"Del din sykehistorie"
Noe jeg har tenkt på lenge er å dele noen av dere leserers "sykehistorier", siden jeg vet at mange av mine leserer llder av samme sykdom som meg, eller kanskje en annen. Så jeg hadde blitt kjempeglad om noen av dere hadde hatt lyst til å dele litt av deres historie med meg og leserene mine. Siden jeg ønsker å få frem hva ME er, så blir det kanskje lettere for folk å forstå om de hører historier fra flere enn bare meg!
Om du har lyst å dele din historie kan du selv velge om du vil være anonym og kommentere i kommentarfeltet her, eller om du ønsker å sende histoien på mail til meg (fotball.j@hotmail.com). Dere velger også selv hvor mye av deres historie dere vil dele, men helst prøv å forkort den litt slik at den ikke blir altfor lang til å poste i innlegg! Dere velger også selv om dere vil skrive om hvordan dere ble syk, hvordan dere har det, hvordan folk rundt dere tar det osv.- Helt fritt! Hørtes dette spennende/intesangt ut?

17 kommentarer

Aranja
06.04.2013 19:03 //http://www.aranja.blogg.no


Jeg lider heldigvis ikke av en sykdom, men gleder meg til å høre andres erfaringer :)
MariaMa
06.04.2013 19:16 //http://Mariama.blogg.no


Jeg lider ikke av noen sykdom, så har egentlig ingenting å dele om det :)
Mina Kolstad
06.04.2013 19:20 //http://minakolstad.blogg.no


Så smart. Lider av to sykdommer, iktyose og lavt blodsukker. Men jeg orker ikke å lage noen historie ut av det,haha. Laaaat
hannaaloee
06.04.2013 19:20 //http://hannaaloee.blogg.no/


Fin blogg!!! :)
Stina Dalheim
06.04.2013 19:25 //http://sld.blogg.no


Hei, må bare si at jeg synes du er veldig sterk og du bær være stolt over deg selv. Jeg er helt åpen om min sykdom, men jeg blir alltid litt lei meg eller flau da jeg forteller om den.

Det var vel i august 2005 jeg fikk Epilepsi. Jeg og mamma var i Lier og hadde nettopp vært på McDonalds, vi skulle dra og da jeg satt meg i bilen, mistet mamma kontakten med meg og jeg begynte å riste samtidig som det kom brusende/flytende bobler ut av munnen min. Mamma ringte sykehuset og ringte etter sykebil, men mamma ville ikke vente i og med at jeg kunne dø. Mamma kjørt direkte selv til sykehuset i Drammen, der jeg ble tatt i mot på akutten. Mamma gjenfortalte alt til meg noen år senere og jeg husker det godt. Leger satt sprøyter i meg og jeg ble lagt i koma. Jeg fikk et rør ned halsen, for jeg kunne i puste selv. Jeg hadde også et rør innlagt ved magen sånn at tarmer og alt skulle funke slik det skulle. Jeg har hatt noen få anfall bare, men det har hvert alvorlige anfall. Jeg var inne på sykehuset en gang i året og hadde EEG, der de stikker små nåler/ledninger inni hode mitt, men jeg legger ikke merke til noe, for jeg ''sover''. Uansett, jeg tror jeg lå på sykehuset i 3-4 dager, og jeg våknet på dag to. Det første jeg sa da jeg våknet var: kan jeg få en bolle og litt saft?. Jeg var rimelig ''nedrusa'' i og med at jeg nettopp våknet fra koma.

Men i 2010, så var jeg plutselig frisk! Jeg hadde ikke diagnosen Epilepsi lenger og jeg har heller ikke hatt noen tilbakefall.

Så det var min sykehistorie!

