ME-diagnosen

Alt startet i 2009 da jeg fikk kyssesyken. Det er ett virus man kan se på blodprøver og den går som oftest over etter noen månder. Mangen lurer sikkert litt på hva det egentlig er, men nei, det har ingenting med kyssing å gjøre. Det er en/ett infeksjon/virus som gjør at man føler seg slapp, syk, osv. Jeg må innrømme jeg ikke husker så veldig mye fra da jeg hadde kyssesyken, jeg vet ikke hvorfor..
Men i hvertfall, en dag ble jeg jo "frisk" fra kyssesyken. Men samtidig ble jeg ikke helt frisk, jeg var fortsatt mye mer syk enn "alle andre". Imunforsvaret mitt var rett og slett helt borte.. Så var det noen som hadde forkjølelse eller noe lignende, så fikk jeg det. Alltid.

Og så kom vi til 2011, hvor jeg plutselig ble veldig mye mer syk. Jeg fikk på en måte en influensa som aldri slapp taket. Lå syk med vond hodesmerte, smerter i hele kroppen, lite matlyst, trøtthet, lite energi og jeg følte meg sliten og trøtt heele tiden. Uansett hvor mye jeg sov! Husker jeg sov opptil flere timer på dagene, noen dager sov jeg kanskje fem-seks timer. Men jeg var fortsatt trøtt! Så vi skjønte jo at ting ikke var som de skulle, så vi kontaktet jo legen. De tok de vanlige blodprøvene, og alle var fine. Så da var jeg jo frisk mente dem. Fikk bare beskjed om å presse meg mer. Gjorde som de sa og presset meg avgårde på skolen hver dag, men endte alltid opp med å måtte dra hjem etter ett par timer, for da var jeg dårlig igjen. 
Fortsatte å kontakte legen, men fikk bare den samme beskjeden. Foreldrene mine begynte jo å misstenke ME, siden de hadde lest litt om det på nettet. Og vi nevnte det for legene, men neida de var heelt sikre på at jeg ikke hadde ME, det var en altfor skjelden sykdom. Så jeg måtte bare fortsette å presse meg! Husker en dag jeg gikk hjem fra bussen, og når jeg var kommet til postkassen sa kroppen bare stopp. Alt i kroppen stoppet helt opp og jeg hadde ingenting energi eller krefter igjen. Var nesten så jeg bare måtte legge meg ned på bakken for å hvile før jeg kunne klare å komme meg opp den siste bakken. 

Etter ett par månder skjønte legen at de måtte gjøre noe, så de sendte meg på utredning for ME på haukeland sykehus. Der tok de aalle prøver og tester som kan tas, og fant ingenting. Så de sa jo såklart også at jeg var helt frisk. Skulle bare komme meg hjem å presse meg, for kroppen var jo frisk?    Men etter en stund fikk jeg ett brev fra sykehuset i posten hvor det sto at jeg nå hadde fått denne ME diagnosen. Den dag viste jeg svært lite om hva det var, så skjønte heller ikke så veldig mye om hva det ville si eller hva det ville gjøre med fremtiden min. Men tiden gikk jo, og ingenting ble bedre. Var heller ikke noe medisin som kunne hjelpe meg. Så jeg ble bare liggende hjemme hver dag. Sov mye, hadde mye smerte, var kvlm og hadde ikke noe særlig med matlyst. Og når en tynn person ikke har matlyst, hva tror dere de tenker da? jo da hadde jeg jo såklart spiseforstyrrelser. Jeg elsket mat, og spiste mat når jeg orket men siden jeg var tynn så måtte jeg jo ha det! Nei. Jeg har aldri hatt slike problemer med mat, og har det ikke nå heller (elsker mat). Men for en lege er vist ikke det så lett å skjønne at det går ann å være slank samtidig som man er glad i mat. Så at jeg er tynn har jeg fått høre ganske mye. Og av alle leger jeg har snakket med.  

Men uansett! Tiden gikk og jeg fikk ikke noe særlig mye hjelp. Eneste hjelpen min var foreldrene mine, og familien min. Vi prøvde mye forskjellig alternativ behandling. Noe har funket, mens annet ikke har funket. Slik er det jo. Etter ett år hadde gått begynte jeg kanskje å bli litt bedre, men kom meg fortsatt ikke på skolen. Jeg fikk ikke gått i 10.klasse og jeg gikk glipp av over halve 9.klasse. Så livet for min del stoppet på en måte opp. Alle andre levde fortsatt sin hverdag, mens jeg bare lå hjemme i sengen hver eneste dag. Kanskje jeg orket å gå utenfor døren i fem minutter, før jeg var slitten og jeg inn å la meg, og sovnet. Den dag i dag er jeg heldigvis litt bedre enn jeg beskriver ovenfor her. Får i meg myye mat, sover ikke like mye på dagstid og klarer kanskje ett par timer skole i uken - det varierer veldig. Meen, ting er jo fortsatt laangt fra normal. Sliter fortsatt med mye smerte i kropen, hjertebank, utmattelse. tretthet osv.  Oog jeg får fortsatt ikke noe hjelp eller oppfølging. Hadde det ikke vært for foreldrene mine tror jeg faktisk jeg fortsatt hadde vert like mye liggende i sengen, for dem er de eneste som har hjulpet meg. Ingen leger har hjulpet meg, og jeg får ingen oppfølgning. Så jeg håper jo at folk med ME snart får litt mer hjelp enn vi får den dag i dag. Jeg er i hvertfall ikke fornøyd med slik jeg har blitt behandlet eller blir behandlet. ME er en helt forferdelig sykdom, som helsevesenet måå ta på alvår!

