"sykdommen styrer kroppen min, ikke jeg som styrer sykdommen"

"Llurte på hvordan du har vert så lite syk i ferien? du har jo gjort noe nesten hver dag! En vennine av meg går til psykolog for å tenke seg friskere! det hjelper på hun ."

Jeg har egentlig ventet på denne kommentaren i hele ferien, jeg VISTE den kom til å komme! Noen av dere legger dere gankse mye opp i hvilke dager jeg er syk, og nårr jeg er syk. MEen bestemmer over kroppen min, og det er den som sender ut alle symptomene til kroppe min. Men ja, jeg er ofte mindre sliten i ferier enn i skoleuker, og nå skal jeg fortelle dere hvorfor. For dere som ikke har skjønt det så fungerer ikke kroppen min som deres. Kroppen min blir stressa av ingenting, kroppen min blir sliten av ingenting, kroppen min blir trøtt av ingenting. Og kroppen blir totalt utmattet av absolutt ingenting. Går jeg på skolen to timer en dag, kan jeg være sliten og utmattet resten av uken. Jeg blir mer utmattet av skole, enn jeg blir av noe annet! Så om jeg en dag er hos en vennine i to timer, kan ikke utmattelsen samenlignes med utmattelsen jeg får etter å ha vert på skolen i to timer. Skolen stresser også opp kroppen min, uten av jeg vet hvorfor. Så den siste timen før jeg skal avgårde til skolen er kroppen min så stressa at dere aner ikke. Og det gjør meg ekstra sliten!
Jeg har også som sagt bare ett fag jeg fokusrerer på nå frem til sommeren, og det faget er på tirsdager og torsdager. Derfor er det de dagene jeg prøver å komme meg på skolen. Så uansett om jeg er i form på en mandag, onsdag eller fredag drar ikke jeg på skolen. Da jobber jeg heller med lekser hjemme! Pluss at jeg også som sagt skal fokusere på det sosiale.Om du tror jeg har en sykdom som jeg bare kan tenke bort, må du tro om igjen. Kanskje det går at jeg tenker bort ltt smerter, men det går faktisk ikke an å tenke bort utmattelse! Slike kommentarer som dette sårer meg mer enn dere tror. Jeg er fult klar over at det er vanskelig for dere å forstå at jeg ikke klarer mer skole enn jeg klarer. Men dere skulle bare vist hvor LYST jeg har. Denne sykdommen er ikke noe jeg har valgt, den bare kom servert i hendene mine uten at jeg ville det.
Det er ingenting jeg vil mer enn å bli frisk. Hadde jeg fått velge mellom å få tretti millioner kroner, eller å få bli frisk, hadde jeg valgt å bli frisk.  For slik livet mitt er nå, med denne sykdommen er ikke noe lett. Selv om noen av dere tror det,,Håper dere forstår litt mer av greia nå. Er ikke lett å forklare dere, siden hele denne sykdommen er så innviklet..Også vil jeg avlsutte med å si at jeg ikke alltid skriver på bloggen nårr jeg er dårlig og ikke. Sånn som denne uken burde jeg kanskje gjort det slik at dere ikke skal missforstå noe. Men jeg har valgt å fokusere på det positive, og heller dele det med dere enn å dele med dere at jeg har smerter. For det har jeg stortsett hver dag, så det kan jeg heller dele med dere de dagene smerten er så høy at jeg ikke kommer meg utav sengen. ... Pungtum        -Vennligst les innlegget før du kommenterer.

24 kommentarer

emeng
30.03.2013 21:54 //http://emeng.blogg.no


Huff, at folk kan si noe sånt! At folk kommer med slike kommentarer når de ikke har noe kjennskap til dette osv. Jeg vet ganske mye om ME og vet ganske mye om det i og med at moren min har det. Hater virkelig ME. Det kan ødelegge så mye. Man vet aldri når man orker og ikke, og det blir f.eks. vanskelig å planlegge ting. Jeg synes det er forferdelig trist at du har fått det i en så ung alder. Ikke at det ikke er fælt for andre å få det, men det er jo dumt at det skal ødelegge en god del for skole og ting som avgjør fremtiden.