Mvh www.sld.blogg.no
Celine
06.04.2013 20:34 //


Jeg har kronisk hodepine. Sliter veldig med skolen og alt i livet..... :(
elisabeeth
06.04.2013 20:59 //http://elisabeeth.blogg.no


Hei, eg har ei veldig liten sykdom då men det er ein sykdom. Eg har tannsykdom. Det begynte med at mamma hadde feber når eg blei født. Egentlig ikkje noke spesielt men. Eg merka da når eg var 5 år. Eg hadde veldig kvite tenner. Men såg søstra mi ein flekk på tanna. og da var sykdommen. Så nå har eg langt frå kvite tenner. Eller dei er kvite men mest brune pågrunn av at den kvite flekken som er på fram tennene mine gjer dei brune. Og den kvite flekken vokser og av og til blir den mindre. Eg liker ikkje at folk kjem og spør om koffor eg eg har gule eller brune tenner. Men det brune forsvinner til slutt!!
- caritha
06.04.2013 21:32 //http://carithaa.blogg.no


Høres interessant ut :')
viktoria
06.04.2013 23:33 //


Hei :) jeg er 16 år og har hatt ME i 3 år . Jeg har en fantastisk kjæreste som holder ut med meg , selv om jeg bare orker å møte han 1-2 ganger i måneden. er vel med venniner hver 3 måned. Jeg er våken ca.5 timer eller mindre om dagene, ellers sover jeg . Jeg har hjemmeundervisning 3 ganger i uken, hver gang varer i 30 min. Så jeg må ta igjen 8-10 klasse på de få timene. Jeg fikk valget mellom å gå ungdomskolen omigjen eller gå 6 år på vgs. Jeg valgte det siste ,sånn at jeg Ikke kom til å bli den eldste. Jeg har utrolig mye smerter ,tåler ikke bråk og mye lys. Jeg går for det meste med solbriller og ørepropper. Jeg glemmer fort, og har mistet mye muskler,. Greier ikke å bære en melkekartong. Bruker også nesten 5-10 min på å gå opp en trapp på 20 trappetrinn, mens resten i familen min bruker rundt 20 sek. Andre blir sliten ,jeg blir utmattet eller mer. Tanken om å dø er alltid der. Skal jeg ut bruker jeg altid rullestol. Og ja, jeg er 16. ikke 90, selv om det er sånn jeg føler meg. vet ikke når jeg blir frisk, eller om jeg i det hele tatt blir det. Folk som tror de vet ossen det er å ha ME ,de vet ingenting.

Tusen takk for at du blogger!
06.04.2013 23:47 //


Det hele startet våren 2012. Jeg trente rundt fire ganger i uken, gjorde det svært godt på skolen og livet var egentlig helt supert. Plutselig begynte jeg å få vondt i håndleddet og i fingrene. Jeg tok det litt mer med ro i et par uker, ettersom jeg trodde det bare var en belastningsskade eller noe lignende. Utover sommeren spredde smertene seg til alle fingerleddene, begge håndleddene, anklene og litt i knærne. Jeg gikk til legen og tok masse tester. Jeg ble også henvist til en revmatolog (spesialist på ledd). Et halvt års tid senere kom jeg dit. I mellomtiden hadde jeg fått flere symptomer. Alt i fra vekslende kulde og varme følelse, smerter i muskler og ledd som flytter seg ofte, intens hodepine, konsentrasjon og hukommelsesproblemer, voldsom trøtthet uansett hvor mange timer søvn jeg hadde fått osv. Etter bare en liten forklaring til revmatologen bør det bestemt at jeg skulle bli utredet for M.E.

Januar 2013 ble jeg innlagt i tre dager, der det ble tatt søle mulige slags samtaler, prøver og undersøkelser. Det ble ikke funnet noenting galt som kunne forårsaket symptomene mine. Det eneste som ble oppfaget, var at jeg hadde hatt en infeksjon på den tiden alt startet, som trolig utløste sykdommen. På bakgrunn av dette i tillegg til symptomene og sykdomshistorien min fikk jeg diagnosen M.E. i mars 2013.

Jeg blir i grunn bare verre og verre for hver dag som går. Jeg prøver nå ut fysioterapi for å prøve å løsne opp litt. Det kan ikke beskrives hvor kjedelig det er når kroppen ikke klare å gjøre det hodet vil. I perioder sliter jeg mye. På tross av alt prøver jeg så godt jeg kan å se det positive med sykdommen og er takknemlig for at sykdommen ikke er så ille hos meg som den er hos enkelte. Så langt det er mulig, har jeg akseptert sykdommen jeg har og prøver å gjøre det beste ut av det lille jeg orker! Jeg finner også heldigvis mye støtte fra familien og vennene mine.
Filippa CH
07.04.2013 08:24 //http://filippach.blogg.no


