"Når hodet og kroppen er fiender"

Det største problemet med MEen er at hodet og kroppen ikke vil samarbeide. Kroppen vil være syk mens hodet ikke vil det. Kroppen kjemper i mot deg, og sender ut en hel rekke symptomer. For sykdommen sitter ikke i hodet, men i kroppen. Det som gjør at man får symptomer som hjertebank, smerter i kroppen og tempratursvingninger er imunforsvaret. Det jobber på fult hele tiden, derfor blir kroppen så fort utmattet. Og når man ligger med en utmattet kropp som er full av smerter er det ikke alltid like lett å kunne gjøre alt hva det hodet vil. Det du egentlig har lyst til er å være frisk og kunne gjøre alle normale ting. som å ta deg en joggetur, være på senteret uten å bli sliten, kunne planlegge de neste dagene uten å bekymre seg for at kroppen ødelegger for deg igjen, gå på skolen hver dag, ta bussen sammen med de andre, kunne gjøre flere aktiviteter daglig enn bare en, dusje uten å bli utmattet osv. Det er en lang liste. Ingen av desse tingene kan jeg gjøre uten å bli sliten. Går jeg ut en tur å tar bilder vet jeg at når jeg kommer inn igjen er jeg utmattet, og får symptomer.

For meg er det helt uvirkelig at det faktisk går an å være frisk å kunne gjøre alle desse tingene, pluss enda mer, uten å bli sliten (!?!). Jeg husker faktisk ikke hvordan det er å være frisk. Angrer på at jeg ikke nøt den tiden hvor jeg var frisk mer, skjønner ikke hvorfor jeg ikke tok meg ett par joggeturer i uken, for det er akuratt det jeg ligger å drømmer om å få kunne gjøre nå. Jeg har SÅ lyst. Men det er nok en god stund til jeg KAN. Men man forbreder seg jo selvfølgelig ikke på at man en dag kan bli syk. For det vet man jo aldri om skjer.Nå har jeg snart vert ME syk i to år. To lange år kan man si. Jeg hadde aldri trodd at det faktisk gikk an å bli sliten av å gjøre ingenting. Det er derfor jeg skjønner, og vet at for friske folk er det ekstra vanskelig å skjønne seg på denne sykdommen. Jeg skjønner meg jo ikke på den selv en gang. "Hvorfor er jeg egentlig sliten nå?", er en tanke som ofte sitter i hodet mitt.. Noen dager våkner jeg sliten, men jeg aner ikke hvorfor. Eller, jeg vet jo at det er imunforsvaret mitt som driver og stresser da, men jeg vet jo ikke hvorfor det er som det er med imunforsvaret og alle de greiene der.
Er veldig vanskelig å forklare sykdommen med ord, derfor har jeg egentlig veldig lyst til å lage en dokumentar om ME, slik at folk kan få se med egne øyner hvordan det egentlig er. Får bare håpe noen andre tar seg av det å lage en dokumentar, som de kunne vist på tv2. Hehe.For øyeblikket føler jeg at jeg er midt oppi en dårlig periode. Jeg har smerter omtrendt hver dag, og det er ekstremt lite som skal til for at jeg blir sliten. Noe jeg ikke liker i det hele tatt. Føler det har blitt en del innlegg om sykdommen nå i det siste, det er vel egentlig mest på grunn av at jeg er oppi dene dårlige perioden. Har så lyst til å komme meg utav den. Men vet ikke hvordan jeg skal gjøre det! Jeg vet jo at det godt kan hende jeg har en bedre dag i morgen enn hva jeg har i dag. Men så kan det også hende det ligger mangen flere dårlige dager rett rundt svingen her. Jeg aner altså ingenting! Men jeg håper jo hver dag på bedre dager enn dette! Om det er noe dere lurer på ang ME må dere bare spørre, for jeg har såå lyst til å forklare dere som ikke forstår , om det er noen som ikke forstår.. :)

setter pris på om du leser innlegget før du kommenterer....

