"Livet ditt blir perfekt om du er tynn"

...det er det faktisk noen som tror. Overaskende nok! Om en person er tynn så har man ingen problemer i livet, man har topp selvtilit og alt er bare fint. Tror noen. Men jeg kan fortelle dere det at det nødvendigvis ikke stemmer. Tviler på at det i det hele tatt stemmer egentlig. Alle har problemer og de fleste har ting med seg selv de ikke liker, uansrtt om man er slanke eller kraftige. Ser så mange som får kommentarer om at de er for tynne, og at de ikke tror på at personen ikke har spiseforstyrelser fordei alle tynne har jo det, osv. Det er heldigvis ikke jeg som får desse kommentarene nå til dags. Men jeg har selv fått kommentarer om at jeg er for tynn osv opp igjenom alle årne jeg har hatt blogg. Det er ikke sikkert den som har kommentert nødvendigvis har ment det frekt, men hva kommer det ut av å legge igjen en slik kommentar? Det gjør ikke at kroppen min legger noe mer på seg. Det gjør ikke at jeg føler meg noe bedre. Det kommer rett og slett INGENTING godt ut av det. Heller tvert i mot! 
Om en person er tynn, eller "for tynn" er det ikke noe som kommer godt ut av at du legger igjen en kommentar og forteller denne personen det. De fleste vet godt selv hvordan dems egen kropp ser ut. Uanset om den kanskje har spiseforstyrelser eller ikke, så hjelper det ikke med en slik kommentar! Jeg tror faktisk ikke de som er kraftige får like mange kommentarer på det.(sier ikke at de ikke får, men at jeg tror tynne får mer.) For da er det liksom "stakkars den personen, den er jo så overvektig". Jeg sier ikke at det ikke kan være synd på en person som sliter så mye med vekt at det kan gå ut over helsen. Meen, hvorfor slenge slike unødvendige kommentarer til tynne da? Vi har det ikke noe bedre vi heller.
Noe jeg også er ganske sjokkert over er leger, alle leger jeg har vert hos opp igjenom har kommentert kroppen min. Og jeg kan si dere at det er flere enn en lege.. Og da er det ikke "å så slank og fin du er", mer "men du er jo gaanske tynn da, spiser du?". Dere aaaner ikke hvor frustrert jeg blir inni meg da.når det er det føørste dem sier. Jeg har til og med blitt truet med å bli tvangsinnlagt og tvangsforet, fordi jeg var tynn og hadde kalde hender. Serriøst? Har vi så dårlige leger her i Norge?.. Tviler på at om det kommer inn en overvektig person, så sier den "oj så feit du er, du burde ikke spise mer!"... syns vi burde blitt behandlet bedre enn dette her.. Og her i bloggverden spess er det så altfor mange som tror at vi som er tynne har kjeeempe god selvtilit og har det helt perfekt med oss selv. Men det kan jeg skrive under på at ikke stemmer. Jeg skjønner engang ikke at noen faktisk kan tro det. Er man for tynn, får man den kommentaren. Men er man overvektig så er det synd på deg. For for oss som er for tynne så er det jo bare til å spise mer, ikke sant? Nei.
Jeg kan fortelle dere det at jeg spiser opptil åtte måltider til dagen, noen ganger er over halvparten varm mat, altså middagsretter. Men jeg legger ikke på meg uansett hva, og ja jeg vil legge på meg. Og har prøvd på det ganske lenge. Det har ikke noe med hvor mye jeg spiser å gjøre - kanskje litt. . Men det har mest med hvordan kroppen er bygd, og hvordan kroppen forbrenner. Noens forbrenner ganske mye uten at man må streve for det. Dere kan jo tenke dere, jeg har ikke trent på tre år (pga sykdommen..) , Mens andre må ha hard trening hver dag for å ikke legge på seg. Sånn er det bare. Men vennligst ikke kom til meg, eller andre og fortell oss hva vi skal gjøre eller hvor mye vi skal spise. Og heller ikke fortell oss hvordan kroppen våres ser ut(om du ikke har noe positivt), for det klarer de fleste av oss ffint å se selv. Takk. Noen som kjenner seg igjen i noe?

9 kommentarer

Stay Strong
23.10.2013 16:20 //http://goinghealthy.blogg.no/


Fin tekst :)

Jeg ble ofte spurt om jeg hadde spiseforstyrrelser da jeg var yngre, fordi jeg var kjempetynn, og uansett hvor mye jeg spiste, la jeg ikke på meg. Men det er ikke bare de som er tynne som har spiseforstyrrelser, som mange tror :)
Emilie
23.10.2013 16:34 //


Jeg har det motsatte problemet. Legger VELDIG lett på meg og må alltid passe på hva jeg spiser noe som er sinnsykt frustrerende. Jeg har vel egentlig alltid vært ganske lubben og har alltid hatt dårlig selvtillit. Men jeg er alt for glad i mat selv om jeg spiser helt normalt, kanskje til og med mindre enn vennene mine som er veldig tynne. og jeg hater egentlig å trene så jeg får vel leve med den kroppen jeg har.
Kaisa Elise
23.10.2013 16:44 //http://kaisaeb.blogg.no


Utrolig bra skreve !
Lene
23.10.2013 16:54 //


Er så enig med deg Ingvild! Veldig bra skreve. Er ikkje bare bare å legga på seg.Synst da er litt feil at da skal vera synd i dei som er overvektige, mens dei som er tynne for masse masse drit om at dei må eta meir og at dei har spiseforstyrrelse!
Victoria


Jeg har aldri hørt at jeg er for tynn, så vet ikke helt hvordan det er. Må innrømme at jeg tenker selv at om jeg bare hadde vært tynnere, så hadde alt blitt bedre. Men jeg vet jo at det ikke er sånn det fungerer.

Bra skrevet!
Martha Linnea
23.10.2013 21:43 //http://mayflowers.blogg.no/


Er så einig! Eg får ofte høre at eg er alt for tynn, og her om dagen begynte en i klassen å klage på kor tynn eg er, berre fordi eg fint klarte å nå rundt håndleddet med to fingre. Og eg er jo ikkje unormalt tynn engang!
Liv Judit
23.10.2013 22:50 //http://drommebiblioteket.no


en grusom setning som jeg har hørt og sagt til meg selv så mage ganger men har nå innsett at det er ikke sant men en må bygge seg en kropp en trives i selv ikke hva andre mener en bør gjøre
tmec
25.10.2013 21:32 //http://tmec.blogg.no


Det viktigste er å finne en måte å trives med seg selv på! :) Har hatt anorexia og det er virkelig ikke noe å streve etter. Tynn betyr ikke trivsel.
Sandra
05.03.2014 21:51 //


Du har en helt normal, og flott kropp! :) De som kommer med diverse negative kommentarer er nok bare misunnelige! Hev deg over de :)

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i adobephotoshop cs4
- Og nei, jeg lager ikke design eller headerer til andre.
- Jeg bruker Canon eos 550D - om det ikke står noe annet under bilder.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: fotball.j@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinJeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk-ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen

ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


KategorierArkiv
2013
 • Januar - Februar - Mars - April Mai - Juni/a> - Juli - August September Oktober

  2012 -
 • Januar - Februar - Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , » Desember

  2011
  Januar , Februar , Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember ,

  2010
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember-
 • Design:

  Jeg har laget designet mitt selv.
  hits