Hadde kyssesyken for første gang i sjette klasse, og det var vel da alt dritt begynte. Ble frisk igjen etter et år, og så begynte jeg på undomskolen. Senere ble jeg kjempedårlig igjen, og det viste seg at jeg hadde hatt kyssesyken èn gang til. Så gikk det bare nedover, og jeg ble utredet for ME. Nå har jeg hatt det i tre år, og har droppet ut av videregående. Legen min har ikke noe mer å tilby, så egentlig ligger jeg bare her og venter. Alle følelser bare hoper seg opp og ligger under overflaten og jeg er så sint sint sint, fordi det er så sinnsykt urettferdig
Hege - foto og hverdagen med ME
07.04.2013 13:33 //http://hegelandsvik.blogg.no


Synes dette hørtes spennende ut, ja! Gleder meg til å lese det ferdige innlegget :-)

Jeg er 15, snart 16 år gammel, og for 3 år siden fikk jeg ME etter en kraftig virusinfeksjon i halsen. Jeg ble hjemme fra skolen i et par uker, men til slutt gikk jeg på skolen fordi jeg aldri ble skikkelig frisk. Jeg var der kanskje en gang i uken, og jeg følte hele tiden at jeg skulket skolen fordi jeg ble hjemme siden jeg var helt tom for energi, og jeg følte meg bare lat. Jeg tok blodprøve etter blodprøve hos legen, og ingenting ble funnet der, men til slutt ble jeg endelig videresendt til sykehuset. Så 2 og et halvt år etter jeg ble syk, fikk jeg endelig en diagnose. Etter det ble alt litt mye enklere, for flere forsto og jeg ble tatt mer hensyn til.

Jeg føler meg som en 15-åring i kroppen til en 90-åring (på innsiden, såklart)...
Renate
07.04.2013 18:24 //


Sykdoms historien min begynte den dagen jeg ble født (7.3.94). Jeg ble hjerneskader ved fødselen. Denne skaden ødela lære-evnen min. Jeg er relativ normal, uten om en liten forskjell. Folk sa til moren min at jeg hadde en evne til og forstå annerledes folk i en alder av 3 år. Denne evnen sluttet og funke i 1.klasse. Læreevnen min va uutholdig, og jeg fikk leksehjelp. 5. klasse fikk jeg kontakt me ppt. De gjorde ulike tester, og fant ut at jeg hadde 3 andre diagnoser. Disse diagnosene var Manisk- depressiv, Sosial- angst og Schizofreni. I ungdomsskolen var jeg mye alene, pga utestengelse fra klassen. 1 og 2 videregående skjedde det samme. I 2011 11 september ble jeg tvangsinnlagt på Psykiatrisk, skjermet avd. På psyk ble jeg dopet med mye medisin! Jeg klarte så hvitt og reise meg fra senga, fordi jeg var så deppa. Jeg var innlagt i 5 månder og 1 uke etter ble jeg 18! Jeg går fortsatt på medisiner og går til psykolog!

Denne "spesielle" evnen jeg hadde for mange år siden har komt tilbake, og jeg ser på livet litt lysere. Jeg vet at jeg har folk som passer på meg og som støtter meg gjennom vanskelige tider! Jeg liker bloggen din veldig godt, og vil lese den så lenge du vil blogge:)

Takk for meg!
Anna
07.04.2013 19:16 //


Jeg er 16 år gammel og har hatt ME i snart 4 år!

Det starta på høsten i 2009 med kvalme, vondt i hodet, influensafølelse og lite energi. Jeg trodde det bare var influensa (selv om det føltest ut som noe jeg aldri hadde hatt før) så etter en uke hjemme kom jeg meg på skolen, men jeg følte liksom at jeg aldri ble helt frisk. Så skjedde det samme flere ganger. Hjemme i noen dager/uker før jeg klarte å komme meg på skolen igjen. Jeg fikk flere og flere symptom som muskel -og leddsmerter, konsentrasjonsvansker, dårlig hukommelse, skjelving og feberfølelse. På våren i 2010 ble jeg utredet og fikk diagnosen ME. Har vert veldig heldig med at legene og lærere tror på meg for det er nok av de som ikke blir blir trodd!