Du kan se en video her hvor de forklarer litt om ME, om jeg ikke har fått til å forklare skikkelig. Er litt vanskelig å forklare med tekst, samtidgi som det er så veldig mye å forklare. Har prøvd å gjøre teksten kortest mulig, så om du er intresert i å få vite mer, er det bare til å ta kontakt. ingvildaasheim.blogg@hotmail.com :)

143 kommentarer

Sandra Marie


Så utrolig kjipt :/ Har en venninne med den sykdommen også!

Spis masse vitaminer osv. funker faktisk!
Daniel Niazi
20.09.2011 14:25 //http://danielniazi.com/


Jeg kjenner noen som har ME! God bedring...
May-Teresa
20.09.2011 14:26 //http://mayteresa.blogg.no


uff. kjenner en annen blogger som har det samme.
Tonje Oland♫
20.09.2011 14:27 //http://tonjeeo.blogg.no


åå, Stakkars deg "/ Mamma har den sykdommen og bare hun tar ut av oppvaskmaskinen så må hun sove i mange timer etterpå. håper alt går fint meg deg, og hvil masse, ta det med ro. og når du er Ung og for ME så er det større sjanse at du kan få den bort om du hviler!
Marielle Nilsen
20.09.2011 14:29 //http://mariellenilsen.blogg.no


Fint bilde :)
nannaa94
20.09.2011 14:31 //http://Nannaa94.blogg.no


oi, det må nok bli litt iriterenes etter hvert.. :/
Camilla Bobel
20.09.2011 14:32 //http://Camiila.blogg.no


uff, dakar deg! håper det blir bedre da:-)
Vulgar
20.09.2011 14:39 //http://mojitoass.blogspot.com/


hm , kjenner ingen, og har ikke ME selv, men høres jo litt sånn.. "slitsomt" ut da, men bra du har blitt bedre daa! :D Veldig interessant å lese om hvordan folk oppfatter sykdommen sin liksom :)

---

Vil ikke reklamere for bloggen min (selv om det er det jeg gjør akkurat nå), men jeg og en veninne har akkurat startet en blogg, der vi blogger om det meste! Bloggen er anonym vel å merke, men for det meste seriøs! Håper du kunne tittet innom, for å se, og kanskje legge igjen en kommentar? :)
Marlene
20.09.2011 14:52 //http://www.marlene92.blogg.no


Uff, stakkars deg, og du som er så ung! Bra du får tilrettelegging på skolen og sånt da :-) Har selv ME, og blogger om det på bloggen min. Jeg er hjemmeværende og klarer verken skole eller jobb, håper virkelig ikke du synker så langt ned :-(
mnordskog00
20.09.2011 15:04 //http://mnordskog00.blogg.no


kjipt , god bedring !

kjempe fint bilde av deg forresten!
kristinenae - kommenterer tilbake!
20.09.2011 15:11 //http://www.kristinenae.blogg.no


Uffda, hørtes kjipt ut.. God bedring! :)
Vanessasblogg(:
20.09.2011 15:12 //http://vanessasblogg.blogg.no


så fin blogg du har:)
Silje Fjeldstad
20.09.2011 15:18 //http://siljefjeldstad.blogg.no/


uff, kjedelig :/ Jeg kjenner ingen med det trur jeg.
Linn Therese - Nytt kapittel
20.09.2011 15:45 //http://linnpuus.blogg.no


huff, det kan ikke være lettest, men virker som om du prøver å ta så positivt som mulig og det er jo en bra ting!! Og man må nok bare lære seg å leve med det når man først har fått det, for når jeg gikk på ungdomsskolen så var det en i klassen min som fikk den diagnosen etter å ha hatt kyssesyken. Så han kom aldri tilbake til ungdomsskolen, han måtte ha skolen hjemme osv så han måtte få lærere fra skolen til å komme hjem til han.. Og det var veldig tøft for han så ja.. Men håper du takler ting bedre etter hvert :)!
Sandra G
20.09.2011 15:47 //http://gloska.blogg.no/


Åh, så utrolig kjjipt! :(
Susanne Thorsen Oppedal
20.09.2011 15:48 //http://suthop.blogg.no


uff, utrolig kjipt..

fint bilde ! :)
Melissa Holten
20.09.2011 15:49 //http://melissaholten.blogg.no


Huffda.. var ikke en fin beskjed, men heldigvis blir du behandla bra pga diagnosen da :-)
f o t o c h o n t e
20.09.2011 16:26 //http://fotochonte.blogg.no


huffda! God bedring!
Lilli
20.09.2011 16:59 //http://lillisverden.com


Så utrolig kjipt da. God bedring, får håpe du får mange av de gode dagene! :)
Yasemin.
20.09.2011 17:17 //http://holdkjeks.blogg.no


åå ;( syns det bare er flere og flere som får det for tiden ;\ men godt å høre at du har blitt bedre siden det startet hvertfall! :)
KarinaTM
20.09.2011 18:28 //http://www.KarinaTM.blogg.no


Uff.. :(
Miriam Bu
20.09.2011 18:35 //http://miriambuu.blogg.no


offda! :(
ingrid
20.09.2011 18:37 //http://www.inwv.blogg.no


uffda, får håpe du snart blir bedre da :-)
Lise
20.09.2011 19:27 //http://liiseeal.blogg.no


Så dumt! God bedring :-)
Karoline
20.09.2011 20:34 //http://karohfoto.blogg.no


Off,synes virkelig synd på deg. Har selv hatt ME i over to år nå,så vet hvordan du er. Så bra du føler deg bedre nå enn da det startet :-)
Sandra Liodden
20.09.2011 21:27 //http://solasa.blogg.no


Uff !:) God bedring!!
Siri
20.09.2011 22:07 //http://sleiraa.blogg.no


God bedring!:D
ph0t0power
20.09.2011 22:28 //http://www.ph0t0power.blogg.no


utrolig fin blogg! :)
anniken & kristoffer
21.09.2011 00:16 //http://pinkybitches.blogg.no


god bedring søta:)
Ida
21.09.2011 13:02 //


Off, God bedring Ingvild! håpa du kan få da bedre :-)
Sukkerspinn


Uff..ikke godt å høre at du fikk diagnosen, men jeg har egentlig lurt på om du hadde det likevel etter det du har skrevet. Jeg ønsker deg masse god bedring! Jeg håper du vil få mange gode dager i tillegg :)
Ida c m f
08.10.2011 15:06 //http://icmf.blogg.no


