"Hva eer ME egentlig?"

Det spørsmålet der blir ofte stilt. Så igjen, skal jeg prøve å lage en forklaring på hva ME er. Er jo egentlig litt vanskelig å forklare, tror ikke noen klarer å sette seg inn i hvordan det faktisk er å ha det, når man ikke har det selv! Men ja. Først og fremst så er ME en kronisk utmattelsesyndrom. Det vil si at man føler seg utmattet stortsett hele tiden. Og som sagt er det forskjellig fra person til person hvordan ME`en er på dem. Noen har en svak variant, mens andre kanskje er sengeliggende i opptil flere år. Men de mest vanlige symptomene som hører til ME er nok hodeverk, smerter i kroppen, svimmelhet, dårlig matlyst, tåler lite lys og lyd, unormalt mye trøtt og at man føler seg utmattet hele tiden. Det er nok flere symptomer en desse, men det var dem jeg kom på i farta.

Jeg har jo ikke hatt alle de symptome selv, heldigvis. I starten hadde jeg mangen flere symptomer enn hva jeg har nå. Husker jeg hadde veldig ofte vondt i hodet, vondt i kroppen, hadde veldig dårlig matlyst, og ble fort svimmer... Heldigvis  har jeg vert blandt de heldige som tåler lyd og lys. Det er jeg så utrolig glad for. Jeg kunne ikke levd uten musikken, føler egenlig den har hjulpet meg mye. På en måte!Som jeg sa ovenfor er det veldig forskjellig fra person til person hvordan MEen er på hver enkelt. Så jeg skal prøve å heller fokusere mer på hvordan den er på meeg! Jeg har altså vert syk med ME i rundt ett og ett halvt år nå. Noe jeg syns er lenge nok. Jeg har hatt mangen oppturer, men enda flere nedturer. En periode føler man seg bra, og tror alt skal gå mot rett vei. Men så sklir alt plutselig motsat vei, og man får en dårlig periode. Den perioden ødelegger så utrolig mye. Da må man på en måte bygge seg helt opp igjen..

..tsptrga. Er så vansklig å forklare hva ME er. Det er så myee, og det er så unødvendig! Jeg har symptomer hver dag. De symptomene er alt i fra feber, tempratursvingninger, smerter i hele kroppen - føles noen ganger ut som om jeg har enorme blåmerker over hele kroppen, jeg er ofte trøtt flere timer før det egentlig er leggetid, noen ganger blir jeg totalt utmattet av å ta meg en dusj på fem minutter, på de dårligste dagene er det ett stort ork å komme seg ned trappen, føler jeg myser mer enn andre på vanlige lyse dager noen ganger, noen ganger er matlysten totalt borte, og jeg føler meg stortsett utmattet. I min verden, er det alt det der og enda mer, som er ME.Vetikke om dette sa dere noe mer om hva ME er, men jeg prøvde i hverrtfall. Er det noe mer dere lurer på er det bare til å spørre.   PS: Vennligst les HELE innlegget før du kommenterer. Hviss ikke, trenger du ikke kommentere. Takk

24 kommentarer

Helene og ingrid
17.07.2012 16:41 //http://www.twinchicks.blogg.no


Bra skrevet! Tvillingen min har også ME
Oliviaaa
17.07.2012 16:43 //http://olivia198.blogg.no


Uffda, så kjipt :(
photohearted
17.07.2012 16:43 //http://photohearted.blogg.no/


syns det var bra skrivet og forklart jeg :)
Linda - fotografi og hverdag. Kommenterer alltid tilbake :-)
17.07.2012 16:49 //http://lkvt.blogg.no


Nå forsto jeg faktisk mer av det, veldig bra forklart. Du er ei sterk jente! Jeg kan jo ikke akkurat si at jeg klarer å sette meg inn i sånn du har det, men jeg klager fordi jeg har for lite jern i kroppen og er stortsett sliten hele tiden. Og da tenker jeg på hvordan du har det som har det vondt og har feber og ikke matlyst samtidig. Uff, stå på videre. Du blir nok frisk en dag :-)
Sigrunn's Fotoblogg
17.07.2012 16:51 //http://zigrunn.blogg.no


Bra innlegg, hjalp meg veldig mye. Fordi jeg har gaske mange av ME sine symtomer men jeg vet liksom ikke helt om det er det jeg har eller om jeg bare er sånn.Jeg har en del hodeverk(ikke feber), litt svimmelhet, dårlig matlyst, kan vere var for høye lyder(konserter, eller plutslige lyder), tempratursvinger, unormalt mye trøtt og etter skolen må jeg sove 1-2 timer hver dag og ingen av vennene mine må det. Det er utrolig kipt...

