"Vi får ingen rettigheter"

Noe som sjokkerer og frustrerer meg utrolig mye er av vi med ME her i Norge ikke har rett på nooe. Vi får ikke noe hjelp eller støtte fra nav, har ikke noe rett på fysioterapi og vi må fikse alt selv. De beskylder det med at ME ikke er en alvårlig nok sykdom. Vel, jeg vil nå si at å ligge syk i f.eks ti år med en kronisk sykdom er ganske alvårlig. Men det mener tydeligvis ikke helsevesenet. Så vi må jo også betale for forskingen på ME selv..! Noen av dere har jo kanskje sett det som var på tv2 for en god stund siden, om de to forskerne på Haukeland som forsker på en kreftmedisin som kan hjelpe oss med ME. Men tror dere helsevesenet/staten vil være med på å støtte det? Neppe. Vi må samle inn penger selv. De skal prøve medisinen på 140 personer med ME, og de har nå samlet inn nok til 55 personer. Det er i hvertfall i godt i gang. Men prosjektet kunne jo allerede vert startet om de kunne fått de forskningspengene de trengte for å fått prøvd ut dette skikkelig. Det er jo trossalt den eneste medisinen som har vist seg å virke på 2 av 3 personer med ME. 

Det er i hvertfall bra at noen tar tak i det og får samlet inn penger. Alle som vil kan være med å støtte saken, legger igjen en link nederst i innlegget! Men det at vi f.eks ikke har rett på fysioterapi, det skjønner jeg ikke. Vi har en kronisk sykdom, mye smerter i kroppen osv som gjør at man ligger veldig mye i ro, også skal man ikke få hjelp til å trene opp musklaturen når man føler kroppen trenger det. Da blir det jo bare flere og flere ting i kroppen som blir "ødelagt". Så jeg håper virkelig at vi med ME snart får litt mer støtte og hjelp. Slik som det er nå får vi ingenting!
 HER har dere link til en facebook side dere gjerne må like og dele. Der finner dere en givekonto hvor dere kan sette inn penger om dere ønsker. 10kr hjelper mer en ingenting. Husk det :) #MEandYouFoundation  heter prosjektet.:)

8 kommentarer

Julieeee
15.09.2013 13:55 //http://julieeee.blogg.no


Håper virkelig dere får mer støtte, det fortjener dere!
malenevonessen
15.09.2013 14:06 //http://malenevonessen.blogg.no


Helt enig i alt du skriver, er ikke lett å ha m.e i dagens system nei! å folk som ikke syns det er alvorlig at jeg har hatt m.e i 7 år er bare dumme i hode :P
Elin Slåen
15.09.2013 14:20 //http://elinslaaen.blogg.no


Jeg syns det er en skam at ME ikke blir tatt mer alvorlig i helsevesenet!
MKLA - ALT INNEN MOTE
15.09.2013 14:34 //http://mkla.blogg.no


Utrolig bra skrevet innlegg. Er enig i alt du skirver og dette brude det bli en forandring på! Dere fortjener mye mer støtte!
Hege
15.09.2013 14:49 //http://hegelandsvik.blogg.no


Så bra skrevet! Synes det er altfor dårlig, å bruke flere milliarder kroner på OL er visst ingen problem, men å bruke mye mindre penger på noe SÅ mye mer fornuftig kan de visst ikke gjøre.

Jeg fikk forresten gratis fysioterapi gjennom sykehuset etter jeg hadde vært på utredning. Vet ikke helt om man har rett på det eller ikke, men...

Håper virkelig at ME blir tatt mer alvorlig snart, for det er på tide!
Ingvild - Foto og hverdag med ME
15.09.2013 14:53 //http://iaa1996.blogg.no/


Hege: Ja tenker akkuratt det samme som du nevner her med OL osv. Er jo bare helt på trynet! Jeg snakket akkuratt med legen om fysioterapi og sa at jeg ikke har rett på det. Så vi har ikke egentlig rett på det - men vi bør jo det. Så er bra du har fått det! :)
Helene Endsjø
15.09.2013 14:56 //http://symphonies.blogg.no


Enig i det med fysioterapi, men jeg kjenner ei med ME som får støtte fra NAV. Men bra skrevet, og syns alle burde få litt støtte hvertfall!
Mapo - livet med fregner;
15.09.2013 18:46 //http://mapo.blogg.no


Utrolig dumt at dere ikke får den støtten og må betale selv; dere skulle hatt rett på fysioterapi

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i adobephotoshop cs4
- Og nei, jeg lager ikke design eller headerer til andre.
- Jeg bruker Canon eos 550D - om det ikke står noe annet under bilder.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: fotball.j@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinJeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk-ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen

ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


KategorierArkiv
2013
 • Januar - Februar - Mars - April Mai - Juni/a> - Juli - August September Oktober

  2012 -
 • Januar - Februar - Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , » Desember

  2011
  Januar , Februar , Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember ,

  2010
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember-
 • Design:

  Jeg har laget designet mitt selv.
  hits