Oj, stakkar deg! Men er dette noe du kan vokse av deg eller dempe med medisiner eller noe?
Malin =3
14.10.2011 12:20 //http://mallapuus.blogg.no


Jeg synes synd på deg, jeg vet om en til som har ME, så jeg visste litt om det, men ikke så veldig mye.. Får håpe det blir enda bedre etter hvert ^^
Stine Haukaas :*
10.11.2011 19:45 //http://stinehaukaas.blogg.no


Jeg har noen spørsmål... Hvordan fikk du vite at du hadde det? Hva skjedde? Kom du på sykehus? Du trenger ikke å svare altså, jeg er bare en nysgjerrigper, lol. Men jeg vil liksom vite dette. Det blir bare flere og flere som får det.

Hold ut, god bedring : )
trine11
16.11.2011 15:44 //http://trine11.blogg.no


Håper det går bra med deg!
Helle Skoglund Lieberg


Uff! :) Håper du blir kvitt den veldig fort! :) Det er vel sånn at du jan vokse den av deg <3 ;)
jlovers
03.01.2012 16:56 //http://jlovers.blogg.no


Stakkars deg! får håpe du blir bedre :/
Ine - Foto og hverdag
13.01.2012 14:45 //http://inesj.blogg.no


Søskenbarnet mitt har det, og tror hun var ganske mye dårligere enn det du er, sleit rett og slett med å holde seg i livet. Men så flyttet hun til spania og der lever hun så og si normalt pga varmen. Så dette kommer du deg igjennom, og god bedring :D
mmagnussen
14.01.2012 21:47 //http://mmagnussen.blogg.no


Mamma hadde ME. Hun reiste til London og ble med på et kurs mot det. Utrolig nok funket det. Alt hun gjorde var å ''snakke og påvirke'' hjernen sin. SJEKK DET UT! DET FUNKER
Pia Isaksen
15.01.2012 17:29 //http://pisaksen.blogg.no/


hoff.. hadde kyssesyka i høst, å man kan jo få utmattelses syndrom om man ikke hold seg nok iro når man har det. va redd for å få det..
silje<3
18.01.2012 18:57 //


uff :( god bedring

har en diagnose jeg også det er anorexia...
mia
19.01.2012 13:23 //


Hei !

Jeg er 19 år og har hatt ME, men er nå så godt som frisk !

Har du vært gjennom noe behandling?
taheeraa - foto, videoblogger og sånt (ja, jeg kommenterer tilbake)
21.01.2012 19:21 //http://www.taheeraa.blogg.no


venninna mi har ME, og hun har vært borte fra skolen i nesten ett år snart! Noe som irriterer meg er folka på skolen, det er ikke alle som vet hva slags sykdom hun har, og driver å sier ting som "herregud, hun skulker", "Susann er ikke her, som vanlig". osv, osv. Noen er så dumme! Tror de vet alt, men egentlig vet de ingenting. Men jeg savner henne skikkelig!
'adaalillegård
22.01.2012 13:57 //http://adaliil.blogg.no/


Huff, det kan slettes ikke være enkelt med å ha en sånn diagnose. Jeg har CP, som betyr konsentrasjonsvansker å jeg bruker 3 ganger så mye krefter som et vanlig menneske, så vi kan vel si jeg vet hvordan det er å være utmattet, og det finnes ikke morsomt i det hele tatt. Jeg gir all støtte til deg, og du kan tenke at du gjør så godt som du kan, det vet jeg du gjør!
ANONYM55
27.01.2012 08:56 //


Hei! Eg vett og at da ikkje e lett å ha ME. Har hatt da i snart 3 år, å blir 14 i år. Håpe du blir frisk om ikkje lenge ;)
A U R O R A
28.01.2012 17:42 //http://akaaka.blogg.no


Huff, hørtes ikke moro ut.
sunnivahalstensen


Jeg er kanskje en av de som kan si "jeg vet litt hvordan det føles", for jeg har nemlig narkolepsi. Det er ikke noe jeg skriver på bloggen om, men det er så utrolig kjipt å være trøtt hele tiden! I starten var det snakk om at det kunne være ME, men etterhvert fant vi ut at det var narkolepsi. Jeg hadde hatt symptomer siden i mai 2011, og ikke før i desember var det sikkert at det var narkolepsi jeg hadde. Nå har jeg begynt på medisiner, så det går litt bedre, men jeg har også noe som heter kataplexi som de fleste narkoleptikere har. Jeg trenger ikke gå inn på det, men det er hvertfall helt forferdelig irriterende og det går så mye ut over hverdagen min. Er også veldig lei av at verken jeg eller andre vet hvordan man skal forholde seg til sykdommen, og at mange tror de vet noe som absolutt ikke er sånn. Og selvfølgelig at jeg har gått ned mye i karakterer er heller ikke så gøy. Jeg er glad for at jeg hvertfall har litt mer energi, der kan jeg ikke si at jeg vet hvordan du har det, men har man narkolepsi blir man visst ikke frisk igjen - den er litt kjip! Ja, jeg kan vel snakke om det for alltid så jeg skal slutte nå, haha. Jeg håper du blir frisk så fort som det går an, god bedring! :)
Henriette Fredriksen


Huff, hørtes ikke noe særlig gøy ut!