Kansje du kan hjelpe meg med en ting? Når du drog til legen for og sjekke om du hadde ME hva gjorde dem da, tok legene/doktorene blodprøver eller hva gjorde dem?
paulinekrohn
17.07.2012 16:57 //http://paulinekrohn.blogg.no


bra skrevet!
Anja Lidbom
17.07.2012 17:05 //http://anjaliidbom.blogg.no


bra skrevet og forklart, du er sterk!
Oda Høyset Andersen
17.07.2012 17:26 //http://Odil11.blogg.no


Kjempe bra skrevet;)
Lovise
17.07.2012 17:33 //


Bra skrevet Ingvild :) Vet du hater ME'n din som pesten, men det blir bedre :) <3
Emilie
17.07.2012 17:35 //http://emiliebu.blogg.no


Bra skrevet! Jeg har en sterk hodepine som kommer ganske ofte, lyd og lysky, noen dager er jeg HELt utmattet og blir sliten av bare det å ta opp mobilen eller gå ut av senga. Matlysten er ikke den beste.. jeg er skjekket for migrene og blodtrykk og sånt, men ikke noe.. Men mamma og jeg har snakket om dette, og funnet ut at det kanskje er en type utmattelses syndrom, som MS jeg har,men er ikke lege-glad, så jeg lar det liksom ligge.

Går du på noe medisiner?

Er det noe du kan gjøre for å ungå "anfallene" ?
Anette Johnsen
17.07.2012 17:37 //http://ajworld.blogg.no


dette er nok ikke en sykdom som er særlig kjekt å ha :( håper du blir bedre snart! <3 ME går vel ikke bare på fysisk, men tar en del plass psykisk også tenker jeg. Du er sterk, stå på!
Frk Tina
17.07.2012 18:11 //http://frktinats.blogg.no


Bra skrevet!
ALEXXIS
17.07.2012 18:30 //http://alexxis.blogg.no


vet akkurat hva du snakker om, er ikke lett å leve med dette:/ å det er kansje få av de rundt seg som egentli sjønner hvor syk man egentli er til en hver tid..å at mye av dagene går med på å presse seg til det meste man skal gjøre eller være med på..
:) nerell
17.07.2012 19:10 //http://nerell.blogg.no


jeg skjønner godt hva du mener. En av mine beste venner fra ungdomskolen har ME, og hun hadde det veldig tungt en periode :( heldigvis er hun mye bedre nå!
lovephooto
17.07.2012 19:50 //http://lovephooto.blogg.no


Bra skrevet og bra forklart! Stå på♥
Gitte
17.07.2012 21:20 //http://gitteg.blogg.no/


Bra forklart! Lykke til videre :)
miinemor
17.07.2012 21:23 //http://miinemor.blogg.no


Utrolig bra skrevet !! <3
Ada Lillegård
17.07.2012 21:59 //http://adaliil.blogg.no/


Sykt bra skrevet, du er kjempetøff!
Michelle Aspelund


bra skrevet! syns så synn på deg :(
Hege Landsvik
18.07.2012 11:46 //http://hegelandsvik.blogg.no


Det er så kjipt! Jeg har vært syk ca like lenge som deg, og var på utredning nå i juni, får svar i august på om det er ME jeg har. Det som må være det verste er at man ikke kan se det, og at ingen forstår det... Det var bra skrevet da, slike innlegg kjenner man seg igjen i og da er det lettere å vite at man ikke er alene!
Ida
18.07.2012 13:42 //http://mixof.blogg.no


Bra skrevet, Ingvild!
fashionvintage
18.07.2012 16:26 //http://Fashionvintage.blogg.no


Huff, hørtes ikke hyggelig ut... :( (n)
Anna Charlotte
19.07.2012 12:31 //http://AnnaxCharlotte.bloggr.no


Du er så flink til å forklare. Fine bilder :)
Ine-Sofie Frøyland
23.07.2012 14:34 //http://inefotoo.blogg.no


Nå forstår jeg enda bedre hvordan du har det og hva ME er :-) og du er utrolig flink til å skrive å forklare! Syntes så synd på deg, og jeg prøver å forestille meg hvordan du har det og det virker forferdelig! Elsker bildene dine , og bloggen! håper du fortsetter :-) stooor klem fra meg <3

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i adobephotoshop cs4
- Og nei, jeg lager ikke design eller headerer til andre.
- Jeg bruker Canon eos 550D - om det ikke står noe annet under bilder.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: fotball.j@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinJeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk-ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen

ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


KategorierArkiv
2013
 • Januar - Februar - Mars - April Mai - Juni/a> - Juli - August September Oktober

  2012 -
 • Januar - Februar - Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , » Desember

  2011
  Januar , Februar , Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember ,

  2010
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember-
 • Design:

  Jeg har laget designet mitt selv.
  hits