Litt mer om ME-diagnosen

Det hele startet i 2010 da jeg fikk kyssesyken. Jeg vetikke hva som var grunnen for at jeg fikk den, men vi fant ut at jeg hadde den litt før sommer ferien tror jeg. Etter jeg hadde hatt den en stund, å legene sa jeg egentlig var blitt frisk fra den var jeg fortsatt mye mer syk enn "alle" andre. Imunforsvaret mitt var helt dødt... Så kom vi til 2011 å jeg var syk ganske ofte, ble sliten av å være på skolen, å måtte hjem etter noen få timer omtrendt hver dag husker jeg. Vi kontaktet jo selvfølgelig legen. Tok blodprøver, mangen, mangen ganger å de viste ingen feil. Skole fraværet ble bare større å større. Det eneste jeg gjorde om dagene var å ligge på sofaen å sove. Vi kontaktet legen igjen, å jeg ble sendt til haukeland sykehus for utredning av ME.

Utredning av ME vil si at de sjekket meg for all slags sykdommer, før de eventuelt kunne gi meg denne diagnosen. I starten husker jeg de sa jeg var for fysisk sterk for å ha diagnosen. Å mente at det bare var ett virus som kom til å gå bort etter noen få månder. Men det skjedde jo da ikke, vi ble sendt tilbake til sykehuset. Snakket. De mente jeg forsatt var for frisk,, før vi plutselig en dag fikk brev i posten om at jeg nå hadde denne diagnosen. I utgangspunktet er dette kronisk utmattelsesyndrom. Man bli utrolig fort trøtt å sliten, har mye vondt i kroppen (omtrendt hver dag), noen har mye hodepine å da trenger man å ha det mørkt runt seg, å helst ikke så mye lyd. Heldigvis er ikke jeg blandt de dårligste ME-folkene, så jeg tåler musikk å lyd, bare ikke på veeldig dårlige dager.Noen lurer også på om denne sykdomen er farlig. Jeg vil egentlig ikke kalle den for en "farlig sykdom", den er liksom ikke dødelig i utgangspungtet. Men om man er veldig syk, veldig lenge, veldig dårlig, å slikt så kan det jo hende den blir litt mer alvårlig/farlig. Men slik det er i min situvasjon er den ikke direkte farlig vil jeg si! Når vi kommer til skolen blir det veldig lite av det. I år har jeg bare vert to ganger på skolen, som vil si fire timer. Det er veldig lite. Målet mitt er jo selvfølgelig å begynne å komme meg mer på skolen. Starte med to timer i uken kanskje, å prøve å få øket det opp til seks. Det er mitt store mål! Etter sommeren skal jeg jo på vidergående, å det hadde vert kjekt om jeg hadde klart hvertfall tre, hele dager i uken. Tviler på at det kommer til å gå helt i starten, men etter en stund skal jeg klare det.

Selv om jeg ikke har kommet meg på skolen har jeg fått gjort litt annet enn å bare ligge i sengen her. Jeg står opp hver dag, å prøver å la være av å hvile midt på dagen, for det ødelegger søvnen på natten. Jeg prøver også å presse meg til å gjøre minst en liten ting dagelig, som f.eks å gå å hente posten. å ta litt bilder til bloggen. Ja jeg blir faktisk sliten av å gå til postkassene. Men jeg klarer det forde om. Jeg klarer også å gå tre ganger så langt som det, på gode dager. Men jeg blir sliten av det, å får en hel rekke symptomer etterpå. Men det er altids verdt det.Nå har jeg hatt denne diagnosen i over ett år. Og ja diagnosen har sndd livet mitt helt på hode, å jeg har selvfølhelig forandret meg veldig. Men på en god måte tror jeg! Det er selvfølgelig ganske slitende å våkne med denne diagnosen hver morgen. Kjenne at man er sliten i kroppen, selv om man kanskje ikke gjorde noen ting dagen før. Ikke vite om man er frisk eller syk neste dag når man legger seg. Å bli sliten av ingenting, som å dysje. Kjenne at om man får i seg for mye sukker blir kroppen bare helt "uggen". Som dere også sikkert har lagt merke til er jeg veldig tynn. Jeg har alltid vert tynn, men har selvfølgelig blitt enda tynnere etter jeg ble syk. Ikke fordi jeg vil, men kroppen mister muskler, å da blir man automatisk tynnere. Uheldigvis. Ja, jeg VIL legge på meg, jeg prøver å legge på meg, jeg spiser hele dagen lang. Men er fortsatt tynn. Slik er det bare...

