Redigering


"1 bilde, 3 redigering. hvilken likte du best?"


Hvilken av redigeringene likte du best?


"1 bilde, 3 redigering. hvilken likte du best?"
Hvilken av redigeringene likte dere best?


"1 bilde, 3 redigering. hvilken likte du best?"


Hvilken redigering likte dere best?


"1 bilde, 3 redigering. hvilken likte du best?"

// canon eos 550D  50mm f/1.8   - redigert i photoshop.


"Ny copyrighter til bildene"


I går fikk jeg eeendelig til det med skriften. Fikk hjelp av en, så nå er jeg kjempeglad. Endelig kan jeg lage hele headerene i photoshop, og sette inn skrifter der. Og jeg kan også lage fine logoer/copyrightere. Så jeg tenkte å kanskje lage en video hvor jeg viser hvordan man kan lage egen logo, som jeg har på bildene over her, om noen er intreserte? Og hva syns dere om logoen min?


"1 bilde, 3 redigering. hvilken likte du best?"

//Alle er redigert i photoshop.


"1 bilde, 3 redigering. hvilken likte du best?"


Hvilken redigering likte dere best?


"Farge eller svart hvit?"

Hvilken likte du best? Farge eller svart hvit?


"1bilde, 3redigeringer, hvilken likte du best?"
"TIPS: enkel redigering i photoshop" #1
Curver er noe som er i alle(tror jeg) redigerings programer. Ved å bruke den kan man få gjort mye med ett bilde.Her er noen av ressultatene man kan få ved å bruke curver. I tilgegg til curver, kan man jo legge inn fler effekter å.Som sagt tror jeg curver kan brukes i flere programer også, som gimp og photoscape. Men jeg orker ikke å vise hvordan man gjør det i alle forskjellige programene, så om du ikke har photoshop men en av de andre er det bare til å søke på youtube eller å bare prøve seg frem! Som sagt får jeg ikke til dette med redigering av video og youtube, derfor kommer forklaringen i bilder som dette her. Håper det er forstålig, for det er jo egentlig ikke så veldig vanskelig når man først får det til! Lykke til. Noe dere vil jeg skal legge ut "forklaring" på?


"Før og etter redigering"


Er utrolig mange som har spurt om det er stor forskjell på de uredigerte og de redigerte bildene mine. Så da tenkte jeg å vise dere forskjellien. Jeg bruker som sagt manuelt instilling på kameraet, derfor er det ikke alltid bildene trenger så mye redigering. Men det er jo alltid morsomt å fikse litt på dem da, å sette inn litt nye farger osv. Det har jo også litt å si om det er bra lys når man tar bildene og om man er inne eller ute. Men når man bruker manuelt kan man jo stille på lyset osv helt selv! Her har dere i hvertfll før og etter bildene.

Hva likte dere best, før eller etter?


"1bilde, 3redigeringer, hvilken likte du best?"

//Redigert i Adobe photoshop Cs4   -  Hvilken redigering likte du best?


"Redigeringstips: Trekant på bildet" #1


Nå tenkte jeg å begynne med "redigerins tips" her på bloggen. Jeg er som sagt ikke sånn spessielt god med photoshop, men jeg kan noe. Så jeg skal se om jeg kanskje får publisert ett innlegg med ett slikt tips hver andre uke eller noe. Kanskje det kommer noen tips for andre redigerings programmer også. Det får vi se på. Og til dere som lurer, så bruker jeg Adobe Photoshop Cs4.


1. Først og fremst så åpner du det bildet du ønsker å bruke. Så høgreklikker du på den stjernen/figuren du har i sidemenyen der. Velg så det nederste alternativet. "Custom shape tool"


2. Da skal det komme opp en slik "meny" helt overst. Trykk på den pilen du ser er vedsiden av trekanten der. Da får du ned enda en meny, men om du ikke har brukt dette før kan det hende du ikke får de samme figurene opp med en gang. Da kan du trykke på den lille pilen du ser er til høgre der, da får du ned mangen forskjellige alternativer.. Bare velg  "all", da tror jeg de fleste figurene kommer opp i boksen der.