Du har en utrolig fin blogg og virker som ei kjempesøt jenta! :-) Stå på videre :)

God bedring forresten!
odakaroolinee
13.02.2012 16:14 //http://odakaroolinee.blogg.no


Dette skal nok gå bra, du blir frisk en dag. Det er alltid lys i enden av tunnelen :-))
Silje Olsen
24.02.2012 16:05 //http://lavaliente.blogg.no


skjønner hvordan din hverdag må være!
EMMA
28.02.2012 03:09 //http://emmakatarinak.blogg.no/


Hei!

Jeg leste dette innlegget og kjenner meg igjen! Jeg har ME diagnosen selv og har hatt den ME nesten i et år, men fikk diagnosen først i desember.11.. Du skriver i innlegget at du har hørt at "hvor mer du presser deg så blir du frisk fortere.." vel, jeg ville si det slik at du burde presse kroppen 70% ikke 100% da kommer du desverre påvisst på 2 av 3 ME pasienter til å bli værre! Kroppen din kommer til å bli sliten og du vil kanskje til slutte tåle veldig lite. Jeg skal ikke gå inn på detaljer ellers kan du bli redd. men sier en ting til, tenk over hva du spiser, sukker er ikke bra for kroppen og ting du ikke tåler burde du holde deg unna. Det gjør det værre og du blir mere utmattet. Snakker av erfaring. Håper ellers du klarer hverdagen bra!:)

- Emma
therese nyborg
07.03.2012 21:24 //http://thereseefr.blogg.no/


Jeg hadde selv kyssesyken en god stund, men er blitt kvitt den nå heldigvis!:) Håper du klarer deg bra og at du blir helt frisk igjen snart!
Filippa CH
08.03.2012 20:08 //http://filippach.blogg.no


Hadde kyssesyken i 2007, og fikk det igjen i 2009, også kom utmattelsen tilbake, og jeg fikk diagnosen ME i 2011 engang. Skjønner hvordan du har det, lykke til, og god bedring :)
C A N S A - Kristen sanger & politiker ♡
14.03.2012 10:36 //http://cansa.blogg.no


Veldig leit å lese at du har fått ME i så ung alder. Selv går jeg til utredning nå. De tror det kan være både ME og en leddsykdom, så det blir spennende å se hva de finner ut av! :)
♡ Silje Marie
15.03.2012 22:37 //http://www.siljeskaret.blogg.no


Vet akkurat hvordan du har det.. Legen min er ganske sikker på at jeg også har ME, venter fortsatt på utredning :( Vi skal bli friske!!
Idunn
18.03.2012 11:52 //http://sweetdreaming.blogg.no


Venninna mi sin søster hadde det før. Hun er heldigvis frisk nå da.
Charlotte


Uff, stakkars deg, håper du blir frisk!
Fridamoi<3
18.03.2012 20:49 //http://fridax2.blogg.no


Huffda, jeg vet litt hvordan det er. Ble sykmeldt fra skolen av legen og læreren i 2 måneder grunnet mentalt utslitt. Har AD/HD så jeg vet litt om det. Er bare 12 år så det er litt synd at jeg gikk glipp av noen av favorittfagene mine på skolen i 2 måneder. Støtter deg, Tusen klemmer fra Meg ♥♥
eliseho
19.03.2012 18:20 //http://eliseho.blogg.no


Håper det går bra med deg, vet selv hvordan det er. Fikk kyssesyken i 2006 og har hatt ME siden da... Er utrolig vanskelig å kjedelig til tider, og mange ganger så sliter man veeldig med motivasjonen sin. Selv gjør jeg det, men jeg håper for all del at du blir fort frisk igjen :-) Det er faktisk godt å høre at det faktisk er folk på min egen alder som har den samme sykdommen som meg , er ganske vanskelig å finne ut av hvor du finner ME-pasienter (hvis du skjønner). Men håper du blir fort frisk igjen, tar det med ro og holdt motivasjonen din oppe! Selvom det er kjempe vanskelig så må man bare gjøre det.

Blogger litt om det selv også på bloggen min også...:)
Rikke Juliane
27.03.2012 07:30 //http://rikkeja.blogg.no/


Hold håpet oppe og vær sterk så ordner alt seg til slutt!
Regine
30.03.2012 08:13 //


Uff da.Jeg har hatt Me i snart fire år.

Jeg forstår deg veldig godt <3
Kira ✝
31.03.2012 09:12 //http://khal.blogg.no


Mamma har hatt ME veldig, veldig lenge nå, men det er på bedringens vei. Eller hun er nesten frisk ! Hun har nettopp begynt å søke på nye jobber etter en del år som sykemeldt. Derfor er økonomien gått en del ned siden hun bare har ligget hjemme og er sliten. Vi har penger, men ikke noe til overs til klær og sminke osv. Jeg er selvfølgelig ikke sint eller sur på mamma fordi hun ikke orker noen ting, men jeg kan si at det har vært litt vanskelig. Jeg visste ikke hvordan syk hun var før noen måneder siden, da hun nesten var frisk igjen. Jeg har visst at hun er vært syk, men ikke sånn syk.... Jeg ble utrolig lei meg da jeg hørte det, og jeg tenkte på alt det jeg har gjordt mot mamma... Hvis hun foreksempel spurte meg om å rydde inn av spisebordet så sa jeg "nei !". Jeg føler meg kjempe slem ! Så, disse siste årene har ikke vært så gode...
idaheartsmusic
01.04.2012 21:56 //http://idaheartsmusic.blogg.no


Jeg tror jeg kanskje har ME, men er ikke sikker... Jeg blir fortere syk en alle andre, jeg er utslitt hele tiden og jeg har et utrolig dårlig immunforsvar... Jeg tør ikke snakke med mamma om det, for da vil hun bare spørre om hvor lenge jeg har hatt det sånn/ når det begynte. det kan jeg ikke huske, fordi det er en stund siden... Jeg har ofte sovnet fra leksene mine, ikke orket å gå på svømminga og har skulket et par gymtimer fordi jeg ikke har noe mer energi igjen... Før jeg leste dette og gjorde litt mer research, hadde jeg ikke peiling på hva det kunne være. jeg trodde før det kunne være mine første symptomer på diabetes, og at energitapene var følinger (har 80% sjans for å få det de neste 10 årene), men nå er jeg litt mer usikker. Det kan også være det er en blanding (at jeg har begge)... Noen tips til hva jeg kan gjøre???
lovephooto
02.04.2012 12:09 //http://lovephooto.blogg.no


Huff, det var ytrolig leit å høre:* Får håpe du en dag blir orgentlig frisk. <3 STÅ PÅ!
Lisa Aase
02.04.2012 18:00 //http://www.lisaase.blogg.no


Uff, så dumt! :-S

Men det er jo også bra at du har vært hos en healer og på en måte blitt bedre.

