"Ny start, nytt år, nye muligheter"

Det er jo ikke noe tvil om at de to siste årene mine har vert helt annerledes enn hva jeg noen gang kunne tenkt dem skulle bli. Når jeg ble syk så jeg aldri for meg at det skulle gå så mye utover livet mitt. Eller at jeg skulle være syk såå lenge, fremdeles kommer det til å bli flere år.. Livet mitt er jo faktisk ikke i nærheten av å være som det var før. Det som er den egentlige meg, er jo en rastløs jente full av energi. Men det er overhode ikke slik jeg er nå! Nå er jeg helt motsatt av hvordan jeg var før. Så lite jeg gjør på en uke nå, gjorde jeg på en dag før. Og da ble jeg engang ikke sliten av det. Nå blir jeg utmattet bare av å snakke med andre folk. Jeg kan ikke gå utenfor døren uten at jeg blir sliten og må legge meg ned når jeg kommer hjem. Jeg vet lenger ikke hvordan jeg er neste morgen når jeg våkner. Kanskje er jeg så dårlig at jeg blir liggende i sengen, eller er jeg i så bra form at jeg faktisk klarer å dusje og stelle meg. Det vet jeg aldri.Noe av det som irriterer meg mest er faktisk at ingen andre enn oss som lider av denne sykdommen vet hvordan den er og hva den er. Forteller man en person at "jeg har ME", står de der mest sansyneligvis bare som ett spørsmålstegn. "Hva er ME". Nei det er det desverre ingen som vet! Vanlige folk nå til dags lager synn-på-meg-selv-statuser bare de får en forkjølse. Så jeg skulle virkelig ønske alle kunne fått prøve en uke eller to med dennd diagnosen (eller at diagnosen ikke fantes såklart)!
Noe jeg også syns er utrolig kjedelig-trist, er at jeg føler meg så svak. Alle musklene mine er borte. Jeg elsket å trene, og trente egentlig veldig mye før. Gikk som sagt på fotball i ca syv år,, så jeg hadde jo litt muskler i bena da. Men ikke nå lenger.. Nå er alt helt borte.Dette året startet jeg jo på vidergående (helse og sosial), men ingenting har gått som jeg tenkte. I hodet mitt var planen å fullføre alle fag på ett år, og at jeg skulle komme meg på skolen minst to-tre dager i uken. Men slik har det ikke blitt og kommer nok heller ikke til å bli slik. Neste år (2013) kommer jeg til å dele fagene opp, og måtte ta dem på flere år. Så det neste halvåret tar jeg to fag, og skal prøve å klare å fullføre dem. Så blir det noen nye fag etter sommeren, i en ny klasse - desverre. Noe jeg syns er utrolig, utrolig trist. Dette er egentlig det jeg fryktet mest skulle skje, og nå er det skjedd.. Men det er nok min eneste mulighet til å klare å få fullført skolen.Men som man alltid sier. Nytt år, nye muligheter. Det kan jo skje mirakeler, det kan jo hende jeg blir frisk dette året. Det har jeg jo ingen anelse om! Men jeg vet jo det at det neste året(årene) kommer til å bli minst like tøft som dette.

29 kommentarer

Ingeborg - Kommenterer tilbake
30.12.2012 14:21 //http://ingeeb0rg.blogg.no


gleder meg til nytt år, sant! nye muligheter :)
Natalie Glesnes
30.12.2012 14:23 //http://naa1.blogg.no


gleder meg masse til 2013 :D
Ine
30.12.2012 14:25 //http://www.inexd.blogg.no


Uff, hørtes ikke godt ut. Men du er sterk som holder ut, så stå på videre :-)
Iselin
30.12.2012 14:26 //http://bestfrien.blogg.no


Gleder mæ utrolig mye til dt nye året:)
miinemor
30.12.2012 14:32 //http://miinemor.blogg.no


Stå på videre og godt nyttår!♥
Elise
30.12.2012 14:37 //http://eltj.blogg.no


Du får ha lykke til da! håper du får ett bra år :D
Helene - kommenterer alltid tilbake !
30.12.2012 14:39 //http://h0g.blogg.no


gleder meg til 2013 ! :D
Shuru
30.12.2012 14:43 //http://me7ru.blogg.no/


Gleder meg til nyttår ! :D
Miss Arntzen
30.12.2012 14:47 //http://www.missarntzen.blogg.no


wow, jeg kan ikke forestille meg hvordan du har det... det må være sinnsykt tøft, og jeg beklager så mye at dette har skjedd med deg. Det må være så rart å ikke egentlig vite hva du har fått, sånn helt spesifikt. jeg håper at 2013 blir bedre for deg, for jeg mener at du fortjener det. Godt nyttår <3
Kjersti
30.12.2012 14:51 //http://kjerstiforever.blogg.no


godt nyttår :-)
Julieeee
30.12.2012 14:54 //http://julieeee.blogg.no


Får håpe du får et nytt år med nye mulighet, og som du selv sier så kan mirakler skje.
Judit
30.12.2012 14:57 //http://judit.blogg.no


