"sånt sier man bare om man er dum i hodet"

I det siste har jeg bare hørt om flere og fere som sier en av de dummeste setningene man faktisk kan si. "Jeg skulle ønske jeg hadde ME slik at jeg kunne vært hjemme fra skolen å chillet hver dag!!". Når jeg hører om folk som sier så dumme ting som det der, blir jeg faktisk sykelig frustrert. Jeg snakker med flere personer som har ME diagnosen, de har hørt om venner og ukjenete som har sagt akuratt dette. Da begynner jeg faktisk å lure på om de ikke er helt gode i hodet sitt. Ønsker dem virkelig å ha en sykdom som ødelegger for deg? En sykdom som gir deg mye smerte, gjør at du går glipp av mange morsomme ting, gjør at du ikke kan leve som du selv ønsker, du kan ikke stappe i deg snop som vanlige andre folk, du kan ikke trene. Dett er bare NOEN av tingene som følger med diagnosen du akuratt sa du ønsket deg! For min del kunne alle fått prøvd å ha denne diagnosen i minst to uker hver. Kanskje vi med ME hadde fått litt mer respekkt og forståelse da! For det er nemelig ikke slik at vi er hjemme å "chiller", når vi er hjemme fra skolen.  Jeg vet ikke med deg, men når du har influensa og må være hjemme fra skolen. Chiller du og har det fint da? Nei jeg tror nok ikke det. Akuratt slik er det med oss når vi er på det dårligeste. I hvertfall jeg. Når du har influensa blir du kanskje sliten av å gå opp trappen. Ja det blir jeg uten å ta influensa.Må egentlig le litt når jeg leser teksten ovenfor fordi jeg fremstår som en veldig sinna person, men det er det en grunn til. Man har lite respekt for en sykdom om man står og ønsker seg den uten å egentlig vite hva den dreier seg om. Og faktisk så er det slik at når man har denne sykdommen "chiller" man aldri. Kroppen din er stressa HELE tiden,. Hjertebanken kommer bare du reiser deg opp, og du kjenner kroppen din stresser hele tiden. Så, der dreit du deg selv på leggen litt.!  Må også bare si at dette innlegget ikke er skrevet til en spessiel person, selv om det virker slik. Jeg har hørt om mangen som har sagt det, ellee ikke mangen jeg kjenner men mangen fremede. Å det er bare så sykt frustrerende å høre når jeg vet hvor forferdelig det er å leve med denne ukjente sykdommen.
Men det er jo også mangen som er forståelsesfulle, eller som prøver å forstå. Takk til dere! ♥

31 kommentarer

Marielle Christiansen
21.10.2012 14:14 //http://mariellefoto.blogg.no


Veldig dårlig gjort å si slike ting!
miinemor
21.10.2012 14:14 //http://miinemor.blogg.no


At folk kan si slik!! Dette var et flott innlegg !! :-D ^^
argp
21.10.2012 14:17 //http://argp.blogg.no


At folk kan si noe slik uten at de vett hvor vanskeligt de er å ha ME sykdomen! Etter dine forklaringer hva det egentligt er så det er ikke sitte hjemme og ''chille''. Håper det går greit med deg! ♥
Ingvild
21.10.2012 14:18 //http://halloinga.blogg.no


Ja! Kjenner en med ME som må gå videregående over 5 år, det må være kjipt det!
zipony
21.10.2012 14:19 //http://zipony.blogg.no


uff, merker jeg blir skuffet over folk.. hvordan kan de i det hele tatt si noe slikt? respektløst!
uperfektejenter


Jeg skjønner frustrasjnen! Det er helt ok å være sint over at andre mennesker ikke ser hva denne sykdommen gjør med dem som har den. Føler veldig med deg! <3
Tonje
21.10.2012 14:22 //http://blomsterkrans.blogg.no/


Helt sant! Det er syns at folk faktisk sier slik...
Jeanett Ranvik
21.10.2012 14:24 //http://www.jebr.blogg.no


Jeg har selv hatt ME i 5 år, men har blitt bedre i det siste året som har gått nå så legene tror jeg vokser det av meg, så derfor har jeg gått over til en mild grad av diagnosen. Men jeg har også fått høre flere mennesker som sier det du skrev, og det gjør meg faktisk litt irritert og lei meg samtidig. Det at folk faktisk ikke tror på grunnene du gir for at du er mye borte, ikke kan være med ut, hvorfor du aldri har gym osv.. ja, det er helt forferdelig! Men jeg er på bedringsvei og kan begynne å trene smått, så jeg skal ikke klage så mye lenger. Jeg håper at du en dag blir kvitt det, og kan leve slik som du selv vil :)
Ylja
21.10.2012 14:25 //http://photobyylja.blogg.no


så frekt av folk! det er bare du sier hva du mener om det da! <3
Liri
21.10.2012 14:28 //


åherregud.. det ble bare for dumt. noen folk eier bare ikke vett.
Filippa CH
21.10.2012 14:30 //http://filippach.blogg.no


Jeg vet! Har ikke hørt noen som sier "Skulle ønske jeg hadde kreft, så jeg slipper skolen!", er kanskje ikke helt det samme, men det er så mye mer respekt for den sykdommen enn ME, føler jeg...
Cecilia Catharina


Skjønner utrolig godt at du blir irritert over slikt. Utrolig bra at du står opp og sier i fra hva du mener! :D
odawiith
21.10.2012 14:40 //http://odawiith.blogg.no


Utrolig bra sagt, skjønner du blir frustrert!
marthine fjeld
21.10.2012 14:52 //http://mistresss.blogg.no