Jeg ble litt bedre i en periode på slutten av 2010 pga. LP men dette varte ikke så lenge og jeg ble sakte dårligere.Det ble vanskelig å følge med i timen, jeg fikk ofte problem med å se(blir svimmel og ting blir helt lyst), og gjorde minimalt med lekser. Jeg pressa meg ofte til gymtimer og ting som jeg hadde så lyst å gjøre, men det resulterte i mer utmattelse og forverring av alle symptomene.

I begynnelsen av 2012 klarte jeg å vere noen få timer på skolen hver dag før jeg måtte reise hjem og ligge resten av dagen helt utslitt i senga. (Utmattelsen man får av ME er ikke noe man kan sammenligne med noe annet! Alle blir jo trette og slitne iblant men ikke i nærheten av dette).Så sa det stopp i April og jeg måtte kutte ut skolen. Klarte av og til å spise frokost og middag ved bordet, ellers måtte jeg spise mens jeg satt i senga.

Nå er det 1 år siden jeg har vert på skolen, og over 1/2 år siden jeg har klart å spise på kjøkkenet. Jeg har rom i kjelleren så det kan gå måneder mellom jeg klarer å gå opp trappa for å sitte på kjøkkenet i kanskje 5 minutt max. Når jeg er på det aller dårligste kan jeg begynne å gråte av at noen tar på meg eller snakker for høgt..

Dagane bruker jeg bare på å ligge her, høre på musikk, er av og til på data og de eneste gangene jeg er ute av senga er når jeg er på badet. Bestevennen min kommer på besøk i kanskje 20 minutter 1 gang i uken eller 1 gang på 2 uker. Mer enn det har jeg ikke energi til.

Folk som mener vi overdriver osv. skulle fått prøvd ut ME i en uke.. Det er ikke noe liv å ligge inne på mørkt rom å bare håpe at det snart tar slutt. Jeg har gått glipp av så utrolig mye. Har ikke fått feirt konfirmasjonen min engang.. Men om 2 uker skal jeg begynne på LDN og jeg håper så inderlig at det virker!!

Beklager for at det ble litt masse, men føler jeg måtte forklare litt så folk kan forstå litt av hva ME er:)
Caroline Sømme
08.04.2013 17:53 //http://carolinesomme.blogg.no


september det året jeg fylte 3 år ble jeg veldig syk. jeg spiste nesten ingenting, jeg drakk bare masse vann og andre drikkevarer, jeg måtte masse på do. mamma og pappa merket på meg at jeg ble syk, en dag slet jeg med å puste, så mamma tok meg med til legen, der de tok blodprøver og forskjellige ting. legen sa at mamma måtte ta meg med til sykehuset med en gang, og at han hadde ringt etter ambulanse. mamma fikk beskjed om å ringe pappa å be han hendte klær til meg og mamma og komme inn på sykehuset.

når vi kom på sykehuset, slet jeg veldig med å puste, jeg hadde nesten ikke farge i ansiktet, og mamma har vel fortalt meg at hun syns jeg så "gjennomsiktig" ut. da jeg og mamma kom til sykehuset fikk vi bekreftet at jeg hadde diabetes type 1. og at jeg hadde gått med høyt blodsukker alt for lenge og derfor fått syreforgiftning. legen skulle da sette en slange inn i armen min, sånn at jeg kunne gå rundt med et stort apparat som passet på blodsukkeret mitt. men han klarte ikke å finne blodårene i armene mine, jeg tror kanskje han stakk 15-20 ganger i hver arm, så fant han en som han kunne stikke i på halsen min, men det nektet mamma, så prøvde sykepleieren, og hun traff selvfølgelig på første forsøk, hehe!

når jeg lå på sykehuset fikk jeg intravenøst, jeg kunne altså ikke spise på 5-7 dager. bare drikke vann. det var ganske vanskelig, tror jeg! husker det ikke så godt selv siden jeg bare var tre år! etter at jeg kom ut av sykehuset, spiste jeg så utrolig mye. fem minutter etter hvert måltid, spurte jeg når det neste var, jeg spiste til og med mer en faren min! haha! det er selvfølgelig kipt å ha diabetes. jeg er snart 15 år, som vil si at jeg snart har hatt det i 12 år. men jeg er jo vant til det da!