Har også vært igjennom noe sånn som dette. Var også hos en healer og har blitt så mye bedre.!

Og tross alt så må du tenke at du har blitt mye sterkere!
cecilienatalie
03.04.2012 11:36 //http://cecilienatalie.blogg.no


Åh, herregud så kjipt! Varme tanker sendes til deg
hrms
10.04.2012 19:05 //http://hrms.blogg.no


Uff! Jeg har også vært syk siden januar 2011, og jeg har de fleste symptomene på ME. Men siden jeg bare er et barn, blir jeg ikke hørt av leger og voksne. Først i mars i år ble jeg hørt, og nå blir jeg heldigvis videresendt til Haukeland ettersom at det ikke var noe mer fastlegen kunne gjøre.

Det er sant som du sier, det påvirker hverdagen veldig masse! Både i arbeidsuken og på konfeleiren "presset" jeg meg selv til å dra hver dag, men det var forferdelig i ettertid. Jeg klarer det om jeg vil, jeg også!

Håper du klarer å bli frisk snart, da! Masse god bedring!!! :-)
Work(Marit)
10.04.2012 19:29 //


Uff, blir trist av og lese bloggen din! Ønsker deg masse god bedring og håper at du blir frisk! Den dag kommer, du må bare tro på det! Moren min har også ME og det er sinnsykt kjipt, noen ganger blir hun kjempefort sur for ingenting og kan dra det ut over meg..

Men bli bedre! Elsker bloggen din!!

Du er forresten utrolig flink til og redigere bilder/design!! Blir imponert !
mariette riis bergene ♥
13.04.2012 16:17 //http://mariettealltid.blogg.no


du virker så sterk!!! lykke til videre :)
Lene
15.04.2012 11:51 //http://enelmk.blogg.no


God bedring !:)
♥ malenekristiansen


Uffamei! Håper at du snart blir frisk igjen... ♥♥
Marte
24.04.2012 16:47 //http://mat3e.blogg.no


Stakkars deg :(<3
- Binta Photo
25.04.2012 12:11 //http://bintaphoto.blogg.no


Uff , håper du blir frisik så raskt som mulig! Uansett så er du en fantastisk blogger , uansett hva!
♥ Kjersti Kristiansen
25.04.2012 18:18 //http://kristianseen.blogg.no


Åh.. Så urettferdig da :/ Tror ikke jeg har hørt om denne diagnosen før, så dette var interessant å lese om! God bedring til deg og håper du snart blir frisk :) Må være utrolig kjipt å få denne diagnosen... Men fikk du dette ETTER at du hadde hatt kyssesyken? :o Og, er det farlig?
Kariink
27.04.2012 15:53 //http://kariink.blogg.no


Håper duu blir bedree masse god bedring!!!
Haldis
27.04.2012 18:11 //http://hasit.blogg.no


Jeg håper du blir bedre, selvom det kanskje er vanskelig! <3 Alle tanker til dei <3
Therese
09.05.2012 15:04 //http://lillelaika.blogg.no


Den historien er nesten heelt lik min, var hos legen mange ganger i måneden osv. kjenner meg veldig mye igjen det du skrev!
photogirl0
12.05.2012 19:27 //http://photogirl0.blogg.no


Synes utrolig synd på deg for dette. Men du er utrolig sterk, og det er posetivt at du setter deg mål om at du skal være på skolen hvertfall så mange dager uansett om du blir sliten. Håper alt går bra med deg, og at du blir frisk igjen snart! God bedring fra meg, mange klemmer<3
Sandra
13.05.2012 10:04 //http://singerchick.blogg.no/


Stakkars deg :/ Det må være utrolig kjipt å ikke orke så mye, og bli fortnsliten. Har migrene som er hodepine som ikke så lett slipper taket, og da får du på en måte den følelsen at du ikke orker/klarer så mye. Heldigvis har jeg ikke migrene så ofte som jeg hadde før, så det er tydelig at jeg har blitt mye bedre. Men LYKKE TIL VIDERE!!!
stinaaurora.blogg.no
14.05.2012 20:18 //


Hei fin blogg du sjekk ut min a
Vilde Sofie ♥
18.05.2012 17:22 //http://vskk.blogg.no


Uff..
Marie - Kommenterer ALLTID tilbake
19.05.2012 14:47 //http://mariesgj.blogg.no


så trist, en gutt i klassen har også ME, men han kan gå på skolen hvertfall! Håper du blir fort frisk, synes synd på deg! Masse god bedring! :)
Maria
19.05.2012 21:14 //http://Mariia00.blogg.no


Trist :-(

Oii.. jeg har akkurat det samme som deg, jeg er mye syk, jeg har tatt blodprøver men ingen ting har vist.. jeg har ikke vært mye på skolen i mitt liv...
Sara
19.05.2012 23:59 //http://saruzm.blogg.no


Uffameg! ♥
Olivia
21.05.2012 10:47 //http://livia0yna.blogg.no


huff! håper alt går bra, og at du klarer de 6 dagene! men er sykdommen veldig farlig? hva kan skje liksom, det er vell ikke dødelig? God bedring! :D
Ragnhild