3. Så er det bare til å velge den figuren du ønsker å bruke. I mitt tilfelle er det en trekant, også er det fritt frem til hvor stor du ønsker den skal være. Er bare til å prøve seg frem, både på str, skygge, skrift, farger og gjennomsiktighet.-Her ser dere jeg har gjort den litt gjennomsiktig, det kan man gjøre ved å trykke på den 100% tingen som er helt nede i høgre hjørne som dere ser. Der endrer man på hvor gjennomsiktig man ønsker den skal være. Og om man dobbelt klikker på "shape 1", altså der du ser trekant tingen er markert nede i hjørnet, så får du opp en slags meny, der kan du få skygge bak trekanten osv. Det er bare til å prøve seg frem!
-Skal se om jeg heller får laget videoer med forklaring, er mye lettere å forstå da. Men akuratt denne forklaringen er jo ganske lett da. Er det noe dere ikke forstod er det bare til å si ifra! Gjerne kom med tips til hva dere ønsker flere redigerings-tips på. Og ja, jeg skal også se om jeg får lagt ut noen flere fototips også.

Var dette forstålig?


Hvilken redigering skal jeg bruke?


Nå sitter jeg å holder på med å redigere noen av bildene som ble tatt i skogen i dag. Men så ble jeg plutselig veeldig usikker på hvilken redigering jeg skal ha på desse bildene. Lyset er jo litt mørkt å dårlig i skogen fra får, så jeg er veldig usikker på om jeg skal prøve å få det litt lyst, eller om jeg skal ha det mørkt? Hva syns dere?


"1bilde, 3redigeringer, hvilken likte du best?"

// Alle er redigert i Adobe photoshop cs4


"1bilde, 3redigeringer, hvilken likte du best?"

// redigert i photoshop


Annbefaling #Adobe photoshop cs4


Jeg har fått en del spørsmål om jeg er fornøyd med photoshopen min, og om den kostet mye. Så jeg tenkte å ha en liten "annbefaling" av selve programmet. Først og fremst, så jaa jeg er superfornøyd med programmet. Jeg har da Adobe photoshop Cs4. Det finnes også Elements photoshop, og etter det jeg har hørt og lest så er CS bedre.. Jeg har jo ikke prøvde Elements selv, men Adobe er i hvertfall ett kjempe bra program, som faktisk ikke er så alt for, alt for avansert.

I starten var jo selvfølgelig hele programmet umulig å skjønne seg på. Det var nesten så jeg bare gidde opp hele programmet og heller bare fortsatte å bruke gimp og photoscape, haha! Men photoshop er jo veldig kjent, eller hva jeg skal kalle det. Så om man søker på youtube finner man mangen forskjellige forklaringer på hvordan kan redigere sånn å sånn. Det gjorde altså jeg, det er vel på den måten jeg har lært meg det meste. Også har jeg jo selvfølgelig prøvd meg litt frem, og lært meg på den måten å.Dere som ikke har photoshop selv tenker sikkert at dette ser alt for avansert ut?, hehe jeg vet ikke jeg. Men jeg gjorde i hvertdall det selv, før jeg fikk det. Men man trenger jo ikke å bruke alle de knappene her for å få til å redigere ett bilde. Jeg bruker alltid alternativene som kommer opp når man trykker på den runde svarte og hvite knappen som er heelt nede til høgre der.Av de alternativene som kommer opp der pleier jeg aalltid å bruke Curver. Jeg drar den alltid opp slik at bildene blir lysere, også bruker jeg avogtil å sette på en "soil color" i en brunfarge som jeg pleier å sette på "screen". Osv, Jeg har ikke tenkt til å vise akk hvordan jeg redigerer bildene mine, med bilder her nå. Det hadde blitt litt for mangen bilder, hehe. Men som sagt, jeg jobber fortsatt med å få lagt ut en slik redigerings video.Noe som også er ganske så bra med programmet er at man kan lage seg flere slike "Copy-right-logoer" eller hva det heter. Altså den tingen der opp hvor det står "Photography...". Den lager man en gang, lagrer den så bare finner man den frem på det visklæret også kan man bare trykke den på bildet. Supert spør du meg. Om jeg får til å legge ut videoer, kommer jeg til å legge ut en forklaring på hvordan man lager en slik å.