jeg syns at du er så utrolig sterk, og jeg elsker bloggen din! kjempekult at du lar andre fortelle om sin historie! :)
malenevonessen.blogg.no
12.04.2013 16:07 //


jeg har hatt m.e i 7 år å blir tjue til sommeren. så fint å se at du er så åpen om det, første gang keg er innom din blogg ! kommer garantert til å fortsete å lese :)
09.05.2013 13:39 //


I november 2011 fikk jeg sjult lungebetennelse. Jeg var syk med det i en måneds tid ca, men merket ikke at det var en sykdom før jeg hadde hatt det i to uker. Jeg fylte året på den tiden jeg hadde det og husker veldig godt at når jeg foreksempel skulle ta bilder med venner så tok vi to bilder før vi måtte ha en pause fordi jeg hostet til jeg brekte meg. Jeg trodde ærlig talt jeg skulle spy, selvom jeg ikke gjorde det. Vi tok veldig mange blodprøver og sånn før legene sa at jeg hadde sjult lungebetennelse. De trodde faktisk jeg hadde kyssesyken eller vanlig lungebetennelse, men når dette ikke ble bevist så var de sikre på at jeg hadde sjult lungebetennelse. Jeg var borte fra skolen i to uker før jeg begynte igjen men selvom jeg begynte igjen så følte jeg aldri at jeg ble skikkelig frisk. Jeg var veldig sliten og utmattet og hadde det helt forferdelig. Jeg gikk jo faktisk på skolen fem dager i uka, gjorde lekser + slitsome fritidsaktiviteter. Mamma har ME og begynte å lure litt på hvorfor jeg var så sliten når jeg sa at jeg var sliten. Vi gikk til legen og jeg fikk vite at jeg hadde en utmattelse etter lungebetennelsen. Jeg har det fremdeles og sliter veldig med det. Orker bare å være med venner i helgene, har fått sluppet av lærerene å gjøre lekser sånn at jeg kommer meg på skolen og går nesten aldri på cheerleading, som er fritidsaktiviteten jeg går på nå. Dagene mine går i å gå på skolen, komme hjem og ligge på sofaen hele dagen. Jeg går til psykolog også, og fant ut i januar at jeg har angst. Psykologen sier at visst jeg ikke blir mer sosial så kan jeg få sosial angst som er sånn at du ikke tørr å gå ut og føler alle syntes du er rar og sånn. Føler faktisk det litt nå så jeg går aldri steder der det er mange folk for jeg føler jeg dummer meg ut hele tiden og at ingen liker meg for jeg er så merkelig og at alle ser stygt på meg. Visst jeg hadde fortsatt med å gå på skolen hver dag, gjøre lekser og gå på cheerleading hele tiden så kan jeg få ME, derfor tørr jeg ikke det. Fra oktober-januar har jeg hatt over en måned med fravær fra skolen. Jeg skulle bare ønske at jeg ikke var så sliten, det er urettferdig. Nesten ingen tror på at jeg har utmattelse når jeg sier det, for de har vel ikke hørt om det før og det høres ikke ut som en sykdom, så mange kaller meg lat. Jeg er jo så sliten og har angst så dette går faktisk veldig innpå meg. Men ingen skjønner det da. Nå går jeg fremdeles på skolen og gråter nesten hver dag over at jeg er så sliten og orker ikke å gå på skolen. Mamma og pappa kjører meg nesten hver dag til og fra skolen for jeg orker ikke bussen. Det høres kanskje rart ut at jeg ikke orker å ta bussen, men det er faktisk ganske slitsomt og vanskelig for meg. Dette er hvertfall min historie.

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i adobephotoshop cs4
- Og nei, jeg lager ikke design eller headerer til andre.
- Jeg bruker Canon eos 550D - om det ikke står noe annet under bilder.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: fotball.j@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinJeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk-ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen

ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


KategorierArkiv
2013
 • Januar - Februar - Mars - April Mai - Juni/a> - Juli - August September Oktober

  2012 -
 • Januar - Februar - Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , » Desember

  2011
  Januar , Februar , Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember ,

  2010
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember-
 • Design:

  Jeg har laget designet mitt selv.
  hits