28 kommentarer

SiljeMyhre
09.10.2012 14:53 //http://siljemyhre.blogg.no


kjenner til den ! :) fine bilder :)
Sifre
09.10.2012 14:54 //http://sifre.blogg.no


veldig fint skrevet!♥
Helene Yo
09.10.2012 14:54 //http://hhl.blogg.no


Håper det kommer gode perioder snart og god bedring ! :)
Kamilla
09.10.2012 15:11 //http://kamilladv.blogg.no


veldig bra innlegg!

Håper det blir mye bedre, stå på :)
rebekkal0ve
09.10.2012 15:15 //http://rebekkal0ve.blogg.no


Fin blogg:-)
Gina
09.10.2012 15:15 //


Så fine bilder!
Bettina
09.10.2012 15:16 //http://photobet.blogg.no


Fin blogg!

-Kommenter gjerne tilbake på bloggen min www.photobet.blogg.no, så kommenterer jeg til deg igjen :)
Nina - VINN 5000 KRONER GAVEKORT!


Skikkelig bra blogg du har laget! Liker godt bloggere som tar bloggen litt seriøst, og prøver å lage den litt fin og ikke bare sånn helt vanlig. Litt annerledes med gode bilder og god tekst osv. Føler liksom at man bryr seg litt mer om oss som leser da. Og da blir jo det gøyere å kommentere og lese den også!! Kjempe bra!

Men du! En annen ting, jeg har en konkurranse på bloggen min akkurat nå, hvor du kan vinne et Star Tour gavekort på 5000 kroner! Har du lyst til å delta? Hadde satt stor pris på om du hadde giddet. Det hadde også vært helt fantastisk om du kunne laget et blogginnlegg om den så flere får det med seg :-) Tusen takk på forhånd!!!!
Gina Elena
09.10.2012 15:18 //http://ginaelenak.blogg.no


Så bra innlegg! :-)
Siri Buberg.- kommenterer tilbake
09.10.2012 15:21 //http://hverdagsphoto.blogg.no


åh,det var bra skrevet!!
The Hsk
09.10.2012 15:25 //http://thehsk.blogg.no


Bra innlegg!
theas0fie
09.10.2012 15:27 //http://theas0fie.blogg.no


Du hadde utrolig fint navn!
HHH
09.10.2012 15:29 //http://hhh.blogg.no


Eg hate når dt skjer :-\
L i c o r n e
09.10.2012 15:29 //http://licorne.blogg.no


Bra skrevet, kjenner meg så utrolig godt igjen... og jeg har ikke ME. <3 Det er kanskje flere ting som gir "omtrent samme" utslag, og det er vanskelig å forestille din situasjon... fordi jeg synes min er teit... og din er verre. Håper så utrolig at du blir frisk, for du har kjempet så lenge og fortjener ungdomsårene dine. Heier virkelig på deg, og føler med deg. <3 Trenger ikke si at du må være sterk, for det er du allerede. <3 Men kjenner til følelsen av at jeg skulle tatt de løpeturene og gjort de tingen da jeg hadde et normalt energinivå <3
Maria
09.10.2012 15:35 //http://mmarengs.blogg.no


Veldig bra skrevet!
Thea Andersen


Utrolig bra du skriver om dette så andre kan få lese hvordan du har det! Har selv noe som heter Lavt Stoffskifte, som gjør at jeg blir utrolig fort utmattet og sliten. Får dårlig immunforsvar, fort betennelser i ledd og hodepine. Skjønner godt hvor kjipt det er for deg å føle deg utmattet ofte, og ikke få gjøre det samme som vennene dine - har hatt det HELT likt og har det i perioder fortsatt. Håper det går litt over med deg slik det har gjort med meg! Vet ikke om du tar noe medisiner pga. dette? Såfall blir det kanskje lettere å komme seg over det. Lykke til vidre! Du er nok ei sterk jente!
lovephooto
09.10.2012 16:05 //http://lovephooto.blogg.no


Utrolig bra skrevet! Du er flink! Stå på! Jeg har virkelig troen på at du en dag blir frisk!♥
Worldsphoto
09.10.2012 16:06 //http://Worldsphoto.blogg.no


Føler med deg! <3

Fine blogg og veldig bra skrevet:)