Håper du får et fantastisk nytt år!
Henriette Emilie


Moren min har faktisk hatt ME, og en av mine barndomsvenninner har det nå..... Men jeg kan ikke forestille meg hvor tungt du må ha det, både på skolen og i hverdagslige situasjoner. Håper du blir frisk snart! : )
SaraAlexandra.com


Åh :( Synes det er teit jeg også når folk som er forskjøla synes ufattelig synd på seg selv. Jeg har selv en kronisk sykdom som også har effekten av å gjøre meg slapp, syk fortere osv. Og sykdommen er usynlig for andre mennesker. Blir alltid sint når folk sier jeg bare er lat, når det faktisk er sykdommen min som gjør meg sånn som jeg er. Håper du får en kjempe fin start på 2013! <3 Vi får bare tenke på at vi er så mye sterkere enn alle de andre "normale" menneskene :) hihi
Josefine Holter
30.12.2012 15:12 //http://josefineholter.blogg.no/


For det første: Dritkul topp. Elsket den.

Jeg ønsker deg et godt nytt år. Det fortjener du da! Ikke bry deg om andre :)
juliamyklebust
30.12.2012 15:46 //http://juliamyklebust.blogg.no


Gleder meg!
isseliten
30.12.2012 15:50 //http://isseliten.blogg.no


Jeg har flere venninner som har delt opp skoleåret av samme grunn som deg, og de har tatt det positivt :) For de følte de fikk en liten mestringsfølelse av det lille som ble krevet av dem, og klart det hjelper på litt unge dager :) Krysser fingrene for at du også får slike følelser i 2013 da :)
Kariink
30.12.2012 16:09 //http://kariink.blogg.no


jeg håper virkelig du blir frisk, det er litt rart fordi jeg kjenner deg ikke. men i hvert innlegg du skriver om hvordan du har det så blir jeg så trist og vil bare at du skal bli frisk!

så god bedring !! stå på!
Marielle Kristine


Åh, så utrolig trist at du har det sånn, og rørende å lese det du skrev! <3

Jeg håper 2013 blir bedre for deg - keep holding on, girl. You can do it! <3
Christina


Det er bra at du deler opp fagene sånn at du får fullført skolen da, men det er nok kjipt for deg. Stå på videre, du klarer nok å fullføre :)
Susann & Martine :-)
30.12.2012 16:48 //http://susine.blogg.no/


Stå på videre, dette klarer du! :-) Ha et godt nyttår og kos deg masse <3
irina hanssen


håper du får et fint nytt år da, søta <3
Elena Andrea Simonsen
30.12.2012 16:58 //http://elenasim0nsen.blogg.no


håper det blir bedre ut 2013!! <3
Tonje
30.12.2012 22:19 //


Satsa på at du og blir bedre! Eg har kanskje ikkje sagt det, men eg er faktisk bedre blitt, håpar at det e noke som vare og ikkje berre ein lang god periode! Eg klara å gjere mykje meir, og når eg er sliten hjelper det som regel å slappe av i eit par dagar, menst før låg eg kanskje i fleire veker..! :D Eg kryssa fingrane for at du og blir bedre, og kan få eit normalt liv igjen!
edithhelland
31.12.2012 15:43 //http://edithhelland.blogg.no


Stå på videre Ingvild! :)

Du er en helt fantastisk jente, som jeg er veldig glad i! <3

Du er utrolig sterk!
Hege - foto og hverdagen med ME
01.01.2013 21:41 //http://hegelandsvik.blogg.no


Utrolig bra tekst! Jeg kjenner meg veldig igjen, og jeg er kjempeenig med deg. Jeg håper 2013 blir et bedre år for deg når det kommer til sykdom iallfall :-) Utrolig kjipt når det kommer til skolen, men det er jo ikke så mye man kan gjøre med det. ME har ødelagt utrolig mange muligheter for meg, og det er kjempekjipt...
Ingrid
10.01.2013 13:48 //


Vekdig bra skrevet og beskrivd. Det kommer til å bli bedre. Jeg har hatt ME i snart 5 år og jeg har blitt helt frisk igjen nå. Jeg går også vg1 helse og sosial, og jeg tar halvparten av fagene i år, så tar jeg resten neste år. Jeg vet at det kjempe tøft og du kommer til å få noen utfordringer, men stol på meg det blir så mye bedre :)
Kamilla
12.01.2013 18:22 //


Hei :)

Mamma og momo har ME , momo har veldig sterk ME , og var sengeliggendes i 3 år , jeg besøkt momo i fjord sommer og da hadde hun akuratt vært på butikken for første gang på 3 år.

Men hun ble så sliten av det og var der i kun 3 minutter.

Skjønner det er veldig vanskelig å ha en sånn sykdom i en så ung alder, håper du blir bedre iløpet av det nye året :)

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i adobephotoshop cs4
- Og nei, jeg lager ikke design eller headerer til andre.
- Jeg bruker Canon eos 550D - om det ikke står noe annet under bilder.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: fotball.j@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinJeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk-ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen

ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


KategorierArkiv
2013
 • Januar - Februar - Mars - April Mai - Juni/a> - Juli - August September Oktober

  2012 -
 • Januar - Februar - Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , » Desember

  2011
  Januar , Februar , Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember ,

  2010
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember-
 • Design:

  Jeg har laget designet mitt selv.
  hits