Mangen lurer også på om det ikke finnes noe behanling for denne sykdommen, det finnes ikke noe spessiel behandling som sier at man "blir frisk av denne". Det finnes i hvertfall ikke noe medisin mot den. Bare noen "metoder",... Man er nødt til å presse seg, for å bli frisk. Om man bare blir liggende på sofaen å vente på at en skal bli frisk, blir man ikke frisk. Å man må også holde motet oppe, å tenke posetivt. Ellers kommer man ingen vei.Wow, dette må være det lengste blogginnlegget jeg noen sinne har skrevet. Men det er så mye om denne diagnosen, og så mangen spørsmål rundt den. Skjønner meg egentlig ikke helt på den selv, syntes bare den er helt unødvendig, hehe. Jeg håper at dere kanskje gjorde dere litt klokere på hva denne sykdommen / diagnosen går ut på. Er det noe mer dere lurer på, er det bare til å spørre! Og forresten så vil jeg bare takke alle som støtter meg, å kommer med søte kommentarer. Sender meg mail, brev (på blogg.no) kontakter på face å alt det der. Dere gjør hverdagen min så mye bedre! ♥

Noe mer dere lurer på?

36 kommentarer

Sigrid Mathea
02.05.2012 17:54 //http://sigridmathea.blogg.no


Du får nyte de GODE dagene! :)
Eirin Halland - Foto, design & personlig
02.05.2012 17:55 //http://eirinhallands.blogg.no


Du er så strek! Du kommer til å klare dette! <3 Kjenner jeg en med mye positivitet, så er det deg! <3 Jeg vil alltid være her for deg (om du vil da) :P Kjempebra skrevet!
Jeanett
02.05.2012 17:56 //http://www.jasp.blogg.no


Jeg har også ME :) Fint innlegg om det!
Rebekka
02.05.2012 17:59 //http://beekkaz.blogg.no


Utrolig bra tekst, Ingvild
En dobbel kamp
02.05.2012 18:03 //http://dobbelkamp.blogg.no


Du virker så sterk :) stå på, du klarer det!
Catharina Haugen - Komenterer tilbake :)
02.05.2012 18:04 //http://wyalwaysme.blogg.no


Bra skrevet! Du kommer til å klare dette! :)
kristineklove
02.05.2012 18:16 //http://kristineklove.blogg.no


kjempebra skrevet <3 stå på!
☮ Sofie Gêmeos
02.05.2012 18:17 //http://Sofbj.blogg.no/


Har hatt ME selv, og det finnes en behandling som hjelper masse. Lightning process heter den. Anbefaler den hvis du blir sliten av å hente posten, ME er ikke noe å tulle med og ikke noe man burde ønske man skulle ha, så gjør det du kan for å bli frisk.
sandradani
02.05.2012 18:35 //http://www.sandradani.blogg.no


Du er sterk! stå på så klarer du målet ditt, det er jeg sikker på !:)

flink er du og det skal du vite :)
viikeen
02.05.2012 18:37 //


Er det sånn att man må kysse hele tiden ?

god bedring da:D<3
Ingvild - Foto og hverdag med ME
02.05.2012 18:42 //http://iaa1996.blogg.no/


viikeen:
Nei det er det ikke.. Takk ;)
datfeeling
02.05.2012 18:48 //http://datfeeling.blogg.no


Fysøren! det høres veldig dumt ut og ha denne diagnosen! håper du blir bedre;)
PastelPink - Kommenterer alltid tilbake
02.05.2012 19:01 //http://www.pastelpink.blogg.no


Utrolig bra skrevet, leste alt ! Fikk vite mye nytt, du forklarer bra :) God bedring, det er bra du "pusher" deg !
ezel - helene og michelle
02.05.2012 19:11 //http://ezel.blogg.no/


Du er utrolig sterk!
Hennie Ü
02.05.2012 19:19 //http://h19e.blogg.no


veldig bra skrevet .. Du er sterk!
Christiane
02.05.2012 19:21 //http://dansiane.blogg.no


stå på og vær sterk ♥ utrolig bra skrevet også!
Ida Kolbjørnsen
02.05.2012 19:30 //http://www.bobbleliv.blogg.no


wow, jeg blir rørt! stå på videre! :-)
lovephooto
02.05.2012 19:31 //http://lovephooto.blogg.no


Stå på, så klarer du sikkert målet ditt! Kjempebra skrevet♥
cbun
02.05.2012 19:56 //http://cbun.blogg.no


Digger bloggen din!!<3
Ingunn
02.05.2012 20:43 //


Kjempebra innlegg, Ingvild. Håpa virkeli at du snart klara å bli kvitt ME og at du får leva ett normalt liv igjen :-) god bedring :-)
Martine
02.05.2012 20:55 //


stå på, det var kjempebra skrevet av deg!
Mariy
02.05.2012 21:35 //http://mariy.blogg.no