Jeg mener ikke at jeg forstår hvordan du har det, tvert i mot. For å kunne forstå seg helt når det gjelder ME, må man ha det selv, mener nå jeg. Jeg håper virkelig at du en dag (om ikke så lenge) blir kvitt ME. Masse lykke til! Du får ha en fin påske videre <3
stine
30.03.2013 21:57 //


jeg synes det er "dårlig gjort" av de som skriver sånt! det er jo ikke din feil at du har fått denne sykdommen og det er ikke du som har valgt hvor tid du vil/skal være syk. Synes at det e slemt gjort av disse folkene som skriver dette til deg! klarer ikke å sette ord på dette.... Det er jo sykdommen din som bestemmer hvor tid du er syk, ikke deg selv. Det er ikke din feil vist du ikke er mye syk i ferien, og det er heller ikke din feil at du er syk og går glipp av skolen. Du kan ikke noe for det Noen har det sånn andre ikke.. De som ikke har det vet ikke hvordan det er å ha ME.
Veronika
30.03.2013 21:59 //http://itsveronika.blogg.no


At folk ikke skjønner det. Man klarer jo mer i ferie og helg og sånt,det skjønner til og med jeg!Synes ikke folk skal kommentere sånn..
iselinilsen
30.03.2013 22:01 //http://www.iselinilsen.blogg.no


ÅÅÅ SÅ UTROLIG KJIPT FINE DEG:( DET ER VIRKELIG IKKE LETT Å VÆRE SYK
Lise
30.03.2013 22:15 //http://lisechr.blog.no


Det er rett og slett dårlig gjort av andre og skrive slike ting! De har ingen verdens grunn til og blande seg opp i det! Håper du blir bedre<3 lykke til! :)
Solveig
30.03.2013 22:56 //http://www.solspretten.blogg.no


huffhuff, synd så sykt synd på deg Ingvild! Du er en stor insprasjon for meg(jeg eeelsker alle bildene du tar, seriøst! <3), så det gjør meg vondt når du har vondt! :( Alt folk kan være så dumme, herejesus! har 0 peiling på noe som helst! xc Så sykt kjipt av dem, dårlig gjort! Ha en gooood kveld videre! <33
Åshild
30.03.2013 23:04 //http://aashildka.blogg.no


Uff! Det er virkelig ikke bra at du har det sånn! Jeg var syk her om dagen, og da ble jeg også sliten av ingenting. Det var bare for noen dager, og jeg var totalt utslitt! Du er veldig sterk som takler denne sykdommen. Jeg håper du blir bedre med dagene:)
mayelisabeth
30.03.2013 23:09 //http://mayelisabeth.blogg.no


Herregud, føler så med deg! Kan ikke være lett.. Kan ikke tenke meg til hvordan det er. Men du er sterk, det skal du ha! Fortsett og stå på videre <3
theesy
30.03.2013 23:14 //http://www.theesy.blogg.no


uff, leste alt sammen! kjenner noen som har den samme sykdommen og hun er faktsik like gammel som deg, veldig trist! håper du blir kivtt me, og blir frisk!<3 stå på!
Thea ♥
30.03.2013 23:14 //http://tebbis.blogg.no


det er sykt altså. Folk klarer rett og slett ikke å holde kjeft og respektere folk! Det er ikke din feil at du blir bedre eller verre. Det er det ikke du som kan kontrollere. Syns at de egentlig bare kan holde kjeft om de skal skrive sånne ting til deg. Om jeg hadde hatt den sykdommen hadde jeg ikke visst hvor jeg skulle gjøre av meg! Jeg syns du er tøff, som i det hele tatt går på skolen av og til, og er med venninner. Og ikke minst; fortsetter å blogge selv om du får sånne dumme kommentarer!

elsker bloggen din!! :D
edithhelland
30.03.2013 23:22 //http://edithhelland.blogg.no


Det er ikkje nåke kjekt for deg og ikkje meg og "gjengen" (de andre tre)

