke kan zoome. Så om man skal ha dette annbefaler jeg også at man har ett objektiv som kan zoome også. :)

MITT KAMERA-UTSTYR


Har fått en del spørsmål om hvilkent objektiv jeg bruker osv.. Så jeg tenkte å lage ett lite innlegg om det. Canon 600D er da kameraet jeg brker nå. Det funker trolig bra og jeg er superfornøyd med både det og objektivet jeg kjøpte. Sigma 18-200mm tror jeg objektivet heter. Annbefales hvirkelig!
Jeg fikk også med noe sånn "lys-linse" eller hva det heter når jeg kjøpte objektivet, det funker også ganske så bra skal jeg si, hehe. Og til konfirmasjonen min fikk jeg jo kamera-stativ. Har faktisk fått brukt det også en del, er ganske så greit å ha!:)    -Noen spørsmål angående kameraet, objektivet eller stativet?


// er ganske så glad i å ta bilder av kameraet ja! haha..

-Ingvild:)


NYTT KAMERA ++


Idag har endelig kameraet mitt kommet. Canon eos 600D. Etter vi hadde hentet det tok jeg og pappa turen til fotobutikken for å kjøpe objekt til det. Objektet er fra Sigma, og det er 18-200mm linse. Den kostet da 3099.
Etter det tok vi turen til elkjøp, å der kjøpte jeg meg kamera-veske, minnebrikke, filter og noen småting som følte med i det. Å det ble tilsammen rundt 1099. Så jeg er utrolig fornøyd med dagns kjøp!

Og her er noen bilder jeg har tatt med det:  (kommer nok flere senere)// uredigerte bilder.

Hvilket kamera bruker du?  Og hvilket objekt har du?
-Ingvild:)


Canon eos 550D


Canon eos 550D er ett kamera jeg brukte lenge, men så har jeg byttet det ut med Canon eos 600D nå. Mangen av bildene dere finner på bloggen min er tatt med 550D, siden jeg nettopp har fått meg 600D. Når jeg brukte 550D hadde jeg en linse på 18-135mm. Men nå som jeg har fått nytt kamera, har jeg også nytt objekt. Å det er da 18-200, du finner mer om det nye kameraet HER.
Om dere har spørsmål angående kameraet er det lov å spørre!

- Innlegget er skrevet 08.06.11


Canon eos 600D


Mitt kamera er, Canon eos 600D. Jeg får en del spørsmål om jeg er fornøyd med kameraet, å ja det er jeg. Superfornøyd! Når jeg skulle ha meg nytt kamera, sto det imellom canon eos 550D eller 600D. Og til slutt endte jeg opp med 600D. Og det er jeg faktisk veldig glad for! Det kostet rundt 6100kr. Å da kjøpte jeg det uten det objektivet som egentlig følger meg. Kameraet har også en skjerm som man kan vri ut, så man ser seg selv når man f.eks skal ta outfit bilder. Veldig morsomt, hehe. Om dere vil lese mer om objektivene mine, finner dere ett innlegg om dem her.
oppdatert: 03:01:12