Bra skreve. Håpe du klare deg gjennom ME og blir friske! Syns du klare dg ganske bra !
viljeHaa
02.05.2012 22:05 //http://www.viljehaa.blogg.no


Så tøff du er, stå på videre :) Ønsker deg lykke til av hele mitt hjerte <3 !
Siw
03.05.2012 00:04 //http://serysstad.blogg.no


Har selv ME, sliter veldig med å akseptere diagnosen jeg har fått. Er veldig vanskelig å forstå at jeg faktisk er syk, og ikke klarer alle de tingene jeg gjorde før. Sykdommen forandret livet mitt, jeg måtte plutselig slutte å trene tre ganger i uka, og alt er utrolig tungt. Fikk sykdommen etter kyssesyken jeg også, men gikk nesten ett år før jeg endelig fikk diagnose på hvorfor jeg var dårlig. Lykke til, håper virkelig du blir frisk!
JennyTherese
03.05.2012 00:18 //http://emjenny.blogg.no


veldig bra skrevet!<3
IDCT
03.05.2012 01:11 //http://idct.blogg.no


Utrolig bra skrevet og forklart ! Du virker som en utrolig sterk jente! Stå på videre - til slutt klarer du målene dine <3
Susanne Landa


Uff, ME er en utrolig kjedelig sykdom :( Håper det blir flere og flere "gode" dager etterhvert. Har en mamma som også har denne sykdommen, veldig synd!

Men utrolig fin blogg du har :) Og likte at du er åpen for å snakke om diagnosen, tror det hjelper å få ut tanker og slikt :)
stine- kommenterer alltid tilbake
03.05.2012 14:32 //http://stinegx.blogg.no


Stakkers deg. Kjempefin blogg, det er fint du deler dine erfaringer med oss om sykdommen din. Håper du får noen gode dager fremover, hva skal jeg si, god bedring? <3
Lene
03.05.2012 14:48 //


Du komme te å klara detta strålande, husk at du har venner og familie rundt deg heile tida, og støtter deg! Du er veldig sterk, og eg er her for deg uansett!
cies
03.05.2012 18:39 //http://cies.blogg.no


Utrolig bra skrevet! Har det akkurat slik som deg, er virkelig slitsomt! Hadde kyssesyken før også, har vært syk i 3 år.

En gang skal vi bli friske, det gjelder å håpe og være positiv! <3
Amalie Antona


uffamei! ME er virkelig ikke en god sykdom, stå på videre! Vi har troen på deg :)
Diana Solheim
03.05.2012 20:44 //http://dianasolheim.blogg.no


Vanvittig bra skrevet :D Stå på, og jeg håper du når målet ditt med skolegang!
Sofie r k
04.05.2012 18:41 //


Kjempebra skrevet!!!

I det siste har jeg vært veldig slapp, og legen fant ingenting på meg, jeg har bare måttet slappe av. Da har det vært godt å lese bloggen din, håper du når målet ditt. Eller vent, det vet jeg at du gjør....
lonegr
17.05.2012 18:53 //http://lonegr.blogg.no


Stay strong! Bra skrevet :)♥
22.05.2012 20:33 //


har du hatt kyssesyken 2 ganger??
Anelill
26.07.2012 10:09 //


Jeg har også ME, noe som fungerer veldig bra for meg er MAGNESIUM tabletter!!!! Kjøp det på apoteket elns! Du trenger ikke resept;)

Vet hvordan du har det! Jeg måtte slappe av 3 kvarter etter å ha tatt på meg skoene for å ikke svime av!!!!:') Det var ei vanskelig tid! Når jeg glemmer MAGNESIUM tablettene blir jeg faktisk ganske ME "syk" osv.... Men prøv d!!! En tablett hver kveld!!!

Ps! Ikke kjøp MAGNESIUM Brustabletter(ikke samme virkning)

God bedring, prøv MAGNESIUM :D

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i adobephotoshop cs4
- Og nei, jeg lager ikke design eller headerer til andre.
- Jeg bruker Canon eos 550D - om det ikke står noe annet under bilder.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: fotball.j@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinJeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk-ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen

ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


KategorierArkiv
2013
 • Januar - Februar - Mars - April Mai - Juni/a> - Juli - August September Oktober

  2012 -
 • Januar - Februar - Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , » Desember

  2011
  Januar , Februar , Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember ,

  2010
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember-
 • Design:

  Jeg har laget designet mitt selv.
  hits