Det er så respektløst av folk og kunne si noe sånt. Folk har virkelig ikke noe forståelse over hodet. Jeg håper virkelig at folk som ønsker seg enten ME eller en annen sykdom for å være hjemme fra skolen, vokser opp. Det går bare ikke. Der fikk jeg ut dagens frustrasjon, haha!
Vanja
21.10.2012 14:59 //http://vanna.blogg.no


Skjønner virkelig at du blir frustrert, det hadde jeg også blitt. Jeg ønsker meg ihvertfall ikke ME, moren min har det og jeg vet hvor dårlig hun har vært/er! Stå på!
yakero
21.10.2012 15:02 //http://yakero.blogg.no


Huff og huff.. Folk er ikke kloke i hodet sitt :/ Kjempebra innlegg, du er en veldig sterk person som klarer å takle sykdommen slik du gjør! :)
malinva
21.10.2012 15:25 //http://malinva.blogg.no


noen mennesker er bare så... argh
Therese - Min hverdag med sykdommen ME
21.10.2012 15:43 //http://lillelaika.blogg.no


Herlighet, ME er IKKE en chille sykdom, helt motsatt. Man ligger jo på soffan/senga hver dag og er sliten, det er ikke akkurat så spesielt chilling.. Har ME selv, og hatt det i 2 år nå.
karobs
21.10.2012 15:44 //http://karobs.blogg.no


Utrolig respektløst av folk å si sånt!
21.10.2012 15:47 //


respekt!! har selv en muskel og nervesykdom som er ganske lik, sånn med utmattelse osv.. folk eier ikke respekt... mange sier liksom at jeg er heldig som er syk bare fordi jeg slipper gym!??
feliciaastroza
21.10.2012 15:53 //http://Feliciaastroza.blogg.no


Så sant! :))
Anette Johnsen
21.10.2012 16:09 //http://ajworld.blogg.no


veldig bra skrevet! skjønner ikke hvorfor noen sier det..
lovephooto
21.10.2012 16:24 //http://lovephooto.blogg.no


Utrolig bra skrevet! Skjønner ikke hvordan folk kan skrive noe sånt! De forstår jo ingenting!
Lisa Aase
21.10.2012 16:56 //http://lisaase.blogg.no


Synes egentlig at det er respektløst av dem, jeg har også en "sykdom" en blanding av deprisjon og angst. Er sånn at jeg ofte blir svimmel ogsånt, at jeg på en måte gikk ut av meg selv. Da var det mange folk som sa " er det ikke digg å være hjemme fra skolen pga du er svimmel?" " er det ikke gøy å være svimmel da? " osv... Da tenker jeg, er de helt skutt i hode eller? hahaha men ja, skjønner hvordan du har det!
Hege Landsvik
21.10.2012 17:38 //http://hegelandsvik.blogg.no


Er så enig! Jeg får ofte høre at jeg er heldig som kan være hjemme så mye, men det er jeg virkelig ikke...
Ingunn
21.10.2012 18:51 //http://iinngunn24.blogg.no


Dumt av dem, følger med deg, er enig.. Har ikke ME selv, men jeg hadde IKKE vært takknemlig og glad hvis jeg hadde hatt sykdommen. Kunne ikke gått på skolen ofte (noe som ikke hadde vært gøy, det er deilig med fri, men hadde jeg hatt ME, så hadde jeg blitt lei av å bare være hjemme, og ikke hadde jeg fått med meg alt) da kunne jeg ikke trent idrett. Fått med meg lite, hvis jeg f.eks hadde blitt bedt på en jentekveld/bursdag/annet morsomt så kunne jeg ikke dratt fordi jeg kansje var for syk, eller for sliten. Så jeg forstår deg og følger med deg! Elsker bloggen din foresten:)
Marte
21.10.2012 20:07 //http://www.martekleppe.blogg.no


Det er jo akkurat som å ønske at man ikke hadde bein fordi man ønsker seg en rullestol..ikke særlig gjennomtenkt! Tror virkelig ikke noen MENER at de ønsker seg ME, selv om de sier det. Håper jeg i alle fall!
Hanna Elisa
21.10.2012 20:25 //http://www.hannaskort.blogg.no


Så bra at du skrev dette innlegget! Har selv ME og hører nesten vær dag at "ååååå, du er så heldig som slipper gymmen!", eller "det virker sånn sykt gøy å være hjemme så mye, du kan kose med hunden, se på tv, spise godteri.", eller "du var sykt heldig som slapp å være med på skoleovernattinga, vi sov nesten ingenting!". Sånne kommentarer gjør meg jo bare mer sliten og trist. Trist at folk ikke skjønner. Håper du får en fin uke nå, det fortjener du!
Ellenrikke - fotoblogg
21.10.2012 20:47 //http://ellenrikke.blogg.no/


Er veldig enig .

Stå på du er virkelig sterk! <3
C
24.10.2012 17:23 //


Skjønner deg! Har ME selv. Utrolig mange har sagt at jeg er så heldig for jeg kan være hjemme å chille. Men det er jo ikke det vi gjør. Jeg skulle MYE heller vært på skolen og ute blandt venner istede for å være hjemme med ME. Men har du prøvd å snakke med Live landmark?? Jeg gjorde det, har blitt utrolig mye bedre på bare noen få uker!!

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i adobephotoshop cs4
- Og nei, jeg lager ikke design eller headerer til andre.
- Jeg bruker Canon eos 550D - om det ikke står noe annet under bilder.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: fotball.j@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinJeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk-ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen

ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


KategorierArkiv
2013
 • Januar - Februar - Mars - April Mai - Juni/a> - Juli - August September Oktober

  2012 -
 • Januar - Februar - Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , » Desember

  2011
  Januar , Februar , Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember ,

  2010
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember-
 • Design:

  Jeg har laget designet mitt selv.
  hits