Kommentere tilbake?
Lilli
09.10.2012 16:24 //http://lillisverden.com


Kjenner så altfor godt til det der dessverre.. :/

Satser på at det kommer mange gode dager! :)
Ida Tiller
09.10.2012 16:28 //http://idadir.blogg.no


Har ei vennine av meg som har ME, og hun forteller meg at hun ikke klarer å sette ord på hva som gjør henne sliten. Det er jo forskjellige grader av denne sykdommen. Noen klarer ikke å være ute i lyset og bare ligger i sengen.. Hvilket "stadium" er du på ?? Veldig interresant blogg du har må jeg si!!
Tonje
09.10.2012 16:47 //


Synst du er flink til å sette ord på det! det er noko eg har problem med! Håpar du kjem deg snart, veit akkurat korleis det er..! God bedring vertfall!
Therese - Min hverdag med sykdommen ME
09.10.2012 17:02 //http://lillelaika.blogg.no


Vet akkurat hvordan du har det, har ME selv og hatt det i 1 år. Og er virkelig lei av ME. Kan det ikke komme med noen medisiner snart? Er lei av ME. Ikke vondt ment, men jeg er kanskje litt bedre enn deg, fordi alle har jo forskjelligentyper ME. Jeg kan liksom jogge en liten tur uten å bli helt utmatta. Blir jo seff litt sliten da. Virkelig bra skrevet du er sterk! Stå på. Leser bloggen din hver dag!
Hege Landsvik
09.10.2012 17:35 //http://hegelandsvik.blogg.no


Selv går jeg alltid inn i en dårlig periode etter en sommer som har vært bedre enn jeg vanligvis har vært, for høsten er ille, og så kommer vinteren, som er det verste. Sånn er det iallfall for meg.

Før jeg fikk ME skjønte jeg ikke så mye av hvordan det var å ha sykdommen og å leve med den. Men å være en ungdom og ikke kunne gjøre alt man vil gjøre, det, det er forferdelig.
mel- livet som psykisk syk
09.10.2012 17:49 //http://melblogg.blogg.no


kjempebra innlegg! har selv ME, og vet ossen du har det <3 Stå på!
miinemor
09.10.2012 19:50 //http://miinemor.blogg.no


Utrolig sterk skrevet ! Jeg kan ikke si at jeg forstår deg fordi jeg har ikke ME selv, men kan si at det rører! Jeg er den personen som tenker litt gjør det du kan mens du forsatt kan jeg ! Jeg prøver å utnytte dagene med å gjøre lekser og skolearbeid så gått jeg kan, komme meg ut av huset ofte osv, men alle kan ikke dette. Bloggen din har rett å slett vist meg godene med livet mitt og jeg er utrolig takknemmelig for at du er sliken inspirasjon for meg og mange andre uten ME eller andre slike syndromer ! Stå på videre !! <3<3
Frida
10.10.2012 20:39 //http://fridakj99.blogg.no.


Jeg er fast leser, men er vel ikke den som kommenterer mest. Men nå klarer jeg ikke å la være. Du er så sterk! Jeg skjønner egentlig ikke hvordan du kan klare det. Jeg blir liksom sliten både fysisk og physisk bare jeg er forkjølet. Jeg aner ikke hvordan ME fungerer og hvordan det er å ha det, men ifølge alt jeg har lest og hørt er det en utrolig plage. Du er sterk, og fortsett sånn!! :)
Lena Øvstetun
11.10.2012 15:29 //http://lenaovstetun.blogg.no


Kjempebra skreve og stå på vidare! Håpa du blir bedre etterkvart! <3

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i adobephotoshop cs4
- Og nei, jeg lager ikke design eller headerer til andre.
- Jeg bruker Canon eos 550D - om det ikke står noe annet under bilder.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: fotball.j@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinJeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk-ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen

ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


KategorierArkiv
2013
 • Januar - Februar - Mars - April Mai - Juni/a> - Juli - August September Oktober

  2012 -
 • Januar - Februar - Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , » Desember

  2011
  Januar , Februar , Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember ,

  2010
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember-
 • Design:

  Jeg har laget designet mitt selv.
  hits