Eg tenker så masse på deg søte deg! Da er kjempedomt at du har fått denna sykdommen... Når du blir frisk, lover eg deg at me skal finna på masse masse kjekt! Eg er så utrolig glad for å blitt kjent med deg, fordaom du kanskje ikkje har vert så veldig masse på skulen, føler eg at eg kjenne deg ganske godt! Du er e ei utrulig jenta, Ingvild! Som ikkje fortjene denna sjukdommen! Men glede meg masse til resten av "frammtido" sammen med deg! Og du er aldri "aleina" for eg e her alltid for deg uansett! :)

Kjempeglad i deg herlige Ingvild <3
malinkleiven.
31.03.2013 00:52 //http://www.malimii.blogg.no


Synes ærlig talt dette ble litt for krasst svar på en kommentar, som såvidt jeg kan se ikke var ment negativt i det hele tatt. Hun stiller et logisk spørsmål å stille, uten å ha hatt sykdommen er det umulig å vite hvordan det er å være ME-syk. Og jeg forstår godt hvorfor enkelte lurer på hvorfor sosiale sammenhenger ikke sliter en ut like mye som skole, for eksempel. Jeg forstår til og med godt at det for andre kan virke som man "later som" (selvom det er over gjennomsnittet irriterende) men for meg virker det ikke som det er dette hun hinter til.

Det er forøvrig veldig godt svart om man først velger å tenke på kommentaren som negativ, og jeg kjenner meg igjen i mye av det. Men jeg føler at å stille seg i forsvarsposisjon med en gang noen stiller seg nysgjerrige til sykdommen, bare gjør folk mer fordomsfulle.

Håper uansett du blir bra igjen snart <3 Har selv hatt sykdommen nå i 4 år (dog mildt de første titalls månedene) og begynner endelig å bli merkbart bedre. Håper det samme skjer med deg! Husk at kronisk ikke er synonymt med "for alltid". Ikke la den delen av diagnosen skremme deg like mye som den skremte meg i starten. Det er mange som blir friske, og jeg er sikker på at du blir det du óg. :)
Ingvild - Foto og hverdag med ME
31.03.2013 00:58 //http://iaa1996.blogg.no/


malinkleiven.: Grunnen til at jeg svarer på den måten jeg gjør er at jeg har fått lignende kommentarer som dette før, og jeg svarte på dem også. Alle kommentarene om slikt er fra en annonym, så jeg har en tanke om at det er den samme(?).
Og jeg selv blir ganske irritert og såret når folk tror jeg faker syk, for å slippe skole, når skole er noe av det jeg har meest lyst til. Derfor vet jeg ikke hvilken annen måte jeg skulle svart på dette spørsmålet. Dette var mitt svar for å prøve å forklare folk litt bedre om hvordan sykdommen faktisk er! ;)

Så bra at du har begynt å bli bedre da, får håpe du blir heelt bra ganske snart også! :) Jaa, jeg er nok ganske sikker på at det er fult mulig å bli kvitt ME :)
anders, bror te ingvild
31.03.2013 01:33 //


Hva i helvette er det enkelte tror som bare sitter på pcen og kommetererer ting de ikkje har noe peiling på!! du har ingen ide om hvordan denne sykdomen pøvirker kroppen til ingvild!! å og mene att ingvild skulker skolen, når hun bare har ett fag hun konsentrerer sei om er rett og slett laterlig!! jeg vett att hun gjør alt hun kan for og klare det faget og om folk ikke forstør att ingvild vil ha det kjekt så ofte hun klarerer så kan de bare la ver å lese bloggen henes. De bør heller ta det som ett posetivt tegn hver gang hun gjør noe kjekt!! for de fleste så er det en selvfølge å vere med venner hver dag, vere aktiv, kunne trene når du føler for det. Så neste gang du føler for og slenge ut frekke og sårende kometarer så bør du i de minste ikke vere så feig att du ikke kan skrive ditt eget namn.
Tone
31.03.2013 12:31 //http://tenh.blogg.no


Alt folk ikke kan skjønne det! Stå på videre!
Mina Fahimi
31.03.2013 12:49 //http://Minafahimi.blogg.no


åh.. stå på, Ingvild!
Ane
31.03.2013 14:17 //http://anevk.blogg.no


Uff, at folk kan være så... så slemme..