Også sist men ikke minst så kan man lage en hader på 1min. Det er faktisk ikke tull engang, den dere ser på bildet her lagde jeg på under 40 sekunder. Veldig lett og kjapt. Denne var jo ikke akuratt så avansert, men dere skjønner poenget!Det er mye mer enn dette jeg har visst nå som man kan gjøre i photoshop, selvfølgelig. Men som sagt, jeg har ikke lært meg så veeldig mye med det enda, å jeg kan heller ikke lage ett ti siders innlegg om photoshop. Jeg kan heller vise dere mer, når jeg får til å legge ut videoer. Blir litt lettere å gjøre det på den måten. Hehe!

Og til slutt, så snakker vi om prisen på slike programmer. Det varierer fra 1000, til 7000 til 700000, Jeg kan egentlig ikke si så mye om prisene her, siden jeg ikke betalte for mitt selv, jeg fikk det av noen. Så jeg er ikke helt sikker på hva det koster! Men man får nok ett bra program til tusen lappen, eller kanskje man finner ett enda billigere, jeg vet ikke helt. Og til dere som spør om man kan laste det ned gratis, eller om det er ulovelig, jeg vil nok tro det er ulovelig å laste det ned. Er jo en grunn for at det koster penger! Men man kan laste ned en slik "test" hvor man får programmet i 30 dager ellernoe! Noen tenker sikkert at det ikke er verdt pengene, men det er det! :)

Noe mer dere lurer på om Adobe Photoshop Cs4?


"1bilde, 3redigeringer - hvilken likte du best?"//Bildet er tatt i fjor sommer  - redigert i photoshop


"1bilde, 3redigeringer, hvilken likte du best?"

// redigert i photoshop


"1bilde, 2redigeringer, hvilken likte du best?"
Canon eos 550D 18-175mm  -Bildet er tatt i fjord sommer, i stavanger


1 bilde, 3 redigeringer
Hvilken redigering likte du best?


1 bilde, 3 redigeringer
Hvilken redigering likte du best?


"1bilde, 3redigeringer, hvilken likte du best?"

Svart-hvit eller farger ?

1 bilde 3 redigeringer
Hvilken redigering likte du best?


Hvilken redigering?

-redigert i photoscape og gimp 2,6


Hvilken redigering?


nr1


nr2

// redigert i phoroscape & gimp


Redigeringsprogramene jeg bruker!


Jeg får en del spørsmål om hvilken redigerings programer jeg bruker på bildene mine. Både om hvulken jeg bruke til headerene mine, og til hvilken jeg redigerer bildene mine i. Når jeg redigerer headerer bruker jeg Photoscape, gimp 2,6 og picnik.com. Og når jeg redigerer bilde bruker jeg som oftest phoroscape, avogtil Gimp. JA, alle de programene kan dere laste ned gratis! Det er bare til å søke på google, download gimp, ellernoe. Så skal det komme opp. Jeg vil virkelig annbefale dere å laste dem ned, om dere ikke har dem Hvilken redigerings programer bruker du?


Før - etter redigering!1 bilde 3 redigeringer


Hvilken redigering likte du best?


1 bilde, 3 redigeringer// alle redigert i photoscape

Hvilken redigering likte du best?
-Ingvild:)


1 bilde, 3 redigeringer// alle redigert i photoscape

Hvilken redigering likte du best?
-Ingvild:)