Moren min har også ME, hun fikk den også etter å hatt kyssesyken.
Fotograf M Berstad
09.06.2012 22:38 //http://www.berstadfoto.blogg.no


uff, ikke bra! god bedring ! jeg håper du klarer alle dine mål som du hadde satt opp :D! Lykke til!
Ine
11.06.2012 17:05 //http://unine.blogg.no


God bedring, heier på deg! :-)
Ingeborg - Kommenterer tilbake
22.06.2012 17:14 //http://ingeeb0rg.blogg.no


God bedring, håper du snart blir frisk! det du skrev, hørtes veldig slitsomt og irriterende ut.. Uffda! :(
Kaia
23.06.2012 12:29 //http://cookiekillerr.blogg.no


har noe likndende selv. Jeg har ikke fått diagnosen enda, da. Men jeg håper du blir bra snart! Kan vel si at jeg vet hvordan du har det
Malin
30.06.2012 20:01 //http://croocs.blogg.no


Så trist! Uff, håper VIRKELIG du blir fort bra igjen!<3
Sunniva
12.07.2012 14:14 //http://sunnivabreidvik.blogg.no


Så trist! Sender deg masse gode og varme tanker ♥
Emma
14.07.2012 18:21 //


Har en gutt i klassen med det samme, han har blitt mye friskere da. Men hender ofte at han er borte fra skolen.. men jeg skjønner på en måte hva du går gjennom;)
Astri Mikaela - kommenterer tilbake :)
16.07.2012 17:15 //http://amoaa.blogg.no


så trist! bra det er blitt bedre! Moren min har også den "diagnosen"..

god bedring!
Yvonne
22.07.2012 23:44 //


Hei utrulig fin blogg du har:) er fra Stord eg og:)

Lure på om eg har noko lignande som deg. Kjente meg iallfall igjen i alt du skreiv. I tillegg klare eg ikkje konsentrera meg om nåke lengre. Heilt utmatta av alt eg gjere. Og er drit lei av å gå til legen og føla meg som ein hypokonder. For dei finner jo aldri ut av kva da egentlig er. Går bare ut derifra med endo fleire spørsmål. Så takk for at du skrive så åpent om detta:)

Hverdagsordframegtildeg.blogg.no
Guro Hofstad
27.07.2012 13:01 //http://gurohofs.blogg.no


Fantastisk skrevet! Syns synd på deg, men misunner motet ditt!

Stå på, du er sterk!
Ariel Charlotte
31.07.2012 18:29 //http://ArielC.blogg.no


Stakkar, misunner motet dit <3
Silje
06.08.2012 12:10 //


Stakkars mammaen min har også ME så hun er ofte sliten men vi bor ilag med mormoren min fordi foreldrene mine er skilt så derfor bor vi ilag med mormor så vis mamma er dårlig en dag så hjelper mormor oss. Men mamma er veldig mye syk altså feber og sånt men hun er fordeom veldig flink til å ta seg av meg og lillesøsteren min :)
photowikmark
09.08.2012 00:44 //http://photowikmark.blogg.no


min mamma har også den samme sykdommen!
Malin
12.08.2012 00:58 //http://malinspot.blogg.no/


Er litt redd for at jeg på veg til å få det samme. Hadde kyssesyken i februar, og etter det har jeg vært mye syk. Er aldri på en måte helt frisk, alltid en liten forkjølelse der, og det har på en måte kommet igjen, i perioder hvor jeg plutselig blir syk igjen. Nå i det siste har jeg vært sykt sliten og trøtt, hele døgnet. Uansett hvor mange timer jeg sover om natten, er det dager der jeg våkner opp like trøtt og sliten som jeg var når jeg la meg. Legene sier jeg kanskje har utviklet et trøtthetssyndrom, altså ganske likt med ME, men som ikke varer ut livet da. Vet ikke helt hva som skjer, venter fortsatt på svar etter noen blodprøver osv. Begynner jo på videregående nå jeg også, og ettersom at jeg har blitt veldig trøtt og ukonsentrert etter kyssesyken, lurer jeg på hvordan det kommer til å gå. Håper selvfølgelig på det beste! :)
onenorwaydirection


Heei;))

Kul blogg!

Dumt å høre!:(

Men du er sterk:)
Innspekt\ Åstaa ♥
28.08.2012 16:37 //http://innspekt.blogg.no


Det må være veldig vondt !

Søsteren min har immunsvikt men hun har ikke så sterk.
True Talk - Kommenterer tilbake
04.09.2012 18:38 //http://truetalk.blogg.no


jeg ønsker deg mye lykke til! Selv om jeg ikke kjenner deg, så har jeg troen på at du klarer dette! :)
Andrea solholm


Hei du! Jeg ville bare begynne med og si at jeg vet hvordan du har det.Jeg har nå vert ME syk i snart 7 år. ME er ikke noe bra sykdom og ha, spessielt ikke når man er ungdom og skal gjøre mest mulige ting. Jeg håper virkelig du blir bedre og ikke minst snart frisk! <3
Oda
09.09.2012 11:51 //


Masse god bedring! Vet at det er helt jævlig, så håper du klarer deg! Hadde kronisk utmattelsessyndrom i omtrent 1,5 år og var bare hjemme, klarte ingenting. Nesten frisk nå!:)) Stå på!
Annen MEsyk
12.09.2012 02:26 //


Å spise vitaminer har ingen effekt på ME. Da er det ikke det venninnen din har, Sandra Marie!
saltpepper
20.09.2012 16:55 //http://saltpepper.blogg.no


uff da!

kjenner ingen som har ME (og jeg er ærlig)

Men jeg vet om en so har det og hun er ikke på bedringens vei for og si det sånn...

Men bra at du er det!