Stå på! :)

PS: Jeg digger bloggen din :)
Hege - foto og hverdagen med ME
31.03.2013 17:56 //http://hegelandsvik.blogg.no


Det er SÅ sant!! Skole er MYE mer slitsomt enn å for eksempel besøke en venninne i noen timer. Begge deler er jo utmattende, men det er en stor forskjell. Jeg velger heller å tilbringe et par timer med noen venner enn å dra på skolen, rett og slett fordi det er det som er best for meg, både fordi det er mindre utmattende og fordi man trenger det sosiale... Så om jeg finner på noe på en mandag og har skole på en fredag, så er jeg for sliten til skolen. Det er jo ikke noe man kan gjøre noe med... men enkelte tror at det er så lett og at man kan bestemme hva kroppen vil og orker. Jeg vil, men kroppen min vil ikke. Håper du blir bedre snart! <3
Marianne - Mitt utvekslingsår 2013/14 :)
31.03.2013 18:20 //http://usam.blogg.no


Bra skrevet, skjønner det kan være irriterende med slike kommentarer!
Maiken
31.03.2013 21:15 //http://lifeofmaiken.femelle.no/


Får helt ondt inni meg av å lese. Har en i slekta som har ME, og han blir utmatta av å gå til butikken og tilbake. Jeg syns det er leit at det skal være sånn. :/ Men, jeg blir også utrolig glad av å lese at du kommer deg ut og koser deg. Uansett om du har en sykdom eller ikke, så hjelper det på :) Det er utrolig kjedelig at folk rundt deg, og som kommenterer her, ikke skjønner det. Men jeg personlig syns du er råsterk jeg! Kos deg masse videre siste stunden i ferien :) Nyt det!
Lene
31.03.2013 23:37 //


Herregud, att nåken kan kommentera nåke sånt! Det er ingen som vil vera sjuk! Har kjent deg sio me var små, og du er ikkje ein person som vil ligge inne å vera sjuk!

Stå på Ingvild, håpe du snart blir frisk :-D
Synnøve
01.04.2013 13:17 //http://synnoveh.blogg.no


Skjønner meg virkelig ikke på mennesker noen ganger! De må seriøst skjønne at slike kommentarer sårer et sykt menneske! Ingen av oss ME syke folk har valgt å bli syke! De friske sitter på skolen å håper de er syke dagen etterpå så de slipper skole, vi sitter hjemme og har et stort ønske om å gå på skolen. Jeg ble engang kalt heldig når jeg var veldig dårlig. Fordi at jeg slapp skole og lekser og alt det der. Men er vi heldig ? Nei vi ligger hjemme og har det vondt, er utmatta og har det for det meste helt forferdelig i kroppen vår.. Åh, blir så ufattelig sur av folk som kommenterer slikt til folk med ME eller en annen sykdom, når personen faktisk ikke vet åssen vi har det!

Stå på Ingvild!
Celine
01.04.2013 20:40 //


Ikke bry deg, Ingvild! Jeg vet veldig godt hva dette dreier seg om! <3
Nicole
02.04.2013 03:03 //http://nihe.blogg.no


Huff, utrolig kjedelig med den typen kommentarer. Ikke noe gøy, og veldig sårende.

Har selv desverre en mor som ikke forstår. Hun tror det er poeng i å presse seg selv, for folk hun snakker med som visstnok har det sier det funket for dem. Ser ikke helt logikken i det. Får en jo bare til å føle seg missforstått og såret av den typen snakk fra folk som overhodet ikke vet hva det er snakk om.

Stå på, og prøv å ikke bli påvirket av kommentarene ;) <3

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i adobephotoshop cs4
- Og nei, jeg lager ikke design eller headerer til andre.
- Jeg bruker Canon eos 550D - om det ikke står noe annet under bilder.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: fotball.j@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinJeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk-ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen

ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


KategorierArkiv
2013
 • Januar - Februar - Mars - April Mai - Juni/a> - Juli - August September Oktober

  2012 -
 • Januar - Februar - Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , » Desember

  2011
  Januar , Februar , Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember ,

  2010
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember-
 • Design:

  Jeg har laget designet mitt selv.
  hits