Hilsen

Saltpepper.blogg.no
Kristin - Kommenterer alltid tilbake
21.09.2012 19:10 //http://kfortunatoo.blogg.no


har det selv så vet ossen det er :/
Vilde Christin -Kommenterer alltid tilbake
07.10.2012 16:56 //http://vildechriistin.blogg.no


Har ei tante som har det, som mest sannsynlig ikke blir frisk igjen, noengang, siden hun fikk det så sent, og har hatt det så utrolig lenge uten å bli noe bedre. Så vet en del om det, Håper inderlig du blir bedre! Det er en forferdelig sykdom!
malinkleiven.
07.10.2012 20:33 //http://malimii.blogg.no


Anbefaler å gå til ernæringsfysiolog, og gjøre om på kostholdet ditt, samt begynne å ta kosttilskudd! Det har iallefall hjulpet meg. Er såklart ikke frisk av det, men klarer (iallefall nesten?) å gå på skole :) Har hjulpet masse.
Linda
12.10.2012 23:24 //


Jeg har også diagonosen ME og vet at det og gå på skolen er utrolig vanskelig, var venskelig nok med og og holde seg våken på skolen før jeg fikk det,enda værre nå, men får vell bare håpe det går mere og mere bort :)
Malene - Kommenterer alltid tilbake!
27.10.2012 14:48 //http://www.goodmistake.blogg.no


Oj! syntest veldig synd på deg! Krysser fingrene for at du greier å gå gjennom det her! :D <3
WishCameTrue
01.11.2012 17:09 //http://wishcametrue.blogg.no


God bedring, Du blir nok bedre bare stå på :)
Leser
05.11.2012 17:39 //


Huff.. Æ veit koss d æ å ha nokka som tar noe av hverdagen din!
car0linetaanevig


Alt du har skrevet her er nesten som om jeg hadde skrevet det selv! :o har me selv, Alt begynnte på meg etter jeg hade ei svineinfluense :/ men det er utrolig kipt, er så mye man går glipp av osv..
Oda
29.11.2012 16:19 //


uff...

det høres ikke gøy ut..

god bedring! :)
Annika
02.12.2012 16:24 //


Jeg har også ME, og jeg er heller ikke ordentlig frisk etter kyssesyken. Jeg sliter også med en del andre sykdommer...
bestfrien
05.12.2012 18:59 //http://bestfrien.blogg.no


Uff,æ syns syn på dæ:(God bedring
Nixy
07.12.2012 00:18 //http://nixy.blogg.no


Håper du blir litt bedre etterhvert. Håper du virkelig greier å fullføre dette skoleåret. Det virker som om du er en flink jente og vil utdanne deg til noe godt du selv liker.
Malin Larsen
15.12.2012 21:53 //http://malinolarsen.blogg.no


Kjempe fint innlegg! Er ikke alle som hadde snakket ut om det til alle. Veldig bra at du har blitt bedre, og som regel når du får det så ung som du er går det fortere bedre enn om du hadde vært eldre :) Du klarer deg kjempe fint! Stå på, hvil masse så bli alt bedre <3
skolioseaile
21.12.2012 19:12 //http://skolioseaile.blogg.no


Jeg har diagnosen skoliose.. den preger min hverdag også.. men mer slikt som mobbing. Fordi jeg er under en 1-5 års behanding.. forstår deg på en måte veldig godt ;D
hilde
08.01.2013 17:06 //http://hildeska.blogg.no


Hei! Jeg liker bloggen din veldig godt! Jeg har også ME, og bor også på Stord... Jeg lager en blogg nå der jeg skriver litt om ME også, og jeg ble veldig inspirert av det du skriver! Håper du blir frisk snart <3
anneli
21.01.2013 22:03 //http://daailylife.blogg.no


Ikke la deg stoppe av denne urettferdige sykdommen! Føler utrolig med deg, men..Ja, håper virkelig ting går griet, for dette hørtes ikke enkelt ut! <3
Vilde
26.01.2013 05:00 //http://vildewathne.blogg.no


Jeg har faktisk samme diagnose, og fikk det også etter kyssesyken :/ Håper det går bra med deg! Er utrolig slitsomt å ha..
marthe bøe nilsen
01.02.2013 21:30 //http://marthebn.blogg.no


Usj, jeg vet akkurat hvordan du har det. Jeg har levd med dette siden 2007 og er rimelig lei nå. Bra du skriver om det på bloggen, viktig at andre også forstår hvordan man har det :) Håper du snart blir frisk, og masse lykke til videre <3
Juni
10.03.2013 11:22 //http://eapelande.blogg.no


man KAN få ME etter en Infeksjon....
Kristina Arntsen


Huff! <3 skal bli fast leser
supermanden
06.04.2013 18:31 //http://www.supermanden.blogg.no


Utrolig sterk du er <3 Fast leser! :D
Krista Syversen
10.06.2013 16:57 //http://kristaasy.blogg.no


god bedring!
19.06.2013 21:41 //


Jeg har vært syk siden nyttår altså rett før Januar, og har ikke vært noe spesielt på skolen siden har vært og besøkt klassen 5 ganger... Jeg går i 8'tende klasse. De mener jeg har hatt kysse syken og dette er ettersykdom. Siden jeg ikke viste jeg hadde kyssesyken når jeg hadde det. Mitt problem eller sånn jeg merket det er at jeg har heelt forferdelig vondt i ørene mine og kjevene mine! de mener at når jeg ha hatt kysesyken har det sotte seg i kjevene mine. Så det er 10 ganger værre enn ørebetenesle. Og har konstant vondt. Skriker faktisk hver dag i smerte. Er også utrolig sliten så tror nesten jeg har ME men det kan de ikke se før jeg ikke har smerter lengre. Fordi smerter gjør deg sliten.
Ina M Johansen
22.07.2013 23:06 //http://inamj.blogg.no


uff god bedring!! :) STAY STRONG <3
Ine Madelen
06.08.2013 10:23 //http://avogtilblogg.blogg.no


Fint bilde! :)
Ingeborg
19.08.2013 19:38 //http://ingeborgnf.blogg.no


God bedring! Selv hatt kyssesyken, men slapp heldigvis å få noen ettervirkninger av den.
Thea
29.09.2013 20:44 //http://theafins.blogg.no


Veldig bra skrevet, Ingvild! Kjenner meg så godt igjen i mye av det du skriver, og det å bli behandlet(eller ikke behandlet, kanskje..) på den måten er helt forferdelig! Man føler seg som en bitteliten maur i forhold til de legene.

God bedring og stå på videre! ♥♥
malinkleiven.
04.10.2013 23:30 //http://malimii.blogg.no


Heidu :) Siden du skriver at du ikke har fått noe hjelp av legen, jeg slet med akkurat samme problemet. Fastlegen bare rister på hodet og sier det ikke er noe han kan gjøre, og omtrent dytter meg ut av døra før jeg har kommet meg inn. Så jeg prøvde å dra til Balderklinikken i Oslo, hos Ljøgodt, som har studert og jobbet med ME-pasienter i 15 år. Hun var utrolig dyktig, og hjalp en god del. Nå er det lenge siden jeg var der, så jeg er ikke 100% sikker på om hun jobber der fortsatt, men det er virkelig verdt et forsøk! Dessverre koster det en del, men er definitivt verdt de 700 kr. en time koster, og iallefall høre hva hun har å tilby.

( http://www.me-info.nu/pdf/Media/Tidningsartiklar/MH%202006-09%20No..pdf )
xbeautybyme
27.10.2013 14:16 //http://www.xbeautybyme.blogg.no


Huffda! Høres ikke bra ut :( Jeg går ikke på vgs fordi jeg sliter også med noe. Er også sliten hele tiden nesten, og kan sove veldig mye men blir likevell ikke opplagt. Jeg får plutselig pusteproblemer, og derfor går jeg ikke på skolen. Har slette med det lenge, og går til psykolog fordi de mener det er angst. Jeg er ikke sikker, men det er ikke noe hyggelig i det hele tatt og være sliten hele tiden. + at jeg plutselig får pusteproblemer, og det er veldig skremmende. I 10ende måtte jeg dra hjem neesten hele tiden pga det, og det var ikke noe gøy i det hele tatt. Har også hatt kyssesyken for lenge siden, og det var heller ikke noe særlig.
Margit og Eirill
22.11.2013 18:56 //http://girlp0wer.blogg.no


WOW! Helt fantastisk fortelling, samtidig som den var veldig rørende og trist å lese. Det må har vært helt forferdelig for deg. Du er heldig som har så snill familie som har støttet deg da. Veldig urettferdig at noe sånn skulle ramme akkurat deg. Håper du blir bedre ganske snart. Stå på<3
siljetheresefo
14.05.2014 00:19 //http://siljetheresefo.blogg.no


Føler virkelig med deg! Jeg fikk kyssesyken i høst.. Noe som ødela konsentrasjonsevnen min og jeg klarte ikke skole, og måtte til slutt skrive meg ut for ett par mnd sia. Jeg bærer fortsatt litt preg av det, fortsatt mye sliten og slapp, hender jeg sover på dagtid, appetitten er forskjellig vær dag.. Noen ganger spiser jeg kun middag i løpet av en hel dag, mens andre ganger spiser jeg så mye at jeg burde lagt på meg 5 kilo. Men vet hva du går igjennom. Bestevenninna mi har også ME og vet det er veldig tøft... Stå på! :-)
Therese Boberg
06.07.2014 15:10 //http://thereseboberg.blogg.no/


Jeg føler virkelig med deg! Både mammaen min og søsteren min har også ME...
passion4lifeandtravel


Det var enkelt og fint beskrevet om ME, jeg har selv en sønn på snart 17 med diagnosen ME, og han har i tillegg siden liten hjertesyk og hjerteoperert, så vi vet mye om både sykdom og ME, en må virkelig gjøre livet veldig annerledes og finne drømmer å følge sakte <3 Jeg har tittet innom bloggen nå og da siden 2011-2012, og er kjempeglad for at du har hatt fotohobbyen din, sønnen min har også en passion, og det erå bla lage musikk <3

Ønsker deg så lykke til med alt fremover <3

Skriv en ny kommentar


- Ikke spørr om jeg kan kommentere tilbake, da gjør jeg det hvertfall ikke!
- Jeg har diagnosen ME. Du kan lese mer om det HER
- Jeg redigerer bildene mine i adobephotoshop cs4
- Og nei, jeg lager ikke design eller headerer til andre.
- Jeg bruker Canon eos 550D - om det ikke står noe annet under bilder.
- Noe mer du lurer på kan du kontakte meg: fotball.j@hotmail.com
bloglovinbloglovinbloglovinbloglovin bloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinbloglovinJeg er en jente på 18 år som skriver om min hverdag som kronisk syk-ME. Jeg er også intresert i fotografering, så tar en del bilder som jeg deler her på bloggen!

Foto & hverdagen med ME diagnosen

KONTAKT: ingvildaasheim.blogg@hotmail.com.


ME-diagnosen

ME er en kronisk utmatelsesyndrom. Jeg er syk hver dag, men jeg har gode og dårlige dager. Neon dager klarer jeg ingenting, mens andre dager kan jeg klare mye. Du kan lese mer HER .

Seneste


KategorierArkiv
2013
 • Januar - Februar - Mars - April Mai - Juni/a> - Juli - August September Oktober

  2012 -
 • Januar - Februar - Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , » Desember

  2011
  Januar , Februar , Mars , April , Mai ,
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember ,

  2010
  Juni , Juli , August , September , Oktober , November , Desember-
 • Design:

  Jeg har laget designet mitt selv.
  hits